Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (28)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doxy spune:

Pe unde umblati? Ma lasati sa monologhez aicea.
Evident toate "mofturile" astea sunt asa de dragul discutiei si pentru a ne colora perioada de asteptare. Un bebe poate creste sanatos si fericit si cu o papusa de carpe. Nu sunt obligatorii, fiecare cumpara in masura posibilitatilor. Si sa fiu sincera uneori chiar exageram cu atatea accesorii.

Oxana, mami de Rares-Ion (11.03.2009) si 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unidanad spune:

Neata burtici .
Si eu m-am gandit la cumparaturi dar cred ca o sa incep tot asa pe la 7 luni pana la 8 luni vreau sa le am pe toate. Sotu a spus ca se ocupa de camera eu sa nu ma bag . Nu vreau sa ma duc prea tarziu. Cumnata mea e gravida in 8 luni jumatate si abea mai poate sa mearga. Nu a luat nimic pana acum si va dati seama ce complicat va fii acum sa caute. Nu vreau sa stau sa ma chinui

18+
Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Neata!!
Am inceput munca, nu am mai fost de o luna la birou Ce viata!!

Mai fetele, fiecare copil e unic, fiecare raspunde diferit la diferite creme, unii sunt sensibili, altii nu au nimic. Nevoile sunt speciale, nu luati inainte creme si altele, asteptati sa-i vedeti pielea. Pe Raul l-am dat cam 2, 3 sapt cu ulei dupa baita si atat, baia intotdeauna cu apa simpla, niciodata nu l-am dat la fund cu nimic ( nu s-a iritat niciodata), il stergeam cu servetele umede dupa kk, am avut noroc, dar stiu copii cu dermatita atopica care au avut nevoie de ingrijiri speciale. BB 2 nu stiu cum va fi, astept si vad.

Raul a dormit in patut, singur pana in toamna asta, acum nu mai doarme decat cu mine, am si mutat patutul. Am invatat ca , cu un copil , niciodata sa nu-ti faci planuri, nici pe termen scurt, nici pe termen lung.
Aaa, si eu chiar am avut un copil f bun, a dormit noptile de la inceput, in prima sapt, cand am ajuns acasa, puneam ceasul sa sune noaptea sa-i dau mancare, colicii i-am rezolvat rapid cu Colief, copil cumintel tare am avut. Si acum e cuminte, doarme, mananca ( niciodata nu a facut nazuri la mancare), dar in magazine e crunt cu el, se tranteste pe jos, circ, din alea ( nu ca vrea ceva, nu, ca nu vrea sa iesim din magazine ) si ii dau pace, astept sa se calmeze si mergem.

Deci, voiam sa va zic, nu cumparati multe inainte - nici creme, nici haine ( ca nu stiti marimea lui bb- Raul a fost 3750 si nu am avut ce face cu hainutele de new born) si nici creme multe. Strictul necesar.

Si eu am propus ca in mesajele cu mancare sa se scrie mare la inceput mesajului, ca nu putem sa ne cenzuram si nu e corect. Eu consideram ca e corect sa putem vb despre orice, nu numai despre copii, nu?

Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 17+
Am implinit doi anisori!!!

poze

Mergi la inceput

Fetelor, solutia ideala pentru dormit este (pentru cine are patut de lemn) sa dam jos o laterala a patutului si sa-l lipim de patul nostru. Astfel bebe doarme sigur in patul lui si totusi impreuna cu noi.
Am citit chiar si un articol despre cum e mai bine sa doarma bebe cu noi sau singur si psihologii dadeau ca varianta ideala, ceea ce v-am zis mai sus.
Asa am facut la Rares si asa o sa fac si acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unidanad spune:

Fetele voi aveti probleme cu muschii sau oasele? de cateva zile ma dor picioarele destul de rau. Voi ce vitamine luati daca luati????

18+
Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flory_blanca spune:

Forfecuta nu am putut folosi din acelea speciale, nu taiau deloc mi se parea ca numai chinui cu ele asa ca am folosit forfecuta mea.
Pt spalat Klorane sau Bioderma, sunt mai scumpe dar sunt mari ca si gramaj si ma tineau foarte mult.
Pt fund crema Petrini. Am scapat cu ajutorul ei de orice iritatie. Betisoare din cele cu opritor folosesc si acum.
Pe corp nu am dat-o niciodata cu nimic, nu mi se pare ca un bb are
nevoie si nici nu am avut probleme sa i se usuce pielea. Ii faceam masaj fara uleiuri sau creme.
Pt nas batista bebelusului din farmacie cumparata a fost sfanta, eu nu am reusit sa ii scot mucisorii cu altceva. S-a obisnuit cu ea si acum la fel procedez si nu ii e urat de aspirator.

