"Medierea"...violurilor?!?!?!!!
Raspunsuri - Pagina 10
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui DarkBendis OK, link-ul e in engleza: http://www.peaceworks.org.uk/what-is-mediation/?gclid=CO2Wt_qglrUCFeTMtAodBXkARg, dar scrie clar pentru ce probleme se aplica medierea: probleme la locul de munca, probleme in cadrul unor organizatii, probleme de natura comerciala si contractuala, probleme cu autoritatile locale, probleme gen proprietar/chirias, probleme in cadrul comunitatii,probleme de familie. Nicaieri nu scrie ca se face mediere in probleme de natura penala. Dark Bendis 9+ & The Goblin Prince (31.12.2008) "I dream of wolves. With them I run." "Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law" |
Gresita informatia ta sau cu rea credinta sau nestiinta. Cei care au acest site ofera servicii in mediere doar in domeniile respective.
Pe asta sunt specializati.
Scuzele mele.
Si in Romania este la fel. Sunt mediatori care ofera servicii doar pe comercial. Nu are nici o legatura cu prevederile legale.
nelia spune:
citat din mesajul lui capcaunul S-aruncam o privire peste ocean, sa vedem cum sunt mediate cazurile de abuz sexual in ... www.sexassault.ca/lawsuit.htm" target="_blank">Canada: Exista, de asemenea, posibilitatea ca procesul civil sa fie solutionat pe cale de arbitraj sau de mediere. Prin mediere o terta parte neutra va incerca sa lucreze cu ambele parti pentru a rezolva cazul. Prin arbitraj o terta parte va audia ambele parti si va decide cazul similar unui judecator. Spre deosebire de instanta, in cazul arbitrajului partile sunt in masura de a alege termenii sedintei in sine. |
Pai, sa aruncam o privire: violul, cu plingere depusa de victima, nu e un proces civil. Pentru ca nu a incercat doar sa ma violeze sau sa ma pipaie sau sa-mi faca avansrusi si eu il dau in judecata, ci m-a violat cu brutalitate si eu l-am dat in git, acceptind sa trec prin tot procesul pentru ca vreau sa plateasca. E caz penal, nu civil. Exista mediere in aceasta situatie?
Am intrat sa citesc, pai nu e oficiala pagina, este cred site-ul unei firme de mediere. Si sa fie clar, eu nu apar Canada, caci nu stiu cum este, ci doar vreau sa stiu pentru ca ma oripileaza asa ceva. Compensatii financiare in cazul abuzului sexual al unui copil??? Incerc sa inteleg... cum ar putea banii sa-l ajute pe copilul agresat. Facind terapii, da (in timp ce victima e libera sa violeze altul, caci daca ii convine sa plateasca, de ce nu...) Altfel?
marius spune:
citat din mesajul lui nelia Nu, daca nu exista plingere, nu se sesizeaza nimeni. |
Nu discut discutii fara suport.
DarkBendis spune:
Marius, crede-ma, daca pe mine ma bate barbatul, vecinii cheama politia, politia vine si ma gaseste cu ochii vineti, indiferent daca eu depun plangere sau nu, el este arestat si dus de acolo. Pe baza declaratiei date de vecini si pe baza declaratiei date de politisti, cazul este transmis la Procurator Fiscal (procuratura). Iar procurorul va incerca, pe baza declaratiilor pe care le are (vecin, politist, eventual a mea daca vreau sa o dau), sa obtina o condamnare. Depinde de judecator daca il va condamna pe bataus sau nu. Mai ales daca vin eu, sotia iubitoare si depun marturie de partea sotului si sa spun ca noi ne-am certat, noi ne-am impacat, avem copii etc va rog iertati-l sau dati-i o pedeapsa mai mica.
In situatia in care exista suspiciunea ca s-a comis o infractiune (indiferent de natura ei, viol simplu sau "aggravated", vatamare corporala sau vatamare corporala grava, "assault" si asa mai departe) legea Scotiei e clara - si abia vara trecuta mi-am luat examenele in Scottish Law Interpreting, deci inca nu am uitat cum e sistemul aici: politia si procuratura TREBUIE sa actioneze.
