ADHD, Asperger, autism, SD - la scoala (3)
Raspunsuri - Pagina 7
oanaib spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anuscha2009 crede ma ca vad filmul clasei noastre intai. Si cati parinti s-au dus sa vbeasca cu ea?> Ati discutat franc in sedinta? Sau sunt doar discutii in curtea scolii? ANNA |
Ai dreptate Anna, au fost doar discutii de curtea scolii
maru spune:
Doamna voastra invatatoare habar n-are cum se preda aritmetica. Folosirea formulelor cu termen necunoscut se introduce in clasa a 4-a. Pana atunci ea ar trebui sa lucreze prin exercitii aritmetice, nu algebrice:
?+3=7
?+ III=IIIIIII
de cate betisoare avem nevoie ca sa inlocuim plus?
si tot asa...
ah, imi vine sa ....
nu e correct ce face, imi pare rau, dar nu e cine stie de capul ei!
citat din mesajul lui oanaib Eu o duc din rau in mai rau! Aseara am fost la sedinta cu parintii si a fost groaznic. Ne-a mustrat doamna pe toti parintii ai caror copii nu citesc cursiv, ca daca aproape 10 copii citesc cursiv ceilalti nu citesc pt ca nu se ocupa parintii acasa de ei. La matematica au trecut, daca va vine sa credeti la ecuatii de gradul 1. Exemplu concret de exercitiu scris de doamna pe tabla: ?+3=7, notam pe ? cu a si avem a+3=7, mai departe a=7-3(il trecem in partea celalta cu semnul schimbat) deci a=4. La fel si la scadere. Si le-a spus copiilor ca astea sunt formule si trebuie sa le invete. Si era suparata ca ei nu prea au inteles ce e aia o formula. Problema mea e ca fimea cam plange pe la scoala, si azi m-am dus la doctor sa-l intreb de ce, pt ca eu nu aveam un copil plangacios inainte. Si mi-a spus ca din cauza ca e foarte stresata si i-a dat niste pastilute din plante anti stres. Deci eu ii dau copilului pastile antistres de la clasa 1?! Vestea buna este ca am vorbit deja cu directoare celeilalte scoli si am stabilit ca de la anul o sa o mut acolo. Sunt tare darimata, si chiar nu stiu ce sa mai fac si cum sa rezist pina la sfarsitul anului. |
AdiS spune:
citat din mesajul lui oanaib ?+3=7, notam pe ? cu a si avem a+3=7, mai departe a=7-3(il trecem in partea celalta cu semnul schimbat) deci a=4. |
Doamna voastra e in balarii rau de tot. Fugi cat mai repede de ea. Nu te mai alina ca si alti parinti se plang caci asta nu va avea nici un rezultat favorabil tie.
Doamna nu se va schimba, veci si nici parintii nu vor zice pas!
Cine sunt perfomerii din clasa? Sunt cumva niste copii de ceva super-extra-special ce trebuie impresionat?
Io cred ca programa adaptata fetitei tale este fix programa scolara normala!
columbiana spune:
Oana, ma bucur ca schimbati scoala!
July, si eu am renuntat la munca, sa pot duce copilul la terapii. din 2004 in 2006' asta am facut, am mers la tot felul de terapii dimineata, seara la universitate, si in weekend am muncit la inventare, in magazine. pentru ca sotul cistiga 15$/ora atunci, si ABa costa 25$/ora...statul ne a asigurat cam jumatate, restul am platit noi.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
AdiS spune:
De fapt voiam sa iti spun asta:
Tu acum o inveti pe fiica ta cu raul, sa indure raul cu capul in jos si sa nu ia nici o actiune impotriva lui. Ba mai rau, sa incerce sa ii faca pe plac celui care ii face necazuri, in loc sa ii zica vreo 2 si sa "ii traga un sut in partea dorsala". Asta ar face-o sa se simta bine si sa si mearga mai departe cu incredere.
Nu o invata cu asta ca o sa ii fie greu cand va fi mare iar tu nu vei mai fi langa ea. Mai nasol este ca nu va stii de ce i se intampla ei toate lucrurile nashpa.
AdiS spune:
citat din mesajul lui ela_04 Luni... a fost un incident tare dureros. Am fost sa platesc cablu cu amandoi copiii. Acolo mai era o mamica cu 2 baieti mai mari. Unul cred ca avea vreo 4-5 ani. Baiatul meu s-a dus la el sa-l imbratiseze si sa-l pupe, topaind cum face el de obicei. Numai ca baiatului respectiv nu i-a placut. In timp ce tocmai plateam am auzit baiatul respectiv cum urla la maica-sa "mami i-al pe nebunul asta dupa mine!" Nu am putut sa zic nimic...era si el un copil...dar am plans de nici numai puteam sa conduc. |
Ahh! asta mi-a adus aminte de tineretile lu' fii-miu. FIx la fel ni s-a intamplat si noua.
