Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (28)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dedicut spune:

Si eu am citit ca gama Johnson nu e deloc recomadata, multi copilasi nu o tolereaza bine. Cele mai bune sunt cele fara parabeni,cat mai naturale, dar sunt si mai scumpe. Eu am folosit Sanosan pure sensitive, o gama separata a lor, fara porcariile care se gasesc in gama normala. Si Bubchen din cate stiu nu are parabeni. Astea dintre cele mai ieftine, ca sunt si mai scumpe si probabil mai bune. Uleiul de masline sterilizat pe abur este oricum cel mai bun pentru masaj.

Eu la baie am clatit cu ceai de musetel doar de cateva ori, pe urma am trecut la apa normala. Ce am mai folosit a fost spirt pentru buric, tifon, ser fiziologic, forfecuta de taiat unghiile de bebe, betisoare cu opritor, batista bebelusului de vreo 5 ori in 2 ani. Inainte de nastere cumparasem toate prostiile, eu v-as recomanda sa aveti in casa ce e stric de necesitate imediata si apoi va cumparati la nevoie. Oricum niste medicamente trebuie sa aveti, supozitoare cu paracetamol, Nurofen sirop sau ce va mai recomana pediatrul.
Cumparasem cateva biberoane, pana la un an si trei luni nu le-am folosit deloc. In schimb suzetele ne-au salvat de multe ori, foloseam Avent si erau ok, a renuntat la ele singur la 10 luni fara nici un efort. Prima canita a fost tot de la Avent, e rezistenta, de la 6 luni o avem si o folosim si acum. Ciocul se schimba , sunt vreo 3 modele in functie de varsta, sunt foarte rezistente. Ei am sterilizat cana si biberoanele pana pe la 8-9 luni prin fierbere. Hainutele le calcam pe toate, le spalam separat cu detergent de bebe. La bebe2 o sa fiu sper mult mai relaxata, acum mi se pare ciudat tare sa calci toate hainele , pana si sosetele.
Sigur dupa ce o sa nasteti o sa mai primiti multe lucruri cadou, pe mine ma intrebau ce imi trebuie si nici nu stiam ce sa cer, ca le cam aveam. Asa ca mai lasati si lucruri necumparate ca sa aveti ce sa cereti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dedicut spune:

Oanka, Monicaa, Yvyana, Alina, Anca Toma, ce copiasi frumosi aveti! Sa va traiasca sanatosi! Mai sunt si alte mamici la bebe2, inca nu am vazut toate albumele, e ora 1 noaptea asa ca mai las pe alta zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxy spune:

Buna dimineata fetelor! Haideti la o cafeluta/ceai!
Ma duc sa citesc ce ati mai scris ieri.
Am pus poze sa vedeti "pe viu" cum arata toata puericultura , ca asa pe net toate arata foarte bine. Poate asa va dati seama mai bine ce va foloseste si ce nu.

Oxana, mami de Rares-Ion (11.03.2009) si 19+

Mergi la inceput

Mihaela, eu nu am patit dar am auzit ca povestea odata cineva cum a ajuns la spital din cauza poftelor si nici macar nu era gravi. Deci te cred.
Haideti sa punem in fata mesajului "ATENTIE, INTERZIS POFTICIOSILOR!" si astfel le rezolvam pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happy_ama spune:

neata, burtici!

Ma bag si eu la o cafea !

Doxy, foarte utile pozele. Ca sa nu mai spun cat de "dulci".

Eu una nu mai am rabdare sa ii amenajez camera lui bebe si sa cumpar tot felul de prostioare!!! Mamici experimentate, de cand e recomandabil sa ne apucam de achizitii? Ma gandesc ca totusi sunt atatea: mobila (in cazul meu), carucior, cadite, balansoare, paturici, sterilizatoare, biberoane, hainute si alte minunatii...ar fi mai usor sa le luam pe parcurs asa...dar de cand??

O zi minunata sa aveti!

Happy_Ama 17+

Mergi la inceput

Dedicut, mi-ai amintit de ce am renuntat la baita facuta in camera, ii placea sa stropeasca, ce se mai distra!
Noi suzete/biberoane am folosit de la Nuk.
Pentru baie Klorane sunt ff bune, cam scumpe, am tot primit cadou si ne-a ajuns pe muuult timp. Cand a mai crescut am luat de la Sanosan si altii.
Batista bebelusului e fffffffffffff utila, la noi cel putin a fost. Cand a vazut soacra-mea ca aducem aspiratorul ca sa-i suflam mucii la un bebe de cateva luni, a luat-o cu lesin si a iesit din camera.
Pentru fundulet am folosit bepanthen, nu s-a oparit niciodata, il dadeam (putin) doar preventiv la fiecare schimbare de scutec. Dar cunosc persoane nemultumite de aceasta crema.

Mergi la inceput

Ama, daca nu esti superstitioasa poti sa cumperi cand vrei tu. Vezi si daca e vreo perioada de reduceri ca sa le iei mai avantajos. Noi am luat carut cand eram prin luna 7. Dar am facut studii/cercetari serioase. V-am mai zis ca am avut 3-1 de la inglesina, am fost extrem de multumita. Rotile nu sunt nici mici nici mari, eu m-am descurcat, nu prea am avut unde sa merg pe denivelari. In fata blocului aveam un parculet cu alei betonate, iar daca mergeam mai departe, tot asa, mergeam pe trotuar de-a lungul strazilor.
Apoi am luat patut+comoda, tot prin luna 7, am facut comanda si a durat vreo 2-3 sapt pana a venit. Am luat de la Baby Italia si astia aduc doar pe comanda.

Mergi la inceput

Si de atunci daca tot am dat startul, am inceput sa luam si lucruri marunte, hainute si altele. Jucarii si alte "delicatese" eu zic sa nu cumparati, sigur vor fi prieteni/rude care va vor intreba ce sa-i faca cadou. In aceasta categorie intra: carusel muzical pentru pat (super, il linistea pe Rares, cu muzica clasica), paturica de joaca cu tot felul de accesorii. Tot felul de jucarii pentru bebelusi (care sunt ff scumpe de altfel) le lasati pentru a le sugera idei de cadouri celor apropiati.

Mergi la inceput

Eu fara sa ma jenez, le-am zis ce sa-mi ia fiecare, oricum aveau sa cheltuie niste bani si decat sa-mi ia ceva ce am sau ce sa nu-mi foloseasca, le-am spus direct. M-am orientat la fiecare cam ce suma sa fie, daca e mama atunci ceva mai consistent, daca e soacra atunci sa fie ceva scuuuuuuuuuuuump (glumesc) daca e o prietena atunci o jucarie pentru carucior etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chitaila spune:

Aseara l-am simtit prima data pe micul bebe. Desi mi se parea ca ma simt foarte ciudat, nu stiam ce imi trebuie. E adevarat ca am avut o dupa-amiaza si o seara foarte agitata si poate de aceea l-am simtit. Mi-am dat seama ca se misca, chiar daca e cam repede, pentru ca in momentul in care m-am intins si mi-am mangaiat burtica, parca a venit spre mana mea si burtica s-a intarit sub mana. Am mutat mana si s-a intamplat la fel. Am stat linistita si simteam ca parca se foieste ceva acolo, in burtica. A durat ceva pana sa ma linistesc si eu si el sau ea si sa adormim. Dar a fost foarte interesant si emotionant.

15 saptamani + Stefan (30.12.1998)

Mergi la inceput