Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (28)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bobitza_85 spune:

Stand in fata cabinetului si asteptand, intru in vorba cu fetele de acolo.

Una din ele saraca suferea pt ca ramane greu si i se opresc sarcinile din evolutie, iar prietena ei, iese terminata din cabinet si spune ca are gemeni. Noi, bucuroase, nevoie mare, o felicitam,iar ea terminata a zis ca se duce direct la sala de avorturi, ca mai are copil/ copii acasa, nu am retinut exact.

Intre timp langa mine era o fata tinerica (max 22 ani) care avea deja o fetita de 1 an si ceva, cica venise la un control de rutina. Intru in cabinet, la invitatia dr, in timp de aceasta fata isi strangea lucrurile. O intreb ce face zi zice...ce sa fac, sunt in 6 sapt, o sa fac avort!

O intreb de ce, pt ca si eu am o sora mai mica, e dif de doar 1,5 ani intre noi si e asa bine, ne intelegem perfect, ne ajutam...etc, tot sa o determin sa nu renunte la bebe.
Insa ea a zis ca i se pare greu si cu 1 si ca daca va mai face , se va intampla peste 3-4 ani. Parea de neclintit in decizia ei.

Am plecat de acolo putin trista...ma gandeam cum e viata asta...unii vor si nu au parte de ei, altii renunta asa usor..
Ma rog, nu sunt in masura sa judec pe nimeni, dar cred ca in ziua de azi, cu atatea metode de contraceptie e de dorit sa nu se ajunga la astfel de decizii.

Eu de cand ma stiu am fost total mpotriva avortului...sper sa ma fereasca Dumnezeu sa nu trec prin asa ceva.

12 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yvyana spune:

Citat:
citat din mesajul lui dnapotecuta

Hello si de la noi...

Vad ca ati vorbit de patururi. Noi am avut pliant, din plasa.. Nu ne-am permis 2 variante... unul pt acasa si unul pt calatorii. Noi n-am avut nici saltea. Cea a patutului nu mi s-a parut chiar asa firava insa avea un mare inconvenient... era alcatuita din 3 parti si se simtea la mana. prin urmare noi am pus o patura peste ea si cam asta a fost tot. Chestia cu 2 nivele se aplica si la acest patut fara probleme. Cel mai mare avantaj o are faptul ca te cari cu el colo colo si bb doarme mereu in patul in care s-a obisnuit. Si mai are o chestie minunata care nu se aplica neam la cel din lemn... se leagana salteaua la primul nivel. Mi se par foarte multi bani de la 200 lei la aproape 900. Mai ales avand in vedere ca il folosesti o perioada limitata de timp iar noi cam prin primavara-vara viitoare vrem sa amenajam camera cu 2 paturi suspendate.
Alina 19+

Nu sint chiar 900 Ron patuturile din lemn. Uite www.ikea.com/ro/ro/catalog/products/40190215/" target="_blank">aici

In rest de acord cu tine in privinta patutului pliabil, noi avem si asa, l-am folosit in deplasare, insa pitica nu putea dormi deloc pe salteaua aia cand s-a mai marit, cu toate pledurile si plapumele puse peste ea, asa ca de pe la 5 luni a trebuit sa luam salteaua patutului dupa noi in deplasari
Si ei ii placea leganata, dar de la 6 luni a trebuit sa lasam nivelul patului mai jos asa ca a atunci disparut si acest avantaj.

Happy Mom si S19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happy_ama spune:

Bobitza, si eu am un fior pe sira spinarii la astfel de vorbe/stiri etc. Daca aud de avorturi si copii abandonati/aruncati parca pur si simplu ma trasneste asa...Nu inteleg cum se poate lua o decizie dintr-asta... Dar asta e...fiecare stie...si vorba ta, mereu m-am rugat sa fiu ferita de asa ceva...Oricum, e trist

Happy_Ama 18+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dnapotecuta

Parerea mea este ca micutii cresc la fel indiferent cate gadgeturi minunate au la dispozitie mici fiind. Astea sunt ok numai daca ajuta parintii ceaa ce in multe cazuri nu se prea intampla. N-am auzit nicio mamica care sa-mi fi recunoscut cu mana pe inima ca a folosit TOATE lucrurile pe care le-a achizitonat. Multe incarca spatiul si aduna praf si cam atat. Si sfarsesti prin a le da. Si pentru ca probabil se va ajunge si la jucarele pentru dezvoltarea psihica a copilului mic imi aduc aminte de o chestie care cumva confirma cele de mai sus. Indiferent cate lucruri i-am fi luat si cate ar fi primit copilul meu era absolut fascinat de o jucarica artizanala facuta de mine: Samburi de caise, prune sau mai stiu eu ce, uscati bine si bagati intr-o punguta. punguta ulterior se umfla si se leaga bine iar acestia in interior zornaie. Nu pot sa descriu fericirea de pe fata lui cand vedea minunea respectiva. ricum... au contat apropierea dintre noi, experientele diverse oferite etc.
Si inca ceva... cezariana asta nu te pune in scaun cu rotile. O sa poti sa si ridici sa si faci diverse chestii asa ca nu cred ca e intelept sa ne bazam alegerile in ce priveste mobilierul pe chestia asta. S-a vazut clar ca au fost nasteri naturale mult mai solicitante decat o cezariana.

