Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~34~

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DenyAnd spune:

Nu ma pricep la dat spaga ca sa dau sfat.
Niciodata nu am dat spaga, si nici nu pot

Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".

25+ cu
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DenyAnd spune:

Deiutza, ai PM

Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".

25+ cu
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elyana spune:

Deny, ma refeream daca i-a afectat tensiunea arteriala (aia de la brat). Din ce am inteles e un efect secundar pt IR marite pe arterele uterine, mie mi-a recomandat doctorita sa imi verific cel putin saptamanal tensiunea sa nu am probleme. Aparent, daca rezistenta pe arterele uterine e marita, fluxul sangelui e restrans, iar bebe nu primeste destula hrana. Daca e bebe cuminte, ramane in urma cu dezvoltarea, daca e mai "bataus", va "cere" mai mult sange, ducand la cresterea tensiunii arteriale.

Ma rog, asta e ce-am inteles eu din ce mi s-a explicat, oricum pe mine ma streseaza DE CE am IR marite si nu stiu cum sa aflu plus ca prima oara cand am aflat am intrebat "Ce e de facut?" si doctorita mi-a zis "Nimic. Verificam tensiunea si ii scoatem mai devreme daca raman in urma". Mi s-a parut un pic cam drastic

Mai editez un pic, ca mi-am facut de lucru acum cu subiectul. Cica mai important e prezenta/absenta "notch-ului". Cand aflu ce e ala revin, pana acum nu pot sa fac o analogie intre daciile care se ineaca si fluxul sangelui Ma lamuresc eu saptamanile astea, doctori exista, deci de pareri nu voi duce lipsa

20+ +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cosmy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Elyana

Citat:
citat din mesajul lui Cosmy

Buna dimineata!
Am fost aseara la tanti doctorita draguta si pe langa ditamai reteta pt viroza(mi-a spus ca nu trebuie sa iau tot ce mi-a scris acolo ci doar in functie de simptomele mele), mi-a facut si-o analiza de secretie(m-am ingalbenit cand i-am auzit intentia pt ca nu m-am gandit c-o sa-mi faca si nu eram "coafata", dar m-a calmat spunandu-mi ca ea s-ar fi simtit ofensata doar daca veneam de la teatru), mi-a mai facut trimitere si pt set complet de analize sange+urina si ne-am uitat si la fetitoi. A implinit aproape 1100 kg si e foarte activa, atata doar ca eu am inca destul de crescute valorile tensiunii arteriale uterine(peste 2 saptamani ne vedem iar la o eco Doppler).
Astazi am ramas acasa, dar ma voi duce s-o iau pe Daria de la scoala(de obicei o lua tatal meu, dar e si el cu mucii taras si i-am zis sa stea la el acasa-n scutece, ca ma descurc eu)[:D]
Fluturas
, daca nasti pe 13 iunie, impart tortul meu cu voi!
Va pup si va doresc o zi cat mai usoara!

27+Anastasia

Cosmy, poti sa imi zici si mie ce valori aveai pt IR-uri, please? Ti-a afectat tensiunea cumva?

20+ +

Elyanna, valorile sunt urmatoarele: artera cerebrala medie-RI=0.87, PI=2.29; Artera ombilicala-RI=0.69, PI=1.11.
Concluzie: "indici de rezistenta si pulsatilitate cu valori usor crescute pe arterele uterine, cerebrale medii si ombilicala."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monik86 spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui deiutza24

Fluturas, maine esti la filantorpia sau la cabinet? Ca eu la 9.30 am intalnire cu bebelusul.

Elyana, si eu am aceeasi nedumerire legata de cat sa-i dau doctoritei la ecografia gratuita. Poate stie cineva.

Ah, si sa nu uit, va rog da-ti-mi si mie parola de la contul comun.

21+ cu

Dilema mare e cand ar trebui sa dai banii? Eu dau spaga doar la coafor, la restaurant si la taximetrist, dupa ce beneficiez de servicii. Ah, si o data la politie, dar ei o cereau mai in gluma, mai in serios :))
Acum se presupune ca doresc sa indulcesc si anume doctorul. Deci cum se da spaga la medic? Ca sunt pe dinafara. Imi trebuie pas cu pas. Ma gandeam sa introduc un plic odata cu dosarul cu ecografii? 100 o fi de ajuns? Nu vreau nici sa stric "piata"

20+ +

Hello!

Ecografie gratuita? Hmmm ... nu stiam nimic despre asta. Eu cand am fost la prima vizita la spital si am facut eco am dat 50 lei. De fapt am fost impreuna cu cumnata mea, ca si ea a avut o consultatie si a dat ea 100 lei pt amandoua si ne-am inteles noi dupaia. Acuma nu stiu cum dau altii, habar n-am.

Stiu numai ca in spitalele de stat daca te internezi se cam dau 5-10 lei la infirmiere si asistente sa-ti schimbe cearceafurile, perfuziile si pentru chestii de genul asta, ca altfel nu te baga in seama Din pacate am trait-o "live" cand a fost socrumiu internat (Dumnezeu sa-l odihneasca) Bine mai sunt si care nu accepta sub nicio forma , dar cazuri mai rare Era o asistenta care nu a acceptat nimic si era si tinerica si tare draguta.

