"Medierea"...violurilor?!?!?!!!
Raspunsuri - Pagina 8
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius si la mediator merg amandoi tot cand amandoi doresc sa-si salveze casnicia deci cine sa-l corupa pe mediator si cum si mai ales de ce? Mai informeaza-te. |
acelasi raspuns ca mai sus. suntem intr-un topic despre viol, nu despre medierea salvatului de casnicii. un divort nu se lasa cu cazier si puscarie, un viol se poate lasa.
marius spune:
citat din mesajul lui larasarit 2-3 sedinte de mediere m-ar fi scutit foarte repede si usor de un an pierdut din viata, vreo 5000 de lei si stresul din salile de tribunale..dupa toate astea ne-am mediat singuri, am cazut la pace. Pace pace intre doua dobitoace Asta in dreptul civil. |
Asa este ai dreptate. Insa multi sunt interesati doar de stiri aiurite fara noima si care nu au nici o legatura cu realitatea.
Cand ajung la concuziile tale isi trag palmi peste cap insa banii sunt dusi, nervii sun dusi, timp este dus.... ghinion de nesansa? Prostie? Incultura? Lipsa informatiei corecte? Las la latitudinea fiecaruia sa aprecieze.
marius spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
suntem intr-un topic despre viol, nu la rubrica "hai sa promovam medierea in general". tie chiar iti suna ok cand spui ca ajuti victima sa-l inteleaga pe violator???? Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
Nu extrapola.
ramane impartial, nu judeca si nu ofera solutii
nelia spune:
citat din mesajul lui marius salcia Atata vreme cat nimeni nu te obliga se mergi la mediere nu inteleg sensul intrebarii tale. Informarea bagata pe gat tine 10 minute si este obligatorie pentru ca multi nu stiu ca au exista asa ceva habar nu au de aceasta posibilitate. Ce exemplu mai bun vrei decat chiar aici pe forum unde 99.99% habar nu au ce este medierea cu ce se mananca la ce foloseste cum se face. Unii dupa ce afla gratuit poate decid ca vor sa incerce altii poate decid ca nu vor. E treaba lor daca vor sau nu. Asta deja e decizie ulterioara insa este luata in cunostinta de cauza. Adica eu Ghita care habar nu aveam ca exista o astfel de posibilitate care nu este obligatorie dar exista , acum dupa ce am aflat de existenta ei si la ce ar putea sa imi foloseasca mie DECID SINGUR: Nu vreau mediere sau Vreau mediere |
Marius, eu am inteles foarte bine ceea ce spui, dar tot mi se pare aiurea in cazul violului. Asta ar trebui scos de pe lista de medieri. La fel ca orice alt abuz si dintre abuzuri asta e cel mai grav.
Daca tot se merge pe scenarii, ce se intimpla atunci cind o minora este violata sau un minor? Care nu are dreptul de a merge la mediere, caci e minor, deci raspund parintii. Si daca acestia accepta medierea pentru ca o intelegere i-ar scapa de un proces lung, rusinos, s-ar incheia povestea si gata. Nu mai spun ca tinind cont ca nu toti parintii sint chiar atit de iubitori, poate ca vor considera ca scapa si minorul si familia de rusine si poate chiar se aleg cu niste bani de la agresor si familia acestuia (mai ales daca si agresorul e minor, poate parintilor le convine o mediere). De ce s-a acceptat sa fie bagat violul pe lista medierilor, asta mi se pare neconstitutional si, in plus, e inca o lovitura data victimelor.
DarkBendis spune:
Stai un pic, Marius, am senzatia ca vorbim de lucruri diferite. Una e mediere in cazuri de divort, de certuri datorita unor mosteniri, cazuri civile, cand medierea poate fi binevenita, si impacarea e o solutie benefica atat partilor, cat si societatii in general. Alta e in situatii de infractiuni penale, viol, lovire, vatamare corporala etc, cazuri penale cand mediezi ce?... sa se impace, sa se "inteleaga" victima cu agresorul? Asta e in interesul cui? A victimei? Ca a agresorului clar ca e, ar fi culmea sa nu fie de acord "sa se inteleaga" cu persoana pe care a agresat-o, si astfel sa nu ajunga dupa gratii.
Dark Bendis 9+
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
marius spune:
citat din mesajul lui mianna
acelasi raspuns ca mai sus. suntem intr-un topic despre viol, nu despre medierea salvatului de casnicii. un divort nu se lasa cu cazier si puscarie, un viol se poate lasa. Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
Acelasi raspus:
Un mediator ramane impartial, nu judeca si nu ofera solutii exact ca un psiholog
mianna spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui marius
Nu extrapola. ramane impartial, nu judeca si nu ofera solutii |
nu eu extrapolez
poti relua discutia ajustand argumentele tale pe viol, nu pe divort? asa, concret?
marius spune:
citat din mesajul lui nelia
Marius, eu am inteles foarte bine ceea ce spui, dar tot mi se pare aiurea in cazul violului. Asta ar trebui scos de pe lista de medieri. La fel ca orice alt abuz si dintre abuzuri asta e cel mai grav. Daca tot se merge pe scenarii, ce se intimpla atunci cind o minora este violata sau un minor? Care nu are dreptul de a merge la mediere, caci e minor, deci raspund parintii. Si daca acestia accepta medierea pentru ca o intelegere i-ar scapa de un proces lung, rusinos, s-ar incheia povestea si gata. Nu mai spun ca tinind cont ca nu toti parintii sint chiar atit de iubitori, poate ca vor considera ca scapa si minorul si familia de rusine si poate chiar se aleg cu niste bani de la agresor si familia acestuia (mai ales daca si agresorul e minor, poate parintilor le convine o mediere). De ce s-a acceptat sa fie bagat violul pe lista medierilor, asta mi se pare neconstitutional si, in plus, e inca o lovitura data victimelor. Cornelia Natura nu se dezminte. Chiar si pe drum drept, sarpele tot numai în serpentina merge. (L. Blaga) |
Si acum 10 ani si in prezent pentru cazul descris de tine cum crezi ca se desfasoara in Romania, sau in alte state?
nelia spune:
citat din mesajul lui marius Mai mult decat atat atat in alte state cat si in Romania legea specifica foarte clar cand nu se accepta medierea asta insemnand ca nu se poate media pentru cazuri bine specificate. Inclusiv cazurile de omor e firesc. |
Violul e o crima crunta, chiar daca n-a murit victima. De ce omorul e exclus si violul nu? Incerc sa inteleg logica....
marius spune:
citat din mesajul lui DarkBendis Stai un pic, Marius, am senzatia ca vorbim de lucruri diferite. Una e mediere in cazuri de divort, de certuri datorita unor mosteniri, cazuri civile, cand medierea poate fi binevenita, si impacarea e o solutie benefica atat partilor, cat si societatii in general. Alta e in situatii de infractiuni penale, viol, lovire, vatamare corporala etc, cazuri penale cand mediezi ce?... sa se impace, sa se "inteleaga" victima cu agresorul? Asta e in interesul cui? A victimei? Ca a agresorului clar ca e, ar fi culmea sa nu fie de acord "sa se inteleaga" cu persoana pe care a agresat-o, si astfel sa nu ajunga dupa gratii. Dark Bendis 9+ & The Goblin Prince (31.12.2008) "I dream of wolves. With them I run." "Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law" |
Daca tu parte vatamata nu vrei sa mergi la mediere nu vei merge la mediere. Nu ese obligatoriu de cate ori sa spun? E dreptul tau sa faci cum doresti. Tot repet la nesfarsit. Asa este si in Franta Germania UK USA de zeci de ani.