Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~33~
Raspunsuri - Pagina 4
emyly79 spune:
Vio si eu as manca non stop . Nu sunt pretentioasa la mancare si la birou as ciuguli cate ceva tot timpul. In plus, colegii ma ademenesc mereu cu cate ceva bun "pt bebe" zic ei.
Pana acum am luat 5,5 kg. Sigur o sa ma ia doctorul la rost cand ma voi duce la control. Sunt si mica de inaltime si se vede ca am pus grasime.
Nici burtica nu-i de neglijat. Mi se pare chiar mare pt 23 saptamani dar, ce sa-i fac? Deja ma strange geaca. Sper sa mai incap 1 luna in ea pana se mai incalzeste un pic.
Vreau sa incep sa fac gimnastica pt. gravide cu o dr kinetoterapeut la maternitate. Poate nu mai iau asa multe kg pana la nastere.
Referitor la discutia despre cate zile de CO avem dreptul. La mine la serv. imi pot lua tot CO la care am dreptul pe un an intreg inainte de prenatal sau cand ma intorc din CIC.
Eu am optat sa-l iau dupa ce ma intorc pt. a compensa luna in care tatal ar trebui sa stea acasa si sa am si eu un an intreg.
Dupa calculele mele pe 25 martie ar trebui sa intru in prenatal cel mai devreme posibil. Abia astept .
23+
doina_1984 spune:
Deny, ba da, ai voie, cum sa nu. Eu ziceam ca nu sunt bune pt "silueta" :D
_
Mami lui Matei Mihai (26.10.2010) + 22s+ Filip Florian
--------------------------
"Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mare decat toti banii si toata puterea de pe pamant."
Elyana spune:
Wow ce de discutii, sa va iau pe rand:
Deny, tu de ce vrei sa te trezesti la 6 ? Iti spun eu ca nu e kusher deloc. Ma culc la 9 si la 5:30-6 sunt cu ochii in tavan. In weekend, cand orasul abia se trezeste eu deja sunt plictisita Stai si dormi si pentru mine, please
Eu vizavi de eco nu rezist mai mult de 2-3 saptamani fara sa ii verific. De fiecare data zic "gata, m-am calmat" si niciodata nu ma tin de cuvant. Nici nu vreau sa ma gandesc cati bani am dat pana acum pt mofturile mele (a se citi "nelinisti"). Si eu imi chinui copii cu pozitia cand mi se pare mie ca nu se misca, dupa aia ma simt vinovata ca i-am deranjat dar daca-s ce sa fac... am fost foarte aproape de un rosu in gat ultima oara cand i-am trezit cu apa rece
doina ai dreptate, insa momentan nu imi permit "luxul". Sunt pe contract determinat pana pe 31 martie si trebuie sa rezist pe baricade pana il primesc pe urmatorul ca sa stau linistita cu CIC-ul. Apoi prenatal frateeee. Sper sa rezistam toti 3 cu brio pana atunci. Insa nu inteleg de ce nu isi face doctorita probleme, nu e cam mic sub 3 cm la mijlocul sarcinii? mai ales ca-s gemeni?... nu a zis nimic de cerclaj
vio incearca sa iti pastrezi nivelul glicemiei mai ridicat tot timpul zilei. Eu am fost asa in primele saptamani, daca nu devoram 3 covrigi pana la ora 10 nu ma simteam bine Apoi am dat-o in patima cartofilor. Am observat ca daca mananc musli dimineata, la pranz foamea nu e asa de rea (dar tot cu cartofi ). Nu te abtine de la ce iti cere corpul, fiindca poate se incapataneaza (eu asa patesc si cand vreau sa slabesc, daca imi e pofta de ceva, pana nu mananc acel ceva nu-mi trece foamea; am mai multe sanse sa slabesc cu shaorma decat cu salate)
deiuta si pe mine m-a interesat subiectul (tot ma gandesc ca poate nu imi fac astia prelungire in martie) si am citit ca daca intri in somaj dupa e totul ok vizavi de CIC. Dar nu-mi prea arde sa alerg cu actele, nici nu stiu ce am nevoie, scria acolo actele de studii eu nici nu le-am ridicat de la faculta, cah!
19+ +
deiutza24 spune:
Paulinio asa mi s-a spus si mie de la primarie, insa nu cred pana nu vad. Ce nu stiu eu este cine imi plateste medicalul si cum se calculeaza acesta. Aveti vreo idee?
Elyana, da e nevoie de ultima diploma de invatamant. Altfel cu actele n-a fost problema, am rezolvat intr-o zi. Unde ai terminat facultatea?
