Ne jucam cu pistolul?
Raspunsuri - Pagina 3
Cricor spune:
Eu am baiat si i-am luat pusti, pistoale cu capse (nu foarte multe, dar are cateva)...s-a jucat cu ele o vreme.. ...acum zac prin sertare.
I-am luat si pusca Nerf..care are niste 'gloante' cu ventuze...trageam amandoi la tinta in frigider.
De cate ori vede o sabie de lemn vrea..si-a facut si singur vreo 3.
Eu sunt absolut sigura ca nu un pistol de jucarie exacerbeaza violenta copilului... altele mai grave, gen criminal nici atat.
natalia_nica spune:
Sa mai spun ca si mie imi place sa ma jos cu pistoalele Nerf, alea cu gloante de spuma, care nu pot rani aproape deloc ? Astia sunt baietii, si eu eram ingrijorata cand era micut, ma intrebam daca o fi ok sa-si doreasca si sa-i iau pusti, pistoale si alte cele. Mi-a trecut
anya spune:
Si de prastiile cu invizoace?
Eu am doi baieti si o gramada de pistoale, pusti, sabii... Mai nou si petrecerile de zi de nastere se fac tot cu pusti - la Lasermax - baieti si fete se alearga pe intuneric si se impusca cu laser. Culmea e ca mai intra si parintii sa se impuste .
anouk3 spune:
Eu as limita pe cat posibil jocurile cu referire la violenta, fie el pistol cu bile sau cu ventuze. In copilaria noastra toate jocurile astea se desfasurau intr-un mediu mult mai curat (din punctul asta de vedere), mult mai naiv, cu acces extrem de redus la violenta
Acum lucrurile stau altfel. Acum exista mult mai multa violenta. Acum exista agresivitate cam peste tot: in jocuri pe PC unde se omoara la greu, in filme cu scene de o violenta mai mare sau mai mica, in reviste de tot soiul, in puscoace de jucarie care mai de care mai sofisticate, in desene animate de ti se ridica paru-n cap. In general exista expunere la violenta oricat de precauti am fi. Asa ca.. trebuie sa mai pun si eu cireasa de pe tort si sa-i cumpar mitraliera? Ce sa-i explic legat de mitraliera? Care e scopul ei? Ca sigur ma va intreba. Parca mi-l inchipui: "si butonul asta ce face?", "pai scoate glontul", "si glontul unde se duce?"
Dupa parerea mea, una e sa se ia la tranta doi baieti ca sa-si etaleze puterea (evident, ca joc) si alta e sa le pun eu la dispozitie si niste sabii despre care ce le zic? "V-am dat sabie, dar nu va dati in cap" Pai ce se poate face altceva cu ea decat sa se cotonogeasca?
Exista milioane de alte jocuri si jucarii, inclusiv pentru baieti, care pot canaliza nevoia de "lupta" spre o finalitate mult mai inofensiva.
Iar daca baiatul meu va dori arme de jucarie.. nu le va avea. Ii voi explica ca scopul armelor este unul urat, unul care raneste si face oamenii sa sufere. Ii pot oferi alternative de jucarii, de activitati si sigur va gasi ceva care sa-l intereseze. Deci la noi in casa nu vor exista pistoale, pusti, carabine sau mitraliere. Arma este ciuma omului modern si nu doresc sa existe in jocul copilului meu, atat cat va depinde de mine. Nu voi impune nimic cu "pentru ca asa zic eu", ci cu multe explicatii la nivelul lui de intelegere.
Donia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anouk3 Iar daca baiatul meu va dori arme de jucarie.. nu le va avea. Ii voi explica ca scopul armelor este unul urat, unul care raneste si face oamenii sa sufere. |
Asa ii spuneam si eu baiatului meu, iar el imi explica de parca as fi fost la gradinita: "Nu impusc pe nimeni cu adevarat, doar ma prefac!"
Bine, el imi spunea in engleza, rar si cu rabdare "It's just a pre-tend game, remember?"
