Sex la copii nostri in romania comparativ diaspora

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Mai ce ma enerveaza ca tot afirimi ca asa e peste tot in Germania!!!
NU E ASA PESTE TOT! Nu fac sex majoritatea tinerilor desigur 15 ani...poate doar in lumea unde traiesti tu. OR fi multi tineri care fac sex insa asta nu e un barometru pentru cat de cool esti ca parinte.
Germania e una dintre cele mai tari tari din lume....mult superioara Romaniei...insa nu pentru ca o mama isi indoapa copilul cu AC. Da! Germania e mult mai liberala decat Romania insa nu pentru ca un imigrant se da rotund cece tata bengos e el ci pentru ca homosexualii au dreptul la casatorie, pentru ca poti lucra intr-o banca chiar daca ai parul verde, pentru ca primarul Berlinului e homosexual si nu doare pe nimeni la basca.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Intervin:
In Romania varsta legala pentru a face sex este 15 ani.

De la 16 ani minorul poate merge la medicul ginecolog neinsotit de parinte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Capitolul III
INFRACTIUNI PRIVITOARE LA VIATA SEXUALA

Art. 198
Actul sexual cu un minor

Actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex, care nu a implinit varsta de 15 ani, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 ani si interzicerea unor drepturi.

Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex intre 15-18 ani, daca fapta este savarsita de tutore sau curator ori de catre supraveghetor, ingrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori daca faptuitorul a abuzat de increderea victimei sau de autoritatea ori influenta sa asupra acesteia.

Daca actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex, care nu a implinit varsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de catre faptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 12 ani si interzicerea unor drepturi.

Daca faptele prevazute in alin. 1-3 au fost savarsite in scopul producerii de materiale pornografice, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi, iar daca pentru realizarea acestui scop s-a folosit constrangerea, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 18 ani si interzicerea unor drepturi


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rici35 spune:

Hai Miriluta,


ca doar nu vorbesti serios. Vrei sa spui ca de aia suntem asa buni pt ca primarul berlinului e homosexual si nu stie sa faca un aeroport????

Si nu imi amintesc sa fii spus ca la 15 ani fac sex majoritatea tinerilor. Am spus doar ca e legal.

Si chiar as afirma ca la 16 ani majoritatea tinerilor germani fac sex.

Rici


Citat:
citat din mesajul lui Miriluta

Mai ce ma enerveaza ca tot afirimi ca asa e peste tot in Germania!!!
NU E ASA PESTE TOT! Nu fac sex majoritatea tinerilor desigur 15 ani...poate doar in lumea unde traiesti tu. OR fi multi tineri care fac sex insa asta nu e un barometru pentru cat de cool esti ca parinte.
Germania e una dintre cele mai tari tari din lume....mult superioara


Romaniei...insa nu pentru ca o mama isi indoapa copilul cu AC. Da! Germania e mult mai liberala decat Romania insa nu pentru ca un imigrant se da rotund cece tata bengos e el ci pentru ca homosexualii au dreptul la casatorie, pentru ca poti lucra intr-o banca chiar daca ai parul verde, pentru ca primarul Berlinului e homosexual si nu doare pe nimeni la basca.




Mami de Miruna (19.12.2002) si Henrik (30.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rici35 spune:

Mersi fain Viviana,

pai asa de diferit nici nu e fata de aici. Si nu prostii de astea ca de la 18 ani, ca chiar ca ar fii tara talibana. )

Madalina nu a avut idee si scris si ea pe aici probabil de plictiseala.

Acuma astea sunt articololele referitoare la sex cu minori.

Ai si articole referitoare la sex intre minori?

Cu drag Rici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Nu se poate face o astfel de comparatie. Adica Romania versus diaspora.

Sexul si varsta de inceput tin de foarte multe: toleranta, educatie, comunitate.

Pentru tine, Rici, crescut la sat intr-o comunitate cu legi stricte, cu rude care inca tin la astfel de traditii invechite nu e o mirare ca nu este acceptat sexul la 15 ani.

