pareri fragment roman?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aiamoni spune:

Nu, Selene, are ochi caprui...:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Asa-i, ai dreptate.
Din cauza ca e doar un fragment i-am inteles gresit atitudinea, acum ca ai zis ca e implicat foarte mult. Poate ca el o fi cineva care a salvat-o? Ca nu stim cum a scapat de violator si ce s-a intamplat cu el. Poate ca atitudinea lui care pare ostila e doar rezervata tocmai din cauza implicarii lui.
Cred ca am vrut prea mult dintr-o data:)) O sa tac ca sunt total pe dinafara.:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui aiamoni

Nu, Selene, are ochi caprui...:)

Aha. Semana cam mult cu cineva real. Tot asa, singuratic, pasionat de munte. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Am recitit putin si mi-am dat seama ce-mi suna a SB....necunoscutul din tren...Partea cu muntele e foarte ok,mai putin aparitia necunoscutului cu trasaturile din piatra.

Sa legi bine partile urmatoare...

Intuiesc ca se va ajunge la scene de amor intre necunoscut si fata traumatizata.....vezi ca acolo e cel mai sensibil punctul...
Ai putea lega faptul ca necunoscutul este psiholog...da` nu prea tare ca te duci spre Sidney Sheldon...

Mergi la inceput

Oana, spune mai departe, ma ajuta foarte mult.
Gata, clar scot trasaturile din piatra! Nu m-ar deraja sa mai spun din intriga, dar asa suna sec si pot da impresie gresita. O sa refac descrierea lui si dialogul dintre baieti poate incerc sa am prea mult umor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

Aiamoni, care este intentia ta cu acest text? Doresti sa afli daca ce ai scris este publicabil sau nu? Vrei sa stii daca ai "stofa" de scriitor sau doar te amuzi scriind ceva in timpul liber?

Daca vrei sa faci din scris ceva serios si vrei o parere pertinenta, adreseaza-te unui redactor de carte profesionist si cere-i parerea. Aici pe forum vei primi multe pareri, dar nu de la profesionisti (sau cel putin asa cred, banuiesc ca nu ma insel).

Daca e doar de amuzament, iti doresc multa inspiratie in continuare!

B.

PS Nu stiu daca ai gresit din graba sau nu, dar atentie la semnele de punctuatie si la alte mici scapari gramaticale. Ele nu sunt admise la cineva care vrea sa faca din scris o profesie.

Mergi la inceput

Da, imi face placere sa scriu si o voi face oricum, dar vreau si sa vad ce parere au altii. Mi-as dori desigur o parere profesionala, dar n-am idee la cine sa ma adresez. Nu cunosc nici un redactor, nu am idee unfe da trimit.
Textul a fost scris cu litere romanesti si apoi sau modificat, s-a modificat putintel dar daca ai vazut greseli gramaticale da-mi te rog un exemplu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

"kilometrii" in loc de "kilometri". Si parca mai era ceva.

Si lipsa virgulelor unde, dupa parerea mea, ar trebui sa fie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adde2510 spune:

Vezi ca sunt forumuri si site-uri literare unde poti sa trimiti textul, cauta pe net, vei gasi destule. Unele iti publica direct, in alte cazuri treci printr-un filtru. Mai sunt si reviste literare, trimite-le mailuri, fragmente de text. Apoi cenacluri literare la care vei primi probabil cel mai adevarat feed-back!

Eu am incercat sa revin asupra textului, dar in prima faza recunosc ca nu am avut rabdare :D M-a cam dat inapoi cosmarul ei, imi suna a tertip de clasa a 5-a, "si deodata, m-am trezit, nu fusese decat un vis". Destul de melodramatic totul si dialogurile cam fortate (in prea multe cuvinte, iar unele nu cred ca sunt folosite, de ex. "pentru Dumnezeu"). Per total un iz de Sandra Brown sa zicem. Poate o sa te surprinda, dar ultima ta grija ar trebui sa fie gramatica si punctuatia :)) Nici n-ai idee cati scriitori scriu cu greseli! Manuscrisele sunt corectate la edituri. Si ca sa nu te simti dezamagita de eventualele critici, tine cont ca nimeni nu s-a trezit cu capodopera in sertar. Inceputurile pot fi chiar dezastruoase, poate dura ani de lectura si scris pana incepi sa-ti gasesti stilul, dar merita sa perseverezi. Romanul de dragoste risca sa cada in dulcegarii, sentimentalisme, si au trait fericiti pana la adanci batraneti. Kurt Vonnegut face aici un grafic f. amuzant, dar real.

In speranta ca ti-am putut fi de folos

Mergi la inceput

Calculatorul meu nu ma lasa momentan sa ma uit la video, dar o voi face.
Inca odata multumesc tuturor pentru idei.
Recunosc ca-mi pica tare prost comparatia cu SB si nici nu prea o pricep...oamenii au cosmaruri cand au trecut printr-o trauma...
si cumva trebuia sa intalnesc personajele, faptul ca s-au vazut in tren mai intai e rau? Nu i-am bagat din doua pagini direct in scene fierbinti de sex (si nici n-o s-o fac), unde e asemanarea pana la urma in stil de scris strict sau in subiect? N-am pretentia sa fiu asa de originala incat sa nu folosesc nimic din ce s-a scris vreodata ( ca elemente folosite), nici nu stiu daca ar fi posibil, si da, asemenea unor milioane de romane si al meu se va termina intr-o nota fericita, asta e rau? Unde este exact partea care a dus la concluzia ca e melodramatic, cu dulcegarii si sentimentalisme? Si mai bine inca, imi dati va rog cateva exemple de romane de dragoste bune, fara sentimentalisme, dar din literatura moderna, nu "Mandrie si prejudecata". Poate le stiu si-atunci voi pricepe, sau nu le stiu si-atunci am sa le citesc.

Mai spun inca odata multumesc sa nu-si imagineze cineva ca ma revolt impotriva comentariilor, sau refuz criticile, departe de mine gandul. Nu le inteleg pe toate si asta e scopul meu, sa pricep ce e gresit.

Mergi la inceput