Piersicute de iulie august (28)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IIuli spune:

Ile, noi avem problema cu fructele, legumele le accepta dupa 5 cantecele, 12087 alinturi si alte mii de lugu-lugu . Asa ca eu am facut ce nu se face si le-am combinat. O sa radeti de mine o gramada probabil, dar i-am pus praz in mar copt. Putin, doua rondele mici la doua mere puse la aburi. A ras tot. A doua zi am pus mai putin si acum accepta mar copt, e drept ca putin si dupa mari sclifoseli, pe langa care strecor acum alte fructe. Para, cirese, avocado, prune la borcan.
Ai incercat si sa ii condimentezi usor mancarea? Un pic de usturoi, cimbru, ghimbir, scortisoara, cred ca si busuioc se accepta dupa 6 luni. Nu mananca nici legume dulci, care aduc cu frctele? Dovleac sau cartof dulce cu morcov si cu un pic de scortisoara, apoi adaugat dovlecel sau alte gusturi neutre.. Asa as incerca eu.

Apropo de legume, M a facut niste bubite pe gat si manute in cele doua zile cat i-am dat piept de pui in piureul de legume. A mai mancat curcan de doua ori si nu a avut nimic. Pediatra zice ca puiul nu da alergie. Eu zic ca nu ii mai dau pui vreo doua luni.

Va pupam, ne retragem toti trei in patul mare la somn. Fleur, Balanta si cine mai cosleep de voie-de nevoie, voi mai incapeti in pat de strumfii vostri? Al meu se suceste de mi se urca in cap, plus ca se trezeste dimineata si e un delicat, nu tipa, dar ne baga degetele in nas, urechi, gura, ce mai gaseste si el .

Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

iuli, eu dorm cu eric iar sotul cu marc (inainte dormeam eu cu amandoi, dar nu mai incapem).
eric ma trage de par in fiecare dimineata, de cercei, de nas, imi pune manutele pe fata, imi plescaie langa ureche, etc. si se suceste si rasuceste asa incat eu ajung la marginea patului (patul avand 180/200 cm)
in schimb marc este f discret dimineata, adica daca se trezeste inaintea sotului, il lasa sa doarma (el cel mult se apuca sa "vorbeasca").

ile, ali


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Buna,

Intru si eu 5 min pe forum sa ma aerisesc la creier...

Nu stiu ce are baiatul meu ca numai cu mine maraie. Azi am fost la farmacie, piata etc si cand m-am intors bebe dormea angelic, adormise singur. Cu ta-su bineinteles. Nu-mi venea sa cred.

Acum ta-su e la scoala si Eric cu mine....plange bineinteles. E seara si a inceput fornaiala. Nu vrea aspirat, nimic, sa nu ma ating de nasul lui. Vrea numai in brate si asa m-am saturaaaaaat.

Iiuli, si eu ii pun fructe in legume ca altfel nu mananca legumele si, stii ce?, in ciuda atator teorii pe care le-am citit, e perfect ok si nici o problema cu digestia, kk f. ok, etc. Dealtfel aici se si gasesc, la pungute, piureuri din astea cu amestecuri gen: para-mango-fasole-verde. Si le papa cu placere.
Ai intrebat ceva de co-sleeping, sa-mi amintesc... daca incapem in pat? el da, doarme pe mijloc, eu pe "o dunga", la margine.

Ali, felicitari pt ma-ma. De-acuma sa te tii, la orice "reclamatie" va striga ma-ma (al meu asa face) si asta pana pe la 20 de ani si mai incolo...

Roxypuy, mai dar ce norocoasa printesa ta, sa intalneasca ea 2 printi deodata. Cred ca au fost haiosi.

Cat am scris mesajul asta (cateva minute) a plans incontinuu, fara un motiv valabil decat mucii... Imi vine sa ma duc in padure.

Hai va pup, ne citim maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_80 spune:

Neatza,

Va las o cafea inainte sa plec la serv.

Am batut palma cu tanti. Poate veni de la 1 mar si am negociat si sal la "doar" 1350 ron. Stiu ca e mult, dar sper ca experienta ei de bona din 2001 sa-si spuna cuvantul.

Roxy, vera, deci va sa zica ati pus-o de un mtg si mie nu mi-ati spus... Hmmmm

A avut si patrick 2 zile ff maraite, iar a 3a ce sa vezi...a inceput sa adoarma singur in patut la pranz si doarme cate o ora jumate...