Alina 19+

De acord!

Si eu mi-am luat cateva lucruri inutile la prima sarcina, multe inainte sa nasc, deci din prostie: vreo 6 biberoane (si am alaptat-o pana la un an si 10 luni) plus evident sterilizator electric (e nedeschis si acum in cutia originala depozitat pe balcon), tarc (pe asta l-am luat dupa nastere, dar n-a vrut mandra mea sa stea niciun minut in el, ei ii placea de-a busilea prin toata casa, cine eram eu sa o inchid in tarc?) si cateva haine luate fara cap (pentru 3-6 luni cand era vara eu am luat salopete cu maneca lunga, pantaloni si caciuli, chiar credeam ca le voi folosi ).
Sfat: la hainute nu va aruncati, toata vara bb va sta in body maieu si luati vreo 10 modele si gata, e super tare ca scapati de hainutele de 0-3 luni!!!

Happy Mom si S19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefana0909 spune:

Irina, si eu am fost azi la dr. Veduta pt eco de trim I, mi s-a parut super, a vorbit incontinuu, pe tot parcursul ecografiei. Problema e ca nu a vrut sa primeasca nimic. Ti s-a intamplat si tie asta? Pe mine ma urmareste dr. Manolea.
Rezultatele de azi de la eco cumulate cu cele de la DT au fost f. bune.
Bobitza, bine ca s-a rezolvat, mi s-a intamplat si mie asta, dar am vb. cu dr. si m-a linistit ca nu e nimic grav, nu aveam dureri de burtica sau spate si m-a linistit. Bafta maine la eco!

12+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui happy_ama

Yvyana, mersic de detalii. Ma ajuta mult. Mai am o intrebare legata de carucior: ce ai folosit? poti sa imi dai pe PM sa nu para reclama

Bobitza, la noi de fiecare data s-a schimbat de la DT incoace Ca sa nu mai zic ce expresii amuzante a folosit dr. Foarte "sincere" si foarte funny

Happy_Ama 18+

Ama eu nu sint in timp real ca citesc din urma
Uite www.abc-design.de/en/products/prams/turbo-6s.html" target="_blank">asa am eu!
Dar acum cred ca-mi achizitionez si unul sport tip umbrela cand o sa stea cel mic in fundulet ca sa pot sa le fac fata ambilor pitici cand ies singura cu amandoi!

Happy Mom si S19+

Mergi la inceput

Am uitat sa va multumesc tuturor pt incurajari si cuvintele frumoase!

Stiti ce bine e cand se bucura cineva cu tine ca esti bine sau cand te incurajeaza daca ceva merge prost? Normal ca stiti, de-asta suntem aici

Va pup pe toate si sa auzim numai de bine!

12 +

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ele

Alexandra, chiar daca a fost stres, ai scapat de stres. Bine ca te-ai dus repede la medic si te-ai calmat.
Acum ma uita la semnatura ta. Se termina primul trimestru si dupa o sa se aseze lucrurile altfel.

Elena & Denisa (26.10.2004)
19 saptamani

Ele, ma bucur sa aud asta, dar concret, ce se schimba dupa 1 trimestru? Stiu ca trec greturile , in rest? Te rog zi-mi ce vrei, numai de bine sa fie !

12 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina2403 spune:

Stefa , eu nu am mai fost la ea. Bitestul l-am facut la o clinica, iar acum mi s-a recomandat sa merg la ea. Am citit numai de bine despre ea, dar nu stiu cum se procedeaza cu ...recunostinta. Daca nu ti-a luat nimic, inseamna ca asa e ea (noua ni se pare deja ciudat sa fie cineva normal). Eu una am avut destule probleme legate de doctori si am si prieteni doctori si chiar cred ca merita...cu conditia sa nu-ti ceara si sa dai cat poti.

Fetelor, nu vreau sa ma gandesc la cele nevoite (sau nu) sa faca avort. Nimeni nu poate stii ce e in sufletul lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happy_ama spune:

Citat:
citat din mesajul lui yvyana

Citat:
citat din mesajul lui happy_ama

Yvyana, mersic de detalii. Ma ajuta mult. Mai am o intrebare legata de carucior: ce ai folosit? poti sa imi dai pe PM sa nu para reclama

Bobitza, la noi de fiecare data s-a schimbat de la DT incoace Ca sa nu mai zic ce expresii amuzante a folosit dr. Foarte "sincere" si foarte funny

Happy_Ama 18+

Ama eu nu sint in timp real ca citesc din urma
Uite www.abc-design.de/en/products/prams/turbo-6s.html" target="_blank">asa am eu!
Dar acum cred ca-mi achizitionez si unul sport tip umbrela cand o sa stea cel mic in fundulet ca sa pot sa le fac fata ambilor pitici cand ies singura cu amandoi!

Happy Mom si S19+

Yvyana, asta e 2 in 1? Landou si sport? Arata foarte robust. Nu stiu in masina cum incape...Se strange usor? Pentru 2 bebici am vazut carucioare sport cu scaunel pt "fratiorul" mai mare. Scuze ca pun atatea intrebari

Happy_Ama 18+

Mergi la inceput