prima intalnire cu EA
Raspunsuri - Pagina 3
anya spune:
Cand am citit EA m-a dus gandul la vreo noua terapie pt copilasi..
Cat despre soacra...am avut norocul de o soacra care a suferit din cauza soacrei si nu a vrit sa repete greselile. Intai am cunoscut-o ca mama colegului de grupa. In facultate ne cumpara bilete la teatru si dupa ce ne-am casatorit si stateam la mama mea ne dadea bani de buzunar...
Dupa ce au aparut nepotii s-a implicat si cand sunt la job, alaturi de parintii mei ajuta cu dusul-adusul de la scoala si activitati, supraveghere, lectii pe unde se pricep. E de un real ajutor, chiar si daca punem in balanta doar partea financiara - cat m-ar fi costat after-ul la doi copii.
La inceput am discutat direct, i-am zis ca eu mama am numai una deci ei nu-i voi spune mama. Am stabilit sa-i spun pe nume. In timp numele a fost modificat de baieti cand erau mici si acum e Buni Uti.
Eu nu ma cert cu ea. La mine in casa si cand e vorba de copii eu sunt sefa. La ea in casa, cu viata si banii ei - ea e sefa. Sotul meu se mai ratoieste la ei (parintii lui) cand vrea sa-i mobilizeze si am ajuns eu sa aplanez cateodata situatia.
Am citit ce scrieti voi si...invat. Am doi baieti - deci voi fi soacra x2
ralualexandrei spune:
Citind pataniile Histaminei mi-am dat seama ca a mea nu e chiar asa rea.trist ca se poate si mai rau.
Prima intalnire mi-o amintesc dar cel mai bine mi-au ramas imprimate in memorie iluziile pe care mi le faceam.Credeam ca va fi ca o a doua mama,ca ma va iubi ca pe o fiica ,ea avand trei baieti si nici o fata , sotul fiind cel mai mare baiat, eram gata sa fac orice pentru asta.Hahahahaha ,asta a fost un ras amar.Mi-a facut viata un iad si mie si sotului.Nu am contat decat cand a avut nevoie de noi ,in rest ignor total.Am incercat 19 ani tot ce a fost omeneste posibil,dupa parerea unora prea mult,acum o ignor total,din pacate si sotul.Am invatat sa accept ca unii oameni pur si simplu nu merita.
Andra ,mamica de 3+1 album no1 albumul no2
Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!
kitzy spune:
Soacra....da.....pai noi suntem in relatii foarte bune, ne ajuta intotdeauna, ma ajuta cu copiii foarte mult, nu-zi zice "nu" niciodata chiar daca se intrerupe din treaba pentru a ma ajuta cu ceva, nu o simt apropiata cum o simt pe mama de exemplu, nu exista chimia aia intre noi, dar e o femeie foarte buna la suflet.
Prima intalnire cu ea am avut-o in vara anului cand l-am cunoscut pe actualul sot, adica prin '97, ne-am intalnit cu ea in oras si m-a servit cu mere tocmai venea din piata.
ellej spune:
Dupa 15 ani EA continua sa ma plictiseasca si sa ma enerveze, dar ca o musca care-ti tot bazaie pe la urechi O ignor pe cat pot, ne toleram decent, al meu merge cu copilul la ea in vizita iar eu din an in paste. Nu e chiar groaznica precum soacra Histaminei, nu zgarie, nu musca, dar suntem complet diferite si o consider inimaginabil de proasta (si chiar cand nu e, face pe proasta).
Exemple sunt multe, nici nu le mai tin minte cate. Vine copilul de 6 ani mandru, cu un tatuaj lipit pe mana si ea candida "vai, si nu te-a durut cand te-a intepat"? Asta din ciclul "facut pe proasta" ca nici ea nu credea ce spunea. Acum vreo 10 ma musca un caine si ea de colo "bine ca te-a muscat pe tine si nu pe baiatul meu" S.a.m.d. O iau si eu ca pe o fatalitate, asta e, nu-ti alegi parintii, dar consider ca e de datoria lui fiu-sau s-o suporte mai mult decat mine.
De locuit impreuna este exclus, as ajunge ori la balamuc ori la cremenal, vorba lui nenea Iancu, si de fapt nici macar sotul n-ar rezista sa stea cu mama-sa.
Marcia03 spune:
Cu fosta soacra, m-am inteles ft bine, era de gasca. Se intelegea ft bine si cu ai mei. Nu am ce-i reprosa.
Actuala soacra (elvetianca) e si ea ft de treaba. Ne ajuta cand avem nevoie cu copila, o ia la plimbari, cand sunt ai mei plecati in Romania vine si sta cu ea, nu se baga niciodata unde nu-i fierbe oala. Sta insa cam departe, iar noi cum muncim amandoi, iar eu in weekend am treaba in general, ne vedem rar. Al meu o viziteaza, nu am nimic impotriva. Eu prefer sa rezolv alte probleme in timpul ala.
Deci pot spune ca am avut noroc de soacre de treaba
Mama e si ea soacra (am un frate) si la fel nu se baga in familia fratelui meu. Se intelege ft.bine cu cumnata mea, eu la fel. Numai ca ne vedem rar, vorbim insa destul de des.
Mihaela
Androix spune:
Marina, ce idee fantastica! Daca o sa vreau vreodata s-o imbolnavesc de nervi pe soacra-mea refuz sa mai mananc cand merg la ea!
