Coaste,aripioare
As vrea sa le fac in stil american.Cumpar de la liedl inghetate si as vrea sa reproduc si sa le fac eu:dulci ,iuti sau alte variante.
Cine a facut si ce a iesit?
Raspunsuri
Anda08 spune:
si eu am luat aceleasi costite ca si tine - tare as vrea sa stiu si eu cum as putea sa le fac :)
www.supereva.ro/info.asp?id=850" target="_blank">Super Eva - Carte inteligenta de bucate - Jurnal de sarcina - Despre dragoste - Nume de Copii
dulcetica spune:
Cred ca pun miere,boia iute si dulce.Asta-i banuiala mea!Si aripile-s bune. Eu nu maninc fiindca sint la regim,dar scrie ca-s dulci si hot.Am auzit ca-ti ia gura foc!
Cind ma gindesc la mailurile cu nu mincati aripi ca-s injectate,ma felicit ca nu gust,dar imi fac pofta cum arata.
Lorikay spune:
Sotul meu prepara aripile astfel: face un bait din miere, sos de soia, putin otet balsamic si mai are el vreo 2-3 sosuri pe care le adauga (unul dintre ele este "foc") si tine aripile cateva ore (chiar de pe o zi pe alta). Apoi le pun intr-o punga cu tot cu zeama si le tin in cuptor cam 30-40 minute dupa care rup punga si le mai las vreo 10 minute sa se evapore lichidul si sa devina cleioase. Se fac foarte bine.
Costitele se pot face la fel. Condimentele si sosurile le alegem dupa preferintele de moment. Daca mananca si fetita nu le facem iuti.
dulcetica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristinuk@ Pe cine vrei sa te razbuni? https://picasaweb.google.com/111356891978087779654/HikyBird# "...Poti descoperi inca in minunata viata a animalelor profunde semnificatii si nu de putine ori, adevarate valori etice si morale de comportament..." Constantin Mihailescu |
Ca bine zici!
histamina spune:
miere fff putina(nu e voie,ca la temperaturi inalte e toxica,dar zaharul are gust nasol),sos de soia, sos dulce acrisor,amestec din zece feluri de ardei iute uscat si macinat de mine, piper, cimbru uscat in casa,sare.se amesteca se bag ain tava la cuptor si se mai amesteca pana scade.
e super bun.
sau
coastele tinute in lapte o ora,scoase,sc urse, date cu ulei, apoi unse cu un amestec de piper, ardei iute, cimbru, putina lamaie, sos dulce acrisor, puse pe gratar si unse cand se intorc cu acelasi maclavais.
luisa1983 spune:
Aripioare de pui daca vrei sa le pui pe gratar trebuie sa le tii la marinat cel putin 1 ora , in frigider, intr-un castron in care ai pus ulei de masline , sucul de la o lamaie si condimente dulci/iuti.
Pe gratar se intorc de mai multe ori si adaugi sarea la sfarsit. Vor iesi crocante.
Sau tu vrei gen KFC ?
luisa1983 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus Daaaa...KFC vreau si eu! Rufus, Tora si iadele "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
eu asa le fac:
12 aripi/ copanele
500 ml de lapte batut
350 de grame de faina/pesmet
1 lingurita de cimbru
1 lingurita boia de ardei
1 lingurita piper
30 ml de lapte
ulei
sare
1. Intr-un castron mare, se pune carnea de pui si se acopera cu 500 ml de lapte batut, apoi se lasa sa se marineze peste noapte în frigider;
2. Scoateti carnea de pui de la frigider cu aproximativ 40 de minute inainte de preparare.
3. Se amesteca faina/pesmet, sare, piper, cimbru, boia de ardei intr-un castron si se adauga 30 ml lapte dulce. Nu pregatiti amestecul decat in momentul prepararii.
4. Se trec aripioarele prin amestecul de la pct 3 si se prajesc in tigaie (uleilul incins);
5. Se introduc la cuptor (180 grade) 10-15 min , pe hartie de copt .