Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (5)
Raspunsuri - Pagina 5
JoyJoy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Miralexia Joy Joy imi pare rau pt sperietura pe care ai tras-o. iti doresc sa fii bine si daca trebuie sa stai in pat, stai. eu mai am 2 sapt de concediu medical si incerc sa profit sa lenevesc la maxim la orizontala cu riscul sa ma fac cat casa poporului. la tine de la ce a fost sangerarea, ti-a spus doc? poate ai avut vreun hematom...eu am unul de la inceputul sarcinii dar pana acum nu am sangerat deloc...sper sa nu se intample m-as speria ingrozitor pupici si sanatate |
Multumesc frumos, Miralexia. si multa sanatate si tie si tuturor burticilor!
Sper din tot sufletul sa nu se mai repete. Decolare vazuta la echo, dar colul era inchis. Mi-a spus si ceva dimensiuni, dar crede-ma ca nu am retinut nimic altceva decat ca inimioarele mele erau bine. Pur si simplu eram in blocaj. Cumva faptul ca sunt 2 puiuti imi creeaza un sentiment 'dublu' de responsabilitate, nu prea stiu cum sa explic, fiindca nu ma refer la faptul ca in cazul unei sarcini cu un singur bb as fi fost mai putin responsabila. Cam ciudat si probabil greu de inteles!
In rest, ca si alte fete de aici am greturi dar nu am varsat decat de 4 ori, o data din cauza gustului de tarate de psyllium ce mi-au fost recomandate pentru constipatie, o data cand m-am grabit cu spalatul pe dinti si mi-a "scapat" periuta la baza limbii si de 2 ori seara, dupa masa. Mi s-a explicat ca in cazul meu nivelul beta HCG este mai ridicat decat in cazul sarcinilor cu un singur bb si ca sunt totusi norocoasa ca nu stau cu 'tronul' in brate toata ziua!
Starea de greata pe care o resimt e ciudata, fiindca imi permite sa mananc, dar... este incredibil cum o persoana pofticioasa ca mine s-a transformat intr-o mofturoasa. Ce imi place azi detest maine sau ce am refuzat ieri imi face o pofta teribila azi ! Pot manca, dar in cantitati foarte mici. Drept urmare in ultima luna am slabit 2kg. De vreo 2 zile am pofta de inghetata pe bat, porcaria aceea facuta cu apa si fructe care nu mi-a placut niciodata si care, EVIDENT, iarna nu se gaseste! :) Am gasit una ratacita de asta toamna prin congelator de femeia care ma ajuta la curatenie. Mi s-a parut cea mai delicioasa chestie pe care am mancat-o in ultima vreme! OMG!!! Apa cu aroma de fructe, cu coloranti si alte prostii. Drept urmare am primit de la mama soarca o caserola cu inghetata de lamaie facuta in casa! :)). Si ca sa fie tacamul complet tatal lui Chip si Dale (care gateste chiar foarte bine) s-a dus ieri la el acasa (nu suport sub nicio forma mirosul atunci cand se gateste) si mi-a pregatit o ciorba de curcan acra. Asa ca am fost rasfatata la dublu, ca doar totul e la dublu in viata mea in ultimul timp!
Apropos de 'dublu'... m-am cam plictisit sa ma intrebe toata lumea daca am facut FIV sau tratamente de fertilitate, mai ales ca mi se pare o intrebare destul de intima. Stiu ca pare greu de crezut sa ai o sarcina gemelara la varsta mea fara nicio 'interventie', dar incep sa ma plictisesc si de intrebarea propriu-zisa si de reactia de mirare (ceva gen... mai degraba minti)... si cred ca urmatoarea persoana care ma mai intreaba va primi raspunsul: baba esti tu!!! lol.
Never give up on a dream just because of the time it will take to accomplish it.
The time will pass anyway.
virgo spune:
Neata fetelor.
Zi cu nervi, trantit, izbit. Suntem 3 oameni in loc de 4 la birou. O sa fie o saptamana de cosmar.
Cu greu ma abtin sa nu plesnesc. Mai intru cateva secunde pe aici si ma mai relaxez.
Spunea cineva, PRO barbatii in sala de nasteri. IMPOTRIVA ! Daca e cezariana e altceva, daca e nastere naturala mai bine nu. Nu e nici o mare pierdere daca sta la usa si intra dupa ce se termina show-ul. Prefer sa fiu inconjurata de oameni care stiu ce fac, nu se pierd cu firea si nu intra in panica. Familionul cu masa si felicitarile.
