Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (28)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana_popa27 spune:

Alexandra si daca sunt numai greturile care trec si deja e de bine tot. Pe mine ma apuca si depresia de la greturi.
Iti revii moral , esti mai bine dispusa in general ca esti apta sa faci fata mai bine la multe lucruri ...inclusiv la iesit in oras.. mananci cu pofta .. mie mi-a trecut faza cu mirosurile ca ma strambam la orice etc.
Plus ca sansele de avort scad substantial si atunci cand incepi sa simti copilul zilnic iti ridica imd moralul si nu te mai intrebi incontinuu daca e bine.
Si incepi cu adevarat sa realizezi ca e acolo si ca urmeaza sa vina si de acolo isteria asta a noastra de a afla cat mai multe sa stim cum ne pregatim .

19+
viitoare mamica de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yvyana spune:

Are portbebe/landou si parte sport; partea de sus e detasabila si poate fi montata fie cu fata la mama fie cu fata la strada (cat a fost mica eu am tinut-o cu fata la mine, deja de pe la 7 luni vroia sa vada si ea lumeasi am pus-o cu fata la sensul de mers) se strange cadrul si poate fi bagat in portbagaj, dar ocupa destul loc!
Eu vreau sa-mi iau acum accesoriul www.abc-design.de/en/products/accessories/kiddie-ride-on.html" target="_blank">asta pt pitica, o sa se distreze sa mearga si ea acolo "impingand" la carut!

Happy Mom si S19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanka80 spune:

m-am dus bou si am venit vaca acasa . nu gasesc nimic sa ma multumeasca, numai localuri moderne pt tineret. un singur local avea 2 casute obosite din plastic, se plictisesc copiii in 3 secunde. mai dau si maine o tura in cateva locuri.

bobitza draga de tine, cred ca ai fost f speriata, oricare dintre noi am fi fost la fel. eu inca ma uit mereu cu inima cat un purice, de fiecare data cand merg la baie. bine ca e totul bine cu bebita

oxana nu am nici un stres legat de pozitiile de somn, dorm cum mi-e bine, cand ma incomodeaza ceva, ma rotesc, precum o broasca testoasa si gata. la prima sarcina am dormit f mult pe spate, dar cu 2 perne sub cap, doar asa puteam sa respir. nu te consider o fitoasa prin faptul ca ai cumparat/primit obiecte mai scumpe. fiecare dupa cum isi permite. si eu daca mi-as permite mai mult, as cumpara tot ce e mai scump pt bebe. am ajuns si eu la depozitul( de fapt e un showroom cu articole pt bebei, dar preturi cam piperate)

yvyana m-ai convins si e musai sa gasesc pe cineva ce ajunge in bucuresti sa ne luam si noi masuta de infasat din ikea. la 100 ron masuta si 75 ron saltetula e mai mult decat ok.

ela ce fel de no spa iei, de 40 sau 80? stiu ca la contractii mai puternice poti lua 1 de 80 mg. si eu am avut de furca azi pt prima data cu ceva contractii. daca mi-a trebuit sa umblu prin targ

la capitolul lucruri inutile cumparate de mine pt bebe, pot spune ca au fost cateva zeci de hainute cumparat de mine, in euforia in care ma aflam atunci cand vedeam hainute pt fetite, dar, na, lipsa experientei si-a spus cuvantul, asa ca ce am cumparat inainte a purtat fiica-mea cam la varsta de 1 an

maytrey dezlegarea o putem primi numai de la un preot, daca cel la care te spovedesti iti spune ca te poti impartasi fara spovedanie, atunci e ok. eu merg de 11 ani la acelasi duhovnic si atunci cand am fost graviduta mi-a zis sa incerc macar 1 zi de post si am reusit. asa cum mergi la medic sa iti dea o reteta pt un medicament, asa si preotul iti da sau nu dezlegare. nu e o chestie fixa, sunt insarcinata, ma impartasesc cand vreau si cum vreau, peste tot sunt reguli. sunt mamici, ce in primul trimestru se confrunta cu greturi zilnice. in acest caz, duhovnicul nu da dezlegare nici pt impartasanie,e nevoie de putina pregatire in prealabil.

Oana, mamica fericita de Maria-Emilia (28.02.2010)
16+
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=oana&year=2013&month=7&day=17&babycount=1

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui doxy

Eu citesc din urma ca inca nu am reusit sa recuperez tot si mi-am mai amintit ceva... in maternitate avem nevoie de chiloti speciali. Eu am gasit ceva super, la sarcina cu Rares, sper sa mai gasesc si acum. Erau boxeri din plasa, de unica folosinta. Ii schimbi des si nu avem posibilitatea sau vointa necesara sa-i spalam, dar nici sa-i depozitam murdari. Asa ca asta e solutia, chiloti de unica folosinta. Si m-a invatat o prietena sa-mi fac muuuuuuulte tampoane maaaaaaaaaari, din vata invelita in tifon, absorbantele fie ele si night si super, nu sunt indeajuns. Cred ca aici e doar cazul celor cu nastere naturala. Spre rusinea mea habar nu am cum e la nastere prin cezariana. Lohiile alea se scurg oricum?

Oxana, mami de Rares-Ion (11.03.2009) si 19+

Da Doxy lohiile se elimina indiferent cum nasti, natural sau prin cezariana!
Confirm si eu ca e nevoie de 3-4 pachete de vata si muuult tifon ca sa ti le procuri singura de acasa, asta daca nu vrei sa-ti puna asistentele in spital unele facute la graba si sa ramai cu multe fire de vata lipite pe unde nu trebuie

Happy Mom si S19+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui diana_popa27

Multumim de sfaturi fetele !