Asa-mi da uneori senzatia ca el e adultul rational, si eu sunt copilul speriat de bombe.
Hm, asta cu bombele ma duce cu gandul la cantecul Mother al lui Pink Floyd...
Mother do you think they'll drop the bomb?
Mother do you think they'll like this song?
Mother do you think they'll try to break my balls?
Oooh, ahh
Mother should I build the wall?
[...]
Hush now baby, baby, don't you cry.
Mama's gonna make all your nightmares come true.
Mama's gonna put all her fears into you.
Mama's gonna keep you right here under her wing.
She won't let you fly, but she might let you sing.
Mama's gonna keep baby cozy and warm.
Ooooh baby, ooooh baby, oooooh baby,
Of course mama's gonna help build the wall.
Aqai spune:
citesc mesajul doniei si mi-am amintit ca ai mei au venit cu un fel de pedeapsa acasa pt joaca de-a cowboys cu colegii
desi copiii au explicat clar, exact la fel, it's just pretend. deciin capul lor e clar ce si cum.
anouk, sunt de acord ca violenta abunda in mediul inconjurator, dar e mult mai util si eficient dupa parerea mea sa controlezi mediul exterior decat sa suprimi niste instincte. astea se educa, se canalizeaza, altfel la un moment dat fac bum, cred eu, daca numai le inabusim si ne prefacem ca nu exista.
anouk3 spune:
Nu am eu vreo teama personala de arme, nu am avut contact cu ele, slava Domnului. Si nici nu mi-e teama ca fi-miu va deveni vreun criminal in serie. Doar ca eu personal consider arma un obiect urat, cu o utilitate oribila si nu vreau sa cumpar o astfel de jucarie copilului meu.
Aqai, sigur ca incerc sa controlez mediul exterior in masura in care se poate fara sa se simta copilul sufocat. Dar nu cred ca exista un instinct "al impuscatului" pe care daca-l suprim, ii fac un mare rau. Exista instinctul de luptator al baiatului pe care il respectin totalitate, dar luptatorul din el se poate exprima si in alte feluri, nu numai cu un puscoci in mana. Poate fi o intrecere, poate fi o imbranceala, poate fi un sport, poate fi o catarare, poate fi un concurs "care urla mai tare"..
Sunt exagerata? Oi fi, asa simt si asa actionez.
paulinio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus Capcaune, n-am uitat...numai ca eu n-am folosit asa ceva, cred ca-mi era frica de ele.. M-am rezumat la tevile (de electrica) cu conuri de hartie si cracanele cu invizibile... "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
La noi tevile de electrica se numeau tubermane... cat m-am suparat pe sor'mea ca mea stricat nu stiu ce caiet important ca sa-si faca gornete!!!!
Altfel, citisem ca baietii chiar au nevoie in dezvoltarea lor de perioada asta cu pusti, razboaie si lupte. Eu nu i-am cumparat inca dar se joaca cu pustile altor copii sau improvizeaza din orice. Nu mi-a cerut expres ca vrea pistol sau pusca... deci inca pot ignora.
Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 28+
anda141 spune:
Cand era mic , pe la vreo 2 ani, al meu baiat isi facea pistol din orice , era jucaria lui preferata, si da, i-am si cumparat si pistoale si sabie si mai stiu eu ce. Desi nu am fost de acord initial cu astfel de jucarii, dar chiar daca nu avea pistil de jucarie, isi facea el din hartie, din bete, din orice gasea in cale, asa ca oricum tot asta se juca, impusca pe toata lumea.
Asta pana pe la vreo 6 ani, cand a uitat complet, acum nu are nici o treaba sa se mai joace cu pistoalele, ca si cand nu i-ar fi placut niciodata . E un copil super linistit, ba inca are o frica de arme, nu suporta sa se uite la filme violente, daca din greseala trece prin fata tva ului si e vreun film cu o mica tenta de voilenta, pleaca din camera instant. Asa ca eu zic sa nu va afceti griji, toti copiii se joaca cu asa ceva, nu are nici o legatura cu ce va ajunge mai tarziu.