Din pacate maica-mea a primit vestea ca pe o invitatie la parastas. I-am spus sambata de bebe si m-a anuntat ca tocmai m-am nenorocit pe viata. Nu stiu ce naiba se intampla, pana si hubby are momente cand se indoieste ca am luat decizia care trebuie. Pfffff, parca s-a intors lumea cu fundul in sus ...
Sa-mi fac timp maine sa ma duc la primele analize, ca inca nu mi le-am facut. Sper sa fie totul in grafic.
Mami de Matei Cazimir
Miralexia spune:
Si eu am o mica decolare ou la pol inferior de 1,3 cm...sper sa fim bine cu decolarile noastre.
eu stare de greata am avut destul de putin, poate vreo 2 saptamani cand mancam doar salata verde si salata de varsa, gutui si morcovi cruzi de am crezut ca ma fac portocalie.
Pe urma au disparut si au aparut arsurile in stomac, am ramas cu niste sani sensibili si cam atat. Ah si cu 1 kg in plus :D dupa 2 luni de sarcina
foarte tare ce ai povestit de sarcina gemelara si suspiciunile unora ca ar fi FIV :))) am ras cu lacrimi
Miralexia spune:
Virgo imi pare rau de reactie...ce sa zic...
eu una sunt de parere ca a avea un copil e cel mai frumos lucru din lume. eu care am incercat o vreme si aproape ca disperasem pot sa spun ca nu exista ceva mai frumos decat ziua cand vezi 2 linii, ziua cand auzi bataile inimii, ziua cand vezi la prima ecografie un chip de om sau ziua cand iti da primul ghiont...
Sotul tau trebuie sa te sustina si sa isi imagineze ce trista ar fi viata lui daca ar sti ca n-ar putea avea copii. eu ma uit la sotul meu cat e de fericit ca am reusit. din fericire, amandoi am stiu ca nu putem sta fara copii..fie ai nostri fie adoptati.
doar o parere de la mine: discuta cat mai deschis si apropiat de sotul tau si afla de ce el are pareri contradictorii. poate daca discutati se mai duc norisorii.
cat despre mama ta, nu ii inteleg motivele pt care a primit vestea asa. dar ar trebui sa se gandeasca la bucuria avuta cand te-a avut pe tine si cum s-ar fi simtit daca propria ei mama ar fi reactionat la fel.
sper ca nu am fost prea dura in exprimare dar m-a sensibilizat ce ai scris...
pupici
laura_lupu spune:
Ferice de voi,care mai primiti lucruri.Eu sunt mai singurica cu talie din toate cunostintele mele de aici,iar singura amica cu care ma potrivesc e si ea insarcinata,cu 2 sapt. mai mica decat mine.Deci noi 2 nu avem decat sa ne comparam toata ziulica simptomele si toate cele.Numai ca in privinta sarcinii suntem ca Stan si Bran...eu ma simt foarte bine,mai am un gret la 2 sapt,ea in schimb greturi si ameteli si voma pana o da in plans.Mi se rupe sufletul cand o aud,dar...fiecare sarcina e total diferita.Eu in ianuarie am slabit un pic,acum sunt iar la greutatea mea normala (50 kg).
Alina,tot sustii ca nu are cum sa se vada.Eu am peste 8 sapt. de sarcina,si toti care ma vad (life,pe dezbracate) spun ca incepe sa se cunoasca burtica.Eu ma vad ora de ora,de parca astept sa creasca asa...peste noapte,si nu mi se pare ca intr-adevar creste,dar si sotul,care in ultimele 3 sapt a venit odata la sapt. acasa a remarcat schimbarea.
laura_lupu spune:
Dar de ce sa nu asiste sotul la nastere?Cumva ai facut singurica copilul?La noi aici ii trag de mana pe barbati si-i baga in sala de nastere. Al meu zice ca el oricum lesina,deci e egal daca intra sau nu.Noi am patit si o faza comica,in urma laparoscopiei pe care am facut-o cu un an in urma.Abia revenita dupa anestezia totala,am vrut sa vad unde si cum m-au taiat astia pe abdomen.Cand sotul a vazut ce fac,s-a facut palid,si hop...pe scaun.LESINAT.D-apoi la nastere,nu stiu ce ma fac cu el.
