Sa-l anunt pe sotul amantei...sau nu?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Fiecare reactioneaza in felul lui. Unele femei poate chiar daca sufera, uita mai repede, altele sufera extrem de mult, si asta lasa amprenta asupra psihicului, vedeti ca ea saraca ia tratament pentru a se mentine pe linia de plutire. Este foarte greu. Ceea ce poate o va incuraja mai mult este faptul ca singura stie, si-a dat seama ca relatia nu a fost niciodata una consolidata. De aici trebuie sa porneasca ea. Frica de singuratate o avem toti, draga Crisiacob, cheama-ti mama la tine, daca se poate, asa vei avea pe cineva langa tine. Cu fiecare zi ce trece, vei inainta inspre un viitor in care el este deja in afara lui, iti doresc sanatate tie si piciului, si mult noroc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Sa se protejeze......exista planificari,exista un pic de ordine...lucrurile nu se fac ca sa fie facute....eu sunt foarte realista,prea realista si spun lucrurilor pe nume.

A rezultat atata suferinta...exista relatii fara oficializare..daca ceva nu merge,ura si la gara,eventual niste haine aruncate ..si gata.
Mult mai simplu,mai util si fara suferinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Crisiacob,o sa o scoti la capat. Ai un copil, e atata frumusete pe lumea asta incat e pacat sa o ratezi.
E normal sa suferi dar suntem aici sa te asiguram ca o sa-ti treaca si ca va rasari soarele si pe strada ta. Nu o sa doara mereu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:


E vina lui ca a facut sex fara sa se protejeze, pentru asta gata, s-a gasit pedeapsa, sa ramana intr-o casnicie pentru ca a facut pasul asta. Condamnare pe viata.
Prea multa suferinta, corect. Atunci nu e mai bine sa smulga bandajul? peste ani e posibil ca fiecare sa fie fericit cu altcineva sau pur si simplu fericit, ca pe lumea asta o relatie nu e singurul lucru care te face happy.
Asa, ramanand impreuna niciunul dintre ei nu ar fi avut nici o sansa.
Si daca nu ar fi parasit-o pentru alta si tot o parasea ca nu mai poate tot l-ar fi invinoatit. Dar asa, toata situatia asta o complexeaza pentru ca de ce pe alta a putut sa o iubeasca cum visa ea si pe ea nu? pentru ca nu se poate porunci inimii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Un_cabotin spune:

Intervin putin in "apararea" sotului adulter... dat fiind faptul ca, asa cum spunea o colega de forum careia ii multumesc, am trecut prin ceva similar.

Tin sa precizez insa ca fiecare familie este diferita, deci nu dau sfaturi.

Nici noi nu stateam pe roze in ce priveste relatia sot-sotie inainte de aventura mea. Nu comunicam, nu mai aveam relatii sexuale, eram practic ca doi straini. Nu ne certam, si probabil eu nu am facut mai nimic ca sa iesim din acea stare (cu exceptia "solutiei" gasite la birou).

Insa imediat ce a aflat de relatia mea, sotia mea s-a schimbat, cum nu credeam ca se poate schimba un om. TOTAL!
Acum suntem fericiti impreuna, si eu ii multumesc tot timpul ca a luptat si ca, datorita ei, acum suntem o familie fericita.
Bineinteles ca sunt discutii, mici certuri cotidiene, ca ea imi reproseaza si acum faptele din urma cu 7-8 ani, dar am invatat sa suport... (reprosurile).
Si amandoi am invatat ca trebuie sa avem grija de relatia noastra.
RELATIA este al treilea din cuplul nostru. Avem si un copil, nu am uitat de el :-))

Buuun, acum sa revenim la tine.
Cel care inseala este intr-adevar ca un om pe alta lume. Oricine poate sa-i spuna orice, poate sa-l bata, sa-i arunce hainele pe geam (am citit de zeci de ori pe acest topic cum sta treaba cu aruncatul hainelor!)/ degeaba. El are o fixatie, o iubire, iubirea vietii lui, si gata!

Ce sa faci tu, Crisi?
Daca a plecat de acasa, daca sta cu amanta, probabil sunt amandoi "pe val", ceea ce inseamna ca nu se vor desparti prea curand, si in niciun caz la presiunea celor din jur.
O iubire de 6 luni e foarte tanara, la mine totul a durat mai bine de doi ani!
In "mod normal" o asemenea pasiune dureaza cam 2-3 ani.
Daca crezi ca merita sa lupti luni in sir pentru sotul tau, lupta!
Daca nu, NU!

