Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (25)
Raspunsuri - Pagina 8
doxy spune:
Ama, la mine durerile ca la ciclu is de la condus agresiv, daca conduc mai calm e ok, dar daca ma grabesc si fac slalom printre masini ma apuca crampele atunci, iar la birou ma apuca si durerile de burta.
Palpitatiile ma apuca cand ma agit cu Rares, sau fac ceva treaba, imi sare efectiv inima din piept.
Dr. mi-a zis sa conduc cu calm, stiu ca e greu, dar trebe...
Oxana, mami de Rares-Ion (11.03.2009) si 18+
Ele spune:
Amalia multumesc! felicitari si tie pt rezultate !!
Betty multumesc de lamuriri. Of, bine ca am scapat.
Paula in 3-4 zile ai si tu rezultatele si gata stresul.
Elena & Denisa (26.10.2004)
18 saptamani
doxy spune:
Amalia felicitari pentru rezultatele bune!
Cine mai urmeaza cu analize de trimestru 1? Ca apoi sa ne relaxam si sa ne bucuram de sarcina, pana o sa incepem sa ne vaitam de burtile prea mari.
Mai trebuie sa apara Mony, nu? Cand ajunge acasa?
guliasweet76 spune:
O intrebare pentru mamicile care au aflat sexul viitorului copil prin analiza genetica : se potriveste raspunsul primit cu calculul sexului copilului de pe site? Ca nu as fi chiar atat de curioasa.. iar ecografia da rateuri ( in luna a 7-a acum 10 ani mi-a spus ca e fetita, noroc ca nu am apucat sa cumpar cercelusi, insa cumatra cumparase aproape toate roz, am avut un flacau roz in primele luni)!!!
Referitor la condus, legislatia spune ca femeia gravida cu sarcina vizibila e scutita de purtatul centurii de siguranta ( parerea mea ca e vizibila pentru "bastile de creta" dupa 5 luni, desi cu siguranta si voi purtati carnetul de gravida cu voi in geanta pt. orice probabilitate). Intrebarea este: pot purta centura doar partea crucis peste piept ( sa vada capul de creta ca am centura) si partea de peste solduri sa fie prin spate? Adica sa intru prin interiorul centurii? pricepeti voi! Am un drum lung de facut si nu m-as traumatiza cu haturile prea tare, desi am numai 12 sapt simt ca ma tine centura!
happy_ama spune:
Doxy, incerc si eu sa fiu in general mai calma. De fel sunt cam spirt si nu imi vine foarte usor. Dar in general reusesc. Numai ca sunt momente cand ma enervez, mai ales la volan De s-ar inventa un glob de sticla in care sa stam neatinse....
Happy_Ama 17+
dnapotecuta spune:
Neata si de la noi!
Puseram niste poze in plus pe mail... evident vechi ca noi nu posed deocamdata. Intr-una din ele este si port-bebe-ul pe care l-am avut. A fost cel mai simplu model posibil si l-am folosit cam de pe la 2.5-3luni incolo. Imi era super comod sa ma reped cu el colo colo si sa imi rezolv treburile. Cu siguranta apelam si acum la natia asta de dispozitiv... poate ceva mai breaz de data asta.
Felicitari Elena... Paula, nu mai e mult si vin si la tine vestile bune.
Bun venit noilor mamici!
Eu ieri am umblat pe colo pe colo pe la medici... morfo o voi avea de martisor, pe 1. Cam nasol cu tensiunea care a fost 15 cu 9. Cred ca voi fi obligata sa reduc de tot sarea ca vad ca asa putin nu prea merge. Am inceput sa retin si lichid si sunt mandra posesoare a in cap 80 de kile. Oxana... bine ca a murit tata Monti ca aia eram.
Ficatul nu din cauza toxoplasmozei e contraindicat. de fapt nici nu este contraindicat. E vorba, asa cum zicea Diana, de continutul crescut de vitamaina A care in concentratie mare poate crea malformatii fatului. Prin urmare precautia e necesara mai ales in primul trimestru de sarcina. Se poate manca ok insa nu mai mult de o data pe saptamana. Si... ca orice carnita... bine preparat termic... adica sa nu fie in sange.
Alina 18+
doxy spune:
M-a pus naiba sa citesc pe net povestea unei mamici care a pierdut sarcina dupa amniocenteza si m-a busit plansul. Saraca zicea ca si-a omorat copilul, rezultatele au venit bune...
Fetelor, felicitari inca o data ca ati trecut cu brio!
doxy spune:
Sunteti primele persoane cunoscute care au facut amnio. Pe forumul de la prima sarcina, fetele nici nu au pomenit de asa ceva. Stiam de amnio doar teoretic. Grija si frica mea cea mai mare era procedura in sine, ca de rezultat eram sigura ca va fi 100% bun.
Ele spune:
Vai Oxana, dar pe tine ce te mananca?
Eu am citit suficient pe net inainte de amnio, dar D-zeu m-a ferit sa citesc povestea specificata de tine.
Nici eu la prima sarcina (in 2004) nici pomeneala de asa ceva. Dar majoritatea eram tinere si la primul copil.
Referitor la frica..mie la fel mi-a fost teama : de procedura si recoltat aiurea.
Elena & Denisa (26.10.2004)
18 saptamani