Buburuze de mart-apr 2013 (17)!

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns felicitas spune:

Pity eu stiu ca anestezia generala nu este sanatoasa si esti cam ametita dupa aia. Eu cand am avut de ales am ales anestezie locala.
Acuma fiecare cu preferintele sale. Ai deja experienta si tu stii ce-i mai bine pentru tine.
Eu prefer ca in secunda doi sa fie copilul la mine in brate. Fiecare cum isi doreste si cum poate.
Elena sper ca bebe sa scape de fularel.

Mamica fericita de Miriam 01.03.2011
33 saptamani+ AMR 7 s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katy82 spune:

Elena felicitari pt masuratorile de la eco.
Ramonika stiu ca e greu dar ignora-i, starea asta poate duce la contractii si nu e bine. Mai bine evita cercurile de prieteni in care se invarte si fostul ca e clar ca nu-ti face bine sa-l vezi.
Pity si eu am zis ca daca se impune cezariana nu o sa stau pe ganduri, dar daca se poate naturala, nasc natural.


36+ cu Tudor
http://lmtf.lilypie.com/JpZKp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta2013 spune:

Buna dimineata, buburuzelor. Azi si noi facem 30 de saptamani si ii multumim lui Doamne-Doamne ca am ajuns aici.
Ca tot veni vorba de circulara,abia astept sa merg saptamana viitoare la dr sa vad daca bebelusa mea a ramas cu cordonul infasurat de doua ori sau s-a cumintit si si-a desfacut cordonul (desi, la cat de zgubilitica este incontinuare, cine stie ce surpriza imi mai rezerva).
Fetelor, ajutati-ne si pe noi, mamicile care inca nu s-au pregatit la fel de bine ca voi pt venirea pe lume a bebelusului si spuneti-ne de unde v-ati luat patuturile si carucioarele. Multumesc.
Sa aveti o zi frumoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenaionascu spune:

Violeta,

Noi am luat patut de pe bebebliss.ro, respectiv pe asta : http://www.bebebliss.ro/baby-dreams-patut-jungle.html

Gasisem o oferta care includea si saltea de cocos de 10cm si am dat in total parca 450 sau 490lei, transportul inclus.

E drept, patutul nu l-am montat inca, dar arata bine. Ce m-a mirat pe mine destul de mult e ca cel mai inalt nivel al saltelei este practic pe la jumatatea patutului, dar eu nu stiu cum ar trebui sa fie :)

Carucior inca cautam, am vazut ceva la Chicco si vreau sa mergem sa-l vedem.Si mai cautam pe amazon.co.uk niste carucioare care par faine si accesibile la pret.

Si eu sunt curioasa ce au ales alte mamici la carucioare si ce au luat in calcul la patuc :)

Happy32+ cu o buburuza
AMR: 8sa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandralin spune:

pt carucior- daca stai la bloc alege unul care sa incapa in lift - eventual pune sotul sa masaore distanta dintre usile interioare din cabina ca sa nu ai surprize dupa ce-l cumperi . Carucioare bune la pret gasesti pe net cate vrei si la ce buget are fiecare - unul decent nu e mai putin de 550 si se duc catre 4000- ceea ce mi se pare exagerat. (bebebliss,emag, carucioare-copii)in general uitate dupa maner reversibil, carucior pliabil, cadru din aluminiu daca se poate, posibilitate de pliere si cat mai multe accesorii. daca nu scriu in mod expres ca este pliabil ori trimiti email si ceri detalii ori schimba-l.
La patut eu una n-am avut decat de lemn cu 2 pozitii- ua pt 0-6 luni , cealate cam de cand incep ei sa se ridice deci 6-12 luni . fata mea nu s-a lovit de gratiile de lemn - pe aici am vazut ca asta e cea mai mare grija a mamicilor- am avut niste protectii cam de 10cm in jurul patutului. Acum 7 ani nu prea se gaseau saltele de cocos asa ca noi am avut o saltea cu arcuri clasica pentru patut de copil. Dimensiunile patutului sunt 60 sm latime pe 120 cm lungime si pt fetita mea a fost deajuns pana la 4 ani dupa care a trecut in pat clasic.
Acum la al doilea vreau sa cumpar saltea de cocos si sa o asez in primele 6 luni peste cea cu arcuri ca sa-mi vina mai usor la asezat in pat fiindca la fel ca si la primul copil nu am de gand sa dorm cu bebe in pat.
Daca nu gasesti in magazinele de mobila ...bebebliss, patutbebe.ro. nu sunt extraordinar de ieftine dar cele din lemn sunt rezistente si dupa ce l-ai folosit la bebe al tau poti sa-l vinzi, donezi...

36 + Radu Tudor - AMR 4 SAPT
http://lmtf.lilypie.com/q83Kp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisica_mov spune:

Pity, te rog frumos, poti sa vorbesti cu fata aceea minunata pe care o ai la curatenie daca mai are nevoie de ''clienti''. Pentru inceput ar fi o curatenie generala si curatenie de intretinere ocazional, cand are ea liber, nu ar conta ziua adica, pana prin iulie ( cand eu voi pleca la soacra-mea), urmand sa reluam eventual colaborarea cand revin in Buc. Asta ca sa isi faca ea ''programul''.
Pe mine ma ajuta o ruda momentan, dar imi e jena sa ii zic sa curete pe sub pat, pe dupa canapea, etc, si totusi tb facute si astea inainte de venirea lui bebe...
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisica_mov spune:

Ramonika, eu te admir pentru curajul tau, dar cred ca cel putin pe perioada sarcinii ar tb sa-l eviti cat poti pe individ, chiar daca asta inseamna sa te izolezi de prietenii comuni.
Vederea lui, vestile despre el iti provoaca stress, chiar daca tu incerci sa te tii tare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VeveMara spune:

