Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (37)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns unidanad spune:

Offff Bobitza ce sperietura. Bine ca e bine bebe. . F urat din partea doc ca nu te-a chemat aseara. Fetele si mie mi-a oprit utrogestan la 12 sapt.

19+
Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yvyana spune:

Hello, burtici!

Am recuperat din urma...

Betty vad ca ai anuntat copiii si nu e chiar asa o tragedie te-ai stresat degeaba din cate vad deja si-au dat seama singuri intre timp!Fata ce-a zis?

Ele mamaaa cat te-a tinut la eco, o ora si jumatate ; la mine la sarcina trecuta a durat maxim 45 de minute morfofetala, dar si dr numai asta facea, morfofetale pe banda rulanta, era ecografist primar specializat in eco fetala.

Bobitza imi pare rau pentru intamplarea de aseara, bine ca e totul bine Si eu zic precum Paula ca trebuie Progesteron pana in S20 sau pana cand urca placenta, eu am luat pana in S17 400mg progesteron, dar nu oral, ci intravaginal, plus magne B6 si no-spa pentru contractii/dureri si dupa eco am vazut ca a urcat placenta si am redus treptat dozele, apoi am scos tot (adica am luat inca o saptamana cate 200 mg/zi, apoi o saptamana cate 200mg la 2 zile si apoi am scos, progesteronul se scoate lent ca altfel e risc mare de contractii). E f f important sa nu ridici greutati, mie mi-a zis sa nu ridic nici macar un bidon de 2l de apa si cat mai mult repaus ca sa se ridice mai repede placenta. De cate ori ai ocazia stai lungita in pat, eu dupa ce venea sotul seara numai in pat la orizontala stateam si lasam pitica pe capul lui

Doxy asa este, chiar de la IKEA era comoda aia si era inalta, asa gandeam si eu ca tine ca aia exagereaza; uite cumva-cumva a reusit picea mea cataratoare sa o darame

Alina bafta la cautari si sa gasesti repede ceva si ieftin si bun!

Acum despre pantofi si eu am avut o mare teama cu ei dupa ce am nascut; eu port 35 si va dati seama ce tragedie ar fi fost sa nu-mi vina ca si asa gasesc greu; mie pana nu am slabit pana la greutatea dinainte de nastere nu-mi veneau pantofii cu toc si am o colectieee tot asa Bata, Nine West, Musette, Gia Moretti si am avut un soc cand nu-mi mai intrau picioarele in ei, ma apucase depresia mai ales ca citeam pe net ca piciorul poate ramane mai mare, sint multe cazuri cand se intampla asa; dupa ce-am slabit am ajuns iar la 35 si mi-a venit inima la loc! Acum sint sigura ca tot asa va fi, daca ajung la greutatea regulamentara o sa-mi intre picioarele in tot ce am

Happy Mom si S20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaBcf spune:

Delia mie mi-a spus sa evit mezelurile pt ca nu am imunitate la Toxo, dar cred ca daca imi era pofta de ele gustam

Mutatia PAI 1 - homozigot. Mutatia MTHFR C 677T- heterozigot.
14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

maria da toata sarcina , si tot asa 200 dimineata si 200 seara , mi-a zis ca nu se risca la uter operat , cu sarcini pierdute etc , il voi lua tot timpul asta sa fie cea mai mare problema

XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani

21 + Ilinca
Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxy spune:

Rodica, te referi la noi astea care au anticorpi la toxo? Eu am, dar nu prea mananc mezeluri ca nu le suport (culmea ca inainte de sarcina eram amatoare, dar numai de salam crud-uscat). In schimb mananc peste crud la greu, ochiuri moi si de toate cele. Niciodata (nici inainte de analize) nu mi-am pus problema sa verific daca e voie sau nu, am mancat de toate.

Oxana, mami de Rares (11.03.2009) si 21+ Letitia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

la mezeluri - cremvusti puteti papa doar ei oricum sunt opariti in prealabil si ii mai fierbe-ti si voi acasa...deci..eu ma gandesc ca e ok

XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani

21 + Ilinca
Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaBcf spune:

Fetelor eu ma duc la dus ca ma pregatesc sa ma intalnesc cu fostele colege din facultate la ora 15:30 la o pizza

Mutatia PAI 1 - homozigot. Mutatia MTHFR C 677T- heterozigot.
14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxy spune:

A daaa, crenvursti mananc si eu. Sunt un fel de la Lidl cu 85% carne in ei, chiar sunt buni, mai iau pentru Rares si mai mananc si eu.

Oxana, mami de Rares (11.03.2009) si 21+ Letitia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia_Rodica spune:

Multumesc fetele, da ma refeream la cele cu imunitate. Deci pap crenvursti si kiser prajit.

Bobitza, mie mi-a interzis doac si sa sofez, sa nu se foloseasca mus hii din zona burtii

viitoare mamica de hocheist 16+ Lóránd

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_popa27 spune:

AVIZ POFTICIOSILOR
Exista si varianta de inghetat pt toxo. eu asa fac la branza ca nu stiu sigur procesul de preparare . Ai mei imi trimit cantitati industriale cas proaspat, cas afumat si branza de burduf pt ca sunt mare mare amatoare de branza si lactate. Si pt ca nu sunt sigura cum sunt preparate le inghet.
"consumul de carne infestata: parazitul poate infesta intestinele umane daca carnea nu a fost inghetata inainte de preparare sau nu a fost preparata termic suficient. Parazitul poate fi distrus la temperaturi joase (inghetare) sau inalte (foc)"
Majoritatea mezelurilor trec prin procesul de fierbere . Prob la ele e mai mult listeria nu toxo. Fereste-te de mezelurile crud afumate sau crud uscate .. carnati salam, somon afumat , herig afumat etc.
E trecut pe eticheta daca au fost fierte sau nu . Eu mananc sunca in general de la mezeleri si am mai mancat f f rar si salam dar am verificat eticheta.

20+
viitoare mamica de
Medeea

Mergi la inceput