Dark Bendis 9+
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
marius spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui nelia
Pai, sa aruncam o privire: violul, cu plingere depusa de victima, nu e un proces civil. Pentru ca nu a incercat doar sa ma violeze sau sa ma pipaie sau sa-mi faca avansrusi si eu il dau in judecata, ci m-a violat cu brutalitate si eu l-am dat in git, acceptind sa trec prin tot procesul pentru ca vreau sa plateasca. E caz penal, nu civil. Exista mediere in aceasta situatie? Cornelia Natura nu se dezminte. Chiar si pe drum drept, sarpele tot numai în serpentina merge. (L. Blaga) |
Daca tu victima doresti este dreptul tau ar fi culmea sa iti interzica cineva drepturile tale. Alo stii ai drepturile astea dar eu nu vreau sa ti le acord. Este deja absurd ce spui.
nelia spune:
E absurd ce spun eu? Adica parintii iau bani care compenseaza violul si e absurd ce spun eu... Acum inteleg de ce Canada e raiul abuzatorilor sexuali, chiar si cei de copii. Cum ar fi un antrenor de hochey care a abuzat ani la rindul copiii incredintati in grija, sa fie invatati hochey, nu sex... la citi bani se face aici din hockey, daca se ajunge la mediere cu fiecare si tot nu saraceste. Ce aiurea! In ce lume traim, fratilor?
Ia spune-mi tu mie ce poate dori un baietel vinovat de antrenorul sau de la virsta de 4 ani pina la 12?
marius spune:
citat din mesajul lui DarkBendis Marius, crede-ma, daca pe mine ma bate barbatul, vecinii cheama politia, politia vine si ma gaseste cu ochii vineti, indiferent daca eu depun plangere sau nu, el este arestat si dus de acolo. Pe baza declaratiei date de vecini si pe baza declaratiei date de politisti, cazul este transmis la Procurator Fiscal (procuratura). Iar procurorul va incerca, pe baza declaratiilor pe care le are (vecin, politist, eventual a mea daca vreau sa o dau), sa obtina o condamnare. Depinde de judecator daca il va condamna pe bataus sau nu. Mai ales daca vin eu, sotia iubitoare si depun marturie de partea sotului si sa spun ca noi ne-am certat, noi ne-am impacat, avem copii etc va rog iertati-l sau dati-i o pedeapsa mai mica. In situatia in care exista suspiciunea ca s-a comis o infractiune (indiferent de natura ei, viol simplu sau "aggravated", vatamare corporala sau vatamare corporala grava, "assault" si asa mai departe) legea Scotiei e clara - si abia vara trecuta mi-am luat examenele in Scottish Law Interpreting, deci inca nu am uitat cum e sistemul aici: politia si procuratura TREBUIE sa actioneze. Dark Bendis 9+ & The Goblin Prince (31.12.2008) "I dream of wolves. With them I run." "Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law" |
faptul ca actioneaza nu inseamna ca exista proces si sentinta. Una este sa actioneze alta sa inceapa urmarirea penala alta sa ajunga in tribunal si cutotul alta sa existe o sentinta impotria acuzatului(acuzatei dupa caz). Sa nu generalizam. Si in Romania este la fel.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui nelia In ce lume traim, fratilor? |
Tu acum pe cine mai esti suparata? Pe Canada? Pe Romania? Pe lume in general?
nelia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Tu acum pe cine mai esti suparata? Pe Canada? Pe Romania? Pe lume in general? |
Pe lume in general. Ar fi bine sa studiezi bine site-ul pus, nu numai primul paragraf. E vorba de recompensatii financiare in urma unor acte criminale impotriva ta, cum ar fi abuzul sexual, dar care nu exlud procesul criminal. Adica e o parte civila, pentru bani, care poate fi completata si mai tirziu dupa proces, in viata, care nu are legatura cu procesul penal. Cind nu se ajunge in curte este atunci cind victima si-a luat banii si apoi si-a retras plingerea. Adica tu poti sa il dai in judecata pe violator, deci caz penal, in urma caruia va fi sau nu gasit vinovat, va fi sau nu pedepsit, insa ca victima poti sa ceri si compensatii financiare si asta indiferent daca violatorul este gasit vinovat sau nu. Pentru ca din cauza violului tu ai piedut atitia bani sau ai dat pe terapii atitia bani etc.
DarkBendis spune:
Daca procurorul considera ca are destul "material" ca sa acuze - in exemplul dat declaratia vecinului si a politistul, se va ajunge la proces. Cu sau fara declaratia victimei. Nu inseamna ca va ajunge cu procesul pana la capat, sau ca se va ajunge la sentinta, aceasta o da judecatorul - asta asa e. Dar de incercat procuratura va incerca sa il pedepseasca pe agresor, fie ca il iarta victima sau nu, fie ca s-a impacat cu ea sau nu.
Dark Bendis 9+
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"