I se mai intampla si azi, dar acum fiind mai mare putem sa discutam, sa desfacem pe pasi fiecare cadru al scenei si sa ii zic parerea mea. Pe unde ar fi fost bine sa faca altfel. Interesant este ca baga la cap. Dar la o situatie cu totul noua merge pe optiunea by default si desigur avem necazuri.
oanaib spune:
citat din mesajul lui maru Doamna voastra invatatoare habar n-are cum se preda aritmetica. Folosirea formulelor cu termen necunoscut se introduce in clasa a 4-a. Pana atunci ea ar trebui sa lucreze prin exercitii aritmetice, nu algebrice: ?+3=7 ?+ III=IIIIIII de cate betisoare avem nevoie ca sa inlocuim plus? si tot asa... ah, imi vine sa .... nu e correct ce face, imi pare rau, dar nu e cine stie de capul ei! Emma Aida e inger Doamne'ajuta! http://maru-incotro.blogspot.com/ |
Buna idee mi-ai dat! Uite asa o sa incerc sa-i explic si eu ca poate intelege mai bine. Merci!
AdiS spune:
citat din mesajul lui oanaib Aseara am fost la sedinta cu parintii si a fost groaznic. Ne-a mustrat doamna pe toti parintii ai caror copii nu citesc cursiv, ca daca aproape 10 copii citesc cursiv ceilalti nu citesc pt ca nu se ocupa parintii acasa de ei. |
Tot ma intorc la acest post. scuze.
Nu citesc copiii cursiv? Nici nu trebuie sa citeasca toti cursiv.
Ideea ar fi ca invatatoarea copilului nu este sefa parintilor. Este doamna care ar trebui sa ii invete pe copii. Este o relatie de colaborare in care se discuta de pe pozitii egale. Doamna nu da ordine ci zice sa se citeasca si acasa. Si doamna noastra ne zice la sedinte, 1 data / luna, dar nu inseamna ca trebuie sa ne fie rusine ca si cum nu ne-am ocupa de copii.
oanaib spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui AdiS
Doamna voastra e in balarii rau de tot. Fugi cat mai repede de ea. Nu te mai alina ca si alti parinti se plang caci asta nu va avea nici un rezultat favorabil tie. Doamna nu se va schimba, veci si nici parintii nu vor zice pas! Cine sunt perfomerii din clasa? Sunt cumva niste copii de ceva super-extra-special ce trebuie impresionat? Io cred ca programa adaptata fetitei tale este fix programa scolara normala! |
Adis, scoala noastra e aproape de locuintele de serviciu ale centralei nucleare si aproape toti copiii au un parinte care lucreaza la centrala, din cauza asta e o scoala cu pretentii, pt ca parintii sunt mai educati si marea lor majoritate sunt cu studii superioare si atunci cred ca intr-un fel si cadrele didactice simt nevoia sa impresioneze cumva.
Aici la noi e o situatie mai ciudata in care toata lumea se cunoste cu toata lumea, colegii de clasa ai fetei au parinti colegi cu sotul meu sau mi-au fost mie clienti cand lucram la banca, nu exista vorba aia "sa traga vreu-unu vre-un vant si sa nu stie toata lumea si ce-a mancat"
bird70 spune:
citat din mesajul lui julyjuly Si baiatul meu de clasa I se comporta cumva ca al tau. Are placerea de a repeta unele fraze in nestire si imi spune sa zicem de 10 ori: Mami, astazi voi citi din cartea Jurnalul unui pusti. Eu ii raspund ca da, sunt de acord, da, te-am auzit, da, foarte bine ca citesti, da, sa-mi spui ce ai inteles. Ii raspund deci de 10 ori ca sa inteleaga ca am receptat ce-mi transmite si se opreste doar cand ii spun: Tibi, chiar te-am inteles/auzit. Daca-l intreb de ce imi repeta de n ori ceva, nu are niciodata raspuns. Asa e el. La fel cu miscarea prin casa, se misca prin toate camerele, ca si cum simte nevoia sa stie pe unde suntem si ce facem, nu poate sta locului o clipa. |
Si fiica-mea (acum are 10 ani) obisnuia sa repete la nesfarsit acelasi lucru cand era mai mica. Mai ales intrebarile , chiar daca ii raspundeam de 5 ori, cand terminam raspunsul, intrebarea venea imediat, automat. Daca ii ceream sa mi spuna ce i-am raspuns la intrebare, imi spunea, deci stia care e raspunsul. Dar continua sa intrebe. Initial nu ii mai raspundeam dar atunci venea cu alte intrebari, variatii pe aceasi tema . Am reusit sa rezolvam problema limitand intrebarile la 5. I-am cerut sa se gandeasca bine pentru ca are doar 5 intrebari pe o anumita tema. Cred ca faptul ca s-a oprit sa se gandesca ce anume vrea sa stie si ce e important a ajutat. Acum repeta foarte rar, cand este anxioasa.