21+ cu
flafi spune:
Sa ne dea Doamne-Doamne un capitol plin de vesti bune #61514;
Botezul: Nici eu nu sunt adepta botezurilor la restaurant cu dar ca la nunta. In plus cred ca toata lumea trece prin timpuri grele si nu are rost sa se “simta”cu platit tacam sau sa doreasca sa vina sis a nu poata ca de frica restaurantului. Sa vina la biserica sau acasa unde vor ei.
Vio- Bafta cu Medlife. Cu greutatea, te inteleg, ca pana acums I eu eram in urma rau de tot cu kilogramele, dar cam de la saptamana 24 am inceput sa iau intre 0,5 kg/pe saptaman si 0,7 kg. Desi in mod uimitor nu mi-am schimbat stilul alimentar.. prea mult. Si mie imi este foame in continuu, chiar si la 10 minute dupa ce am mancat. Si eu sunt ingrijorata pt ca vad ca iau avant. La mine stii ce s-a schimbat? Faptul ca nu mai sunt la fel de active fizic, stau mult mai mult jos, nu am mai facut plimbarile de seara, ca nu am mai avut timp. Sper dup ace termin cu examenele saptamana sta sa revin la un stil de viata mai activ.
Flory- imi pare foarte rau! Fetele au dreptate legat de sot.
Deny- cred ca mai trebuie sa ascultam si de soti, in plus nu e ok pentru bebe sa transferi anxietatea ta asupra lui. Nu e treaba bebelului sa ne calmeze pe noi ci noi pe el.
27+ cu Vlad Alexandru
doina_1984 spune:
Deny, daca te consoleaza cu ceva :) eu am urmatorul eco pe 14 martie, anteriorul a fost pe 25 ianuarie, deci am ceva de asteptat :((
Elyana, eu la 21s aveam colul de 3,80 cm, dar nu cred ca se compara.
_
Mami lui Matei Mihai (26.10.2010) + 22s+ Filip Florian
--------------------------
"Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mare decat toti banii si toata puterea de pe pamant."
Elyana spune:
deiutza, eu din ce am inteles, cat esti in somaj se considera ca iti platesti taxele deci tot casa de asigurari ar trebui sa se ocupe de medical. se calculeaza tot ca medie pe ultimele 6 luni (sper sa nu ma insel)
uf, doina, eu aveam 3.90 la 13 saptamani, 3.10 la 16 saptamani si acum la 19 2.90, in ritmul asta, pana la 30 saptamani o sa ne dea cu minus.
Doctorita era multumita ca era inchis.
O sa mai cer si saptamana viitoare o parere de la medicul de la spital unde o sa fac morfo si apoi si la nenea doctor arab
19+ +
lillyas spune:
Ultima mea intalnire cu doctorita a fost la morfologia fetala de 22-23 de saptamani. Mi-a spus ca ne vedem cam peste 4 saptamani.
Imi spuneti si mie ce analize ar trebui facute la 27 de saptamani? Presupun ca voi face o ecografie si am inteles ca se va uita pe dosarul medical, sa vada daca am toate analizele necesare. Voi ati mai facut control ginecologic - analiza secretie - alte analize de sange sau urina?
24+
Miche spune:
Elyana, cred ca ar trebui doar sa stai cat mai mult in pat. Nu mai tin minte , de la sarcina precedenta, dar aveam obligatia sa stau in pat cand se scurta colul, si se remedia. Important e sa fie inchis.
Eventual ia-ti doua -trei zile de concediu medical si stai in pat.
La mine la ultima eco era 3.3 cm deci se scurteaza si stau cateva ore pe zi in pat. Nu stiu cat e normal, cred ca depinde de anatomia fiecaruia.
Elyana spune:
Am gasit ceva:
Recomandari pentru gravide diagnosticate cu cervix sau col uterin scurtat
gravidele care prezinta un col uterin mai mare de 26 de cm trebuie doar supuse unei monitorizari constante si necesita evaluare la fiecare 2-3 saptamani;
cele care au lungimi ale colului cuprinse intre 21-25 mm trebuie consultate la fiecare 2 saptamani si li se recomanda limitarea efortului fizic;
gravidele cu o lungime a cervixului de 16-20 mm trebuie monitorizate saptamanal din punct de vedere medical si li se recomanda repaos strict la pat;
doar cele care prezinta o lungime a cervixului de numai 15 mm sau sub aceasta valoare sunt luate in considerare pentru a fi supuse cerclajului terapeutic.
Iaaaaa sa ma gandesc eu la altceva ca mi-a cam crescut pulsul
Weekendul acesta nu ma ridic din pat decat pentru a ma duce la baie!
19+ +