"Medierea"...violurilor?!?!?!!!
Raspunsuri - Pagina 9
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mianna poti relua discutia ajustand argumentele tale pe viol, nu pe divort? asa, concret? |
Sa argumentez ce?
mianna spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui marius
Sa argumentez ce? |
de ce n-ar fi posibila coruptia in cazul unui viol. cu la fel de multa naivitate ca in cazul divortului, daca-ti reuseste
DarkBendis spune:
Marius, si sa vreau NU POT sa merg la mediere daca sunt parte vatamata! Pentru ca procesul nu e "Dark Bendis versus X" ci "Crown Prosecution versus X", adica X, agresorul, violatorul, e dat in judecata de catre stat, de institutia procuraturii, care se autosesizeaza. Eu sunt citata ca martor al acuzarii, ca victima. Pot sa ma prezint, sau nu... si de marturia mea poate sa depinda daca procuratura va castiga cazul (dar procuratura poate castiga cazul si fara mine, daca are si alti martori, sau dovezi medico-legale), dar repet, NU EXISTA SERVICII DE MEDIERE in cazuri penale: viol, vatamare corporala, crima etc
Dark Bendis 9+
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
marius spune:
citat din mesajul lui nelia Violul e o crima crunta, chiar daca n-a murit victima. De ce omorul e exclus si violul nu? Incerc sa inteleg logica.... |
De unde vrei sa stiu eu care este logica in USA Canada Germania Franta Spania Romania samd prin care statele respective au adoptat si aplica legea penala pentru violul simplu la fel? Nu sunt analist de cod penal. Nici nu pot sa iti recomand vreun autor anume de analiza dreptului care sa il citesti sa sa ajungi sa intelegi un posibil raspuns la intrebarea ta.
marius spune:
citat din mesajul lui DarkBendis Marius, si sa vreau NU POT sa merg la mediere daca sunt parte vatamata! Pentru ca procesul nu e "Dark Bendis versus X" ci "Crown Prosecution versus X", adica X, agresorul, violatorul, e dat in judecata de catre stat, de institutia procuraturii, care se autosesizeaza. Eu sunt citata ca martor al acuzarii, ca victima. Pot sa ma prezint, sau nu... si de marturia mea poate sa depinda daca procuratura va castiga cazul (dar procuratura poate castiga cazul si fara mine, daca are si alti martori, sau dovezi medico-legale), dar repet, NU EXISTA SERVICII DE MEDIERE in cazuri penale: viol, vatamare corporala, crima etc Dark Bendis 9+ & The Goblin Prince (31.12.2008) "I dream of wolves. With them I run." "Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law" |
Eii nu pot sa afirm ca stiu cu precizie tot codul penal si de procedura penala din UK. Daca tu sustii ca legea penala pentru un viol simplu (atentie la terminologie) este autosesizata de procuratura si cercetarea penala respectiv procesul are loc fara nici o plangere .... eu nu te contrazic. Insa am serioase rezerve
nelia spune:
Da, dar se facea intre ei si era impotriva legii. Dar acum, este bagata in lege. Pai, ce facem, progresam sau regresam?
Poti sa-mi dai o tara in care violul intra pe lista de medieri? Inteleg, in procesele civile, mi se pare in regula sa sa medieze situatiile, cu conditia ca mediatorul sa nu fie corupt. Caci alegi raul cel mai mic, decit sa ajungi pe mina unor judecatori si avocati corupti, ahtiati sa cistige bani, nu ca sa-ti faca tie dreptate... mai bine rezolvi cazul mai de la inceput, te scuteste de multe.
Insa cind e vorba de situatii care intra sub incidenta penalului, cum ar fi violul?
Si eu as dori precum Mianna, sa discuti situatia, dar nu pe civil, ci pe penal si, si mai specific, pe viol. Cum se procedeaza? De ce ar ajunge o victima a unui viol la mediere? Adica intelege de ce ar ajunge ea, cel putin in Romania, mentalitatile sint care sint si fusta scurta, ce sa faca si barbatu' saracu'... stim, ca s-a discutat si aici pe forum. Dar de ce s-ar legifera asa ceva? Justitia nu tine din start cu victima in cauzurile clare, care intra in sfera penalului? Nu are interesul sa fie un proces care sa stabileasca vinovatii si sa-i pedepseasca pentru faptele lor? In capul meu asa este.
DarkBendis spune:
OK, link-ul e in engleza: http://www.peaceworks.org.uk/what-is-mediation/?gclid=CO2Wt_qglrUCFeTMtAodBXkARg,
dar scrie clar pentru ce probleme se aplica medierea: probleme la locul de munca, probleme in cadrul unor organizatii, probleme de natura comerciala si contractuala, probleme cu autoritatile locale, probleme gen proprietar/chirias, probleme in cadrul comunitatii,probleme de familie. Nicaieri nu scrie ca se face mediere in probleme de natura penala.
Dark Bendis 9+
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
marius spune:
citat din mesajul lui mianna de ce n-ar fi posibila coruptia in cazul unui viol. cu la fel de multa naivitate ca in cazul divortului, daca-ti reuseste |
Ca sa existe coruptie trebuie in mod obligatoriu sa existe putere de decizie. Adica cineva sa decida "eu decid asta". Nici la psiholog nici la mediator nu exista decizie. Nici psihologul nu decide nici mediatorul nu decide chiar daca in fata lui se discuta de divort sau de un viol. In ambele cazuri atat paihologul cat si mediatorul sunt neutrii ei doar ajuta, faciliteaza discutiile fara a avea un interes pentru nici una din parti. Psihologul discuta si cu un violator si asta nu inseamna ca il favorizeaza. Si cu victima si nu inseamna ca o favorizeaza. Un psiholog nu are rolul de a favoriza pe nimeni. Este doar un intermediar in discutii. Nu decide nimic. Identic si un mediator. Absolut identic.
capcaunul spune:
S-aruncam o privire peste ocean, sa vedem cum sunt mediate cazurile de abuz sexual in ... www.sexassault.ca/lawsuit.htm" target="_blank">Canada:
Exista, de asemenea, posibilitatea ca procesul civil sa fie solutionat pe cale de arbitraj sau de mediere. Prin mediere o terta parte neutra va incerca sa lucreze cu ambele parti pentru a rezolva cazul. Prin arbitraj o terta parte va audia ambele parti si va decide cazul similar unui judecator. Spre deosebire de instanta, in cazul arbitrajului partile sunt in masura de a alege termenii sedintei in sine.
nelia spune:
Nu, daca nu exista plingere, nu se sesizeaza nimeni. Dar e lupta grea pentru ca oamenii, femeile in general, sa-si schimbe mentalitatile, sa-si calce de tot viata personala si sa faca plingere. Dar in cazul in care plingerea e facuta, ma indoiesc ca in tarile civilizate, procuratura nu se sesizeaza. Am mari indoieli, vorba ta. Nu are ce cauta medierea intre victima si agresor daca plingerea a fost facuta, ci ar trebui sa se mearga direct spre investigatie, si daca sint dovezi suficiente, direct spre tribunal si sa se termine cu pedepsirea vinovatului.
Ce ma surprinde cel mai tare este ca legea a fost propusa de o femeie.
Te rog, Marius, sa intelegi, ca nu e vorba de medierea in general, ci faptul ca a intra aici si violul si multe alte situatii care intra subn incidenta penala... asta in timp ce legile sint atit de usor de interpretat, chiar si in tribunal, darminte in afara tribunalului.