pareri fragment roman?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Pare interesant,dar nu as renunta la Discovery pentru ea...oarecum prea spre Sandra Brown a studentilor.....ceva mai realist ...fara trasaturi sculptate in piatra..etc,etc....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Despre stil nu ma pronunt, dar subiectul este morbid.
Literatura de succes la public, a fost una despre frumusete, dragoste, idei nobile, despre caracter etc...

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Ce e morbid in subiect?
Iar asta cu literatura de succes e de mare angajament. Exista multe genuri de literatura, unele de mare succes care nu au legatura cu nici una din temele de mai sus (Stephen King de exemplu se vindea foarte bine ultima oara cand am verificat). Nu c-ar avea vreo legatura cu fragmentul supus atentiei, cosmarul care apare e doar o bucatica din poveste, poveste care are pana acum personaje "curate" si care promite sa continue cu o foarte frumoasa poveste de dragoste.

Deceneus, ori esti deprimat ori ai citit altceva decat citim noi .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiamoni spune:

Madalina este fix ce caut. Aveam si eu indoieli despre partea aia de descriere. Dar in rest te rog spune-mi daca vrei ce te duce cu gandul la SB? Stilul de scris? Subiectul?
multumesc tuturor

Mergi la inceput

Madalina este fix ce caut. Aveam si eu indoieli despre partea aia de descriere. Dar in rest te rog spune-mi daca vrei ce te duce cu gandul la SB? Stilul de scris? Subiectul?
multumesc tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caress spune:

Pana la intalnirea din tren,nimic nu m-a dus cu gandul la SB.Dimpotriva,mi-a placut foarte mult.Insa incercarea de flirt din tren,aruncatul de ocheade dinspre personajul bantuit de cosmaruri legate de un barbat,care clar nu a mangaiat-o pe frunte,catre un necunoscut,fie el cat de frumos,mi s-au parut fortate si lipsite de autenticitate.

Si la fel de fortate, ba chiar putin puerile, mi s-au parut dialogurile intre cei doi baieti, chiar si schimbul de replici dinainte de cina.Nu am retinut daca ai precizat ce varsta au personajele.Mihai oricum are cel putin 20 de ani, dar restul?

Mergi la inceput

Foarte interesant ce spui fiindca in punctul respectiv n-a fost deloc intentia mea sa para flirt, ci doar un simplu zambet pe care il schimbam uneori cu un strain...dar nu conteaza ce-am vrut eu ci ceea ce a iesit. Am retinut, multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

M-a prins fragmentul si, daca in continuare firul e fara mari surprize pe traseu ( de cel putin o intorsatura buna are nevoie, ca sa nu plictiseasca o suta si mai bine de pagini...), as petrece cateva dupa-amieze sa citesc cartea, langa o cafea lunga.

As da o mai mare atentie descrierii, am prins vreo doua momente cand adjective identice erau in aceeasi propozitie , ceva cu gara rece si aerul rece, mai sunt cateva cand parea fortata partea descriptiva.

Pare o poveste de dragoste idealizata, ca-n carti, ma rog...Nu stiu cum se face, ca-n tinereturile mele, cand ieseam noaptea pe terasa, balansoarele erau mereu goale... :))

Mergi la inceput

18 ani au si o cearta reala ar imlica probabil cuvinte pe care nu sunt dispusa sa le folosesc...dar daca suna fortat atunci nu e bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Mie mi-a placut, nu stiu sa-mi dau cu parerea foarte bine, dar daca ai cerut pareri indraznesc si eu.
E numai un fragment si depinde cum intentionezi sa dezvolti personajele, dar as fi vrut sa aflu mai multe despre Alina, ai zis prea putin despre ea desi inteleg ca e cea mai buna prietena a Irinei. Ai spus doar ca a suferit si ea o trauma si asteptam cateva cuvinte despre asta. Nu stiu cum dezvolti mai departe, o sa vorbesti mai mult despre ea cu alta ocazie? Poate la vreun incident insemnat?
Pe Mircea l-ai prezentat bine de tot, e foarte bun de gura, mereu are ceva de spus, cam exagerat in atitudine. Sau poate vrei ca atitudinea asta sa il ajute cu ceva mai incolo.
Despre Radu n-ai spus prea multe.
Irinei inteleg ca ii cam plac bad boys, enigmatici, dar soft la suflet, dupa cum l-ai prezentat pe Andrei. Un fel de Clint Eastwood.
Povestea mi-a trezit interesul cand ai spus ca se tot uita in spate. Cum se dezvolta istoria de aici? E certat cu legea? Fuge de ceva anume? Ce probleme are? Ma gandeam ca poate in directia asta vrei sa dezvolti povestea, un grup de prieteni pe munte se intalnesc cu individ si se intampla ceva. Dar m-am desumflat un pic cand au stat de vorba in miez de noapte, mi s-a parut prea adolescentin, parca a sarit prea brusc de la totala indiferenta la apropiere atangand-o pe Irina pe brat si soptind cu voce calda.
Ai pomenit brusc ca au plecat in excursie cand ai vorbit despre Mircea, poate era bine sa mentionezi asta cand Irina a deschis ochii buimaca din cosmar, cumva treptat isi dadea seama unde e, cu cine e si ca se duceau pe munte.
Si o sa spui si ce e cu acel cosmar, nu? Si ce i s-a intamplat Irinei asa de grav de a mers in excursie aproape fortat, banuiesc ca si cosmarul tot de la aceasta trauma i se trage. Imi aminteste cumva de romanele horror ale lui Dean Koontz, stilul asta, povestit despre cosmar, adus aminte de o trauma dar sa spui abia mai incolo de fapt ce insemnatate au. Suspans

Sper ca nu te-am suparat, e parerea mea sincera de necunoscator, despre cum mi se pare pana acum.
Iti doresc mult succes

Mergi la inceput

In doua cuvinte...despre Alina voi mai explica, va fi prezenta mai departe dar nu e personajul principal. Radu e chiar pasager. Cu doua luni in urma cand Irina era singura acasa cu mama ei un barbat a intrat seara in casa si a violat-o pe mama ei, i-ar fi facut poate si Irinei la fel dar fara sa intru in detalii a izbutit sa scape dupa ce i-a lasat niste urme de cutit pe fata. Mama ei a intrat in depresie si mai spun numai ca Andtei nu e intamplator pe munte, are legatura cu toate ( nu coincidenta) dar are si motiv sa fie pe terasa si sa se poarte asa. Nu stiu daca are sens...

Mergi la inceput