Sa-l anunt pe sotul amantei...sau nu?
Raspunsuri - Pagina 10
giulia81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea Copilului cand plange sau intreaba de tatal lui, spune-i adevarul ... adevarul este ca tata a hotarat sa plece de acasa pentru ca nu o mai iubeste pe mama, iubeste alta femeie ... pe el il iubeste dar nu suficient incat sa stea cu el zi de zi. Cred ca o sa fie fete care ma vor contrazice aici ... eu sunt dispusa sa ascult pareri reale, caci teoria mea, strict intuitiva, imi spune ca oricat ar fi de greu, copilul trebuie sa stie realitatea ... |
am dat dezaprob pentru partea bolduita... de unde stii ca nu isi iubeste copilul? sau daca a inselat inseamna automat ca nu isi mai iubeste copilul? care e legatura?
"Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun. (Arthur Schopenhauer)
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui buflea Sa ma bag si eu ... Esti in depresie, in panica, de aia realitatea pare deformata. Nu lupta pentru nimic ... nu pare ca ai pentru ce, nu e momentul bun sa lupti si nici nu ai resursele necesare ... lasa timpul sa curga, gandeste-te la aceasta situatie ca si cum el ar fi murit. Daca s-ar fi intamplat asta ce ai fi facut ? Continua cu terapia - este un pas extrem de bun pe care l-ai facut, terapia iti va mai atenua durerea acum, timpul o va face mai tarziu. Daca iti face rau, inearca sa nu te mai intalnesti cu el cand vine la copil ... pleci de acasa, sau ii duci copilul intr-un loc stabilit. Ideea este ca EL nu poate si nici nu vrea in acest moment sa faca compromisuri pentru tine in defavoarea confortului lui personal. Poate asa cum esti tu zdrente fara el, asa e el zdrente in relatia cu tine ... nu cred ca amanta este cauza destramarii familiei voastre, amanta a fost doar picatura care l-a convins ca nu mai vrea cu tine. Copilului cand plange sau intreaba de tatal lui, spune-i adevarul ... adevarul este ca tata a hotarat sa plece de acasa pentru ca nu o mai iubeste pe mama, iubeste alta femeie ... pe el il iubeste dar nu suficient incat sa stea cu el zi de zi. Cred ca o sa fie fete care ma vor contrazice aici ... eu sunt dispusa sa ascult pareri reale, caci teoria mea, strict intuitiva, imi spune ca oricat ar fi de greu, copilul trebuie sa stie realitatea ... Si in final, nu esti si nu vei fi niciodata singura - pentru o perioada, mai lunga, mai scurta sau poate definitiv, nu vei mai avea o familie traditionala ...dar ai copilul, ai parintii, poate ai frat / surori, poate ai prieteni ... sa stii ca institutia casatoriei se deterioreaza ca si entitate pe an ce trece. Nu este nici o rusine sa fii o mama singura ...eu iti garantez ca existe multe mame singure, mult, mult mai fericite decat o gramada de alte mame casatorite. Imaginea sociala alterata este numai in capul tau, daca tu vei fi sigura pe tine in lume, iti garantez eu, ca nimeni nu iti va plange de mila, ba mai mult, unele o sa te invidieze. Cel mai frumos exemplu de mama singura pe forumul asta este dupa mine Eleni, are un subiect gen blog, poate da cineva linkul ca eu n-am rabdare sa-l caut acum ...citeste-l de la inceput, sa vezi cat de sincer si real si curat si frumos povesteste ...o sa-ti faca bine sa-i citesti subiectul, iti garantez. Succes ! Mai rau de atat nu poate sa-ti fie, da-ti timp sa sangerezi ca sa poti mai tarziu sa te uiti cu intelepciune la rana asta. P.S. Cat despre sotul amantei ... eu zic sa nu faci nimic, pentru ca a-i spune lui inseamna sa lupti pentru relatia ta ...si sfatul meu este sa stai, asteapta sa treaca timpul, sa ti se limpezeasca capul, sa fii mai bine, sa traiesti tu cu tine, cu ai tai, cu copilul ... si vezi tu mai tarziu in ce directie o iei. |
Buflea, e cumplit de rautacios si egoist ce spui tu. NU poti sa-i spui copilului asa ceva; chiar si de ar fi adevarat. Omul ala e si Om, e barbat, nu numai tata; si are dreptul de a fi fericit. Chiar langa o alta femeie decat mama copilului. Asta nu schimba cu nimic sentimentele lui fata de copil. Sau tu crezi ca numai daca ramai intr-o relatie in care esti nefericit demonstrezi iubirea fata de copil???
Iar daca ce spui tu ar fi adevarat, asa ceva nu se spune unui copil. Decat daca vrei sa te razbuni pe tata, fara sa-ti pese cat de mult ranesti copilul.
emanouela spune:
Nimeni nu are o unitate de masura a iubirii, nu exista etalon...fiecare iubeste in felul sau si atat cat poate...unii o arata, altii nu...unii chiar nu stiu sa iubeasca sau le e frica. Iubirea pt alta femeie nu are nici o legatura cu iubirea pt copil, nici statul zilnic nu are legatutura cu iubirea.
Am fost intrebata de copil daca tatal lui il iubeste, i-am raspuns "sigur ca da" , m-a intrebat "cat"..."atat cat poate el si asa cum poate". Copilul trebuie sa se simta in siguranta cu ambii parinti, daca ii spui asa ceva, "ca nu te iubeste suficient" deja ai contribuit cu brio o aparitia sentimentului de vinovatie la copil, la relatie in declin, la zdruncinarea increderii copilului in celalalt parinte, la aparitia frustrarilor la copil, la aparitia reprosurilor din partea copilului catre celalalt parinte, etc.