Pup, fug la mc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muraturica spune:

Buna dimineata.
Carmen, multumim de cafeluta.
Noi am avut ieri o zi usoara ca s-a marait relativ putin. Azi nu stiu ce ne asteapta ca de dimineata s-a trezit cam cu capsa pusa si a papat rau. Acum mai doarme asa mai agitat. Vedem...
O zi frumoasa si multa energie sa ii faceti fata va doresc si imi doresc.
Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ca_Mila spune:

Buna dimi si de la noi!

Balanta voi la doctor i-ati dus pe bebei acum cu viroza? eu as vrea sa ne mai vada si alt medic, si nu stiu unde sa ma duc.

Ana parca tuseste mai urat decat acum 3 zile, o tuse innecacioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valy27 spune:

'neata si de la noi- raportam prima cazatura din pat
a fost horror,dar s-a linistit relativ repede.deja ma vedeam la budimex....

legat de refuzul laptelui- figurile la noi sunt de la exesul de vit D.dar reuseam s-o mai pacalesc astfel:

pusa pe picioare cu suzeta in gura,pana o mai lua somnicul....apoi scos suzeta si bagat biberonul-asa bea si restul ramas-ce-i drept mai depasesc termenul de 30 minute la lapte...dar nu mai tin cont.

sau o pun pe o perna pana inclinata si i-l tin eu-si-l bea.

acum nu prea mai papa solidele si nici lp nu-i mai dau completare..ca aduce aport de VIT D SI CALCIU- CARE LA EA SUNT MARITE.

PAPA VREO 20-30 GR FRUCT SI MAX 50 GR DE PIURE SI UN TOTAL DE LAPTE DE 650 ML PE 24 ORE.
pupyci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valy27 spune:

ile- felicitari micutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clayhanger spune:

Neata! Desi ne-a dat trezirea la 8:30 si nu inainte de 8 (ca de obicei), tot am nevoie de orice mi-ar da putina energie, primesc de toate! Dar, e vineeri! Apreciez zilele de vineri mai mult decat atunci cand lucram.

IIuli, ha ha, si al meu e la fel de delicat dimineata. Noi incapem binisor in pat, chiar si atunci cand sta perpendicular pe noi. Daaar, eu inca am cosuletul lui (in care a dormit in primele luni) langa pat, in partea mea. Este plin cu hainute, paturici, deci e moale, si de obicei ma cam sprijin in el.

Carmen, felicitari pt ca ati gasit bona, si pt prichindelul care adoarme singur, s-o tina tot asa!

Ile, e inalta! Eu nu stiu daca a ajuns la 70 cm fulgul meu, dar mereu cand e intins in pat imi zic "ce lung e".

Ali felicitari pt Ma Ma. Si al meu zice "ma" (si "na") doar cand vrea ceva (de obicei o schimbare de peisaj). Zice "ba" si "da" (sau "ta") atunci cand e fericit, calm, multumit - de ex dupa ce mananca, se intoarce, ia o jucarie si incepe sa o intoarca pe toate partile zicand "da", "ta". Chiar "mama" sau "dada"/"tata", mai avem de asteptat un pic.

Despre fructe si legume, nu ma agit deloc - daca e ceva ce nu ii place (patrunjelul si marul de exemplu), pur si simplu nu ii mai dau vreo cateva zile. S-a intamplat intr-o zi sa nu vrea dovlecelul (care ii place ff mult) - coincidenta sau nu, aia a fost zi de kk. Am avut incredere ca asa imi spune el "astazi fac, nu mai trebuie dovlecel". Ieri, de exemplu, aveam in plan sa ii dau ceva (nici nu mai stiu ce), dar cand mancam eu dovleac copt, a vrut, asa ca asta a mancat in schimb.

Valy, ati trecut si milestoneul asta voi ca parinti, prima cazatura! Cred ca e "de ce ti-e frica, de aia nu scapi!"... Sper sa treaca cu bine si zilele (2-3) in care trebuie urmarita (sa nu vomite in jet din senin, sa nu fie somnolenta sau neobisnuit de agitata, etc).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

ca_mila, noi i-am dus pe bb-i la dr Ilina Prodan, specialista in urgente pediatrice. lucreaza la medlife, 1medical (http://1medical.ro) si la louis turcanu.
sanatate anei!

Mergi la inceput