Pro sau contra scoala de corectie.
Raspunsuri - Pagina 7
DarkBendis spune:
Oofff! E vorba de infractiune dovedita in tribunal - cu condamnare data intr-un caz de dosar penal, de un judecator.
Deci un parinte sau un grup de parinti nu poate decide ca un copil sa fie trimis la scoala de corectie. Autoritatile unei scoli nu pot decide ca un copil sa fie trimis la scoala de corectie. Doar o instanta de tribunal poate decide acest lucru, in urma unui proces. Cineva (un parinte, sau un grup de parinti, sau un profesor, sau director de scoala etc) poate sa faca o plangere la politie, se fac cercetari de catre organele abilitate, daca se considera necesar se face dosar penal, se ajunge la proces si, in caz ca instanta considera ca s-a comis o infratiune, instanta decide condamnarea - care poate sa fie scoala de corectie daca judecatorul considera aceasta pedeapsa potrivita.
Dark Bendis 9+
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
Alizee spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Eu incerc sa-tzi arat unde gresesti si unde persisti cu greseala(aceasi greseala ai mai facut-o pe forumul asta,insa se pare ca nu prea ai invatzat din ea). Mai departe...sunt interpretarile tale personale. Dana |
vezi cum te erijezi in ceva ce nu esti si iti arogi un rol nepotrivit ?
m-am lamurit. imi vad de treaba, ca nu am chef de contre aiurea. stai sa iau o dusca. hac
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui DarkBendis Deci un parinte sau un grup de parinti nu poate decide ca un copil sa fie trimis la scoala de corectie. Autoritatile unei scoli nu pot decide ca un copil sa fie trimis la scoala de corectie. Doar o instanta de tribunal poate decide acest lucru, in urma unui proces. Cineva (un parinte, sau un grup de parinti, sau un profesor, sau director de scoala etc) poate sa faca o plangere la politie, se fac cercetari de catre organele abilitate, daca se considera necesar se face dosar penal, se ajunge la proces si, in caz ca instanta considera ca s-a comis o infratiune, instanta decide condamnarea - care poate sa fie scoala de corectie daca judecatorul considera aceasta pedeapsa potrivita. |
Pasii cu reclamatia la politie sunt deja facuti. Mai departe nu mai stiu ce se va intampla. Ce stiu sigur e ca reclamatia a fost facuta pe civil, iar prefectura ( sau procuratura) a decis sa fie pe penal.
allinta
andacos spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui allinta
vezi cum te erijezi in ceva ce nu esti si iti arogi un rol nepotrivit ? m-am lamurit. imi vad de treaba, ca nu am chef de contre aiurea. stai sa iau o dusca. hac allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
emoticon care se scarpina-n cap!
Iar,stiu,insa sa stitzi ca m-am spalat pe par!
Dana
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui allinta
Pasii cu reclamatia la politie sunt deja facuti. Mai departe nu mai stiu ce se va intampla. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Politzia va trimite in umra cercetarilor facut dosarul la procuratura.
Sau nu-l va trimite pentru ca cercetarile sunt neconcludente!
Dana
mianna spune:
citat din mesajul lui allinta Pasii cu reclamatia la politie sunt deja facuti. Mai departe nu mai stiu ce se va intampla. Ce stiu sigur e ca reclamatia a fost facuta pe civil, iar prefectura ( sau procuratura) a decis sa fie pe penal. |
tot e bine c-ai pus paranteza, ca exista o vorba cu prefectura si ... altceva (fara nicio legatura cu partea legala)
XIO spune:
citat din mesajul lui allinta Pai unul dintre motive ar fi faptul ca bate tot ce prinde, fara a fi provocat. Sau ca ii vine cheful sa stranga de gat pe unul si pe altul cu o sfoara. Sau ca vrea sa taie gatul catorva copii cu un ciob de sticla. Sau ca izbeste copiii cu capul de banci si pereti, ca le sparge nasul etc etc etc Suficiente motive ? Si cica e sanatos mintal ( zice maica-sa ), deci nu se incadreaza la cei care au nevoie de medicatie. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Allinta, pt asa ceva nu se ajunge la scoala de corectie. In fiecare clasa sunt copii mai 'smecheri', dar asta nu inseamna ca trebuie dusi toti la scoli de corectie. Trebuie sa faca cineva plangere la o sedinta cu parintii si la fiecare incident, s afie copilul evaluat psihologic si eventual daca persista, exmatriculat.
Nu pot sa imi inchipui cum un copil poate face asa ceva fara sa fie exmatriculat, si sa mai piarda scoala i 7 elevi din cauza lui, fara sa se ia masuri.
Letitia1 spune:
Probabil unii oameni cred ca scoala de corectie e doar o scoala cu un regim mai sever, de aici si confuzia creata in mintea unora.
Alizee spune:
Io am vrut sa scot in evidenta faptul ca sunt pro scoala de corectie. Atat.
allinta
ni-na spune:
Unde muncesc eu,zilele trecute au prins ca a furat un pusti de 13-14 ani.Am spus Doamne Fereste apoi spre sfarsitul programului am aflat povestea.Pustiul in prima instanta a dat numarul de telefon al bunicii,care a zis ca nu vine sa plateasca ce a stricat nepotul(smulsese si niste tag-uri de la produse,deteriorand ireparabil ambalajele la niste cosmetice,furase ciocolata,energizant...)Apoi au venit de la tara parintii care impreuna cu bunica au povestit ca a furat sume mari de bani(de la parinti,bunica,colegii de clasa).
Cand au vazut produsele au exclamat.....nu aveam acasa apa de gura?nu ai acasa nu doua, ci zece ciocolate pe care le-am adus din Italia???
Au mai povestit ca a incercat cu sedinte de consiliere cu pedepse cu recompense,bataie...........
Era ultimul market din cartier unde mai veneau la cumparaturi(in toate celelalte "isi facuse numarul")ceva de genul pustiului de acum vre-o doua saptamani de la" schimb de mame"(n-am vazut emisiunea,era in promo o secventa de o violenta dureroasa).
ce ai face tu ca parinte......il trimiti la scoala ...fura.Il pedepsesti...fura...il recompensezi..fura,il trimiti la psiholog... fura..
habar n-am daca tot ce povesteau e cu totul adevarat sau era teatru sa impresioneze...........insa vre-o ora au lasat pustiul sa astepte spunand ca putem chema Politia,orice ,pe ei nu-i intereseaza.