Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (23)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doxy spune:

Pe mine ma sperie cezariana si orice fel de anestezie. Stiu ca multe fete m-ar contrazice, dar fiecare e cu fobia ei. De la durere inca nu a murit nimeni (nu ma refer la complicatii de alta natura) dar de la anestezii au mai fost cazuri, complicatii etc.
Eu am vrut epidurala, dar mi s-a spus ca risc sa fac atac cerebral sau ceva de genul ca nu ma pricep. Eu am tensiune intracraniana mare si tensiune arteriala foarte mica, cica asta ar fi fost o problema.
Nu am studiat foarte bine acest aspect, iar ceea ce mi s-a spus mi s-a spus in treacat atunci in sala cand am cerut epidurala. De data asta o sa ma interesez din timp, desi ma ingrozeste faptul ca te injecteaza in coloana (deja imi inchipui paralizie si alte minuni) .

Oxana, mami de Rares-Ion (11.03.2009) si 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_popa27 spune:

Amalia nu baga in seama gurile rele. Nu e o boala dar daca tu nu te simti bine nu inseamna ca nu trebuie sa ti cont de ce semnale iti timite organismul tau. Nu duce nimeni sarcina in locul tau sa stie cum se simte. Pt ca altele nu s-au simtit rau au impresia ca asa trebuie sa fie pt toata lumea.

Paula Curaj! Nu te descuraja sa nu fi panicata cand mergi acolo . E normal sa ai temeri si sa se reflecte lucrul asta in vise. E importanta analiza pt tine si e pacat sa te agiti acum cand mai ai putin. Daca nu o faci e posibil sa nu stai linistita tot restul sarcinii si nu stiu cat de bine o sa te simti inainte de nastere.

Delia_Rodica si eu am anemie si iau suplimentde fier . Nici eu nu am prea luat vitamine si suplimente la viata mea. Incerca sa vb cu medicul sa iti schimbe firma sau tipul de supliment ca sunt multe variante de fier. E f f important sa le iei sa ti sub control anemia pt ca se poate transmite la copil si e problematic. Din cate am inteles se transmite la copil numai daca e anemia f mare. Mie dr mi-a zis ca daca am anemie de la inceputul sarcinii (mie mi-a iesit de la primele analize) trebuie sa iau supliment pana la sf sarcinii. Si eu am avut hematocritul imd sub limita. Necesarul de fier pt copil e atat de mare incat oricat am manca noi cu fier (trebuie totusi sa incercam) nu o sa putem reveni cu el la normal in timpul sarciniii. anemia apare pt ca nu am avut o rezerva de fier suficienta. Cel putin asa mi-a explicat el.

Laura multumim pt articol.

18+
viitoare mamica de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxy spune:

Si mie mi-a iesit o usoara anemie la analizele din primul trimestru. Si la prima sarcina am fost anemica si chiar imediat dupa nastere am avut probleme din cauza asta.
Am mai intrebat, voi mai repetati analizele in trim 2? Ce v-au zis dr? Ca mie mi-a zis ca nu trebuie.

Oxana, mami de Rares-Ion (11.03.2009) si 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia_timpau spune:

eu tb sa repet toxo din 2 in 2 luni si data viit cand imi da trimitere o sa ii cer sa bifeze si Ca, Fe, hemo si alte vitamine si minerale daca tot ma inteapa.

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yvyana spune:

Paula sint de acord cu tine, cand mi-am vazut comoara mi s-a parut cel mai frumos copil din lume, era roza si bucalata toata (probabil fiind scoasa prin cezariana arata f frumos si era f curata). Cred ca in travaliile lungi copiii pot iesi cianozati, cu capul turtit, hemoragii oculare etc

Eu iti urez multa bafta maine, sa reuseasca sa scoata lichidul necesar din prima si sa iasa totul bine! Zic sa nu te mai stresezi si sa nu gandesti negativ ca sa nu atragi bad karma (la mine asta e verificata, pesimismul si negativismul mi-au adus ghinion de multe ori)!