Imi amintesc de un film, nu stiu titlul, chiar daca tot l-am cautat pe net...
Sotia afla ca sotul are o amanta.
Discutii si scandal cu el, cu "aia" (parca), implicat rude, aveau si copii...
El promite ca termina cu amanta.
Iar il prinde (ca si pe mine!), iar scandal, plansete; sotia isi schimba coafura, se vopseste blonda, isi pune si o lenjerie sexy... cred ca fac si dragoste...
(Aceasta credinta, a celei inselate, ca prin schimbarea ei in bine sotul va reveni acasa, este induiosator de frumos prezentata in film, si cumplit de falsa ca metoda. Pe sotul adulter nu-l mai intereseaza sotia - sau alta femeie, el iubeste pe cineva, si restul nu conteaza. Poate fi si un top model in patul lui, nu-i pasa!
In final el promite solemn ca gata, a terminat-o cu amanta si revine acasa.
Dupa un timp (scurt, cred) sotia gaseste insa un bilet, sau aude la telefon cum el ii spune amantei ca a gasit o metoda sa se vada fara ca sotia sa afle.
Iar sotia ce credeti ca face?!
....

Stie cineva filmul, titlul etc.?

UC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:




Mie mi se pare ca nu e nimic de invatat din asta,povestea ta,UC,sincer.Daca sotia ta a decis sa lupte,inseamna ca a considerat ca merita s-o faca.De multe ori,insa, cine alege sa insele ar trebui sa ramana cu obiectul pasiunii.Pe viata.Poate asa....va vedea ce a pierdut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Matzaila_81


Si daca nu ar fi parasit-o pentru alta si tot o parasea ca nu mai poate tot l-ar fi invinoatit. Dar asa, toata situatia asta o complexeaza pentru ca de ce pe alta a putut sa o iubeasca cum visa ea si pe ea nu? pentru ca nu se poate porunci inimii.

Mamica de Matzalic grasunel


Hai mai Matzaila ca nu-i chiar asa, n-o spun eu ci statisticile ... Barbatii, majoritatea nu-si parasesc familia , locul cald,mancarea calda,decat daca isi gasesc o alta (de multe ori ,,vinovata" este motivul pe care ei il pun la inaintare). Nu au curaj!
Si mai au un obicei acestia,sa povesteasca cat de ,,rau"se simt in casnicie, ce fiinta imposibila este sotia/partenera, etc (strategie de ,,cucerire" a celeilalte femei care ,,sensibila"la viata grea povestita accepta fara nicio remuscare sa il ia sub ,,aripa "ei ). Mai sunt , printre acestia si cei care spun ca sunt iesiti dintr-o relatie/casatorie ,dovedesc prin nenumarate dovezi acest lucru, binenteles ca lucrurile stau de fapt altfel. Cand la un moment dat trebuie sa dreaga cele afirmate cauta ,,nise" plauzibile, pentru a scapa ,,basma curata". Acestia din urma probabil au lupte serioase, nu pot alege intre cele doua (doua in cazul cel mai fericit , am auzit si de ,,sotul meu are 2 amante" ).

Sunt unii care de comun acord cu sotiile hotarasc sa-si vada fiecare de drumul sau. Dar acestia sunt o cantitate neglijabila.


Femeile in schimb , cele curajoase sau cele ajunse la limita imposibilului din motive uneori greu de imaginat, fac acest pas de a-si parasi partenerul dar nu pentru ca exista altcineva in viata lor (unele isi pun viata intima in ,,cui",neavand niciun regret pentru aceasta actiune).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Daca aprob,e insuficient.
Ai pus mai mult decat punctul pe "i",daca o fi existand constructia asta,gramatical vorbind.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Sa ma bag si eu ...

Esti in depresie, in panica, de aia realitatea pare deformata.

Nu lupta pentru nimic ... nu pare ca ai pentru ce, nu e momentul bun sa lupti si nici nu ai resursele necesare ... lasa timpul sa curga, gandeste-te la aceasta situatie ca si cum el ar fi murit. Daca s-ar fi intamplat asta ce ai fi facut ?

Continua cu terapia - este un pas extrem de bun pe care l-ai facut, terapia iti va mai atenua durerea acum, timpul o va face mai tarziu.

Daca iti face rau, inearca sa nu te mai intalnesti cu el cand vine la copil ... pleci de acasa, sau ii duci copilul intr-un loc stabilit.

