prima intalnire cu EA
Raspunsuri - Pagina 2
Marina spune:
15+ ani mai tarziu am ajuns si noi sa ne ignoram cu gratie. Nu ne sunam nici macar de onomastica dar daca ne intalnim pastram o politete rece si adanca. Nu cred ca ne-am iubit niciodata dar am debutat cu incercari de prietenie, am delimitat teritoriile cu ceva lupte si acum cum am zis ne ignoram reciproc. Sotul meu isi iubeste enorm mama, respect asta cu sfintenie atat timp cat nu ma implica pe mine de nici un fel...
Savvy spune:
Marina, si reusiti sa functionati asa? Adica sa o ignori complet, sa nu te implice sotul deloc? Cum faceti, se duce doar el in casa ei, la mese,la ocazii...?
La mine se pare ca ea m-a ales, cel putin la inceput, cand i-am parut o tipa modesta si la locul ei, poate prea modesta. Apoi am devenit cam 'non grata', cand a vazut ca imi sustin parerile, nu-mi plac minciuna si ascunzisurile si nu dau inapoi.
Mami de Robert (07.07.11)
Marina spune:
locuim pe continente diferite momentan:) si nu am locuit in acelasi oras niciodata
Acasa sunt perfect capabila sa petrec doua zile cu cineva fara sa scot o vorba, sa zambesc tampit non stop si sa nu mananc nimic, asta o omoara:). in timp cred ca am enervat-o asa de tare si pe ea si pe sot incat neavand ce reprosa pentru ca nu ma cert niciodata au preferat sa ma evite. Copii si sotul pot petrece timp cat vor cu ea, sunt nepotii respectiv fiul ei si e clar ca ii iubeste , eu pot ramane linistita cu ale mele cat timp ei o viziteaza. E pur si simplu mai placut pentru toata lumea.
Dar ne-au trebuit multi ani sa ajungem la compromisul asta eu si sotul meu.
Marina spune:
si apropo in egala masura o enervez pe maica-mea care are cred o preferinta spre sot mult mai comunicativ si mancator decat mine:)
Miriluta spune:
Acum aproape 17 ani ne-am intalnit prima data....nu mi-a adresat nici un cuvant doar l-a convocat pe fiu'su la o conferinta de urgenta.
Nu am locuit niciodata aproape si cand ne intalnim (odata la cativa ani)ne toleram reciproc. Din iubire si respect pt fiu'su nu mi-as permite nicioadata sa o vorbesc de rau.
cristoiu spune:
Veneam din Canada. Stiam ca atunci cind i-a spus prima oara despre mine reactia ei a fost sa se ridice de pe scaun si sa iasa din camera. Fara sa spuna un cuvint. Asa ca normal, facusem in pantaloni de frica si emotie. Eram la examen. Imi pussesem pina si sutien. Posedam vreo 20 de cuvinte in vocabular si le tot treceam in revista sa pot macar spune cum ma cheama.
Si au deschis usa, foarte veseli si la fel de emotionati. Ne-au primit cu masa intinsa, ca la romani. Am mincat pe terasa, ei au facut efort sa vorbeasca engleza. Mi-au oferit sa ne tutuim din prima clipa. A fost relaxant,cald, placut.
Jumatate de an mai tirziu ma mutam cu catel si purcel la al meu. Au venit 250 de km sa ma surprinda la aeroport. Dupa care la urmatoarea vizita la ei totul s-a schimbat. Devenisem invizibila, prietena fratelui sotului era brusc regina serii, eu nu existam. Nu vorbea nimeni cu mine, se uitau prin mine ... In fine, cind am anuntat ca vrem sa ne casatorim l-au luat pe al meu deoparte si au incercat sa il convinga ca nu e bine, ca v reau sa ma marit cu el pentru viza - wtf? Eu sunt cetatean canadian, care viza? - au inceput sa sugereze contract prenuptial si altele. Numai eu stiu de cite ori m-am inchis in baie sa pling si de cite ori am plins in masina pe drumul spre casa. Si atunci al meu le-a spus citeva, ce exact nu stiu, dar am inteles ca le-a zis ceva de genul ca eu sunt femeia pe care o vrea, voi fi sotia lui si daca nu isi schimba atitudinea fata de mine nu il mai vad nici pe el prea des.
Si si-au schimbat atitudinea. Si eu am facut eforturi, dar si ea, si el. Ne intelegem extraordinar acum, cred ca au uitat total de inceputuri, ma iubeste (ea) ca pe fii-sa. Si eu tin foarte mult la ea. Sare sa ne ajute daca ii cerem ajutorul dar nu se baga niciodata in viata noastra nici cu un sfat necerut. E extraordinara ca soacra, foarte decenta, asa cum ar trebui sa fie.
