Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (32)
Raspunsuri - Pagina 11
happy_ama spune:
Bobitza, pupici pt burtica Esti foarte frumoasa! Eu nu stiu sa apreciez asta cu burtica....a mea parca e prea mica acum....adica a explodat la un mom dat si pe urma nu a mai crescut semnificativ
sau nu-mi dau eu seama
Happy_Ama 18+
Bebe
diana_popa27 spune:
Ama oricum tu esti slabuta si inalta de fel si daca mai esti si ambitioasa.. nu ai de ce sa iti faci grijica dai jos imd dupa.
Esti frumoasa oricum si cu cateva kg in plus
Bobitza burtica. E tare frumoasa si rotunjoara. Ma tot uit la pozele tale ca stiu ca avem aceeasi greutate si inaltime... sau ma rog aveam inainte de sarcina si si burtica seamana cu a mea. nu iti face griji ca nu e mare deloc A mea a crescut pana la 12 sapt ..apoi s-a oprit ...si apoi iar intre 17-19 sapt s-a facut mai mare.
Asa o fi soiul nostru
19+
viitoare mamica de
hadrianae spune:
Salut!
Eu ieri n-am apucat sa intru, ca a fost prim zi de munca dupa cateva zile de stat acasa cu piticul bolnavior si n-am avut timp deloc de net.
Apropos, de pitic, are astazi petrecere de carnaval la cresa si e deghizat in... pitic. O sa pun poze mai tarziu.
In legatura cu ingrasatul Depinde, evident, de organismul fiecareia. Toate ne ingrasam, mai mult sau mai putin. Unele le dam jos repede, altele ne chinuim mai mult.
Eu la prima sarcina m-am ingrasat 12 kg. As fi vrut sa ma opresc la 10, ca la 1m55 ai mei, orice kg e important. In ultima luna am pus 4!!! Bine, am si venit in Romania, unde a avut mama grija de mine. Dupa, am ramas cu 2 de care m-am cam chinuit sa scap. Inainte sa raman iar insarcinata mai aveam 1. Poate vi se pare putin, dar, cum spuneam, la mine se vede bine 1kg.
Fetelor aflate la prima sarcina, nu va faceti iluzii, chiar daca nu va ingrasati, soldurile se latesc oricum. Se schimba conformatia corpului (se relaxeaza articulatiile si se departeaza oasele bazinului) si dureaza cateva luni bune dupa nastere pana isi revine, chiar daca pe cantar totul pare roz. Eu imi aduc aminte ca nu intelegeam de ce nu ma incapeau blugii preferati, ca doar aratam cat de cat la fel ca inainte. Dar la "slabanoagele" pe care le invidiem cu toate , nu prea conteaza, ca arata bine oricum. Am prietene care la cateva saptamani dupa nastere putea sa se duca la miss. Deci se poate!
Oricum, mie mi se pare incredibil si de-a dreptul SF tot ce se intampla cu corpul nostru in perioada asta, cum se pregateste el pentru nastere si stie ce trebuie sa faca.
Adriana, mama lui Alexandru (17.09.2010) si 17+
Poze
Ele spune:
Diana si eu am zis la fel. La inceput mi se parea ca prea ma umflu in burta. Dupa am stagnat, dupa spital si amnio cadeau pantalonii de pe mine. Dar de cand m-am reintors, crescccccc si se vede si la kg. Am pus 2kg in 2 saptamani.
Elena & Denisa (26.10.2004)
19 saptamani
yvyana spune:
Exact ce spuneam Ele de la alaptat si eu m-am ingrasat; eu chiar nu cunosc persoane care au slabit alaptand.
Bine, nici nu am prietene f f slabe care sa fi nascut in perioada aia ca toate aveam tendinta la ingrasare si ne mentineam cu efort silueta, deci toate am ramas cu kg in plus; e exact cum spui Diana, cine e slab slabeste imediat la loc, cine e mai "fluffy" are batai de cap cu kg dupa nastere!
