"Medierea"...violurilor?!?!?!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

In link scria ca e gratis prima intrevedere, aia obligatorie, apoi restu` sunt la intelegere cu mediatoru` cat si cum se achita.

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati,
empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi
ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati,
nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi:
Copiii Monicai Alex Luca Lorena
U R G E N T: I n i m i o a r a l u i ALEX
Si micuta O L I V I A are nevoie de noi ... acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Eu am inteles ca gratuita e prima sedinta, cand se intalnesc oamenii, fac cunostinta si povestesc despre ce s-a intamplat si ce se poate face. Ajungerea la un acord se face in urmatoarele sedinte, care nu mai sunt gratuite. Din nou, posibil sa gresesc, nu stiu .

Pe de alta parte, totusi cred ca e un lucru bun si se eficientizeaza procesul de rezolvare a conflictelor in cazuri care nu sunt penale (nerespectarea unor contracte de ex. sau cearta de la pamantul lu'mamutza, in cazul cand nu au ajuns beligerantii sa isi dea cu sapa in cap )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alyx spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

E foarte posibil sa gresesc, dar eu vad initiativa asta a guvernului ceva asa din categoria "ia sa le dam si astora niste clienti". Serviciul de mediere este o meserie relativ noua, dar spre care s-au indreptat mai multi absolventi de drept in ultimii ani. Cum romanul nu e invatat sa ceara mediere, ci se duce la tribunal din start sau ii e prea lehamite si se lasa pagubas, putini sunt cei ce ajung sa apeleze la mediatori, deci acestia cam nu prea au clienti. In acest context, s-a gandit cineva de la guvern sa le faca rost de 'material' mediatorilor, trimitand romanii obligatoriu, prin lege, sa le calce pragul.

O fi doar scenarita ce zic eu si de fapt e super-tare si cea demn de urmat si de facut (cum ar fi sa fii violata si apoi sa te duci ca prostituata sa iti incasezi banii - in urma unei medieri, desigur - pt ce-ai prestat , 'clientul' plecand multumit ca a scapat de dosar penal)

'Cos what I feel is the only truth for me

Nu cred ca se spune pe undeva ca e obligatoriu ca sedinta de mediere sa se finalizeze cu intelegerea partilor. Legea vorbeste de obligativitatea parcurgerii sedintei de mediere (sedinat de informare despre avantaje si dezavantaje) nicidecum despre obligatia ca eu parte vatamata sa ajung musai la o intelegere cu agresorul in cadrul sedintei de mediere.

Referitor la afirmatia aia cu femeia violata care se duce ca o prostituata sa-si ridice bani.... hmm,.... sa nu uitam ca in cele mai multe cazuri de viol victima solicita si despagubiri materiale si morale. Care-i diferenta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Bun sa lamurim.

Deci procedura de mediere a existat si pana acum. Nu este o noutate deloc. Ca nu s-a stiut de ea si inca nu se stie ce este si la ce foloseste e o alta discutie.
Sedintele de mediere sunt contra cost. Sedintele de mediere nu au fost si nu sunt obligatorii.
Fata de anii precedenti a aparut obligativitatea sedintei de informare asupra posibilitatii de a apela la mediere.
Adica ti se pune in vedere ca exista si aceasta posibilitate dar doar daca vrei.
Aceasta sedinta de informare prealabila (care este obligatorie) este gratuita.
Daca tu si partea adversa spuneti dupa sedinta de informare gratuita "da vrem sa mergem pe mediere pentru ca este ....." de aici incolo incepe medierea propriu zisa si aceasta procedura va fi contracost.
Dar nu va avea loc decat doar si numai doar daca partile doresc acest procedeu.
Daca nu doresc - asta e. Merg in instanta insa trebuie sa prezinte un act la dosar din care se rezulte ca au ajuns la mediator au fost informati asupra posibilitatii medierii cu avantajele posibile dar au decis sa mearga prin instanta cu costurile de rigoare (timp, bani, stress) dar este dreptul la optiune a fiecaruia.
Acuma ce scrie in ziare de doi bani si proteste aiurea fara o baza in realitate este deja trist si un grad marit de lipsa de informare. Traisca OTV senzational nu? Scuze!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alyx
Referitor la afirmatia aia cu femeia violata care se duce ca o prostituata sa-si ridice bani.... hmm,.... sa nu uitam ca in cele mai multe cazuri de viol victima solicita si despagubiri materiale si morale. Care-i diferenta?

alina

diferenta eu o vad in faptul ca la tribunal, odata cu despagubirile materiale si morale se intocmeste agesorului un dosar penal. Adica oficial (si cu stat la inchisoare de cele mai multe ori, nu numai cu o hartie in buzunar) agresorul este condamnat , fapta sa este incriminata. Ori daca partile se inteleg la mediere si rezultatul este doar "plata" unor bani ca fata/femeia sa taca din gura ... nu e acelasi lucru.

Mergi la inceput

Multumim pentru detalii si expliatii, Marius. Cu siguranta, in multe situatii e de preferat sa nu se ajunga la aglomerarea salilor de judecata cu "certuri" care se pot rezolva prin mediere. Dar eu cred in continuare ca toate cazurile penale, cu agresiuni , cu victime, nu ar trebui sa fie negociate /negociabile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alyx spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:
citat din mesajul lui alyx

diferenta eu o vad in faptul ca la tribunal, odata cu despagubirile materiale si morale se intocmeste agesorului un dosar penal. Adica oficial (si cu stat la inchisoare de cele mai multe ori, nu numai cu o hartie in buzunar) agresorul este condamnat , fapta sa este incriminata. Ori daca partile se inteleg la mediere si rezultatul este doar "plata" unor bani ca fata/femeia sa taca din gura ... nu e acelasi lucru.

'Cos what I feel is the only truth for me

Corect. Cu singura mentiune ca si intr-un caz si in celalat deciziaii apartine victimei, pana la urma. Urmarirea penala in cazul infractiunii de vio (si aici marefer la violul simplu) incepe la plangerea victimei, nu din oficiu. daca victima nu depune plangere nimeni nu cerceteaza violul. repet vorbesc de violul simplu (tot violul simplu este avut in vedere si in situatia cu medierea) nu de violul calificat.

Mergi la inceput

@Laura25 Ce legatura are cu posibilitatea de mediere ceea ce spui tu? Daca partea vatamata nu doreste mediere nu va exista mediere. Este acordul ei de vointa. Am fost destul de explicit. Acuma ce vrei sa spunem. Alo partea vatamata nu vrem sa iti respectam dorinta? Ne doare'n paispe ce vrei tu? Nu stiu ce discutam acum.

@Alyx pot sa-ti multumesc? Esti de milioane

Mergi la inceput

Discutam si noi discutii ...

Mergi la inceput

Cu mentiunea ca si in prezent (inclusiv baza initierii acestui topic) sunt neconforme cu legislatia. Acest fapt ca nu sunt nu este deranjant ci faptul ca sunt OTV-izate "whaaauu..." ceea ce este cel putin penibil ma refer la ziare, media.... Ok gata!

Mergi la inceput