Doxy multumesc Am 28.

Am si eu prietene care au sufetit f f mult cu alaptatul si sunt curioasa daca avem ce sa facem sa pregatim sanii inainte de nastere sa nu ne rupa sfarcurile copilasii? Am inetels ca in ultimele luni sa masam sanii cu un prosop mai aspru si ziceati voi de ceva crema. Trebuie sa fie moi sa tari ? (stiu ca e idioata intrebarea dar eu imi imaginez ca trebuie sa am sfarcurile tabacite cand vine Medeea)

19+
viitoare mamica de

Diana totul tine de tehnica alaptatului; daca tehnica e corecta nici nu faci rani si bb suge bine, daca nu atunci vai si amar; mie mi s-a retezat pur si simplu sfarcul stang de la ragadele pe care le-am avut si s-a vindecat f greu, s-au astupat multe canale galactofore si de aceea curgea mult mai putin lapte din sanul stang decat din dreptul, sper sa nu am probleme cu el acum la bb Asta din cauza ca n-am stiut cum sa-l tin pe bb corect la san si in care pozitie suge el eficient si mai avea si pitica mea o placere sa rontaie la sfarcuri rau de tot
Daca iti arata cineva tehnica corecta de alaptat (asistenta, consilier in alaptare, prietene, etc.) e mult mai putin probabil sa mai faci rani la sani!

Happy Mom si S19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bobitza_85 spune:

Oana, multumesc pt intelegere!

Diana, cuprinzator si la obiect mesajul tau! Mi-a placut. Se schimba multe si in bineee din cate vad! Cel mai important e ca o sa-l simt pe bebe si o sa fiu muuult mai linistita

12 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hadrianae spune:

Hello!

Aveti un spor incredibil!

Bobitza, ma bucur ca e totul in regula.

In legatura cu cumparatul, intr-adevar, majoritatea lucrurilor nu sunt nici pe departe indispensabile, dar multe iti usureaza foarte mult viata. Cel putin asa am simtit eu. Am cumparat destul de multe lucruri (acum, na, cand intri intr-un magazin imeeens, pe doua etaje, numai cu lucruri pentru bebelusi, e si greu sa te abtii ), am mai avut si de la sora mea una, alta, dar am folosit cam tot. Bineinteles ca depinde de bugetul, firea, spatiul etc. fiecaruia.

Din ce ati mai discutat, imi dau si eu ca parerea in legatura cu unele lucruri:
- produse de baie, eu am folosit la inceput din gama Avene Pediatril, pentru ca facea cojite pe cap. Dupa aia am trecut la Bubchen, de care sunt foarte multumita si pe care le folosesc si acum.
- am folosit (si inca folosesc) forfecuta speciala cu colturile rotunjite (cu unghiera nu m-am descurcat deloc).
- chiloti de unica folosinta am folosit si eu in spital si mi s-au parut utili.
- scutecele de finet: daaa, foarte utile, pentru o gramada de lucruri. Eu am mai avut si un set de prosopele de-alea mici, patrate, de la IKEA.
- lampa de veghe avem si inca o folosim in caz de nevoie.
- foarte utile mi-au fost sutienele pentru alaptat. In casa am avut bustiere pt. alaptat. De asemenea, am avut un sal pentru alaptat in public. Iarasi mi s-a parut foarte practic. (am pus poze cu el).
- suzete am folosit pana destul de curand . Biberoane am avut vreo doua de la inceput si le foloseam cand il lasam cu mama si-i dadea lapte muls.
-in legatura cu dormitul pe spate, sarcina trecuta mi-am intrebat si eu doctorul si mi-a spus ca atata vreme cat pot si nu ma deranjeaza, nu e nicio problema. De la un moment dat, nu o sa mai pot.

M-ati starnit si am luat la rand pozele de cand era Alexandru mic. M-am induiosat toata. Nu m-am mai uitat de mult pe ele. Am pus in album cateva poze cu ”gadget-urile” pe care le-am folosit (m-am luat dupa Doxy), cateva cu matzul meu cand era mititel si cateva mai recente.

Adriana, mama lui Alexandru (17.09.2010) si 16+

Poze

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ele

Citat:
citat din mesajul lui flory_blanca

Ele ia un no spa. Eu la birou stau ca placinta pe scaun asa mai pe spate altfel am contractii si incerc o data la o ora sa ma ridic sa ma plimb putin.

18+

Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot

Am bagat deja, dar nu simt ca ma lasa. No-spaurile mi se par apa de ploaie.
La mine merg alea in fund din spital.

Elena & Denisa (26.10.2004)
19 saptamani

Nici mie nu-mi trece cu No-spa; mult mai eficient a fost supozitor cu Uscosin, incearca si asa, poate te ajuta!

Happy Mom si S19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iul.aug2013 spune:

Pt cele mai vorbarete doamne CAPITOL NOU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hadrianae spune:

In alta ordine de idei, eu sunt acasa cu Alexandru. A avut vreo doua zile nu chiar febra, dar aproape si sambata i-au aparut niste bubite mici pe corp. Am fost azi la doctor si se pare ca are si gatul inflamat. I-a facut rapid o analiza a exsudatului si concluzie: un streptococ, ceva asemanator cu scarlatina, dar nu chiar scarlatina. Asa ca 3 zile, acasa. El pare ok, e un pic mai artagos, dar nu pare sa-l deranjeze prea tare ceva. O sa se cam plictiseasca in casa, dar asta e.

Adriana, mama lui Alexandru (17.09.2010) si 16+

Poze

Mergi la inceput