Patutul eu il mostenesc de la sora mea, insa e unul simplu de lemn de la Ikea, cu 3 nivele de inaltime. Cu caruciorul am rezolvat de mult. Am fost la BabyExpo, prin Noiembrie si am putut sa comparam diversele modele. Vroiam unul 3 in 1, usor, care se pliaza facil, rezistent si multe mi s-au parut f fragile, parca stateau sa se dezmembreze. Desi initial am spus ca doar ne uitam, sotul meu a spus sa scapam de o grija, la care s-a adaugat si reducerea consistenta de vreo 7 milioane asa ca l-am luat pe acesta http://www.shopmania.ro/echipament-pentru-copii-si-bebelusi/p-carucior-3-in-1-trilogy-2013-inglesina-45973511 . Am ceva mustrari de constiinta pt ca a fost cam mult dar sper ca se amortizeaza la urm#259;torul copil .

33+ cu Bebe Bocanila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tudoralexa13 spune:

Kity, o sa cumparam 2 patuturi 120x60. In primele 3-4 luni o sa doarma impreuna asa ca o sa montam doar un patut pt inceput...sa speram ca se vor suporta pt ca momentan isi trag la capace ....
Carucior o sa luam dupa ce nasc ca sa pot merge si eu sa ma dau cu parerea.

Pity iti sustin parea, am cunoscut si eu diverse personaje care lesinau de plans ca nu au reusit sa nasca natural.....aveau probleme asa ca au intrat de urgenta in operatie.
Una dintre ele isi cerea scuze sotului ca l-a dezamagit, ca este o nenorocita ca trebuia sa nasca natural....in loc sa multumeasca Cerului ca au scapat cu viata ea si copilul......m-am abtinut cu greu sa nu-i zic vreo doua....m-am gandit ca este in depresie postnatala si mi-am vazut de drum.

Cand se poate si totul merge bine de ce sa nu incerci daca te tin balamalele, poti sa faci orice ca sa fii fresh la nastere, sa-ti introduci diverse prin toate gaurile, exercitii, orice e necesar, nu e treaba mea sau a altcuiva dar sa pui viata copilului in pericol doar de dragul de a te lauda la prietene sau cine stie la cine te mai umfli in pene pe tema asta mi se pare patetic.

Ma refer strict la persoanele pe care le cunosc direct (a nu se crede ca bat apropos-uri).
Sunt pornita pt ca am o cunostiinta ca are trei nasteri naturale (tot respectul) la activ si desconsidera pe orice femeie care naste prin cezariana. Mi se pare f urat (imi stie parerea) pt ca nu suntem la concurs.
Ca sa inchei cu un alt exemplu macabru dupa parerea mea, o doamna a refuzat cezariana, a stat 48 de ore in travaliu, a nascut un copil vanat si cu cordonul ombilicat necrozat , medicii s-au mirat ca mai traieste, motivul a fost ca nu vrea sa o taie pe burta pt ca ii va fi greu acasa....a dat saci de bani la dr ca sa-i faca pe plac.

Cred cu ardoare ca fiecare face ce vrea, cum vrea si nu trebuie sa aiba aprobarea nimanui pt felul cum isi auce copilul pe lume.

Elena pup boboaca din burtica

Ramonika imi pare rau ca treci prin asa ceva. Cred ca te simti singura si abandonta dar nu esti. Ai copilasul cu tine si el nu te va dezamagi, este puiul tau.
Tatal copilului trebuie evitat, oricati prieteni comuni ai avea, daca sunt asa de buni prieteni de ce nu evita cat pot intalnirile cu el....daca iti fac rau.
Mai ales ca tu sa fii cu burta la gura si el sa vina de mana cu iubita.....nu cred ca mai trebuie sa dai concursul la asa ceva oricat ai mai tine la el si poate ti se face dor cateodata.
Serviciul e naspa peste tot, gravidele nu sunt vazute cu ochi buni, se considera ca din cauza lor colegii vor muncii mai mult si ele stau acasa la plaja.....niste invidiosi

Fetelor, lasati spalatul geamurilor, cocotatul peste tot si curatenia.....cereti ajutor.
Nu riscati sa patiti ceva Doamne Fereste.....dr. U de la Fundeni tot timpul povesteste de cazuri care au patit-o nasol in urma curateniei.
Si mie imi vine sa urlu ca nu pot sa pun eu mana, sa vad ca luceste totul dar ma multumesc cu ce am,.......noroc ca sotul face super bine curat

M-am intins cat o placinta...
Pup burticile



31+ AMR 7S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pity27 spune:

vai ce sforaiala de 2 am tras la pranz, acum ma indop cu lapte cu cereale lion, ca sa fie dulci si sa mai pun inca un kil pe mine
pisicuto , o intreb saptamana viitoare pe fata si te anunt.
tudoralexa, eu nu ma simt compexata sau neferifcita ca am ales eu sa nasc prin cezariana si cu anestezie generala.
la cum ma cunosc, cu siguranta daca as fi nascut natural, Tudor al fi fost unicul mostenitor al familiei, nu suport durerea, nu pot sa vad sange ca lesin, pana sa-l cunosc pe sotul meu aveam tot felul de boli inchipuite, pe care acum nu le mai am ca pe langa avocatura mai dau si sfaturi medicale, daca toata ziua aud doar operatii, diagnostice si tratament, nu-i usor cu o mare gasca de doctori in jurul tau.
pe mine nasterea naturala v-am zis, nu ma impresioneaza, nu ma face o super femeie, este alegerea fiecareia, dar daca nasti natural nu te pozitionezi automat pe o alta treapta a super mamicilor.

Mergi la inceput