Sex la copii nostri in romania comparativ diaspora

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

M-am lamurit..e troll.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui rici35

Draga Cristoiu,


Daca ma face bunic??? Un copil este un cadou de la dumnezeu:) Nu sunt pocait.

Deci nu il voi dezmosteni, nu il voi bate si nu il voi da afara.

Cu drag

Rici


Asta e atitudinea corecta. Dar iti spun sigur ca nu e de dorit, un copil la virsta asta. Dar ma tog, cum stiti voi, insa nu mai spune ca asa e in Germania, ca nu e adevarat.

Stii ce, promit sa mai intreb din prietenii nemti ce parere au. Si revin.

Pa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui rici35

Draga Cristoiu,

nu stiu cum e la tine in Germania, in Nürnberg se face Aufklärung la scoala. Le arata la copii ce este un condom, cum se foloseste si pt ce e bun.

Si ca sa vezi ca nu sunt chiar asa prosti, cind fata e racita folosesc si prezervative. Asa au invatat la scoala. Si fata e dintre cele mai bune in clasa la o scoala privata, chiar daca are prieten.

Daca ma face bunic??? Un copil este un cadou de la dumnezeu:) Nu sunt pocait.

Deci nu il voi dezmosteni, nu il voi bate si nu il voi da afara.

Cu drag

Rici


Rici,da,si la fiica-mea la scoala s-au facut orele de educatie sexuala in clasa 2 si in clasa 4.Si gasesc ca e foarte bine ca stie si ca li s-a explicat pt a fi in tema si a se opune abuzurilor dar asta nu inseamna ca le-a zis "gata,copii! acum apucati-va de treaba!".



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rici35 spune:

Buna Madalina,

la 18 ani e legal sa ai sex :))) Mai rar am ris atit de bine. Deci insusi prin legislatia romana tinerii sunt pusi in situatia de a face lucruri ilegale. Deci insasi legislatia ii facuta in asa masura, incit tind sa cred ca macar 75 la suta din tineri fac un lucru ilegal inainte de a avea 18 ani. Interesant tare. Si daca e interzis de lege, atunci as fii si curios care este pedeapsa in cazul in care o incalci. Pt ca lege fara pedeapsa nu prea isi are rostul. As fii chiar curios citi de aici de pe forum au facut lucrul aceata ilegal in Romania. Mentalitatea romaneasca si asa este de asa natura, incit legea e facuta sa fii mai smecher si sa o fentezi, sau cum sa inteleg asta. De fapt caracteristica asta este absolut tipica. Porneste de la buchetul de trandafiri ce il da copilul la profesor, la spaga la doctori, meditatii la profesori, toata societatea romaneasca este adinc inbibata de fenomenul acesta a ignorarii regulilor si legilor.

Uite iti dau aici un exemplu din familie. Soacra mea a avut nevoie de o operatie de schimbare a clapei la inima.

Eu am gasit solutia ca sa o faca in germania si statul roman sa suporte costurile. Absolut legal. Ea a gasit solutia sa dea spaga in romania numai la chirurg 2500€ la anestezust 350€ si la asistente, paortari, dracu stie cine mai. Apoi 350 a costat materialele.

Deci era de ales cum vrea sa faca. Soacra mea a ales sa plateasca spaga. Au vindut pamint si au platit spaga. Aici era absolut pe gratis.

Cind am intrebat-o de ce s-a hotarit asa raspunsul ei a fost ca a vrut sa faca totul legal. Eu am comentat cum urmeaza: "A da mita este profund ilegal dar pt tine normal. A se folosi de legile existente este profund legal, dar pt tine anormal." Uite asta este o deosebire clara intre mentalitatile celor 2 state in care traim. Socrii au trebuit sa vind din pamint sa plateasca operatia. Si asta pentru ca nu am vazut de ce sa imi risc eu viata trecind granita si la urma sa platesc spaga in romania.