Pentru mine, si altii, crescuti in comunitatile mari din orase cu ceva mai multa deschidere nu reprezinta absolut nicio surpriza ce scrii tu. Am cunoscut astfel de familii.

Eu, posesoare de adolescenta nu stiu ce as face intr-o astfel de situatie. Ma voi gandi cand voi ajunge acolo.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Rici, Mada, a fost bine intentionata. Nu a cunoscut aceasta parte a legii si nu trebuie blamata pentru asta.
Te rog sa nu mai faci astfel de afirmatii care pe unii ii pot jigni.

Putin respect nu strica niciodata.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Intervin:
In Romania varsta legala pentru a face sex este 15 ani.



Este foarte delicata aceasta afirmatie. Conform Codului Penal cel care intretine relatii sexuale cu un minor care a implinit 15 ani risca sa fie pedepsit in anumite conditii. Adica sub 15 ani sigur e inchisoare dar intre 15-18 ani legea pedepseste cu inchsoarea faptuitorul daca sunt indeplinite anumite conditii. Si in general sunt indeplinite.

Nu intamplator este "sanatos" sa intrebi inainte: "tu esti major(a) sau nu?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alyx spune:

Citat:
citat din mesajul lui rici35

Dragi mei.
Eu nu am postat aici pentru a ma lauda cu pertformantele sexuale ale baiatului me sau ale germanilor. Am vrut sa vad cum vad starea asta de fapt cei ce mai stau in romania in comparatie cu cei ce stau in alte tari. Faptul ca a denaturat subiectul se datoreaza faptului ca in loc sa se dezbata la subiect cei mai multi s-au axat pe demontarea mea ca parinte si a ma baga pe mine si pe copii mei in categoria "oamenii lipsiti de educatie, de cultura, de ambitii, de sperante..." Ultimele trei postari, toate din romania arata tendinta romaneasca de a ascunde cea ce este adevarul. Dupa moto-ul, chiar daca e asa, despre asta nu se vorbeste. Metoda asta de a ascunde sub pres problemele este sigur specifica societatii romanesti, si un alt motiv ca ma bucur ca nu mai stau acolo.

Cristoiu din Germania a scris ca nu cunoste parinti care isi indoapa copii cu anticonceptionale de la 15 sau 16 ani... Poate la Hanover e altfel. Aici la Nürnberg e in felul urmator: Multe fete in adolescenta primesc AC prescrise de citre dermatolog din cauza ca au akne si cosuri. Nici macar nu are legatura cu contactul sexual. Ci ca sa o stabilizeze hormonal. Si ca informatie: In germania daca te duci cu 14 ani la medic are dreptul sa iti prescrie AC fara a intreba parintii. De la 16 ani si asa parintii nu au drept de veto. Si sunt si gratuite. Deci parintii nici nu trebuie sa afle. Probabil ca nici voi nu veti afla doar cind fata are 30 de ani :).
Apoi cu moraliatea Romanilor, hai sa nu ne umflam in pene. Oare cite romance lucreaza ca prostituate in toata europa? Nu vreau sa le judec, nu am dreptul asta, nu sint in situatia de trebui sa recurg la asta ca sa imi intretin familia. Sau oare de ce romanii sunt campioni europeni in avorturi? Pentru ca sunt atite de bine educati, de oameni si de morali? Oare asta este moralitatea romaneasca? Sau avorturile si prostitutia este chiar rezultatul asa zisei moralitati caracteristice romanilor? Sau asta si asa este doar o problema a "oamenii lipsiti de educatie, de cultura, de ambitii, de sperante..." Uite eu am avut o colega de liceu in Romania care a ramas gravida la 16 ani. O fata f frumoasa. A facut avort si a murit. Mama ei si acuma plinge si spune ca din cauza gurii lumii a ramas singura, fara fata, fara nepoti. Dar onarea familiei sigur a fost salvata! Apoi mai cunosc un caz. Se lauda tata in sat ca a dus-o pe fata la avort si a spus sa ii scoata tot.... Asa au si facut. Azi e femeie ce nu mai primeste copii. Tatal e mort si ea e cu urmarile. Dar a salvat onorea familiei! Bravo!

