Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (31)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amaliaro spune:

Bobitza va admir ca mergeti la munca eu nu sunt instare nici sa fac mancare in fiecare zi adica sunt VARZA

amalia tsakoniati
19+
DOAMNE ITI MULTUMESC!

FactotII in stare heterozigota Pai1 4g/4g homozigot glicoproteina IA C807T in stare heterozigota
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=amalia&year=2013&month=7&day=10&babycount=2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty200 spune:

Bobitza o sa vezi ca dupa ce treci de 15-16 saptamani o sa te simti mult mai bine, eu de exemplu acum ma simt ca si cum n-as fi gravi, ma ia panica deseori din cauza asta, azi iar eram in butoi ca ma simt mult prea bine si daca nu-i ceva in regula ... pana pe la 14-15 saptamani si chiar si dupa aveam o stare de disconfort permanenta, atat psihic cat si fizic desi n-am prea vomitat (maxim de 4-5 ori in toata perioada) dar eram iitata, nemultumita, balonata etc chestii marunte care impreuna dadeau o rezultanta cam naspa.

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bobitza_85 spune:

Am uitat sa va zic ca acum, ca a plecat sora mea, am acces la toata garderoba ei Ea o sa isi ia de acolo si mi-a zis ca am liber la distractie...cat mai incap in ele

13 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flory_blanca spune:

Oxana masurile la bonprix sunt cam haotice, ba mie mi-au fost foarte mari ,la mama mici, depinde de model,si se misca foarte greu sa iti schimbe comanda sau sa iti dea banii inapoi. Nu prea imi plac din
punctul asta de vedere.

Alexandra imi pare rau pt pataniile tale, asa e cu functionarii astia. De multe ori dai peste niste acrituri care nu te ajuta deloc. De ce nu intrebi un avocat sau o contabila cu experienta ce poti face ca in general se pricep. Sa te simti mai bine. E greu cu sora ta dar macar acum ne consolam ca traim in epoca internet si va putei conversa pe webcam.

Noi iesim in dupa masa asta cu niste prieteni la socializare si exact acum pinguinu' sef e prins la munca peste program. Mi se pare ca asa putin socializam si am redus atatea activitati din cauza mea, dupa lucru stau mult in pat incerc sa nu mai fac mare lucru pt ca obosesc repede si ma iau contractiile. Si la planurile de concediu initiale am renuntat, am optat sa fim noi trei , sa ne relaxam si sa rezolv pe la toti medicii sapt viitoare macar ma stiu intr-o parte.

18+

Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot

Mergi la inceput

Betty, Happy, Amalia sunteti tare dragute! Important e sa fim bine si noi si bebeii...in final nu va mai conta prin ce am trecut.Cred ca nici mamelor noastre nu le-a fost usor dar nu mai zic ele acum...:P

BETTY, si eu am intrebat despre cei 500 Ronin plus, daca revin pana face bebe 1 an si nu m-au lamurit ce trebuie sa fac
Dar, despre cele 42 de zile de concediu stiu asa: Pt a beneficia de prenatal si postnatal, trebuie sa cotizezi la Casa de Sanatate cu 0,85% din venitul net declarat, lunar.Pe site zic ca minim o luna, la fata locului zic 6 luni. In fine, asta e clar ca trebuie sa ai minim o luna deoarece eu consider site-ul ceva oficial si ma bazez pe el.
ai aici mai multe info:

http://www.casmb.ro/asigurati_concedii_medicale.php

Referitor la modul de calcul al indemnizatiei de concediu de sarcina si lauzie, va redau prevederile
OUG nr. 158/2005
ART. 23
(1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada īn care beneficiaza de indemnizatie de maternitate.
(2) De aceleasi drepturi beneficiaza si femeile care nu se mai afla, din motive neimputabile lor, īn una dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. (1), daca nasc īn termen de 9 luni de la data pierderii calitatii de asigurat. Faptul ca pierderea calitatii de asigurat nu s-a produs din motive imputabile persoanei īn cauza se dovedeste cu acte oficiale eliberate de catre angajatori sau asimilatii acestora.
(3) Īn situa#tiile prevazute la alin. (2), baza de calcul a indemnizatiei de maternitate se constituie din media veniturilor lunare pe baza carora s-a calculat contributia pentru concedii si indemnizatii, din ultimele 6 luni anterioare datei pierderii calitatii de asigurat, cu respectarea prevederilor art. 10.
ART. 24
(1) Concediul pentru sarcina; se acorda pe o perioada de 63 de zile īnainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere.
(2) Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa īntre ele, īn functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, īn asa fel īncāt durata minima obligatorie a concediului de lauzie si fie de 42 de zile calendaristice.
(3) Persoanele cu handicap asigurate beneficiaza, la cerere, de concediu pentru sarcina, īncepānd cu luna a 6-a de sarcina.
(4) Īn situatia copilului nascut mort sau īn situatia īn care acesta moare īn perioada concediului de lauzie, indemnizatia de maternitate se acorda pe toata durata acestuia.
ART. 25
(1) Cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilita conform art. 10.

(1) Baza de calcul a indemnizatiilor se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pāna la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeazav contributia pentru concedii si indemnizatii.

Sper ca nu le-am plictisit pe celelalte fete, dar poate ii mai e utila informati si altei mamici, de aceea am postat-o aici.

Sper sa iti fie de folos Betty

13 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amaliaro spune:

fetele am pus ceva poze cu hobby ul meu o sa mai caut si altele sa va pun

amalia tsakoniati
19+
DOAMNE ITI MULTUMESC!

FactotII in stare heterozigota Pai1 4g/4g homozigot glicoproteina IA C807T in stare heterozigota
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=amalia&year=2013&month=7&day=10&babycount=2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanka80 spune:

ma bucur nespus de mult ca va place tickerul. am avut si la fiica-mea de la inceputul sarcinii, si in primele saptamani, bebe arata ca un viermisor, era funny asa cu codita si fara maini si picioruse
eu am mancat 2 castronele de lapte cu fidea, lapte cu fundite cum le zice maria mea draga si acum am program artistic cu nazdravanul din burtica,probabil i-a placut si lui laptele

Oana, mamica fericita de Maria-Emilia (28.02.2010)
18+
minune mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty200 spune:

Multumesc Bobitza, cei 500 ron se iau 2 ani nu doar un an, asta stiu sigur (bine asta daca nu iti iei concediu 1 an ca atunci ramane doar 1, deci stimulentul de insertie se da din momentul in care revi la serviciu pana cand implineste copilul 2 ani) si se depun actele la primarie deci cu banii astia n-au de-a face CASS. Actele pt cei 500 ron se depun intre zilele 42 si 60 dupa nastere ca sa beneficiezi de ei imediat dupa terminarea celor 42 zile postnatale.

Am inteles cu cei 0,85%, banuiesc ca trebuie platit cu o luna inainte de nastere nu? daca eu iau doar cele 42 zile obligatorii ... si mai am de facut ceva hartii pt plata celor 0,85%? procedural cum se face efectiv asta? Trebuie sa merg iar la ei sa stau la cozile alea ca si atunci cand mi-am facut dosarul de asigurat?

18+

Mergi la inceput

Amalia, ce frumoooos!

13 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanka80 spune:

oxana am rezervat pana la urma un spatiu de la restaurant bavaria, e o chestie pt nefumatori, asa mai retras si are exact langa o camera deschisa, fara usa, amenajata ca spatiu de joaca pt cei mici, cu chestii din plastic, casuta, topogan, jucarii. am inchiriat si o animatoare ce se va costuma in alba-ca-zapada ca asa vrea motata mea si va face atmosfera pt cei mici: oainting face, figurine din baloane, jocuri, cantecele etc
asa putem sta linistiti cei mari la o pizza si cei mici la joaca.
eu nu am fost niciodata cu maria la MCDonalds si nici nu sunt mare fan. la kids land de la mall mergem des, dar nu mi-a placut oferta lor pt petrecere. meniu fixat, cam scump totul in jur de 800-900 ron si pt parinti separat se adauga consumatia. e enorm de mult. aici unde am gasit, platim doar pizza si ce bem plus tortulet, si animator, ies in jumatate la pret. eu sunt f f fzgarcita

Oana, mamica fericita de Maria-Emilia (28.02.2010)
18+
minune mica

Mergi la inceput