Ideea este ca EL nu poate si nici nu vrea in acest moment sa faca compromisuri pentru tine in defavoarea confortului lui personal. Poate asa cum esti tu zdrente fara el, asa e el zdrente in relatia cu tine ... nu cred ca amanta este cauza destramarii familiei voastre, amanta a fost doar picatura care l-a convins ca nu mai vrea cu tine.

Copilului cand plange sau intreaba de tatal lui, spune-i adevarul ... adevarul este ca tata a hotarat sa plece de acasa pentru ca nu o mai iubeste pe mama, iubeste alta femeie ... pe el il iubeste dar nu suficient incat sa stea cu el zi de zi. Cred ca o sa fie fete care ma vor contrazice aici ... eu sunt dispusa sa ascult pareri reale, caci teoria mea, strict intuitiva, imi spune ca oricat ar fi de greu, copilul trebuie sa stie realitatea ...

Si in final, nu esti si nu vei fi niciodata singura - pentru o perioada, mai lunga, mai scurta sau poate definitiv, nu vei mai avea o familie traditionala ...dar ai copilul, ai parintii, poate ai frat / surori, poate ai prieteni ... sa stii ca institutia casatoriei se deterioreaza ca si entitate pe an ce trece. Nu este nici o rusine sa fii o mama singura ...eu iti garantez ca existe multe mame singure, mult, mult mai fericite decat o gramada de alte mame casatorite. Imaginea sociala alterata este numai in capul tau, daca tu vei fi sigura pe tine in lume, iti garantez eu, ca nimeni nu iti va plange de mila, ba mai mult, unele o sa te invidieze.
Cel mai frumos exemplu de mama singura pe forumul asta este dupa mine Eleni, are un subiect gen blog, poate da cineva linkul ca eu n-am rabdare sa-l caut acum ...citeste-l de la inceput, sa vezi cat de sincer si real si curat si frumos povesteste ...o sa-ti faca bine sa-i citesti subiectul, iti garantez.

Succes ! Mai rau de atat nu poate sa-ti fie, da-ti timp sa sangerezi ca sa poti mai tarziu sa te uiti cu intelepciune la rana asta.

P.S. Cat despre sotul amantei ... eu zic sa nu faci nimic, pentru ca a-i spune lui inseamna sa lupti pentru relatia ta ...si sfatul meu este sa stai, asteapta sa treaca timpul, sa ti se limpezeasca capul, sa fii mai bine, sa traiesti tu cu tine, cu ai tai, cu copilul ... si vezi tu mai tarziu in ce directie o iei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alyx spune:

Citat:
citat din mesajul lui Matzaila_81


E vina lui ca a facut sex fara sa se protejeze, pentru asta gata, s-a gasit pedeapsa, sa ramana intr-o casnicie pentru ca a facut pasul asta. Condamnare pe viata.
Prea multa suferinta, corect. Atunci nu e mai bine sa smulga bandajul? peste ani e posibil ca fiecare sa fie fericit cu altcineva sau pur si simplu fericit, ca pe lumea asta o relatie nu e singurul lucru care te face happy.Asa, ramanand impreuna niciunul dintre ei nu ar fi avut nici o sansa.
Si daca nu ar fi parasit-o pentru alta si tot o parasea ca nu mai poate tot l-ar fi invinoatit. Dar asa, toata situatia asta o complexeaza pentru ca de ce pe alta a putut sa o iubeasca cum visa ea si pe ea nu? pentru ca nu se poate porunci inimii.

Mamica de Matzalic grasunel


Oare nu ar fi fost mai bine, mai onorabil si mai cinstit sa smulga bandajul inainte sa i se aprinda.... calcaiele (ca sa nu spun altceva) dupa o alta? In loc sa-i lase sotiei amaraciunea de a fi fost inlocuita cu altainca dinainte de a fi devenit ea trecut?

E adevarat ca exista si casnicii nefericite si ca nimeni nu ar trebui sa fie obligat sa ramana intr-o astfel de casnicie.

Daca domnul sot ar fi avut suficiente cohones incat sa-i explice sotiei ca din punctul lui de vedere sunt incompatibili, ca e nefericit si vrea sa iasa din casnicie pentru ca asta vrea, ca nu mai poate continua, ar fi fost o chestie.

Dar asa, a ales solutia usoara- fericirea lui in bratele unei cucoane (la randul ei maritata si cu copil), fara sa-i pese de nefericirea pe care o provoaca printr-un astfel de comportament.
Urat, egoist, demn de dispret.
Nu are nici o scuza din punctul meu de vedere.

Mergi la inceput