Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (33)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns betty200 spune:

Happy uite cum sta treaba cu varsta sarcinii: ecografele au doua masuratori: cea teoretica care corespunde saptamanilor scurse de la ultima menstruatie (o sa vezi ca medicul trece acolo data si pe poza apare varsta teoretica a sarcinii) si a doua masuratoare care se bazeaza pe dimensiunile diferitelor parti ale bebelusului:, circumferinta craniana, circumferinta abdominala, lungime femur, diametru biparietal ... (care dupa ce sunt completate de medic va calcula o varsta in functie de dimensiuni) ei, ideal si daca ai ovulat in ziua 14, cele doua masuratori coincid, daca ai ovulat mai tarziu, atunci varsta sarcinii dupa masuratorile fatului va fi mai mica decat cea calculata dupa menstruatie sau invers daca ovulatia a avut loc mai repede de ziua 14.

mie varsta dupa masuratori, pana acum mi-a fost mai mare cu 2-3 zile decat varsta calculata teoretic dar eu de calculat calculez dupa menstruatie pentru ca bebelusul are ritm diferit de crestere si daca te iei dupa m,asuratori varsta sarcinii se schimba foarte mult mai ales inspre sfarsitul sarcinii.

18+

bebitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

varsta sarcinii se calculeaza dupa ultima menstruatie la cele cu cicluri regulate. se presupune ca in ziua 14 ai avut ovulatie sau na, cu 14 zile inainte de urmatoarea mestruatie pt ca regulat poate fi si la 30 si la 34 si la 40 de zile se calculeaza de la ultima menstruatie pt ca in principiu nu se stie cand ai ramas. daca ciclurile sunt f neregulate atunci se calculeaza incepand cu prima echografie. aia stabileste cel mai corect data teretica a UM. eu de exemplu am cicluri de 40-50 de zile. UM am avut-o prin septembrie. pai calculand dupa UM mai aveam nitel si nasteam acusi. atunci am luat ca data cea de la prima echo unde iese ca as fi avut UM pe 10.11. la fel am patit si la Bogdan - UM am avut-o pe 13.11 dar de ramas am ramas pe 10 ianuarie.

concluzie: data UM se ia in calcul la cele cu cicluri regulate. dar chiar si la cicluri neregulate nu se ia in calcul data conceptiei. teoretic pe aia nu o stie nimeni. teoretic chiar daca o stim, cum o stiu eu, tot adaugam 14 zile, si atunci stim cand ar fi trebuit sa fie UM.

-----

O poveste cu Minuni - o roza, un fluturas dragalas si 15 s

Slava Tie, Doamne!

The colder the winter the warmer the spring

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Eu mi-am scos demult verigheta, inele nu mai purtam demult. Nu vreau sa stiu cand incep sa ma umflu, asa ca am eliminat orice masura.

Maitreyi, ce ciclu lung ai!! Intotdeauna asa ai fost? Mie imi venea cat de cat regulat, 26-28 de zile, niciodata nu mi-a intarziat, decat cu motiv f intemeiat. Dar din iunie s-a intamplat sa-mi vina si la 20 de zile. Nu stiu ce a fost cu dereglarea aia, am fost si la dr, care mi-a zis ca nu are sens sa cautam motive acum, sa lasam sa vedem daca se mai repeta si apoi investigam.

Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 18+
Am implinit doi anisori!!!

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

da, asa am fost tot timpul. mi s-a reglat cam jumate de an dupa fiecare copilas si dupa aia iar o luau la trap. de asta am si afflat la Bogdan direct la morfofetala de primul trimestru ca is insarcinata

-----

O poveste cu Minuni - o roza, un fluturas dragalas si 15 s

Slava Tie, Doamne!

The colder the winter the warmer the spring

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina2401 spune:

Maitreyi si eu sunt in aceiasi situatie, am CM la 37-39 zile.
Mie de la a doua eco nu s-a mai modificadt DPN.
Daca era dupa UM - DPN-ul era 9.07, iar ecografic este 20.07.

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

maytrei sa inteleg ca ai avut parte de o surpriza ...cu ochisori

eu intotdeauna am avut ciclul regulat 28-29 zile cu excepria lunii iulie anul acesat cand mi-a venit la 21 de zile , dar la mine s-a dovedit a fi o crestre spontana de prolactina , care s-a rezolvat la urmatorul ciclu si apoi si-a reintrat totul in normal .

eu ma simt o rasfatata , sotul meu a facut curat in casa , aspirat , sters praful , e mai meticulos ca mine si imi place cand face el curat ca nu scapa nici un coltisor , si de dulapuri a aspirat , are o rabdare de chinez bartan , adevarul este ca eu locuiesc la strada principala super aglomerata asa ca nu e cazul sa spun ce de praf se depune...

XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani

20 + Ilinca
"http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=olimp&year=2013&month=7&day=5&babycount=1"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dreya spune:

Olimp ce culoare frumoasa ai la par!!! mie mi-a zis dr sa nu ma vopsesc...si nici macar cu nuantator nu am indraznit

19+ Sara Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

multumesc dreya am vrut o culoare cat mai apropiata de cea naturala a mea , a mea putin mai inchisa dar pe aproape , m-as fi facut blonda ca inainte dar m-am vopsit cu vopsea fara amoniac si aceea nu deschide asa de bine asa ca am ales ceva mai spre naturalul meu...

nici eu nu m-am vopsit pana la 18 sapt , dar trebuia era tare mare diferenta , eu am discuatat si cu medicul de familie si cu dr gine si mi-au spus ca dupa 4 luni pot dar cu vopsea fara amoniac , oricum nu am de gand sa abuzez...ma voi mai vopsii o data sau max de doua ori pana la termen.

XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani

20 + Ilinca
"http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=olimp&year=2013&month=7&day=5&babycount=1"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanka80 spune:

salutare, din nou sunt ofticata maxim pe vremea de afara. in casa am praf peste tot dupa un mic santier desfasurat, dar maine vine zugravul si dam cu var livingul si scap odata.
aseara am crezut ca ajung la spital, am fost f speriata. am mancat cu mare pofta friptura cu piure si salata de varza. mi-a luat sotul o varza tare, ca un pietroi din kaufland. am mancat enorm de multa salata de varza de cand sunt insarcinata si nu am avut nici o patanie ca aseara. adica eu una dau vina pe varza. la jum de ora dupa masa m-am umflat ca un balon urias si am avut niste crampe ingrozitoare ca nu puteam respira, m-a luat cu ameteala. am luat un no spa, durere nu ceda, prima data nu am facut legatura cu varza si am crzeut ca sunt contractii. mi se zbatea burta practic si era f tare. mi-am pus apoi un supozitor papaverin si in 5 min am fugit la baie, m-am stricat la burta instant, dar imediat dupa asta au cedat si crampele.
tare de tot m-am speriat. pana spre dimineata, din cand in cand am simtit cate o miscare a uterului.

Oana, mamica fericita de Maria-Emilia (28.02.2010)
18+
minune mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanka80 spune:

voi ati mai intalnit vreun caz de eroare de rezultat la amniocenteza? a nascut o cunostinta acum o saptamana, un baietel, sanatos, dar la amnio facuta la brasov i s-a scris pe buletin ca e cariotip feminin. e primul caz auzit de mine.

Oana, mamica fericita de Maria-Emilia (28.02.2010)
18+
minune mica

Mergi la inceput