Doxy eu n-am nicio sechela dupa rahianestezie si am mai stat si 3 zile cu un ac infipt in spinare
Nu m-a durut capul (desi l-am miscat din plin, numai cu ochii dupa buburuza eram ca sa vad cum o sterg/aspira/infasa), nici coloana, nici n-am anchilozat de spate, nu sunt meteorosensibila cu spatele n-am nicio problema, nici cu cicatricea de la operatie daca se schimba vremea/presiunea atmosferica, adica nu m-a mai durut deloc dupa ce s-a cicatrizat complet.

Happy Mom si S18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia_Rodica spune:

Multumesc pt sfat Diana, dar am sa merg dupa instinctul meu si istoricul meu medical, il cunosc mult mai bine decat medicul. Si stiu foarte bine si cum ma alimentez. Ce consum de pe piata sunt doar fructele si atat. restul e totul bio din gradina tatei. Carnea foarte rara o cumpar, e tot din curte. Nu am nevoie sa experimentez pastilele din comert, e doar o usoara anemie din prostia mea. Plus ca deja nu mai am simtomele, cand esti anemic, simti lucrul acesta.

viitoare mamica de hocheist 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia_Rodica spune:

Doxy mie nu mi-a zis doctorita daca voi repeta analizele de sange. Dar stiu de la o prietena care a avut-o de dr pe ea, ca a pus-o sa tot repete analizele. Dar prietean mea a si avut ceva probleme, tot ieseau aiurea analizele, ba herpes, ba toxo, carente de vitamine. Poate de aia, nu stiu. Eu am sa repet din proprie initiativa partea care e prin casa de sanatate, sa ma asigur ca sunt in grafic , chiar daca doc nu ma va pune.

viitoare mamica de hocheist 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dnapotecuta spune:

Mai ce sa zic... al meu copil era frumos cu flacari... bine ca era albicios si curatel si cu capul rotunjor... ca bebelusii nascuti prin cezariana care nu fac eforturi sa se inghesuie pe nicaieri. Senzatia de dupa insa a fost de relache total.... nu ma tragea ata neam sa ma duc la copil... era bine ca el e undeva iar eu in alta parte. Nu mi se parea cine stie ce ca il alaptez... eram asa... socata putin spus. Oricum subscriu si eu langa cele pe care nu le-a palit brusc maternitatea. La mine dragostea de bb s-a instalat incet incet pe parcursul primelor luni de viata. Imi aduc aminte ca, desi la inceput nu mi se paruse nimic special, ulterior stateam si ma uitam la el cum doarme si ma congratulam maxim in sinea mea... nu-mi venea sa cred ca asa minunatie e facuta de mine si de al meu.
Ca sa nu mai zic ca l-am vazut prima oara desfasat cand mi l-a imbracat o asistenta sa il iau acasa si a pierit toata fericirea de pe fata pamantului. Falcile era numai de fatada ca inauntru... leopardul. imi aduc si acum aminte ca mi s-a parut ca arata ca un hamster... asa roz si miscacios din toate cele 4 firisoare de membe (l-am luat acasa la 2 kile 600).

Alina 18+

Mergi la inceput

Fuse si la mine senzatia aia draguta dupa nastere la raporturile intimicioase. Desi n-am nascut natural. Tind sa cred ca se inchisese poarta soarelui cu paianjenii aferenti decorului dupa atata abstinenta. Oricum primul contact, daca imi aduc bine aminte a fost cam ca la pierderea virginitatii... mai precis nitel cu strigaturi si cu mine care am stat ca scandura. Macar de data asta n-am pus odioasa intrebare: "Gata, mai ai?"

Alina 18+

Mergi la inceput

Deci am facut pasul si m-am vopsit... ca deja nu ma mai pteam privi in oglinda. Cu atata par alb eram mai batrana cu 10 ani. Am folosit minunata Color^Soin de la catena. Nu are parabeni, amoniac, resorcinol si silicon si e pe baza de pigmenti din plante... zice pe ea. Mi-a placut cum s-a comportat la vopsit. Nu a patat nimic pe nicaieri... pielea a ramas curata chiar si fara folosirea samponului pe anumite parti iar culoarea s-a dus relativ repede din par si la final apa a ramas curata curatica. Si vopseaua si balsamul miros a Plafar... a plantute. Sa vedem acum si cum a acoperit si cum tine desi asa la prima vedere pe parul neuscat apare ok.

Alina 18+

Mergi la inceput