Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (23)
Raspunsuri - Pagina 12
diana_popa27 spune:
Fetele cu cezariana.. inca o intrebare si inchei subiectul. V-au legat de maini la cezariana?..am citit undeva si nu stiu daca e adevarat. Eu sunt claustrofoba si legatul de maini m-ar putea "inebuni" pur si simplu .
18+
viitoare mamica de
paula_m spune:
Nuuuuu!! Dar ce rol are legatul de maini? Asta inca nu am mai auzit-o....
Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 16+
Am implinit doi anisori!!!
poze
stefana0909 spune:
Buna burtici,
Eu am legislatia privind ambele concedii. As dori sa o atasez, sa o aiba fiecare mamica, dar nu stiu daca pot face. Stie cineva?
11+
Mony08 spune:
Stefania in legatura cu vindecarea taieturii,este in functie de organism. Eu m-am vindecat in 2 luni la taietura de jos si sunt sigura ca si la cezariana ma vindecam tot greu, pentru ca asa e organismul meu.
In ceea ce priveste riscurile nasterii prin cezariana,sunt sigura ca exista riscuri ca in orice operatie,dar faptul ca doctorii recomanda multor mamici nasterea prin cezariana ,este pentru nasterea naturala ar presupune mai multe riscuri.
Totusi sa nu uitam cati copilasi sunt salvati prin cezariana.
In ceea ce priveste anestezia si complicatiile in urma acesteia,sunt datorate doar din vina doctorilor ,care nu fac anumite investigatii inainte de a face anestezia.
Dar anestezii se fac si la nasterea naturala.La o cezariana din cate am inteles procedura,sub anestezie,dureaza in jur de 30 de min. La o nastere naturala poate dura o ora,doua,patru......pana se dilata.
Mony de Denis Adrian (01.08.2009) + 17+
olimp spune:
buna seara fetelor
am ajuns si eu acasa , am fost plecati la munte , am iesit la o gura de aer , cam mohoart afara dar a fost bine.
cu memoria cred ca ma paraseste sau ii este rusine de mine , am ajuns sa notez caci altfel uit , si mie nu mi-i se intampla inainte asa ceva , dar ce sa fac , poate o recuperez in vara
maria bcf ma bucur ca sunte-ti bine si te asteptam si pe tine si pe bobita cu vesti bune de la DD
fetelor ce sa ma fac de vreo 3 zile mi-i s-a infundat o ureche si ma deranjeaza , daca nu trece cred ca am sa trec pe la ORL.
voi simtit gagalicea zilnic ? , eu am zile in care nu o simt , e normal ?
paula teri ani si jumatate mai ai ?
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani
18 +
hadrianae spune:
Salut!
Va citesc de ceva timp, dar de-abia astazi m-am invrednicit sa va scriu.
Datele mele: UM 12.10.2012
DPN 21.07.2013
DN 14.08.1980
Alexandru 17.09.2010
Vorbeati despre experientele voastre cu nasterea si asta m-a facut sa-mi gasesc timp sa va scriu.
Eu am nascut natural la 37 de saptamani. Am vrut foarte mult sa nasc asa, cu toate ca doctorul ma amenintase cu cezariana din cauza unei circulare de cordon si a unui polip pe col. Eram foarte dezamagita pentru ca imi doream o nastere naturala. Dar pana la urma lucrurile au decurs asa de repede, incat nici nu s-a mai pus problema cezarienei. La 3 fara 20 noaptea m-au apucat contractiile (la inceput la 3 minute, iar pana am facut cu chiu cu vai un dus o tineam practic din contractie in contractie, ca de-abia am reusit sa ma imbrac). Am ajuns la spital pe la 4.30. Pana m-au dus in sala de nastere aveam dilatatie maxima. Mi-au facut epidurala, dar mi-au zis ca e mai mult pentru epiziotomie, pentru ca la dilatatia ata normal nu se mai face. La 5.55 s-a nascut puiul meu drag. Deci practic la 3 ore de la prima contractie. Durerile sunt intr-adevar ingrozitoare, dar trec, se uita. E drept ca la mine a durat foarte putin. Imi inchipui ca la un travaliu de multe, multe ore lucrurile se schimba. Dar senzatia aceea de care vorbea Paula, parca, atunci cand iese copilul, mie mi s-a parut intr-adevar incredibila. Este o eliberare si fizica si psihica pe care nu stiu cum sa o descriu. La fel m-am minunat si de cum stie corpul nostru ce sa faca si trebuie sa impingi, ca nu poti altfel.
Experienta mea este, deci, incurajatoare. Bine, eu sunt buna la promovat sarcinile si nasterea. Nici la prima si nici acum n-am avut nicio problema. Nu tu greturi, nu tu stat in pat din diverse motive... Am mers la serviciu pana in saptamana 34, cand am venit cu avionul in Romania, unde urma sa nasc. Sper sa mearga si acum lucrurile la fel de bine si de usor. Si va doresc la toate sarcini si nasteri usoare macar ca ale mele!
A! Cu taietura am avut un pic de tras, dar asta si din cauza mea, pentru ca ma simteam atat de bine dupa nastere, incat mi s-a parut ca pot face orice, inclusiv sa stau in fund, fapt pe care l-am resimtit dupa vreo doua zile. Dar a trecut si asta dupa un timp.
Hai ca am scris un roman din prima, asa.
Va pup si va doresc o seara frumoasa!
Adriana, mama lui Alexandru (17.09.2010) si 16+
Poze
betty200 spune:
Bine-ai venit Hadriana!
Olimp, nici eu nu o simt zilnic, cand am mers la amnio i-am zis medicului sa vada daca misca intai ca eu nu o simtisem de vreo 3 zile. Eu pun asta pe baza faptului ca-s mai plinuta si inca n-am nici 4 luni macar, si tu abia de acum trebuie sa incepi sa simti, in mod normal se zice ca la 4 luni simti prima data bebele in cazul in care mai ai copii si la 4 luni si jumatate daca esti la prima sarcina ... deci cred ca n-ar trebui sa ne panicam, inca bebelusul e f moale.
16+
olimp spune:
hadrianne bine ai venti si sarcina usoara
betty multam de explicatii , si eu sunt mai plinuta , adica am burtica si estompeaza , adevarul este ca nu stiam care e ritmul in care trebuie sa o simtim , dar m-am linistit.
eu de cateva zile am cosmaruri , voi aveti , ma infior dimineata cand ma trezesc si imi aduc aminte ce bazaconii visez sa fie hormonii
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani
18 +
Mony08 spune:
betty am citit povestea ta si sa sti ca te admir ca ai rezitat atatea zile.
bine ai venit Adriana
olimp bine ai revenit printre noi,chiar ma gandeam pe unde esti
Mony de Denis Adrian (01.08.2009) + 17+
betty200 spune:
Multumesc Mony dar am rabdat si-am rezistat de musai ca de voie buna, aveam de ales? Cand m-a vazut mama dupa nasterea baiatului (dupa cateva minute)s-a speriat, mult mai tarziu mi-a povestit ca aveam pete mari negre pe fata, eram efectiv desfigurata de la efort si oboseala.
16+