Apoi eu nu mi-am incurajat copii sa faca sex la 15 ani. Nu cred ca am scris asta pe undeva. Am acceptat doar starea de fapt, nu l-am dat afara din casa, nu l-am batut si nu l-am dezmostenit. In mentalitatea romaneasca probabil ca la asta trebuia sa recurg, pentru ca "bataia e rupta din rai" si pina si la gradinita unele dintre primele cintece se cheama "mi-am pierdut o batistuta ma bate mamica". La copii nostri nu le este frica ci au respect. La fel avem si noi respect fata de ei, de sentimentele lor. Noi nu avem un bat pe dulap si ii amenintam de cite ori e nevoie.

Uite eu la discutia asta cu cumnatul meu din Romania i-am explicat in ferlul urmator: "In germania ai dreptul legal la sex de la 14 ani, insa nu ai voie sa iti bati copii. La voi ai voie sa iti bati copii dar nu au tinerii voie sa faca sex. Asta e una din diferentele ce m-au facut sa aleg germania ca tara unde vreau sa platesc impozit. Vad ca pina acuma nu a stiut nimeni sa imi spuna de la ce virsta au voie tinerii sa faca sex in Romania.
Rici


Stimate domn rici, eu ti-as zice mai usor cu pianul pe scari.
Nu de alta dar faci niste afirmatii in sustinerea carora nu vii cu nici un argument sau dovada, cu exceptia postarilor tale lungi si greu de citit din cauza modului de exprimare.

Daca nu ne incurajam copii sa se sexeze de la varste cat mai fragede nu inseamna neaparat ca in Romania intreaga societate blameaza sexul sau se ascunde de astfel de subiecte. Nu ascundem nimic sub pres, avem si noi acces la informatii, sa stii ca ne-am mai dat cu lumea. Ba pun pariu ca pana si romanii au ajuns sa nu mai faca sex cu plapuma in cap. Doar ca isi doresc pentru copiii lor ceva mai mult decat sa isi inceapa viata sexuala la 15 ani (eventual in acelas an in care ramane copilul repetent).

Cum spuneam vorbesti al naibii de mult despre mentalitatea romaneasca, despre societatea romaneasca, dar, in conditiile in care sustii ca ai fugit din Eomania (si banuiesc ca a trecut ceva vreme de atunci), te intreb cate mai cunosti despre mentalitatea si societatea romaneasca. Si aici nu ma refer la rudele tale de la tara, ca daca la alea se rezuma intreaga societate cunoscuta de tine..... Desi de cele mai multe ori, oamenii simpli de la tara au o moralitate demna de luat in considerare.

Faptul ca aproape toate persoanele care au scris la acest topic, nu sunt de acord cu tine, nu-ti spune chiar nimic? Mai mult, au scris multe fete care nu mai locuiesc in Romania si, deci nici in societatea romaneasca cu mentalitati invechite.
Sau toate aceste persoane or fi doar niste neadaptate la modernism si doar tu ai reusit sa devii, dupa ce ai plecat din Romania, un mare emancipat, om modern si tata mandru ca al sau copil de 15 ani face sex?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Eu cred ca ar trebui o analiza ceva mai profunda. E simplu sa ingropi capul in nisip si sa spui: pana la 18 ani eu nu aud si nu vad nimic, nu are voie, e clar, nu e un motiv de mandrie pentru mine, eu nu accept.

Practica totusi spune altceva. Sigur ca poti sa ai norocul sa nu ai surprize, pana ce copilul implineste 18 ani. Exista oamenic e-si incep viata sexuala si la 28 ani.

Totusi eu imi amintesc ca si pe "vremea mea" (in 1900 toamna), existau eleve ce ramaneau gravide in liceu. Nu mai mentionam de cele ce nu ramaneau gravide, dar evident ca isi incepeau viata sexuala in liceu.

Intrebarea este: bagam capul in nisip? Ii pedepsim? Le interzicem? Ii incuiem in casa? Cum reactionam?

Mergi la inceput