Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (33)
Raspunsuri - Pagina 13
betty200 spune:
Oanka e revoltator sa fie gresit rezultatul, exista totusi o posibila explicatie: la amniocenteza scrie clar si se detecteaza sexul GENETIC ... Doamne fereste sa nu fie ceva probleme din cauza asta si de fapt baietelul sa aiba caractere masculine dar sexul genetic sa fie feminin. Sper sa fie greseala de analiza. Desi daca e asa, e scandalos, pai atunci si rezultatele bune sau rele la amnio sunt sub semnul intrebarii. Ar fi bine de stiut ce laborator a facut analiza...
Macar eu am facut Fishul la Genetic Lab si cariotipul total la Cenetic Center deci am o siguranta in plus, ar fi chiar ciudat ca ambele laboratoare sa greseasca la fel.
18+
bebitza
olimp spune:
betty D-ne fereste sa fie asa , adica sex genetic de un fel si exprimare fenotipica de alt sex , cred ca ar fi cosmarul oricarei mame...nici nu vreau sa ma gandesc.
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani
20 + Ilinca
"http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=olimp&year=2013&month=7&day=5&babycount=1"
graphistar spune:
buna, fetelor.
referitor la amnio, nu vreau sa va sperii, dar cunosc niste cazuri care mie personal mi-au confirmat ca DT, TT si amniocenteza sunt niste investigatii cu care nu vreau sa am de-a face.
- o cunostinta a mea a facut amniocenteza dupa ce triplul test ii iesise cu niste valori nu prea bune. nici amnio n-a iesit minunat, dar ea a decis sa pastreze copilul si bine a facut. copilasul are aproape 2 ani si nu are nicio problema de sanatate.
- nevasta sefului meu a avut probleme din cauza acestei amniocenteze. dupa un dublu test cu valori slabe, a decis sa faca amnio la 11 sapt (banuiesc ca a avut acordul medicilor, nu cred ca ar fi riscat medicii sa faca procedura daca era prea devreme). a facut anestezie generala (poate si asta sa fi fost o problema), iar copilul a avut o problema la inimioara, ce au descoperit-o in luna a 7-a sau a 8-a. a reusit sa se interneze si sa nasca la o clinica specializata din germania, unde copilul a fost operat de urgenta imediat ce a fost nascut. acum e bine, are 3 ani si in fiecare an merge la bucuresti unde face controale de rutina, pt a monitoriza inimioara.
- doctora de la medicina muncii la care am fost pt evaluare, nascuse la 43 ani si mi-a povestit ca a trecut si ea prin emotii la vederea fatului la ecograf si medicul a suspectat preeclampsia (ca si in cazul meu). ea si-a monitorizat zilnic la cabinet tensiunea si n-a luat niciun tratament, pt ca avea tensiune normala. DT si TT i-au iesit cu risc, valorile erau normale pt o femeie mai tanara, insa varsta ei adaugata la aceste valori, a crescut sansele de diverse malformatii. n-a facut decat sa se sperie cumplit si a decis sa faca amniocenteza, care de data asta a confirmat ca va avea un copil sanatos. momentele de panica prin care a trecut puteau sa duca la un eveniment nedorit.
dar ca o amniocenteza sa se insele asupra sexului copilului, ma face sa ma intreb, daca se inseala si asupra altor valori?
repet, astea sunt parerile mele si ale catorva cunostinte ale mele, printre care si cativa medici...si anume ca rezultatele investigatiilor mai sus amintite pot da valori fals pozitive, deci nu sunt niste investigatii pe care sa te bazezi 100%.
16 +
Laura
betty200 spune:
Graphystar cu privire la DT si TT sunt de acord cu tine dar amniocenteza greseste f f rar, atat de rar incat poti linistit sa iei de bun rezultatul, exceptiile sunt f rare asa ca informatia pe care ti-o da amnio se poate considera linistit adevarata.
De exemplu pentru a face o analogie: nu inseamna ca daca exista persoane carora le-a cazut cate o caramida in cap de la inaltime ar trebui sa nu mai iesim din casa de frica acestei caramizi, se intampla atat de rar asta incat nici macar nu ne gandim sa stam in casa de frica sa nu ne cada in cap ceva ... ne asumam riscul respectiv fara nici cea mai mica problema pentru ca este extrem de mic.
18+
bebitza
paula_m spune:
Da, eu sunt de acord cu DT si TT sunt niste teste statistice, care nu-si au sensul, dar amnio, ar tb sa fie altceva...
Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 18+
Am implinit doi anisori!!!
poze
Ele spune:
Ca o completare la ce a zis Laura..la antena 1, la stiri de obisei se da un caz la Ajutor umanitar.Era cazul unei doamne de peste 40 din Moinesti, care isi facuse toate analizele cand a fost gravida, plus amniocenteza. Copilul avea in jur de 1-2 anisori, avea malformatii care trebuie depistate in urma analizei cariotipului.
Asta e "Romanica"noastra.
Dar eu v-am zis ..sunt linistita. Am facut tot ce a fost posibil sa aflu daca sunt pb. De aici Doamne Doamne sa aiba grija de bebe si de noi. Nu putem schimba nimic din ce avem in burtici.
Elena & Denisa (26.10.2004)
20 saptamani
Ele spune:
Ma amuza ca am sarit noi toate-amniocentezantele. :))
Ar tb sa ii pune nume asteia mici: Centeza.
Elena & Denisa (26.10.2004)
20 saptamani
betty200 spune:
Ele da, asta se numeste apararea deciziei personale pentru a nu resimti disonanta cognitiva , fetele care n-au facut-o vor fi tentate in schimb sa gaseasca argumente in favoarea deciziei lor iar noi tot asa, ne vom apara decizia cu orice pret .
18+
bebitza
paula_m spune:
Da, Elena, pt ca am indurat un adevarat chin pana am facut amnio, si chiar nu vreau sa ajung sa cred ca totul a fost gratuit. Si a costat si o gramada de bani.
Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 18+
Am implinit doi anisori!!!
poze
diana_popa27 spune:
Sa nu speriem fetele care au facut amiocenteza. Adica sa nu aruncam cu pietre intr-un test invaziv la care s-au supus in speranta ca e e cea mai sigura cale de a afla ca au copii sanatosi. Se poate sa fi fost o eroare de sistem...de atentie.. incurcatura de probe etc. In legatura cu medicul care nu a observat ecografic ce e acolo... nu cred ca dupa amio a mai dat atata atentie zonei . Am o amica ce a nascut acum un an si nu a stiut pana in mom in care a nascut ce are pt ca nu vroia si nu vroia sa le arate micutza (a fost fetita) oricat ar fi insitat dr cu ecograful . Probabil ca medicul a neglijat aspectul asta si s-a concentrat pe alte zone stiind ca e fata dupa amio.
Doar ca mai apar si exceptii care confirma regula nu inseamna ca aveti vreuna de ce sa va ingrijorati sau sa puneti la indoiala rezultatele .
E ciudat intr-adevar dar sigur exista o explicatie si desi si mie mi-a trecut prin cap exact ce a zis betty (prea mult discovery) explicatia ar putea sa fie mult mult mai simpla. Toate ati zis ca erati multe care asteptati una dupa alta la amio ... o eticheta pusa gresit, confuzie de nume asemanatoare ...eu stiu ...
Om sau masina ..erori exista. Bine ca e copilul sanatos si nu i-a zis ca e cu prob sa se fi intamplat altceva (eu zic ca avem de-a face cu un caz fericit totusi si bine ca au fost surprinsi numai de o putza la nastere)
20+
viitoare mamica de
Medeea