Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (23)
Raspunsuri - Pagina 14
MariaBcf spune:
Mie cand mi-a facut chiuretajul in August am fost legata si de maini si de picioare, de maini m-au legat pt ca nu stateam cuminte , am vrut sa cobor jos de pe masa . Mie imi este frica de anestezie generala pt ca fac reactie paradoxala la sedative( in loc sa ma adoarma eu stau treaza )
Mutatia PAI 1 - homozigot. Mutatia MTHFR C 677T- heterozigot.
11+
amaliaro spune:
Buna burticute
Eu sunt tare supi nu mai stiu ce sa fac cu guguloaiele de pe burtica de la clexane si ma doare asa tare
Azi am tremurat toata ziua si m am simntit ametita si nu ma pot concentra fetita este sus sus si impinge stomacul si ma sufoc singura pozitie comoda este lungita pe o parte sper ca nu v am ametit dar cu cine sa povestesc ?o cunostinta imi zicea zilele trecute ca sunt gravida nu bonlava are dreptate dar daca sarcina mea este asa eu ce sa fac sa ies la plimbare si sa cad pe jos?
amalia tsakoniati
17+
DOAMNE ITI MULTUMESC!
FactotII in stare heterozigota Pai1 4g/4g homozigot glicoproteina IA C807T in stare heterozigota
betty200 spune:
Amalia imi pare rau ca nu te simti foarte bine, la tine e putin mai greu cu 2 si e de inteles ca o sa ai ceva discomfort in plus pe durata sarcinii, cu Clexanele zici ca ti s-au facut vanatai sau cucuie (duluri)? Sa stii ca daca injectezi foarte incet serul nu doare, eu deja m-am invatat foarte bine si de multa vreme nici nu se vede unde fac injectiile, la inceput ma invineteam si eu, l-am lasat de cateva ori pe al meu sa mi le faca dar acum prefer sa le fac eu ca simt mult mai bine cum si unde sa injectez, asa cum ti-am spus daca intep si injectez f incet nici nu simt. Ce burtica mare ai ... parca-i vad pe micutii tai cum se inghiontesc prin burta pentru a castiga cat mai mult loc.
16+
amaliaro spune:
Betty vanatai nu mai fac nici eu doar guguloaie si burta este foarte tare si intinsa si le fac cu greutate
Bobitzasi eu
amalia tsakoniati
17+
DOAMNE ITI MULTUMESC!
FactotII in stare heterozigota Pai1 4g/4g homozigot glicoproteina IA C807T in stare heterozigota
Adde2510 spune:
Dar tu deja ai o burtica mare Amalia! O sa-ti fie putin mai greu cu gemenasi intr-adevar... dar trebuie sa fii curajoasa. Sper ca te-ajuta cineva in casa, sa nu fii singura, sa nu te agiti tu cu diverse. Si poate sa te invete o asistenta cum se fac injectiile alea? Adevarat ca nu e "boala", dar nu e nimeni in pielea ta sa stie cum te simti. Doar tu iti cunosti corpul. Pup cu drag
betty200 spune:
Amalia incearca sa le faci mai inspre laterala burticii unde mai prinzi ceva piele ca sa faci pliu, inteleg ca daca esti si slabuta de felul tau si burta acum a crescut deci e mai greu sa gasesti pliu unde sa faci injectiile. Am inteles ca se pot face si in picior dar nu stiu exact unde, trebuie sa ne interesam.
16+
amaliaro spune:
Adde o am pe mama cu mine si sotul ma ajuta foarte mult
Da Betty asa este nu mai am de unde sa apuc am luat 4 kg sper sa gasesc o solutie ca le vreau in burta cat de mai poate
Va pupicesc ma bag la nani noapte buna!vise dulci
amalia tsakoniati
17+
DOAMNE ITI MULTUMESC!
yvyana spune:
Hello, burtici!!!
Am intrat direct la subiect sa-mi spun si eu parerea despre nastere: sunt clar pro nastere naturala cu epidurala evident!