Eu nu ma stresez deloc, mananc de toate si mai ales dulciuri in ultima vreme, plus cartofi prajiti (d-astia cred ca mancam o data pe an si saptamana asta am mancat de 2 ori) ca oricum voi pune tot atatea, m-am convins!
Am si acum agenda de la prima sarcina si am notat pe saptamani cate kg aveam si imi masuram si burtica si atunci, ca si acum la 20S luasem 5 kg; restul pana la 20 le-am pus mai ales in S30-40 cand chiar nu mai puteam manca atat de mult din cauza refluxului, dar efectiv tot ce mancam se punea nene!
Happy Mom si S19+
doxy spune:
Bobitza, simpatica burtica! Eu nu mi-as face probleme daca e mare sau mica cat timp nu vad sunci pe ici pe colo.
Ele, ce ziceai tu de cartofi? Imi fac si eu diseara, copti.
Oxana, mami de Rares-Ion (11.03.2009) si 20+ Letitia
Letitia
happy_ama spune:
Diana, multumesc Sa stii ca nu imi dau seama la mine cat de naturala e partea cu slabuta. Eu pana la inceputul facultatii aveam vreo 65-67 de kg. Nu am fost niciodata grasuta (burtica etc.), dar eram legata asa... (am facut basket cativa ani) Apoi in facultate am devenit dependenta de cola...am avut probleme mari cu stomacul. si tatal meu m-a facut de un Craciun sa ii promit ca nu mai beau cola. am promis si m-am tinut de cuvant. si odata cu cola, am eliminat din alimentatie tot ce e prajit, cu sos, gras etc. fara dulciuri decat rar. cate o pizza/paste rar. paine nu halesc de fel, ca nu imi place. fara sucuri cu acid (acum in sarcina nu mai beau suc deloc, ca nu imi mai place). fara asociere carne-cartof...de-astea. Asa am slabit in circa 2 ani pana la 53-55kg. Asa m-am mentinut de atunci. Dar intre timp am mai facut sport si am fumat. prin urmare, cat e natura, cat e abtinere....nu stiu...(cu aceasta ocazie imi intelegeti si psihozele legate de greutate )
Happy_Ama 18+
Bebe
yvyana spune:
Si exact cum spune Adriana se latesc soldurile si uneori nu-si mai revin la dimensiunea dinainte never! Eu desi am slabit la loc, desi am nascut prin cezariana, tot m-am latit putin in bazin, suficient cat sa nu ma mai incapa perechea mea preferata de blugi inextensibili de la Lee Cooper pe care inca o mai pastrez, ma gandeam ca poate slabesc si mai mult si ma incap
Happy Mom si S19+
Delia_Rodica spune:
Apoi eu am hotarat sa nu ma strez de kg in plus, cate pun asta e, bb sa fie sanatos. De cand au trecut greturile, am revenit la programul normal de 3 mese pe zi, sunt f ordonata in alimentatie. Mananc de toate, natura a fost indulgenta cu mine.
Oricum ma astept la kg destule, datorita faptului ca voi sta mai mult la pat, fara miscare cum speram eu, dar cum am zis, nu ma deranjeaza. Ma mai consolez cu gandul ca mare parte din sarcina va fii in perioada calda, cand voi putea consuma multe verdeturi din gradina si fructe
viitoare mamica de hocheist 15+
doxy spune:
Yvy, ma sperii , degeaba am pus 4 kg pana acum, ca am toate sansele sa pun 20 pana nasc. Ufffff, eu nu mi-am notat kg la prima sarcina si tare imi pare rau, incercam pe undeva sa ma amagesc ca daca am pus 4 kg pana acum n-are cum sa ajung la 20 per total. Deci se poate, asta cred ca mi s-a intamplat si mie...
Oxana, mami de Rares-Ion (11.03.2009) si 20+ Letitia
Letitia