citat din mesajul lui virgo Neata fetelor. Zi cu nervi, trantit, izbit. Suntem 3 oameni in loc de 4 la birou. O sa fie o saptamana de cosmar. Cu greu ma abtin sa nu plesnesc. Mai intru cateva secunde pe aici si ma mai relaxez. Spunea cineva, PRO barbatii in sala de nasteri. IMPOTRIVA ! Daca e cezariana e altceva, daca e nastere naturala mai bine nu. Nu e nici o mare pierdere daca sta la usa si intra dupa ce se termina show-ul. Prefer sa fiu inconjurata de oameni care stiu ce fac, nu se pierd cu firea si nu intra in panica. Familionul cu masa si felicitarile. Din pacate maica-mea a primit vestea ca pe o invitatie la parastas. I-am spus sambata de bebe si m-a anuntat ca tocmai m-am nenorocit pe viata. Nu stiu ce naiba se intampla, pana si hubby are momente cand se indoieste ca am luat decizia care trebuie. Pfffff, parca s-a intors lumea cu fundul in sus ... Sa-mi fac timp maine sa ma duc la primele analize, ca inca nu mi le-am facut. Sper sa fie totul in grafic. Mami de Matei Cazimir |
virgo spune:
citat din mesajul lui Miralexia Virgo imi pare rau de reactie...ce sa zic... eu una sunt de parere ca a avea un copil e cel mai frumos lucru din lume. eu care am incercat o vreme si aproape ca disperasem pot sa spun ca nu exista ceva mai frumos decat ziua cand vezi 2 linii, ziua cand auzi bataile inimii, ziua cand vezi la prima ecografie un chip de om sau ziua cand iti da primul ghiont... Sotul tau trebuie sa te sustina si sa isi imagineze ce trista ar fi viata lui daca ar sti ca n-ar putea avea copii. eu ma uit la sotul meu cat e de fericit ca am reusit. din fericire, amandoi am stiu ca nu putem sta fara copii..fie ai nostri fie adoptati. doar o parere de la mine: discuta cat mai deschis si apropiat de sotul tau si afla de ce el are pareri contradictorii. poate daca discutati se mai duc norisorii. cat despre mama ta, nu ii inteleg motivele pt care a primit vestea asa. dar ar trebui sa se gandeasca la bucuria avuta cand te-a avut pe tine si cum s-ar fi simtit daca propria ei mama ar fi reactionat la fel. sper ca nu am fost prea dura in exprimare dar m-a sensibilizat ce ai scris... pupici |
Miralexia, eu sunt ultima care intelege reactia ei. Mai ales ca mi-a aruncat printre sughituri ca "abia esti in stare sa ai grija de celalalt", cand Matei are absolut tot ce-i trebuie, e un copil vesel, e destept, neastamparat. Banii nu sunt iarasi o problema, eu ma descurc bine, fata de cum am crescut eu si fratele meu, situatia nici nu se compara. Hubby are si el un baiat deja mare, nu e inca impacat cu ideea ca nu mai e langa el dar se vad destul de des. Nu stiu, atata presiune si atatea pareri necerute si neavenite, cand noi suntem o familie adevarata, asa cum altii nu ajung nici intr-o viata sa aiba.
Mami de Matei Cazimir
mess0804 spune:
Fetele, eu tot mai citesc si la cealalta odisee, is cu un picior in fiecare luntre ca is undeva la sf celeilalte, dar cateodata ele imi par asa mari si avansate incat vin aici.
Dar ce am observat la ele e ca au discutat sa nu se vorbeasca despre mancaruri, mai ales ca burticile is pofticioase si poate nu toata lumea poata sa faca rost de o anumita mancare si uite asa iese cu drame
Na, sper sa nu se supere nimeni, dar mie mi se pare ok, ca si eu daca aud ceva parca aia vreau, si in metrou daca vad pe cineva mancand ceva parca aia as vrea si eu, insa uit repede, dar na, poate sunt care le ramane pe creier ceva ce nu au cum sa faca rost.
Miralexia spune:
Mess noroc ca morcovii de care am amintit eu sunt la idemana tutror :)) ca doar atat am poftit.
In schimb, la inghetata de casa cu lamaie de care a zis Dark inca ma gandesc..uff am uitat sa nu mai amintim de mancaruri.
Totusi Dark poate imi trimiti pe mesaj privat reteta de la soacra ta, apreciez maxim, as vrea sa o testez :)
JoyJoy spune:
Hai ca m-am distrat!
Eu propun sa scriem tot ce se mananca cu galben pe alb si doar cine vrea sa selecteze textul si sa vada ce bunatate de ascunde acolo :))).
Sau sa punem mare in HEADER: "Atentie! Acest mesaj contine cuvinte interzise!".
Sau putem face o lista de decodare, de exemplu pentru ciorbita de vacuta sa spunem zeama de animal sfant in India, pentru friptura de porc cu sos si piure de cartofi am putea spune carne de animal guitiator mort cu martas vascos si terci/zdrobitura de barabule nasoale. V-am facut pofta?
Alte propuneri? LOLOZAUR
Jo 10+
Never give up on a dream just because of the time it will take to accomplish it.
The time will pass anyway.