Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (5)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns JoyJoy spune:

Ah, era sa uit!

Va rog fara povesti cu sau ! Unele dintre noi avem interdictie si poate ne faceti pofta !!!

Am zis!

PS: inca nu mi-am pus simtul umorului in dulap la pastrare :P.

Jo 10+

Never give up on a dream just because of the time it will take to accomplish it.
The time will pass anyway.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabold spune:

Apropo de barbati in sala de nasteri. Eu am asitat in noiembrie 2012 la nasterea nasei noastre( am fost de garda in spital in acea seara). Nasul nu vroia sa stea la expulzie, dar a zis ca ramane la inceputul travaliului. Moasa l-a pus pe un scaun la capul nevestei si i-a dat si o sarcina: sa ii umezeasca buzele cu un prosop ud din cand in cand. Ideea e ca totul s-a petrecut ft repede( nasa fiind la a doua sarcina) incat nasul nu a avut timp sa iasa afara si a asistat la toata povestea. La sfarsit era ft emotionat...l-a pus sa taie cordonul ombilical, la invatat moasa cum sa puna primul pampers, cum sa imbrace copilul. Mi s-a parut ft frumos si sper ca si la mine sa decurga asa, o sa imi aleg aceeasi moasa pt ca mi s-a parul super competenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Halo, nu-s eu cea cu inghetata , saraca soacra-mea e in Franta, si sa vrea nu-mi poate trimite inghetata la pachet, ca pana ajunge la mine se face apa colorata

Apropos de sot si asistat, si eu am patit-o una buna cu al meu - in momentul cand a venit nenea anestezistul sa imi puna epidurala, iar sotiorul a vazut acul (care e cam mare, adevarat), numai ce-l vad ca se albeste la fata si o ia la vale de pe scaun, ca au sarit moasele sa-l recupereze de pe podea. Va dati seama ce am ras de el, mai nene, eu nasc si tu lesini pe aici? Tot el a fost in castig, ca dupa aia cine manca toast cu unt si bea ceai? Ma rog, a dat vina pe oboseala si stomac gol (era cam 10.30 dimineata si nici unul dintre noi nu ajunsese la culcare in noaptea de dinainte, iar de breakfast... nevoie!) dar si acum inca mai radem de faza (eu pe bune, el mai manzeste)

Dark Bendis 10+
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns modima spune:

La noi in sala denasteri nu lasa sotii, nu ii lasa nici macar cat stai in sala de travaliu....probabil sa nu se impiedice de ei pe acolo.....Sotul meu cand am nascut prima data era atat de panicat si stresat ca numa....doctorita mai iesea sa il tina la curent cum decurg lucrurile si venea apoi razand la mine ca al meu sot e cel mai palid de pe tot holul :)))) In sala de nasteri nu as mai avea nervi si de el...dar in sala de travaliu ar fi fost util, mai un masaj mai o vb buna....dar nah la noi nu se poate alege

Mergi la inceput

ATENTIE! ACEST MESAJ CONTINE O RETETA CULINARA!
Moduri de utilizare: varianta 1. se ia textul cu copy si se da paste intr-un document (asta da distractie! ) Varianta 2. schimbati contrastul monitorului in order to reveal the words. Mmmm, magic!

Reteta de inghetata de lamaie

Ingrediente:
2 lamai
300gr zahar
300ml frisca lichida
1 albus de ou

Mod de preparare:
Se rad lamaile, apoi se storc de zeama. Coaja de lamaie se amesteca cu aprox. jumatate din cantitatea de zahar. Cealalta jumatate se bate cu frisca lichida, apoi cele 2 se amesteca pana se dizolva zaharul. Se adauga zeama de lamaie si la sfarsit albusul batut spuma se inglobeaza usor. Se pune intr-o caserola si basti la congelator. Pofta buna!

Jo 10+

Never give up on a dream just because of the time it will take to accomplish it.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Aici singurul loc unde nu au sotii voie sa stea e sala de operatie in caz de cezariana cu anestezie generala - ca tu, gravida, esti adormita, asa ca el tot nu are ce sa faca, cu ce sa te ajute. Se considera ca rolul partenerului e sa ajute mama, cel putin sa-i ofere sustinere morala, dar bineinteles, daca omul nu vrea sau nu face fata, nu-l tine nimeni cu forta Acum si sa vreau nu cred ca l-as putea tine oe al meu afara - dar s-a invatat minte si nu se va mai uita la acul de epidurala

Virgo, ce sa mai zici de mama ta! Eh... lasa sa fiti voi sanatosi, si tu si tati si copiii, dar e drept, nu pica bine cand cineva care teoretic ar trebui sa te sustina si sa fie alaturi de tine vine cu asemenea cuvinte. *big hug*

Joyjoy, sa stii ca am auzit mai multe cazuri de gravidute mai "mature" cu gemenasi la purtator, fara ajutor de la medicina. Sincera sa fiu, eu astept cu un pic de emotie scan-ul, si sper sa imi zica "I can see only one baby here" Tare ne-ar incurca sa avem gemeni, nu doar din punct de vedere financiar (ma refer la costurile de childcare, cresa) dar si la faptul ca suntem doar eu cu sotul aici (si cel mic, bineinteles), nu ar avea cine sa ne ajute deloc, si stiu din experienta fratelui meu, tatic de gemene (in familia sotiei lui au mai fost cazuri de gemeni, deci nu e "de la noi" ) cat e de mult de munca... si cat de bine prinde sa ai familia pe langa tine sa te ajute.