20+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cosmy spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Buna dimineata!
Am fost aseara la tanti doctorita draguta si pe langa ditamai reteta pt viroza(mi-a spus ca nu trebuie sa iau tot ce mi-a scris acolo ci doar in functie de simptomele mele), mi-a facut si-o analiza de secretie(m-am ingalbenit cand i-am auzit intentia pt ca nu m-am gandit c-o sa-mi faca si nu eram "coafata", dar m-a calmat spunandu-mi ca ea s-ar fi simtit ofensata doar daca veneam de la teatru), mi-a mai facut trimitere si pt set complet de analize sange+urina si ne-am uitat si la fetitoi. A implinit aproape 1100 kg si e foarte activa, atata doar ca eu am inca destul de crescute valorile tensiunii arteriale uterine(peste 2 saptamani ne vedem iar la o eco Doppler).
Astazi am ramas acasa, dar ma voi duce s-o iau pe Daria de la scoala(de obicei o lua tatal meu, dar e si el cu mucii taras si i-am zis sa stea la el acasa-n scutece, ca ma descurc eu)[:D]
Fluturas
, daca nasti pe 13 iunie, impart tortul meu cu voi!
Va pup si va doresc o zi cat mai usoara!

27+Anastasia

Cosmy, poti sa imi zici si mie ce valori aveai pt IR-uri, please? Ti-a afectat tensiunea cumva?

20+ +

Elyanna, valorile sunt urmatoarele: artera cerebrala medie-RI=0.87, PI=2.29; Artera ombilicala-RI=0.69, PI=1.11.
Concluzie: "indici de rezistenta si pulsatilitate cu valori usor crescute pe arterele uterine, cerebrale medii si ombilicala."

Am uitat sa spun ca tensiunea luata de la brat imi oscileaza intre 10 cu 6 si 11 cu 7, deci e normala!
In ceea ce priveste spaga, eu am capatat anticorpi: ma uit cu seninatate in ochii personajului, ii bag banii in buzunar si-i spun zambind: "va multumesc tare mult"

Mergi la inceput

Citat:

ahaaa, eu cred ca o sa aflu mai multe la morfo, atunci. Mie pana acum mi-a verificat rezistenta pe artere uterine (la 16 sapt si acum la 19sapt) si pe cea ombilicala (la 16sapt), iar concluzia a fost ca la bebei ar functiona bine (ombilicala, dar acum vreo luna) problema e la mine (pe uterine am acum 0.72 si 0.68, de la 0.76 si 0.72, parca)

Pana la 20sapt am inteles ca sunt irelevante (cu toate ca am citit acum ca e mai indicat daca se observa ceva in neregula sa se dea aspirina din trim 1 si nu sa se astepte ca "poate" isi revin). Mi-a mai spus doctorita ca dupa 32 sapt incolo ar putea ridica probleme.

Om vedea, ai mei sunt mai mici cu o sapt fata de UM, asa au fost la prima eco si aparent asa au ramas. Tensiunea mea seara e undeva la 10 cu 6 sau 7, iar in timpul zilei 12 cu 6.

Am vazut pe net graficul unor IR normale si eu nu cred ca voi vedea vreodata (la mine sunt valuri, valuri). Nu am poze ca m-as fi uitat acum dupa notch-ul ala, poate gasesc prin dosar de la morfo de trim I

Doamne ajuta sa dau peste un medic comunicativ vineri

PS: poate par agitata, dar nu sunt... e mai mult o curiozitate, invat ceva nou

20+ +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen1985 spune:

Eu citesc aici de IR-urile astea , niciunul din cei 4 dr la care am fost nu mi-a pomenit asa ceva...

Mami de Bianca 07.05.2008 si 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crina27 spune:

si eu am pe partea stg. putin marita tensiunea, dar mi-a zis ca deocamdata supraveghem , fara sa luam masuri. o sa vedem dupa 30 sapt. ce se intampla, dak se mareste. nu te impacienta.totul va fi bine :*

23+
Rares Bogdan

"Nu te-am tinut în brate, dar te simt. Nu ai vorbit, dar te aud. Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."

Mergi la inceput

Probabil ca ti le-a controlat dar nefiind probleme nu au mentionat.

Cand iti masoara, apar pe ecranul de la eco grafice ca la bataile de inima ale bebelului, dar au un sunet mai infundat (la mine ). Plus ca Dopplerul iti evidentiaza fluxul de sange cu rosu si albastru pe ecran

Culmea e ca vad ca la noi e nebunie cu IR-urile, in alte tari, pauza. Ei fac studii legate de IR si notchuri incercand sa evidentieze legatura dintre ele si preemclamsie, iar concluziile lor sunt procente, statistici, nimic concret, un fel de daca si cu parca

20+ +

Mergi la inceput