Cea mai buna este insa faptul ca zici ca in Romania e plin de copii abandonati, orfelinatele sunt pline. Oare de ce asta? Iata iti dau eu un raspuns. Din cauza moralitatii voastre in ce priveste viata sexuala. Eu nu pot sa iti dau statistici la numarul de prostituate la mia de locuitori Romania raportata la Germania. Nici nu vreau sa afirm ca romancele sunt mai cur.... Sint convins ca sarmenele femei de regula o fac pt ca n-au alta cale, asa cum si germancele au facut-o dupa razboi. Romancele o fac cu vestici, germancele o faceau cu soldati aamericani. Plec de la premiza ca in momentul in care au facut asta a fost in situatia lor corect si nu avem noi ce sa aratam cu degetul. Si cele care se prostitueaza nu sunt toate de alta nationalitate ca romana. Ai gasit tapul ispasitor ce spala de rusine natiunea. Noroc ca mai aveti romi si unguri. Sunt destule romance prostituate.

Ar trebui sa stii ca copii abandonati provin de la contacte sexuale neprotejate, de multe ori ale unor tineri care nu au avut o educatie sexuala. Mai trist de multe ori sunt aruncate fetele in strada de parinti pt ca au ramas insarcinate. Cita rusine e asta. Crede-ma daca copii mei ar veni acasa si mi-ar spune ca astepta un baby nicidecum nu i-as indemna la avort si eu nu sunt mare credincios. Asta imi spune constiinta. Departe de influente religioase.

Ce mi se pare scandalos este faptul ca tu esti de parerea ca a face un avort este mai bine decit sa iei AC. Draga mea in germania femeile iau AC de f multi ani. De pe vremea cind in ro nici nu le primeai. Daca ma uit cit este media de viata a femeilor Germanie comparativ cu cele Romänce cred ca argumentul tau se dizolva in aer.

Cu bolile venerice cred ca nu are rost comparatia. Nu am la indemina statistici. Dar sunt sigur ca cei din ro sunt mai afectati de asta, si asta pt ca insusi mentalitatea spune ca nu faci sex cu prezervativ. Mie o data o tipa mi-a spus ca nu isi face griji de sida pt ca cu sida poti trai o viata intreaga. A avut dreptate fata :)

Madalina, tu incurci sexul cu casatoria. Si la noi la 16 ani ai nevoie de acordul parintilor pt casatorie. Si la noi esti major la 18 ani. Dar sex ai voie legal de la 14 ani. Si sub 14 ani ai voie sex, dar numai cu acordul parintilor. Sau tu faci parte din cei pentru care sexul este permis doar dupa nunta :)). Atunci iti inteleg argumentele.

Madalina, eu sunt convins de cea ce spun, pt ca sunt bazate pe niste realitati ci comparatii concrete. Avorturile si copii abandonati exista. Cum chiar tu spui.

Madalina, dar ce ti e pare tie mai corect, sa ia copii tai AC sau sa faca un avort sau sa isi abandoneze copilul??? Uite o intrebare provocativa.

Cristoiu, clar ca nu imi doresc ca copii sa vina acasa sa spuna ca voi deveni bunic. Chiar de aia au o educatie sexuala in mare parte primita la scoala si stiu sa se protejeze. Dar daca chiar se va intimpla cu fruntea sus vom trece si peste asta. Fara bataie, dat afara din casa, dezmostenit, plin de rusine in fata vecinilor. Voi merge tot la fel cu fruntea sus prin viata. Si cred ca si ei la fel. Cel putin asa i-am educat, sa isi asume responsabilitatea a cea ce fac.

Alina, da, la virstele de clasa a doua sau a patra se face asta ca copii sa nu fie abuzati. Este f bine asta si ar fii pacat sa nu fie asa in Romania. Si la clasele mai mari se fac cred ca la tot anul. Aici cum probabil ai observat si tu, se face asta nu pt a le da instructiuni de folosire si sa se apuce cit mai repede, ci ca sa stie de ce sa aibe grija cind se intimpla. Nici noi nu le-am spus nici la baiat nisi la fata, uite acuma stii cum se face si treci la treaba. Uite de nu ar fii avut voie sa vina fata la noi ar fii mers al meu la ea. Nu i-as fii cumparat prezervative, ca doar e cuminte cum se spune in Romania. Eu si acuma il vad cuminte. Cred ca sansele de a ma face bunic ar fii fost mai mari. Este absolut iluzoriu sa credeti ca copii se vor tine de morala voastra. O vor face cind cred ei ca vor sa o faca. Ori pe ascuns ori cu permisiunea voastra.