EDIT: adica mai rau decat e deja
Victoria_mami spune:
Prima intalnire cu soacra: soacra-mea avea un metru jumate inaltime, iar cand m-a vazut prima data a zis "Ha, esti mai mica decat mine" Mi-a fost mama. 9 ani de zile. Nu mi-a zis niciodata un cuvant rau. O sunam de cate ori ma enerva fiu-su si ma plangeam la ea. Cand i-am cerut parerea in legatura cu scoala Victoriei (daca sa o dau la publica sau la catolica), mi-a zis: "Eu nu stiu cum e scoala catolica, dar sunt sigura ca tu o sa iei decizia cea mai buna ptr. Victoria." Nu s-a bagat niciodata intre noi. Nu a venit niciodata la usa neinvitata. Daca a vrut sa ne cumpere ceva, ne-a cerut voie. Si noi mergeam si ne alegeam ce ne place si ea mergea in alta zi sa plateasca si sa ne trimita acasa. Din pacate, a murit in iunie 2012 si mi-e cumplit de dor de ea.
alyx spune:
Hmmm.... prima intalnire... Noi am fost copii isteti si am ales ca prima intalnire cu parintii sotului sa fie in iua de Craciun. Stiti voi,atmosfera calda, placuta . Glumesc, bineinteles.
Prima intalnire a fost foarte ok,destinsa, chiar calda. Am stat vreo doua zile la ei (ei locuiesc in alt oras),am mancat,am baut, chiar am jucat si carti.
Am o soacra tare de treaba. Ne stim de aproape 11 ani, de aproape 9ani suntem soacra-nora si nu ne-am certat niciodata. E adevarat ca nu ne vedem chiar foarte des dar de vorbit vorbim la telefon cate jumatate de ora cel putin.
Nu mi-a spus niciodata nici uncuvant deranjant, nu se baga in treburile noastre, nu comenteaza deciziile noastre.
Am apreciat enorm ca nu a pus niciodata intrebari in legatura cu problemele noastre de infertilitate.
Am apreciat si mai mult ca nu a avut nici o reactie nepotrivita sau descurajanta cand i-am anuntat ca am depus actele pentru adoptie.
Apreciez felul in care ne iubeste copilul,cum se intereseaza de el,fara sa o deranjeze vreun moment faptul ca e infiat. Ca o paranteza,sotul meu ii trimite poze cu copilul nostru pe mail,iar cand lucra, soacra aduna tot biroul sa se laude cu nepotul .
Avand in vedere ca sunt mama de baiat, sper sa fiu si eu o soacra macar pe jumatate de buna ca soacra mea.
P.S Si socrul e un om tare de treaba.
Savvy spune:
Apropo de ce-ati mai scris pe-aici, fetelor, cu vizitele pe care le fac sotul si copiii vostri la soacra... mie-mi vin in cap versurile celor de la Vama Veche, Nu am chef azi: "am doi copii cu ea/ si ii feresc cat pot de soacra mea".
Zau ca daca nu m-as duce la soacra, nu mi-as lasa nici copiii sa se duca. Mai bine ma duc eu cu ei sa ii apar, ca cine stie ce se poate intampla. Am scris eu la un topic mai demult, nu-l mai gasesc, despre pozele pe care le face soacra-mea nonstop copilului meu, ca sa se laude la rude. Ei, uite, ca si cu mine in casa si-a facut de cap: copilul se dusese in dormitor, sa inspecteze un radio, cand, deodata... vad niste flashuri (noi fiind in sufragerie). Eu intreb candida : Ce faceti, poze? Socrul face pe niznaiul, ma duc in dormitor, soacra-mea face fete-fete, pentru ca tinea aparatul in mana si apoi l-a ascuns la spate. Si azi regret ca m-am blocat si nu i-am zis nimic: de ce ii facea copilului poze pe ascuns, de ce a pitit aparatul, cata vreme ii zisesem si eu, si sotul ca poate sa-sti traga nepotul in poza, doar ca nu dorim sa vedem pozele pe net?
Pentru ca dup-aia toate rudele sa ne zica: Vai, ce frumos e copilul vostru, am primit e-mailul cu pozele...
Concluzia: ma duc cu copilul, ca nu stiu ce i se poate intampla. Socra-miu, in "joaca", i-a pus piedica, dar si-a tras piciorul repede, alta data ma intreba cum sa-l strige pe copil: "ca....iosul de Robert?"
V-am zis ca sunt persona non grata. Da' si ei pentru mine! Nu pot rupe legaturile de tot cata vreme suntem in acelasi oras si sotul ma tot bate la cap ca maica-sa e maica-sa. Cateodata cred ca e orb si surd!
Mami de Robert (07.07.11)
eumada spune:
Mama,da` ce de soacre ciudate...
Eu pe a mea am vazut-o la trei luni dupa ce ne-am cunoscut si la nunta.Unde a venit imbracata ca o tzoapa,intr-un costum din material de capot.Prilej pentru mama sa-i zica vreo doua.
In doi ani a vazut copilul la botez si dupa ce a oparit-o aia la gradi.
A refuzat sa vina sa stea cu fata,sa i-o duc eu,adica dimineata sa merg 8 km in ora de varf in conditiile in care ea statea degeaba toata ziua.
Apoi s-a intamplat nenorocirea si din octombrie a venit sa stea cu fata.Toate bune si fruoase pana cand am descoperit ca lasa copilul nesupravegheat toata ziua si ea face atreaba,adica spala in prostie.Atat.A venit bolnava si mi-a imbolnavit copilul....
Apoi am inceput gradinita..si am rarit-o de tot.Mai venea la rugamintea sotului sa faca curat...pana cand m-am lamurit ca a face curat la ea inseamna a azvarli totul in dulapuri sa nu se vada,de nu mi-am mai gasit nici o haina,vreo doua sutiene...
Am renuntat,vineo femeie si face curat sau fac eu.
Cam asta e soacrea-mea.