Eu am nascut prin cezariana, dar nu pentru ca au fost probleme deosebite, puteam incerca si natural, desi bb avea dubla circulara de cordon, era maricel si eu fiind miniona eram cam mica de bazin, adica trecea cam la limita si dr mi-a zis ca ma voi chinui putin ; de hotarat m-am hotarat in S39 ca fac cezariana deoarece dr a trebuit sa plece neprevazut din tara, ma predase la altcineva, mi-a spus sa am totala incredere, dar eu m-am panicat total cand am aflat, fiind si la prima sarcina am decis ca decat sa am o nastere naturala care parea a fi mai dificila si sa nasc si fara dr meu mai bine fac cezariana programata; nu pot sa spun ca-mi pare rau acum, la momentul respectiv a fost pentru noi cea mai buna decizie, am hotarat impreuna cu sotul ca decat sa fi stat panicata pana nasteam eu natural un bb cu dubla circulara de cordon si cu alt dr mai bine programam cezariana cu dr meu.
Acum daca s-ar repeta experienta cred ca as alege nasterea naturala chiar si in conditiile alea, dar asta pentru ca sint mult mai relaxata; mi-a fost teama atunci sa nu ajung pe mana cine stie cui si sa nu pateasca bb ceva, mai ales din cauza circularei de cordon si n-am avut curaj sa las totul la voia intamplarii.
Acum inca nu m-am decis, vreau sa vorbesc cu dr sa vedem ce parere are despre o nastere naturala, dar cred ca nu va fi prea incantat ; depinde cum va arata cicatricea uterina catre finalul sarcinii, cat de subtire va fi peretele uterin in zona aia etc...
Acum despre cezariana, eu am avut dureri crunte, dar mi-am ridicat copilul in brate de a doua zi, l-am alaptat, l-am plimbat, l-am leganat, am avut grija de el doar eu cu sotul care venea seara de la munca, deci nu pot spune ca am stat la pat; cicatricea postoperatorie m-a durut vreo 2 luni insa am putut face destule, mai greu era la dus, aveam dureri mari daca ma miscam brusc (ma ridicam brusc noaptea cand plangea bb, stranutam sau tuseam) insa de bb am putut avea grija, nu pot sa zic ca m-a impiedicat durerea (cred ca si daca aveam epiziotomie tot atat ma durea, in general organismul meu se reface greu dupa arsuri/taieturi accidentale...).
Eu am facut anestezie combinata rahi-peridurala si in timpul operatiei am fost evident constienta, am vb permanent cu dr meu, cu anestezistul, mi-au aratat buburuza cand au scos-o apoi i-au taiat cordonul ombilical si mi-au dat-o s-o pup, am mangaiat-o, apoi a luat-o neonatologul sa-i faca toaleta, nu am fost legata la maini nici in timpul operatiei nici dupa, am petrecut noaptea la terapie intensiva la pat si a doua zi m-am ridicat si am plecat la salon unde am stat impreuna cu bb; in zilele 2, 3 si 4 posoperator durerile au fost crunte, mergeam si plangeam insa am alaptat, am stat doar eu cu bb in salon tip rezerva si tati venea seara, doar baita de seara i-o facea asistenta in rest eu il schimbam etc.. A fost o nastere f frumoasa!!!
Asa ca eu zic sa nu va stresati de pe acum cu gandurile astea, cum veti naste, pentru ca va veti hotari si razgandi pana la sfarsit de cateva ori si numai catre final veti decide impreuna cu dr cum e mai bine!
Iar vreau sa demontez mitul cum ca daca nasti prin cezariana nu vine laptele, eu aveam colostru din belsug numai ca mandra mea nu vroia sa suga dupa ce primise LP la greu cat statusem eu la terapie intensiva, deci asta poate fi un dezavantaj la nasterea prin cezariana, faptul ca nu-l ai pe bb langa tine imediat sa-l pui la san!!! Eu am alaptat-o pana la un an si 9 luni.
Deci numai ganduri frumoase sa aveti si sa fiti zen!
Happy Mom si S18+
betty200 spune:
Multumim pentru imparasirea povestii YvYana, ce nu inteleg eu e de ce nu se dau calmante in zilele alea 2,3,4 dupa cezariana? E normal sa te lase sa te doara asa? La nasterea naturala inteleg ca acolo organismul are de-si facut treaba si durerile exact asta fac, imping copilul dar dupa ce ai nascut de ce te-ar lasa sa stai cu dureri?
16+