Rici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Rici,controleaza-ti afirmatiile.
Sexul cu un minor e puscarie in Romania.
Iar comentariile pe care le faci tu la adresa mea sunt jignitoare.

Pentru ca sunt o doamna,te rog sa-ti retragi afirmatiile deplasate,nu ma impresionezi si nici nu te consider ,la cum pui problema,partener de discutii.Tu nu discuti,arunci cu vorbe,doar doar ti-o da careva dreptate.Eu nu discut asa.O seara buna.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rici35 spune:

Draga Madalina,

sint de acord in a-mi retrage afirmatiile daca imi spui mai exact in care punct te-am jignit. Nu imi voi retrage postingul.

In afara de aceasta, afirmatia ta, ca sexul cu un minor este puscarie in Romania mi se pare lipsita de sens. Deci dupa afirmatia ta, daca face unul de 17,99 ani sex cu unul de 18,001 ani inseamna puscarie. :) Pai inseamna ca ori nu se tine nimeni de lege, ori nu e asa cum afirm tu.

Madalina, stii eu am impresia ca tu din punct de vedere legislativ nu prea ai ideie si ti dau cu parerea, ce anume ai vrea tu sa fie.

Eu nu cred ca arunc cu vorbe ci mai degraba cu argumente fondate.

Uite eu ti-am expus amanuntit cum e la noi din punct de vedere legal. Ai putea si tu sa contribui la discutie in acelasi mod?

In Germania legal sexul este permis de la 14 ani. Si anume cum urmeaza:
Adulti (peste 18 ani) cu copii sub 14 ani, inclusiv incercarea de a avea sex – Puscarie de pina la 10 ani.
Sex intre minori de peste 14 ani este permis daca amindoi sunt de acord.
Peste 18 ani cu minori sub 18 ani contra plata interzis, puscarie.
Peste 21 cu sub 16 – puscarie pina la 1 an.

Care este cadrul legal in Romania??? Cind este permis de citre lege?

Cu drag Rici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Rici e hilar de-a dreptul sa crezi ca daca cineva nu-si incurajeaza copilul sa faca sex de foarte devreme il si bate de dimineata pana seara.
Nu vad ce are una cu alta.
Plus ca una e sa accepti (pentru ca n-ai de ales) ca s-a intamplat ca pustiul (sau pustoaica) ta sa "treaca la fapte" inaintea vremii si alta este sa incurajezi comportamentul nedorit. Si prin a "nu incuraja" nu inteleg sa-l bati de sa-l lasi lat.
Eu consider ca am respect mare pentru dorintele si sentimentele fiica-mii, nu o bat, nu o pedepsesc, discutam orice problema, etc. Chiar o tratez ca si cum ar fi mult mai mare decat este, ea n-a avut (si n-o sa aiba) reguli legate de ora de venire sau de orele de pc, etc. DAR - invata bine si eu o ajut si incurajez in acest sens. Cand va fi cazul voi incerca sa descurajez ideea de sex la o varsta prea mica. Prin "descurajez" inteleg o discutie prin care sa imi explice cum ar fi ea pregatita sa creasca un copil, de exemplu ...
Si nu am motive religioase pentru a descuraja sexul la varste mici, si eu si sotul suntem atei.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

rici, vad ca tot si toate iti put in Romania. Arunci cu noroi in dreapta si in stanga si jignesti o tara intreaga. Eu te rog sa incetezi.
Esti pe un forum romanesc de ROMANI. Nu inteleg ce cauti aici de fapt?
Crede-ma ca nu ne intereseaza la ce varsta fac sex copiii tai. Si eu cunosc cazuri de copii care au facut sex, la 9-10 ani, si la varsta adulta o regreta. Sa trag concluzia ca francezii sunt super open minded, vis a vis de romanii incuiati?
Nu, cazul respectiv era un caz izolat. Si in Fr si in Ro, parintii sunt mult mai preucopati de viitorul profesional al copilului decat sa-i programeze sex -date -uri.


