Am nevoie de ajutor
Raspunsuri - Pagina 11
adelaide6 spune:
Si totusi...legat de mama ta...Mi s-au parut chiar monstruoase unele opinii exprimate prin topicurile de aici referitoare la parinti ( nu vorbesc de cazurile care exced oricarui cadru de normalitate, cu agresiuni fizice etc). Este ca si cum ar trebui sa ne aruncam parintii la cosul de gunoi daca nu sunt perfecti (perfecti in viziunea noastra, caci totul este relativ). Dar oare este cineva perfect?! Oare noi am fost copii perfecti?! Sau trebuia ca parintii sa ne arunce la cosul de gunoi daca nu am fost perfecti?! E aberant, in opinia mea. Da, probabil toti avem a le reprosa diverse lucruri, toti ii gasim vinovati pentru anumite lucruri din viata noastra. Foarte posibil sa si avem dreptate, de multe ori sau cateodata. Dar...si ei si noi suntem oameni; toti suntem constransi de viata sau de natura umana intr-un fel sau altul, toti mergem inainte in cel mai bun mod in care putem. Cu siguranta, toti parintii acestia ai nostri plini de imperfectiuni au dorit pentru noi tot ce e mai bun, ne-au dorit tot binele si au actionat asa cum au stiut si au putut ei. Ca, din culpa, fara intentie, cateodata au gresit, e normal sa fie asa, caci toti gresim. Si, punand punctul pe i : cati dintre noi suntem oare parintii perfecti pentru copiii nostri? Cred ca putem trage linie in judecarea parintilor nostri atunci cand vom fi noi insine judecati de copiii nostri.
Castigarea independentei psihologice fata de parinti cred ca este indispensabila pentru maturizarea emotionala a noastra, dar este, deseori, un lung proces.
Cred ca este sanatos sa ne intelegem parintii si sa-i iertam pentru ceea ce, fara voia lor, ne-au facut rau. Asta duce la impacarea cu noi si cu ei.
Intelegandu-i, iertandu-i si impacandu-ne in sinea noastra cu ei, reusim sa nu ne mai simtim agresati si constransi de ei si putem sa avem un comportament corect atat fata de ei, cat si fata de noi.
LauraNicole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nadaflorilor in anglia alaptatul in public/locuri publice e considerat indecent si se sanctioneaza cu amenzi, asta nu inseamna ca nu o poate face, in parc pe banci ferite de ochiu lumii e complicat daca esti singura, te poti trezi atacata de diversi ciudati, pentru asta trebuie musai sa ia pe cineva cu tine care sa tina de "6" si care sa descurajeze ciudatii...dar poate gasi loc de alaptat in toaletele cu masa de schimbat copii. |
Nu este adevarat. Este adevarat ca se considera indecent sa stai cu boxele atarnate in vazul lumii dar nu cand alaptezi. Chiar duminica trecuta o mamica si-a alaptat bebelusa in fata mea in Costa si nimeni n-a privit-o ciudat. Ba mai exista si niste chestii ca o paturica sau scutec prins de gatul tau si care acopera in mod lejer doar capul copilului si sanul respectiv, daca se vrea mai multa intimitate.
Alaptarea copiiilor este incurajata in Anglia, nu restransa.
Letitia1 spune:
Citat: |
Laura: Nu este adevarat. Este adevarat ca se considera indecent sa stai cu boxele atarnate in vazul lumii dar nu cand alaptezi. Chiar duminica trecuta o mamica si-a alaptat bebelusa in fata mea in Costa si nimeni n-a privit-o ciudat. Ba mai exista si niste chestii ca o paturica sau scutec prins de gatul tau si care acopera in mod lejer doar capul copilului si sanul respectiv, daca se vrea mai multa intimitate. Alaptarea copiiilor este incurajata in Anglia, nu restransa. |
Confirm, chiar ieri eram in sala de asteptare la GP si o mamica a inceput sa-si alapteze bebelusul care incepuse sa plinga. Nimic mai firesc, toti cei de linga ea zimbeau afectuos, inclusiv eu, caci mi-am amintit de bebelusul meu care are cum 12 ani si imi raspunde obraznic.
LauraNicole spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Letitia1
Confirm, chiar ieri eram in sala de asteptare la GP si o mamica a inceput sa-si alapteze bebelusul care incepuse sa plinga. Nimic mai firesc, toti cei de linga ea zimbeau afectuos, inclusiv eu, caci mi-am amintit de bebelusul meu care are cum 12 ani si imi raspunde obraznic. |
Si mie mi-e drag si mi se face dor de bebe.
Kytana spune:
Eu am alaptat in public fix de cand am venit, incepand cu avionul, taxiul, trenul. M-am documentat dinainte si sunt legi care protejeaza mamele care vor sa alapteze.
