Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (28)
Raspunsuri - Pagina 10
Sweety4u spune:
unidanad, pe mine ma doare tare spatele, dar eu am probleme de dinainte de a ramane insarcinata Deci ma asteptam sa se agraveze situatia
In ceea ce priveste vitaminele, eu iau Ogestan (cu vit B9-acid folic, D3, E, iod, ulei de peste -omega3) si Tardyferon fol (fier cu putin acid folic). Voi ce luati?
15
Andra28 spune:
Buna ziua burtici!
Iata ca mai aparem si noi la orizont dupa o perioada lunga de absenta. De citit v-am citit in mod constant (aveti un ritm ametitor de a scrie !!)dar nu am avut timpul si mai aqles starea de a scrie.
Elena. Paula si Betty200 - felicitari pentru rezultatele de la amnio. Vreau sa va spun ca in ziua in care asteptam rezultatul de la DT,mi s-a ridicat tebnsiunea la 15 cu 8. Slava Domnului a iesit bine si nu a trebuit sa fac amnio, desi la varsta mea (38) era foarte probabil. Din patania asta m-am ales cu monitorizatul zilnic al tensiunii, ca sa vedem daca a fost o intamplare sau altceva. Pana acum vad ca stau bine.
Olimp, tu pentru ce valori ale tensiunii ai primit tratament?
Amalia, am fost impresionata de povestea ta, sa te ajute Dumnezeu sa-ti vezi visul implinit, caci meriti cu prisosinta.
Mony- cerclajul este un pas inainte pentru o sarcina sigura. Am doua colege care au nascut la termen copii sanatosi, dupa ce au avut sarcini cu cerclaj
Din pacate,cand am fost la dr acum o saptamana, bebe statea intr-o pozitie foarte pudica, astfel ca nu am aflat culoarea caruciorului, dar trag sperante ca urmatorul control sa ni se dezvaluie misterul.
Nu conteaza ce va fi, va fi primit oricum, cu mare drag. deja Alexandru mi-a zis ca ar fi bine sa imi doresc baiat pentru ca asta stiu sa cresc, fata nu am mai crescut pana cum, dar baiat da!!!!
Burta o am si eu mai mare decat o aveam la prima sarcina, la acelasi nr. de saptamani, am achizitionat deja niste haine de graviduta si abia astept sa vina primavara ca sa/mi pot expune mandra, burta, la vedere.
Referitor la discutiile despre patut, masuta de infasat, etc, iata cateva idei care se regasesc si in alte "scrieri":
Patutul l-am avut (si il mai am) din lemn, cu grilaj care se lasa in jos sau se ridica la maxim. A fost foarte util mai ales cand bebe a inceput sa se ridice singur in picioare.
Carucior am avut doua -unul cu landou si unul sport, dar au fost no name, deci destul de ieftine si suficient de rezistente (nu a fost nevoie sa le schimb sau sa le repar).
Ceea ce mi-a fost mie foarte util (pentru ca bebe nu statea ziua in camera in care dormea) mai ales de pe la 6 luni, a fost tarcul, pe care l-am folisit la greu, mai ales cand el a devenit umblator (de-a busilea sau in picioare), iar eu mai aveam ceva treaba prin casa.
Scaun de masa nu am avut -foloseam caruciorul- dar acum sunt convinsa de utilitatea lui si voi cumpara unul.
Scaunul de masina reprezinta o necesitate si totodata o obligatie legala daca transportam copilul cu masina, iar acesta trebuie sa fie un obiect la care, din punctul meu de vedere nu trebuie sa facem rabat la calitate.
Perne de gravida, de alaptat, etc nu am avut si nu voi cumpara, din punctul meu de vedere nu sunt indispensabile si nu justifica cheltuiala decat dupa s-au luat toate cele cu adevarat necesare.
Hai ca n-am mai scis demult, dar azi m-am lungit.....
PS. Vreau si eu parola pentru poze, please!!!!Pupici,
Andra 17+ si mami de Alexandru (27 ianuarie 2004)
Delia_Rodica spune:
Eu cred ca am sa folosesc si scutece de finet in paralele cu cele de unica folosinta. Marca la cele de unica folosinta nu am hotarat-o inca, mai studiez.
viitoare mamica de hocheist 15+
Delia_Rodica spune:
Multumesc Oxana .
