Burtici cu stelute de iulie-august (26)
Raspunsuri - Pagina 9
maitreyi spune:
apropos de nume de fete mai altfel sau care nu au mai fost auzite de mult...am 2 cunostinte - o fetita e Zoe si cealalta fetita e Tatiana. pe strabunica mea o chema Zoe. pe lista noastra la Alexandra a fost si Petra si Mateia iar la Bogdan am avut pe lista Pavel si Mina.
-----
O poveste cu Minuni - o roza, un fluturas dragalas si 13 s
Slava Tie, Doamne!
The colder the winter the warmer the spring
doxy spune:
Nu vreau sa ma bag, dar am citit ca e foarte important sa mancam proteine in sarcina, pentru dezvoltarea copilului (carne, branzeturi, oua). Cei care sunt vegetarieni, probabil compenseaza cu altceva, proteine vegetale. Oricum echilibru trebuie respectat: carbohidrati (din cei buni, a nu se intelege prajituri ), proteine si grasimi (bune).
Zic asta pentru ca la un moment dat am zis sa o dau pe proteine si sa exclud carbohidratii, ca sa nu ma ingras. Apoi am citit ca sunt ffffff importanti in dezvoltarea bebeului asa ca am renuntat si chiar mi-a fost ciuda ca m-am gandit la prostii de genul asta.
Oxana, mami de Rares-Ion (11.03.2009) si 18+
monicaa spune:
Carnavalul aici e teoretic ultima destrabalare pana in Paste. De obicei pica cu 40 de zile inaite, adica nu e fix ci se sarbatoreste in functie de cand e Pastele.
Pentru adulti muzica si multa multa bere. Pentru copii costume si multe multe dulciuri.
Noi am sarbatorit cum 8 ani la modul serios in Köln, adica de Joi pana Miercurea viitoare. Mi-a ajuns ptr tot restul vietii.
Nume...hmmm...daca e fetita am pe lista Matilda, Letizia si Anne Marie. La Clara mai erau Iris, Ilinca si Ingrid.
Daca e baiat momentan Philipp , Mathias si Vlad.
Parca vad ca ne vom decide fix inainte de nastere. A fost si la bebe1 asa un moment in care am pronuntat combinatia si parca am simtit cu toti porii ca asta e!
Moni, mami de Clara Sophia (25.01.2008) si 12 +
doxy spune:
Paula, nu stiu de unde a avut ideea mamica de care zici (oricum nu e treaba mea)dar la rusi eu nu am auzit de numele asta. Solnusca vine de la soare, Solntze inseamna soare. Si rusii il folosesc ca alint pentru fete, de genul auras, iepuras, dar nu l-am auzit ca prenume.
maitreyi spune:
noi nu numai ca aveam numele respective pe lista dar chiar Petra ne gandeam sa ii spunem fetei dar cand am vazut-o am zis amandoi ca ea e Alexandra Filip e si numele Bogdanului nostru si e unul dintre cele mai melodioase nume de baitei pe care le stiu. de asta l-am si ales pt ca Bogdan e un nume f puternic si vroiam si ceva care sa il mai indulceasca. insa lui nu ii place
-----
O poveste cu Minuni - o roza, un fluturas dragalas si 13 s
Slava Tie, Doamne!
The colder the winter the warmer the spring
unidanad spune:
Doxy ai dreptate nu am ce sa zic dar nu imi plac. Nu am zis ca nu mananc deloc doar ocazional. Branza mananc numai daca este in salata, lapte beau dar rar. Carne f rar iar fructe mai deloc. Stiu ca nu este bine. Azi cand ma duc la doc o intreb ce sa fac sau ce sa mananc sa fie bine pt bebe. Nu vreau sa mananc ca apoi sa mi se faca rau.
17+
Dana
hadrianae spune:
In tarile catolice, carnavalul are loc inainte de Lasata Secului, adica 40 de zile inainte de Paste. O ultima destrabalare inainte de post. Perioada depinde, deci, de Paste. Oricum, in general pica prin februarie. Alexandru are saptamana viitoare la cresa carnavalul. Va fi pitic.
Adriana, mama lui Alexandru (17.09.2010) si 16+
Poze
doxy spune:
Vai Monica, abia astept sa-mi fac fata printesa. Sa pui poze.
doxy spune:
Dana, pe de alta parte, daca asta e felul tau de a fi si tu te simti bine, iar analizele ies bine, cred ca e ok. Sunt de parere ca organismul stie singur de ce are nevoie si trebuie doar sa fim atente la semnalele date. Eu de ex. in primul trimestru nu am pus gura pe carne, dar puteam sa mananc lactate.
doxy spune:
Noi avand un nume neaos romanesc, nu puteam sa aleg nume gen Francesca, Patricia etc, ca suna ridicol. De asta m-am bucurat ca Letitia e nume latin (Laetitia)si nu vre-un nume modern venit de prin occident gen Erika. Dar socrii mei sunt filologi si mi-e frica sa nu-mi sara in cap. Oricum e fata si se va marita asa ca...