Angry Birds in Homeland!
Raspunsuri - Pagina 2
mihaela_s spune:
Noua ne-a fost tare greu sa ne intelegem cu tipa de la receptie din Edinburgh, asa accent avea :). In schimb, unde ne-a fost mai groaza, acolo in Scotia salbatica, la tara, unde am stat la o pensiune privata, a fost mai usor :). Tipa care avea pensiunea era o englezoaica din sud de pe undeva, maritata in Scotia. Sotul ei era paralizat la pat, nu l-am vazut, ea avea totul pe mana acolo: casa, sotul, pensiunea, servea si micul dejun si era curat si frumos, era o casa transformata in pensiune, ei locuiau acolo la parter. Era asa o tipic Margaret Thatcher .
speed spune:
Cind am fost in Londra am fost detectata ca sunt din Dublin ( deci si mai specific decit accent irlandez in general :) , eu credeam ca am doar accent romanesc :)
Mie imi place accentul scotian , mi se pare mai usor de inteles decit cel din irlanda de nord.
andre_ea spune:
Deci, ma bag si eu in vorba: cum e domne cu ziua pancake asta? Fi-miu mi-a zis ca aici ar fi fost ceva de genul asta week-end-ul trecut. Si-mi cerea sa fac azi neaparat. Am amanat pe week-end :).
Dark, toate bune la dr?
speed spune:
In Irlanda e ultima zi dinainte de inceperea postului Pastelui, deci ultima zi de dezmat inainte de a renunta la bunataturi :)
mihaela_s spune:
Usch, nu stiu...tipa aia de la receptie a fost singura in toata Scotia pe care nu am inteles-o...in rest n-am remarcat ceva special.
Ah pai si aici sunt acente tare multe, iar emigrantii automat se adapteaza accentului din zona in care traiesc. Asa ca nu e de mirare ca te-a depistat dupa accent.
Mie mi s-a intamplat sa ma intrebe unii din ce parte de Suedie vin ca li se pare ciudat accentul meu si nu-l pot recunoaste . Astia cred ca nu au auzit de emigranti . Mie cel mai des mi se spune ca sunt poloneza sau rusoaica dar cred ca dupa cum arat, nu dupa accent.
DarkBendis spune:
E un fel de "lasata secului", traditional inainte sa incepi postul Pastelui (pe vremea cand se tinea asta in mod serios) in ziua asta haleai tot ce aveai de dulce in casa: oua, lapte, unt... si faceai clatite din ele Acum cel putin aici nu mai tine nimeni postul in mod traditional, dar s-a mentinut "ziua clatitelor"
Andre_ea, toate bune la dr, a fost doar prima programare, cea cu completat caietul de sarcina, luat sange, discutat, cantarit , povestit cu moasa si medicul despre posibilitatea de VBAC, peste 2 saptamani am scanul si o sa ma intalnesc si cu consultanta, sa discutam ce si cum, daca ne decidem (eu si sotul) sa facem amniocenteza sau CVS-ul, sau ramanem doar cu nuchal scan si testele de sange.
Dark Bendis 9+
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
mihaela_s spune:
E Mardi Gras de fapt, martea grasa .
edit: la noi ii spune Fettisdagen, adica ziua grasa .
DarkBendis spune:
Mihaela, cand lucram la banca clientii se refereau la mine drept "The Spanish Girl", am avut unii care credeau ca sunt olandeza
Dark Bendis 9+
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"