Viata in Germania si Elvetia - cap. 85

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marcia03 spune:

Am vazut multe reportaje despre Mietnomaden in Germania.Asa ca aveti grija.
In Elvetia se cer urmatoarele documente:
*cazier
*fisa de salarii
*hartia prin care se mentioneaza daca ai datorii sau nu

*se iau referinte de la fostul proprietar
*se suna la locul de munca, pt a vedea daca persoana sigur lucreaza acolo
*cautiunea e de 2-3 chirii

Aici e ft greu sa gasesti ceva de inchiriat,pt un apartament vin si pana la 50 de persoane interesate.

O zi buna.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

La fel e si in Hamburg. Chiriile sunt astronomice si cerintele propritarilor merg de la strict pana la absurd. Daca mi-as inchiria casa, in nici uncaz nu as renunta la Kaution -minim 2,5 chirii.

Loredana tocmai s-a modificat legea chiriilor -inca nu stiu daca a si intrat in vigoare. Maklercourtage se plateste de catre cel care da Auftrag la Makler. Dupa legea "veche" trebuia sa plateasca chiriasul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Noi locuim intr-un sat din Eifel. Bine ca am invitat-o ieri pe maklera ca ne-a spus printre altele ca e un sat cautat fiindca e plasat bine in functie cu alte obiective din imprejurimi. Cand noi am venit aici, am crezut ca numai noi suntem nebunii care se duc sa locuiasca in the middle of nowhere. Intre timp s-au construit case si acum am ajuns sa auzim ca au crescut si preturile la chirii si case. De vandut nu vrem sa o vindem deocamdata....

Noi avem abonament cu bauherr verein unde platim contributie si ei ne ajuta de multe ori cu chestii legate de casa. Vom apela la ei pt un exemplu de contract. Stiu ca presedintele acestei asociatii mi-a spus mai demult ca el si-a inchiriat locuinta si cand chiriasul nu a vrut sa plateasca cugreu l-a scos din casa si i-a trimis o factura cu o suma enorma pt daunele psihice pe care i le-a provocat....

Mirilutza, asa o fi legea, nu am stiut ca este o lege cu privire la asta. Ma gandesc ca ce fac ei putem face si noi si in caz ca avem probleme cu chiriasii in viitor nici ei nu pot sa stie de acum. Mi se pare enorm de mult provizionul pe care il vor, practic noi pierdem aproape toata garantia si in caz ca chiar se strica ceva in casa suntem buni de plata din buzunarul nostru. In cazul in care chiriasii ne vor face probleme, sotul a zis ca vine cu dulaul si ii scoate in strada si daca vine politia le spune ca a gasit droguri in casa....:-) Stiu, glumim...dar asta e... e un risc mare si stim asta, dar deocamdata nu avem alta solutie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Aporpo, cum este legea privind chiriasii care nu mai platesc si refuza sa iasa din casa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Amonar

Aporpo, cum este legea privind chiriasii care nu mai platesc si refuza sa iasa din casa?


Daca le faci contract nelimitat ...cu greu ii scoti din casa. De multe ori proprietarii ii platesc ei pe chiriasi numai sa scape de ei. De scos afara nu ii scoti nici cu politia. Cand ai contract limitat, ai o portita in plus sa ii dai afara daca nu platesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Ramona de ce nu consulti inca un Makler? Mie mi se pare absurda chestia cu Kaution si Courtage. Daca madame asta zice sa ii platesti ei Courtage si ca atunci nu mai poti cere Kaution, intreaba daca garanteaza ea, in scris, pentru cazul in care ai problemeMergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Am cautat mai multi dar asta e cel mai mare in zona si nu prea are concurenta. Voi mai cauta. Mersi pt tipp!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marcia03 spune:

E nasol daca dai peste un chirias care nu plateste. Din reportajele pe care le-am vazut, a durat luni de zile pana au reusit proprietarii sa ii dea afara pe acei chiriasi, iar ce au lasat in urma lor nu va puteti inchipui. Proprietarii trebuiau sa plateasca la sfarsit si zeci de mii de euro pt a-si renova casele. Asa ca mare grija ce chirias alegeti. In Elvetia proprietarii sunt ft precauti, de-aia cer atatea documente. Si mi se pare corect. Aici cine nu plateste chiria zboara imediat, nu sta nimeni la discutii. Am vazut insa ca in Germania e o procedura greoaie si dureaza destul de mult.

O zi faina !

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Amonar noi cand ne-am mutat in vara ne-au cerut o multime de hartoage: dovata ca nu avem datorii de la fostul chirias, ultimele 3 Lohnabrechnung, Schufa...
Daca dai de chiriasi care nu-si platesc chiria nu-i dai afara decat cu decizie judecatoreasca si asta poate dura ni de zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Da, stiu ca si vecinul cu care ma inteleg bine a trecut prin asta. S-a judecat ani de zile si nici cu judecata nu l-a scos afara. Pana la urma s-a dus la angajatorul lu ala si numai asa s-a rezolvat. Cand angajatoul i-a spus sa-si bage mintile in cap, de abia atunci a plecat omul. Si a lasat casa aproape in ruina, a trebuit sa lucreze la ea vreo 3 luni singur cu ceva prieteni. Deci stiu ce risc mare este. Pe de alta parte este varianta sa iti faci dreptate singur si sa alegi metode mai putin ortodoxe. De exemplu sa iei catrafusele si sa i le duci la biserica din sat, sa nu aiba motiv sa spuna ca l-ai aruncat in strada. Sau cuvintele magice 'mafia romana' pot face miracole :-)
Asa a procedat un roman care a fost 'stolked' de un vecin care ii suna si noaptea fara sa raspunda. I-a gasit numarul de telefon si i-a spus ca daca nu inceteaza, el are relatii cu mafia romana. De atunci nu a mai avut probleme. Normal ca nu vreau sa se ajunga aici si sper sa nu trebuiasca sa ma folosesc de nici o metoda alternativa....
Vecinul nostru prieten deja ne-a facut poze la casa (are aparat profi si are hobby fotografia) si a zis ca ne ajuta cu textul pt internet si alte chestii. Dar e bine de stiut ce trebuie sa facem. Si in Olanda e greu sa scoti un rau platitor dar ei se mai inteleg si cu 'pumnii' si pana la urma tot iese omul afara.

Mergi la inceput