Pastilele nu le-am mai luat, Luca incepuse sa fie f agitat, sa planga toata ziua si noaptea sa se trezeasca din ora in ora. Nu stiu daca v-am zis dar practic GP-ul mi-a zis ce optiuni am, iar eu sa imi aleg. Nu m-a sfatuit cu ceva anume. Am zis sa incerc pastile pt ca pana ajungeam la counselling putea sa dureze 2 luni.
Am primit astazi prin posta scrisoare pentru a ma inscrie la counselling. Tipa de la HV nu a fost foarte receptiva. Bine, sincer vorbind nici nu prea imi este clar care sunt responsabilitatile ei. Sau altfel spus, cu ce ma poate ajuta si cu ce nu. Pana acum, orice am intrebat-o a zis ca fac cum vreau eu, nici de masurat nu l-a masurat pe Luca, doar la cantarit si atat. Am intrebat-o de Fe si Vit. D, nu mi-a zis nimic concret, GP-ul a zis ca HV-ul ar trebui sa imi zica.
De ce plange pingu mic, nu stiu. As vrea sa stiu. I-am luat gel pt dintisori, nu pare sa fie asta. Ii dau Gripe Water, are aer in stomacel si se partzaie noaptea mai ales si cred ca il supara. Eu in continuare mananc cu grija. M-am gandit si eu ca i-ar putea fi foame noaptea, dar daca ii dau san adoarme in 2 min.
Multumesc de raspunsuri. De simtit mai simt ceva mai bne, mai nou nu mai pot dormi noaptea, ma chinui sa adorm iar cand adorm se trezeste piticul. Tot de la pastile m-am constipat oribil de tare, deci numai lucruri bune
Va tin la curent
izabela88 spune:
ma bucur ca esti mai bine
daca te ingrijoreaza ceva la bb(greutate,inaltime,circumferinta craniana etc),gasesti grafice pe net,plus multe alte informatii care sa te ajute,in caz ca asistenta nu te lamureste
fe nu e recomandat sa se dea fara analize in prealabil,de fapt,majoritatea vitaminelor si suplimentelor ar trebui sa se administreze doar dupa analize,se pare ca si excesele fac rau
cat despre vit d,in tara se da de la 2 saptamani,dar am o ruda in grecia,are 2 copii si nu i s-a prescris vit d la nici unul si sunt ambii sanatosi.pe cel mic l-a facut toamna,n-a avut parte de mult soare,bb fiind si i s-a inchis ceva mai greu fontanela,nimic ingrijorator insa.
suptul sanului e doar o metoda de calmare pt el,daca zici ca adoarme repede.
cu greutatea sta bine?
nu eructeaza dupa ce mananca?
Taty spune:
Draga Kytana,
Ai primit multe sfaturi bune si tin si eu neaparat sa-ti mai dau unul si tare m-as bucura daca ai sa-l urmezi...cand ajungi in vacanta sotului in Romania, fa o vizita cu familia ta la Prislop, la mormantul parintelui Arsenie Boca. Am citit ca ai duhovnic in Ro, deci esti credincioasa si asta e foarte bine...uite aici niste linkuri:
http://vestitorul.blogspot.ro/2008/05/minunea-de-la-mormntul-printelui.html
http://www.formula-as.ro/2013/1057/spiritualitate-39/gheorghe-valcea-tamplarul-parintelui-arsenie-boca-unul-ca-el-se-naste-o-data-la-o-mie-de-ani-16110
kemsy spune:
Buna tuturor!
kytana, m-a emotionat mult ceea ce ai spus. Nu stiu daca mai conteaza si mesajul meu pentru ca voi repeta ceea ce multe fete ti-au zis, dar perseverez
Consider ca este util sa mergi la un psihoterapeut ca sa rezolvi "conflictele" pe care le ai cu tine, cu mama dar si cu tatal tau. Depresia postnatala e varful iceberg-ului, trebuie sa sapi mai adanc, sa intelegi care e adevarata cauza a sentimentelor astora. E un proces lung si doar cu ajutor calificat cred ca il poti termina cu succes, te poate ajuta sa iti castigi stima de sine.
Antidepresivele, desi cu efect rapid, nu indeparteaza cauza ci efectele.
Cu Luca...nu am sfaturi, poate gasesti solutia cu incercare-eroare , eventual scrie pentru o perioada un jurnal in care iti notezi ce faci cu el intr-o zi si reactiile de dupa, poate asa intelegi daca ai mancat ceva care l-a deranjat prin alaptat, e obosit, il sperie ceva, ecc.
Toate cele bune si ai grija de tine.
ita2v spune:
Se spune ca bb simt toate emotiliile mamei chiar si dupa ce a venit pe lume.E posibil ca aceste proaste dispozitii ale lui luca sa fie si de la
starea ta