Eu nu iau vitamine. Dar am dureri de pate destul de mari, depinde de zi. Am zile si zile.
viitoare mamica de hocheist 15+
unidanad spune:
Eu in prima luna o sa stau cu el la el in camera apoi gata. Eu am terminat facultatea de psihologie si am invatat cate ceva si despre bebei si copilasi. Eu stiu ca atunci cand sta singurel in camaruta lui este bine pentru cand va fii maricel sa fie independent si nu legat de parinti. Nici la inceput nu as fii vrut sa stau cu el in camera dar cred ca imi va fii greu si am auzit ca s-ar inneca noaptea in somn si ca vomita. Acum nu stiu asa este????
18+
Dana
doxy spune:
Asa este Paula, cel putin la creme si alte din astea tre sa te adaptezi din mers. Oricum tre sa incepi cu ceva si apoi daca nu-i merge schimbi. Cu produsele astea scumpe din farmacii nu prea ai cum sa dai gres, dar sunt scumpe rau. Eu zic ca merita macar prima data sa luam din astea mai scumpe ca sunt asa de firavi. Mie gelul acela de la Klorane mi-a ajuns vreo juma de an.
Aaa si am luat si detergent de bebei, dar parca pana pe la 6 luni, apoi usor usor am renuntat.
Oxana, mami de Rares-Ion (11.03.2009) si 19+
dnapotecuta spune:
Delia... cred ca am fost un pic prea prinse in polemici. Ialta-ne si tu...
Subscriu si eu la caruselul de la patut... o sa faceti bube de la muzica aia insa ei nu se satura niciodata. Oricum mai bine melodiile alea repetate la nesfarsit decat plansete.
Eu cu pompa nu m-am descurcat neam... norocul meu ca n-am plecat prea mult de acasa... aveam un obicei... avem niste prieteni cu un baietel cu 5 zile mai mare. Ne vedeam toata ziua buna ziua iar vinerea ieseau baietii si noi ne grupam la mine sau la ei iar sambata ieseam noi... ma rog eu ieseam cam intre 2 alaptari si pana la baie. Beam 2 beri fara alcool si ma simteam multumita o saptamana intreaga. Obiceiul asta saptamanal m-a tinut cu nervii intregi ceva vreme.
Mai frumos era cand noi eram in bar si copiii erau afara in carucioare pe frigul lui Noe... ii vedeam pe geam. Erau asa multumiti la temperaturi scazute ca ieseam in oras mereu. Si fiind 4 parinti faceam cu randul... cum se misca unul iesea unul din noi si legana la doua carucioare. Obiceiul s-a pastrat pana tarziu in sensul ca noi parintii denaturati stateam in bucatarie la berici si la vinuri si copiii intorceau casa pe dos. Ocaziunal se mai auzea un mama, un tata.... atunci se ducea un tata sau o mama... nu prea conta care. Ala de la margine, in general tragea paiul scurt.
Alina 19+
doxy spune:
Andra, de acord cu ce ai cris, mai putin cu perna de alaptat. Pentru cine are dureri de coloana este indispensabila. Rares era micut si s-a nascut cu 3200 si cu toate astea nu reuseam sa-l alaptez. In pozitia culcat inca ma mai descurcam, dar din sezut simteam ca mi se rupe coloana in doua, transpiram, eram nervoasa si vroiam sa termine odata de mancat. Am incercat sa pun o perna pe genunchi, tot felul de improvizatii, n-a mers. Asa ca m-am uitat pe net si mi-am trimis sotul la magazin de urgenta. A fost mana cereasca pentru mine aceasta perna, stateam relaxata ma uitam la tv si piticul manca linistit.
Oxana, mami de Rares-Ion (11.03.2009) si 19+
unidanad spune:
Adde nu mi sau umflat picioarele si nu mananc deloc sarat. Cu apa intr-adevar stau f prost pentru ca dupa ce beau apa am arsuri. Acum am luat elevit si atat altceva nu mi-a dat.Poate la urmatoru control cine stie .
18+
Dana
paula_m spune:
Eu niciodata nu am stiut alapta in fund , bine am alaptat doar 3 luni...doar culcata. Poate daca aveam perna ma descurcam si din fund.
Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 17+
Am implinit doi anisori!!!
poze