Happy noi am luat din timp, adica de pe la 5 luni lucrurile costisitoare: mobilier, baby phone, carucior, in fiecare luna am luat cate ceva ca sa ne fie mai usor financiar. Pompa de san a luat-o sotul meu cand eram la spital pt ca imi trebuia neaparat, altfel nu as fi luat-o. Hainute nu lua prea multe pt ca din alea primesti o gramada, plus ca bb creste asa de repede ca imediat i le schimbi si nu sti cu ce lungime il scoti din spital. Alea mi se pare cele mai
"necostisitoare". Biberoane am luat tot cat am fost in spital pt ca nu sugea si imi trebuiau, dar nu trebuie pana nu vedeti daca suge sau nu copilul. Si se descurca si sotul pana la urma sa va ajute. Al meu mi-a fost de mare ajutor si imi este in continuare.
Sterilizator nu luati de acum ca poate alaptati si nu aveti nevoie. Eu l-am luat dupa vreo 3 luni ca ma saturasem sa tot fierb biberoane dar va descurcati si fara daca e nevoie pana il luati.
Balansoar dureaza pana il pui pe bebe il el, mai poti astepta ca si achizitie, eu am pus-o numai pe la 3 luni parca.

18+

Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adde2510 spune:

Citat:
citat din mesajul lui unidanad

Fetele voi aveti probleme cu muschii sau oasele? de cateva zile ma dor picioarele destul de rau. Voi ce vitamine luati daca luati????

18+
Dana

Ti s-au umflat picioarele? Poate ai mancat cu sare, bea apa, hidrateaza-te. Si eu patesc asa si sunt putin dureroase, dar nu-i normal de acum, abia la vara... Si stai cu picioarele putin ridicate de cate ori ai ocazia. Elevit si Maltofer iau eu, dar nu mereu. Maltofer e compensat, dar Elevit nu - asa ca acum mai astept ca nu stiu pe ce se duc banii...

Mergi la inceput

Eu cand o sa scriu ceva de mancare am sa scriu mesajul de avertizare .
De hainute, Paula, are dreptate, intr-un anumit fel. Nu merita sa iei multe mai ales marimi mici 0 luni, ca nu stii ce greutate/lungime va avea, etc. Dar eu de ex. nu pot dupa aia sa merg la shopping cu bebe si cu Rares dupa mine, ca n-am cu cine sa-i las. Si nici nu vreau sa las in grija altcuiva aceasta imensa placere. Cu creme si altele la fel, iei una, sa ai in casa si sa vezi daca ii prieste, nu te apuci sa faci depozite.

Mergi la inceput

Ehhh, ce-mi plac discutiile astea. Am si uitat ca sunt la birou, m-am teleportat in timp. Vad ca mamicile cu experienta stiu foarte bine cum e, cu mici diferente avem cam aceleasi pareri. Acum mamicile in devenire tre sa prinda din zbor totul. Imi amintesc la prima sarcina cum faceam listute, dar am avut noroc de prietene care deja aveau un copil si m-au invatat ce sa nu cumpar. Astfel tot ce am cumparat mi-a fost de folos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flory_blanca spune:

Legat de dormit multe mamici adopta tehnica cu patutul lipit de patul mamei , e mai comod pt mama mai ales daca alaptati si copilul se simte in siguranta.
Dormitul nu are nici o legatura cu tantrumurile. Acelea apar mult mai tarziu. Copilul meu nu face crize, e intelegator si empatic, niciodata nu am avut probleme cu ea si cam de un an doarme cu mine. Dar asta e alt subiect care nu are nici o legatura cu dormitul impreuna sau separat. Sunt multe tehnici de adormire a copilului chiar si singur in camera (fara sa il lasi sa planga)si tone de carti, fiecare adopta ce metoda i se potriveste. Chiar si cand dormea singura daca plangea mergeam sa o linistim si adormea inapoi tot singura.

18+

Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot

Mergi la inceput