Am scris asta mai mult pentru Melise care zicea ceva cum ca nu poate uita si ierta, chit ca soacra ei se straduie acum. Uneori e bine sa ierti si sa faci un efort. Uite, eu am o relatie incredbil de calda si reciproc respectuoasa si asta cu un inceput foarte nasol.
alina_satena spune:
Prima oara cand am vazut-o a fost bine nu stiam ce ma va astepta in urmatorii ani.
A fost placuta la prima vedere, ne respectam,asta pana cand a aflat ca sunt insarcinata(am nascut la 20 nde ani si jumatate aceeiasi varsta care o avea si dumneai cand l-a nascut pe sotul meu)dupa aceea au urmat jignirile, a sarit de cateva ori la mine sa ma bata,m-a jigniti in fata fetitei in fata sotului fara ca acesta sa schiteze nici cel mai mic gest in apararea MEA.
Acum am invatat sa o ignor sa vorbim daca este neaparat necesar,ne putem intalni noi doua si pitica fara sa iasa scantei ca in trecut.
O respect pentru ca este mama sotului meu dar ca orice om cand depaseste limita sunt sloboda la gura in fata sotului despre mama lui cu toate ca nu ar trebui
histamina spune:
la noi au urmat vreo 6 luni de "miere" in care,desi stateam separati am incercat sa ii arat sotului meu ca mama lui il iubeste,ca regreta ca l-a abandonat,ca e bine sa isi vindece ranile trecutului.
sotul repeta: nu am pe cine s aiert, e o scorpie,surorile pe care le-am crescut,la fel.
cand au alfat d enunta,atat soacra cat si surorile au icnercat sa ne desparta,inclusiv ne-au spart masina.
a ramas antologica replica udneia dintre cumnate,care a terminat medicina.
cand i-am spus c apolitia a descoperit un fir de par de femeiein maisna, repplica ei monumentala a venit prompt:nu e adevarat,ca mama a avut capul acoperit.7 ani gaseam tot felul d eprafuri, anafora si alte cele la usa,cu telefoane la miezul noptii cum ca cealalta sotie a murit,ca mama a dat nus tiu ce la mama omida,asa vei muri si tu.
cert e ca fata muris ein accident,in vinerea mare,in fata blocului parintilor ei,iar cumnata cea mare,acum medic ii pusese potiune amagica pe care ma-sa daduse 6 pensii.
apoi proces de evacuare din casa paltita de sotul meu,de fapt si cea in care sta soacramea e de la socrul meu,primita la divort.fetele sunt din alte doua casnicii.
evacuarea.
plecarea ,mutarea cu ai mei.
evident,cu cumnatele nu ne mai vorbim,cu soacra-mea nicidecum.au fost 11 procese pe care ni le intenta, ajungeam in instata,isi retragea plangerea la a treia infatisare.
ne-a facut plangere penala prealabila cum ca ne-am casatorit,desi fiul ei nu voia.
de la vecini am aflat ca si-a lasat mama paralizata s amoara d efoame,apoi a ars-o la crematoriu.
nu le inteleg pe cumnate,fete tinere.
cum pot fi atat de malefice.
noi am rutp oric elegatura cu ele trei.
ceva straniu s-a intamplat.pe 12 oct 2009 ne-a evacut, pe 13 soacra mea a paralizat.
sunt linistita ca nu am zis nici macar o data sa o pedepseasca Dumnezeu.
m-am oferit in mai multe randuri sa ii duc o farfurie de mancare,dar s-au opus vehement cumnatele.
una e pneumolog ,alta e secretara,a terminat psihologia si dupa 5 ani a zis ca-i bine totusi sa munceasca ceva.
inidiferent ce se va inampla, niciodata nu voi relua legatura,pentru ca sunt malefice.
pe fosta sotie,cea care a murit.au batut-o. replica:fratele nostru trebuia sa ne creasca,pe mama sa o plimbe.a ramas vaduv,de ce sa se mai insoare?
cristoiu spune:
Histamina, cred ca daca ar fi concurs "Cea mai nashpa soacra" ai lua detasat trofeul.
histamina spune:
cristoiu, unde nu pui ca am doua de acelasi fel.
a doua e un pic mai pasnica,insa foarte putin.de ex, i-a facut socrului meu miofilin desi avea contraindicatie ferma,dar i-a facut zilnic in ultimele lui 2 sapt de viata,stiind ce face.
i-am spus socrului meu, un om fantastic,cu care m-am inteles superb din prima pana in ultima secunda,deci i-am spus ca daca divorta si de asta,o lua pe muma padurii,la ce noroc a avut la femei.
mai,ce-i drept, superbe amandoua.
dar cumnatele, cumnatele nu participa si ele la concurs?ca iau trofeul si cu ele.