Rufus spune:
crisiacob, imi pare rau pentru situatia ta. Iti doresc rezolvarea problemelor si liniste in viata. Si multa sanatate amandoura.
E greu sa adaug si eu ceva dupa 10 pagini scrise.
Iti impartasesc doar fericirea pe care o traiesc eu in noua mea familie, dupa un divort nu urat, dar dezolant. Despartirea de o persoana cu care nu rezonezi este cel mai bun lucru care ti se poate intampla, pentru ca lasi libera sansa de a intalni vreodata alta persoana compatibila. Adulterul este o chestie absolut secundara in cazul vostru, din moment ce recunosti ca nu ati avut o relatie adevarata niciodata.
Nu te razbuna, se razbuna viata oricum. Incearca sa te linistesti si sa te remontezi. Restul lucrurilor se rezolva pe parcurs. Sunt pentru adevarul gol-golut spus copilului, insa imbracat in catifea. Adica tata pleaca de acasa ca nu mai dorim sa fim impreuna. Unde pleaca tata? Nu stiu. O sa afle el cand trebuie, poate chiar de la tatal lui.
(imi dau seama ca nu-i chiar gol-golut adevarul ala)
Capul sus!
Rufus, Tora si iadele
buflea spune:
citat din mesajul lui Victoria_mami Buflea, e cumplit de rautacios si egoist ce spui tu. NU poti sa-i spui copilului asa ceva; chiar si de ar fi adevarat. Omul ala e si Om, e barbat, nu numai tata; si are dreptul de a fi fericit. Chiar langa o alta femeie decat mama copilului. Asta nu schimba cu nimic sentimentele lui fata de copil. Sau tu crezi ca numai daca ramai intr-o relatie in care esti nefericit demonstrezi iubirea fata de copil??? Iar daca ce spui tu ar fi adevarat, asa ceva nu se spune unui copil. Decat daca vrei sa te razbuni pe tata, fara sa-ti pese cat de mult ranesti copilul. |
Eu gandesc asa ... copilul este de multe ori un motiv solid ca un cuplu sa stea impreuna. Atunci cand interesele copilului sunt mai sus decat interesele sau confortul (emotional) propriu, gasesti elemente de compromis.
Sunt oameni care balansand raul copilului versus raul lui, isi aleg propriul confort ... nu judec, dar cred ca cei care fac asta se iubesc mai mult pe ei.
Ai dreptate poate nu poti spune unui copil: "pentru tata a contat mai mult confortul lui personal decat confortul tau" ...dar atunci ce raspuns, cat mai aproape de realitate, s-ar da la intrebarea copilului : de ce a plecat tata de la noi ?
A_Iulia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui buflea
Eu gandesc asa ... copilul este de multe ori un motiv solid ca un cuplu sa stea impreuna. Atunci cand interesele copilului sunt mai sus decat interesele sau confortul (emotional) propriu, gasesti elemente de compromis. Sunt oameni care balansand raul copilului versus raul lui, isi aleg propriul confort ... nu judec, dar cred ca cei care fac asta se iubesc mai mult pe ei. Ai dreptate poate nu poti spune unui copil: "pentru tata a contat mai mult confortul lui personal decat confortul tau" ...dar atunci ce raspuns, cat mai aproape de realitate, s-ar da la intrebarea copilului : de ce a plecat tata de la noi ? |
Ai sa fii uimita cati barbati isi iubesc foarte mult copiii dar totusi divorteaza, si cati barbati nu-si iubesc prea tare copiii dar totusi n-ar divorta nici in ruptul capului (nu din motive de dragoste, neh).
Pe cei ce isi iubesc mult copiii (divortati sau nu) poti sa-i identifici clar: sunt cei pe care ii vezi in parc cu copiii, la film, la un sport, au grija de cei mici in concedii, se joaca cu ei, fac temele cu ei impreuna, etc.
buflea spune:
Pe mine nu ma convinge nimeni ca a vedea copilul o data pe saptamana si desigur, a face ceva cu el, de unde iesitul in parc, la film ...etc ... si in rest, de a-mi vedea de viata mea ... este o dovada mai mare de iubire decat de a trai zi de zi cu el in casa.
Nu se poate, si nu se compara a creste un copil minut de minut, versus a-l creste "o data pe saptamana".
Sigur, nu contest ambele tipuri de dragoste - doar ca aia saptamanala lasa mult mai mult loc de "confort personal" decat cealalta ...
Parintii care locuiesc cu copiii, chiar daca nu ies saptamnal cu ei in parc, cred ca participa mult mai mult la viata lor, decat cei care ii vad numai pentru a-i duce la film.
A_Iulia spune:
Nu stiu ce inseamna "o data pe saptamana".
De ex la noi o data pe saptamana inseamna 3 zile (din care 2 libere complet), versus 4 zile de scoala+afterschool. Asta pentru ca suntem la scoala.
Dar sigur, nu admite comparatie cu "minut de minut" (adica cu un tata in concediu de parternitate).
Cristina_C spune:
Am exemplul unor parinti ai unui copil prieten cu al meu. Sunt divortati, fiecare cu viata lui. Avantajul este ca locuiesc amandoi in acelasi oras. Copilul mai are o sora si petrec jumatate de saptamana acasa la mama lor si jumatate la tatal lor astfel incat fiecare parinte ajunge sa petreaca la fel de mult timp cu copiii. Sunt niste oameni inteligenti si foarte civilizati si au luat aceasta hotarare, indiferent ce s-a hotarat la tribunal.