Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (23)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dnapotecuta spune:

Mony asa e... media pe 6 luni. acum am citit si eu.
Stefana... sarcina si lauzie tot va trebui sa il iei... o sa il iei oricum postnatal chiar daca nu l-ai luat inainte de nastere.
Asa imi aduc si eu aminte... ca in sarcina si lauzie am luat mai mult decat luam la serviciu in mod normal.

Alina 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstefania spune:

Am nascut prin cezariana dar cred ca nu putem compara cele 2 taieturi, una pe uter iar cealalata in zona intima. Se vindeca mult mai usor taietura de jos decat de sus, Ca sa ajungi la uter trebuie sa treci prin cativa muschi, care treptat trebuie sa se vindece... am mers pe nasterea naurala dar nu a fost sa fie, oricine ma intreaba recomand nasterea naturala, pt ca este fiziologica, femeile nasc asa de n-ani, dar daca se impune cezariana, asta este. Zicea cineva ca nu sunt riscuri la cezariana, din contra as zice ca sunt mai multe decat la nasterea naturala, in primul rand ca este o anestezie inainte, pot aparea complicatii, fiecare are o experienta pe care a trait-o si o vede din prisma ei, nu intru in alte detalii...

Fetelor, inca nu va ganditi la cum veti naste, este timp suficient, situatiile se pot rasturna, asa ca capul sus si atunci cand va apropiati de nastere dr vostru, voi si organismul vostru va stii ce trebuie sa faca.

Mai zicea cineva de alaptat, am alaptat 12 luni, din a doua zi de la cezariana am avut lapte la greu, e drept ca m-a ajutat o asistenta draguta si am reusit, m-a invatat cum s atin copilul si cum sa ii bag sfarcul in gura fara sa fac ragade,am facut si furia laptelui acasa fiind din cauza oboselii, din nestiinta, asa ca se poate alapta si dupa cezariana.

Stefania 17+ si Teodora Rebeca (07.10.2007)

Mergi la inceput

Da, nu o sa imi iau prenatal probabil, iar de lauzie o sa imi iau 42 de zile si apoi CIC..La prima sarcina am intrat in prenatal de la 30-31 de sapt, asa retin. Eu sper sa duc sarcina cu bine sa nu am probleme ca si la prima, cand la 30 de sapt am avut iminenta de nastere prematura si apoi am fost pe tratament pana la nastere, la 36 de sapt. Asa ca astea sunt planurile dar tine si de organismul meu. Asa cum se zice ,,socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ"

Legat de carti, mi-am luat "Mama si copilul" editie revizuita in 2007 dar are o gramada de sincope, nu se potrivea in unele chestii cu nimic din ceea ce citeam eu pe net si alte carti,despre diversificare-in carte se mergea de la 2 luni pe sucuri- se foloseau inca scutece de bumbac, etc, am fost tare dezamagita de carte, adica de informatii ca desi era revizuita nu era actualizata mai deloc, areinformatiile de baza este drept dar cam atat. E drept m-a ajutat cand am citit despre bolile copilariei, despre primul ajutor, datorita cartii mi-am salvat fetita si datorita cunostiintelor mele,etc...sincer nu prea recomnd cartea. Eu am luat-o la indemnul mamicilor care au sustinut ca e f buna cartea, dar a ramas exact la nivelul anilor 80 sa nu zic 70 cand a aparut, nu mi se pare ca a evoluat in informatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dnapotecuta spune:

Stefania, dar nu e obligatoriu sa iei toate cele 126 de zile de concediu de sarcina si lauzie?... indiferent cand le iei... Eu parca asa stiam. Dar poate ma insel.

Alina 18+

Mergi la inceput

eu stiu ca nu, sunt obligatorii cele 42 de zile postnatal. Ca sunt destule femei care nu isi iau prenatal deloc si merg la serviciu pana nasc. Dar asta voi mai vedea si pe parcurs.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_popa27 spune:

multumesc fetele de raspunsuri .
Are dreptate Alina ca fiecare a ales deja si cauta numai confirmari .
E important sa fim linistie si sa stim ce ne asteapta . Eu ma gandesc ca mi-ar fi mai usor sa inteleg tot procesul prin care o sa trec . E clar ca e vb de taieruri in ambele cazuri. Si de vindecare e nevoie in ambele cazuri.
O sa ne mobilizam si o sa ne informam toate ce si cum e mai bine pt fiecare . Plus ca o sa avem medicii care vor indica tipul de nastere unde e cazul.

burticile si o sa fie bine pana la urma pt toata lumea

18+
viitoare mamica de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_popa27 spune:

Despre viata sexuala dupa naster naturala dor fetele care au trecut prin asta ne pot zice de "sechele" daca exista.
Eu am o "prietena care are o prietena care a ramas cu sechele" . Fata in fata nu mi-a zis niciuna care a nascut natural ca s-ar fi schimbat ceva .

18+
viitoare mamica de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanka80 spune:

multumesc si eu pt informatiile despre CRM si prenatal
alina nu cred ca se nasc polemici daca ne spunem parerile, asa mai aflam pprin ce au trecut si alte mamici. departe de vreo una din noi sa aduca samanta de scandal. eu una citesc cu interes informatii despre tot ce se poate, selctia o fac in capul meu.

mstefania da, e inca devreme sa ne toot gandim la cum nastem, asa am gandtit si eu, dar dupa ceva timp de rumegat informatia, mi-am dat seama ca e important pt unele fete sa se agite deja cum vor face, daca e sau nu cezariana, ma refer la fetele ce opteaza pt nasterea la privat, pt ca trebuie semnat din timp un contract, eventual ceva discount daca e mai din timp, zis si eu

Oana, mamica fericita de Maria-Emilia (28.02.2010)
16+
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=oana&year=2013&month=7&day=17&babycount=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanka80 spune:

ma tot rotesc prin casa in cautarea a ceva bun sa pap si nu stiu ce, ceva dulce nu, ceva gatit nu, cred ca ma bag la o salata.

alina de unde ai cumparat ceapa verde, piata sau supermarket?
in piata la noi inca nu au aparut verdeturile, abia le astept

Oana, mamica fericita de Maria-Emilia (28.02.2010)
16+
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=oana&year=2013&month=7&day=17&babycount=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adde2510 spune:

Cu memoria si concentrarea stau si eu ff prost! Am de corectat o traducere si nu va spun cat de greu merge :((( Plus ca imi notez totul in agenda, ceea ce nu faceam pana acum, umblu cu ea dupa mine in geanta! Sunt de pe alta planeta!

De nascut vreau sa nasc prin cezariana si intr-adevar m-a cam deranjat cand mi s-a spus cum e mai bine... desi sfaturile astea probabil sunt date chiar cu buna intentie. Doare si aia oricum ar fi, eu tin minte de la apendicita cat m-a durut, dar mi-e mult mai teama de nasterea naturala.

Am citit partial Mama si Copilul in pdf si aproape ca m-a speriat, mi se pare f. rigida si stricta, parca-i scrisa pt. mame "robot". O sa-mi cumpar Dr. Spock pana la urma, e mai "umana". Culmea ca am cautat despre dr. Capraru pe net si am gasit un interviu. Pare un om atat de bland si de devotat copiilor... si cu o istorie de viata f. dura. El a fost arestat in timpul comunismului, a facut 6 ani de inchisoare timp in care si-a pierdut un ochi, apoi nu a mai avansat in cariera. E de mirare ca i-a aparut cartea. Asa el are multa stiinta si o mentalitate suficient de moderna, dar cartea pur si simplu nu e pe gustul meu.

Mergi la inceput