Dark Bendis 10+
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihahegarty spune:

Fetele ma bucur sa va citesc si va rugam sa intrati mai des, cand puteti. Sunteti tare dulci!

JoyJoy offf imi pare tare rau de sperietura, intr adevar cred ca a fost tare rau cand ai vazut sangele ala. Bine ca esti mai bine acum. Vorba Miralexiei, profita si stai in pat, odihneste cat poti de mult!

Vin si eu fetelor cu vesti de vesti! Mi a venit ciclul azi dupa 2 luni de absenta!
Sunt atat de bucuroasa de nu va puteti imagina! Acum eu as vrea sa incep proiectul bebe 2, dar stiti foarte bine ca sunt pe antibiotice. Va pot spune si cum se cheama: amoxicillin. Azi e ziua a 4a de antibiotice. Mai am 3 si dupa aia stop. Oare este safe sa ma apuc de proiect. Stiu ca ovulatia va fi de azi cam in 2 saptamani, deci intr un fel poate nu se pune... Nu stiu ce sa fac, astept pareri. Saptamana trecuta, doctorul a zis ca mai bine fac o pauza de la acest gand, nu din cauza antibioticelor, ci din cauza sensibilitatii pe care am dezvoltat o la plamani. Nu stiu ce sa fac!
Am asteptat atat de mult ciclul asta pentru ca sa nu pot incepe? Sau pot? Va rog sa ma sfatuiti ce ati face voi in locul meu.

Mergi la inceput

mihahegarty intr-adevar vesti bune!
Vis-a vis de faptul ca ceri sfaturi... poate parea ciudat dar eu te-as sfatui sa nu te bazezi pe ce spun cei neavizati.
E o decizie foarte importanta si nu cred ca vreuna dintre noi (eventual cu exceptia celor cu studii de medicina) isi poate asuma o asemenea responsabilitate incat sa te sfatuiasca in aceasta problema. Nu e genul de dilema la care sa functioneze sfaturi care incep cu: prietena vecinei mele a luat si ea antibiotice sau cumnata verisoarei mele a avut si ea probleme cu plamanii... etc.
Daca ai posibilitatea cere opinia mai multor doctori sau eventual trimite intrebarile pe forumurile unde cei care raspund sunt medici.
Keep up the faith!!!

Jo 10+

Mergi la inceput

JoyJoy foarte intelept. Saru'mana!
Eu am mai deschis o astfel de intrebare in decembrie daca e sau ok sa raman insarcinata in ianuarie dupa tot ce mi s a intamplat si majoritatea mi a zis ca nu. Si uite, ca dovada, nici ciclul nu a vrut sa vina in ianuarie astfel incat sa ma ajute in aceasta directie.
Am sa intreb incolo si incoace sa vad cat e de safe, stiu ca alina din Germania e medic, parca si ea insasi a luat antibiotice in primele saptamani de sarcina, asa ca sa vedem ce spune si ea.
Stau si ma gandesc ca cine stie cand va mai fi urmatorul ciclu daca asta a venit dupa 2 luni. :)))))) ca daca nu se intampla acum in februarie, martie, ma tenteaza sa fac o pauza sa treaca vara, caci vreau sa merg in Romania, etc si sa ma reapuc din toamna. Complicat indeed! Cel mai bine este sa afli pur si simplu ca esti insarcinata, ce tot atata planning? Dar eu in general m am bazat pe copii planificati, doar ca la primul nu m am asteptat sa se intample atat de repede.

Si eu sunt de parere cu tine ca nu conteaza varsta mamei in conceptie, atata timp cat e sanatoasa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui JoyJoy

Ah, era sa uit!

Va rog fara povesti cu sau ! Unele dintre noi avem interdictie si poate ne faceti pofta !!!

Am zis!

PS: inca nu mi-am pus simtul umorului in dulap la pastrare :P.

Jo 10+

Hihi JoyJoy, pai daca e sa mergem inainte cu planu' atunci numa' de asta o sa vorbesc!

Glumesc! nici eu nu mi am pus umorul deoparte. Ador persoanele cu simtul umorului, mai ales ca in lumea virtuala, uneori este esential, pentru ca multe se pot interpreta, pentru ca nu se aude tonul, etc....

Mergi la inceput