Vicky, Printzesone and BB (29+)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rici35 spune:

Draga Sorana,

nu imi amintesc sa fii spus undeva ca mi-am incurajat fiul sa faca sex. Desi mereu asta mi se reproseaza. Chestia asta nu vine insa de la mine ci de la cei ce au postat. Am spus de nenumarate ori ca am luat-o ca o stare de fapt. Deci nu i-am interzis sa inopteze la prietena. Intre a incuraja pe cineva si a permite, este o deosebire.
La fel nu am categorisit oamenii intre o categorie ce incurajeaza sau chiar ii indruma pe copii sa faca sex si a doua care ii bate cu salbaticie. Eu doar am spus ca nu l-am batut, si nu i-am interzis sa innopteze la prietena. Sa inteleg ca prin faptul ca nu l-am batut, si nu i-am interzis relatia l-am incurajat?

Sorana, eu sunt obisnuit sa spun lucrurilor cum sunt si nu sa le inconjor. Deci daca as fii avut intentia sa il incurajez, bineinteles ca i-as fii spus in felul urmator: Du-te si intreb-o daca ai voie sa dormi la ea, sau mai rau. i-as fii intrebart parintii. Am mai spus-o o data. La un bal mama fetei a spus ca fata a intrebat daca Andy are voie sa doarma la ea. Ei s-au gindit mult si au ajuns la concluzia ca decit sa stea prin parcuri, statii de metrou sa u te miri unde, sa se intilneasca acasa. Si m-a spus sa nu imi fac griji pt ca fata ia AC. Am discutat si eu cu sotia si am ajuns la concluzia ca permitem asta. De unde se trage concluzia ca eu l-am incurajat, asta ramine secretul vostru. Bineinteles ca si noi i-am spus sa aibe grija ca poate face un copil si viata i se va schimba radical. Dar morala asta eu stiu cit aduce. Oricum au dormit unul la altul vreo 3 luni pina a inceput cu sexul si am vazut ca folosesc prezervative. Si asta desi fata lua AC. Asta ne-a linistit pt ca ne-am dat sema ca sunt responsabili de cea ce fac si de posibilele urmari.

Cu drag Rici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rici35 spune:

Draga Mcoca,

daca nu iti place ce scriu atunci te invit sa nu mai citesti.

In al doilea rind sint in internet, am dreptul la o parere personala, nu am jiglit pe nimeni. Daca tu te simti jignita poate de adevarurile citite aici, atunci cum am mentionat mai sus te invit sa nu mai citesti. Traieste mai departe in colivia ta unde totul este bine si frumos. Du-ta la postinguri la care tara ta este laudata, unde te simti tu bine. Ar fii si culmea ca prin simplul fapt ca ma aflu pe un site romanesc sa nu am dreptul de a-mi exprima opinia atita timp cit nu e jignitoare la o anumita persoana. Daca ai reusit sa citesti atent,ar fii trebuit sa observi ca nu am adus acuzatii unei anumite persoane personal ci mai degraba am abordat unele teme la care unii se simt cu musca pe caciula, poate pt ca fac parte din sistem. Un sistem care nu a adus societatii romanesti succese, ci suferinta si un nivel de trai dintre cele mai mici din europa. Crezi ca merita aparat sistemul acesta prin a matura sub pres realitatea?

Dar daca esti asa de incintata de obiceiurile din romania, de coruptie, spaga, etc. lucruri de care zici ca eu dau cu noroi, de ce nu te intorci acasa? De ce postezi tu pe un site romanesc daca te aflii in franta?

Si ma rog, de unde tragi tu concluzia ca eu ii programez la fiul meu sex -date -uri?

Cu drag Rici

Mergi la inceput