Pro sau contra scoala de corectie.

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta
Pasii cu reclamatia la politie sunt deja facuti. Mai departe nu mai stiu ce se va intampla.

Cum nu stii? Se va trece la mediere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Citat:

Pai unul dintre motive ar fi faptul ca bate tot ce prinde, fara a fi provocat. Sau ca ii vine cheful sa stranga de gat pe unul si pe altul cu o sfoara. Sau ca vrea sa taie gatul catorva copii cu un ciob de sticla. Sau ca izbeste copiii cu capul de banci si pereti, ca le sparge nasul etc etc etc
Suficiente motive ? Si cica e sanatos mintal ( zice maica-sa ), deci nu se incadreaza la cei care au nevoie de medicatie.

allinta

Allinta, tu chiar nu ai invatat nimic din tot taraboiul de data trecuta? Inca nu iti e clar ca daca ai facut reclamatie si ti-ai mutat copilul ti-ai facut partea de datorie

judecatile si diagnosticele si replicile strecurate acum nu sunt altceva decat sindromul vecinii cu ochiul a usa celorlati. nu mai e treaba ta ce se intampla cu copilul ala. te cred ca a fost traumatizant pt copila ta in primul rand si apoi pt tine, inteleg inversunarea impotriva violentei intre copii si sunt de acord ca interventiile nu trebuie amanate, dar acum pentru voi experienta asta e in trecut, iar tu nu faci decat sa te cramponezi de 1 experienta si sa arunci asa cu judecati in stanga si in dreapta.

crede-ma ca si la scoala copiiilor mei sunt bullies, si copilul meu propriu a fost in pozitia de bully, dar solutiile nu au fost gasite niciodata prin agitarea spiritelor airea in tramvai.

ce naiba mai, sunt toti copii. rolul tau e sa-l tii pe al tau intr-o zona safe si apoi daca mai ai ceva compasiune macar treci pe langa fara sa arunci cu piatra, daca o mana de ajutor nu poti da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Ashley Smith - sau ce se intampla in scolile de corectie

S-a nascut in Ianuarie 1988. A murit in Oct 2007 intr-o institutie corectionala pt femei - 19 ani?

pana la varsta de de 15 ani deja ajunsese de peste 10 ori intr-un tribunal juvenil pt incidente minore dupa parerea mea: disturbances (cum se spun astea simplu in ro?) sau incalcarea proprietatii tertilor.

a fost diagnosticata cu ADHD, borderline si trasaturi narcisiste. Nimic ce sa nu poata fi adresat cu un efort mediu din partea parintilor si educatorilor - again parerea mea.

la 14 ani a fost insitutionalizata pentru ca a aruncat un mar in capul postasului. in a doua zi de institutionalizare deja era la izolare.

vreo 5-6 ani din cei 19 si i-a petrecut in diverse astfel de isntitutii (puscarii spus pe fata) si a avut peste 150 de incercari de a se auto-agresa.

in 18 oct 2007 s-a instituit alerta formala cu privire la risc de sinucidere.

in 19 octombrie si-a improvizat un lat in jurul gatului si s-a autoasfixiat. pe parcursul a catorva ore garzile au privit si au asistat la o sinucidere chinuitoare. primisera ordine sa nu intervina. avand in vedere incercarile anterioare de sinucidere, a fost privita ca un fel de "asa face ea, asa-i trebuie, sa se chinuie????" ma intreb. nimeni nu a intervenit. accesul personalului de interventie a fost permis la timp sa nu mai aiba ce resuscita si sa constate decesul.

Probabil daca nu s-ar fi sinucis, in Canada inca nu s-ar vorbi de necesitatea, eficienta, functionalitatea si mai ales despre felul in care sunt tratati tinerii cu probleme in "scolile de corectie"

E ok sa ne dorim mai multe scoli de corectie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
Pasii cu reclamatia la politie sunt deja facuti. Mai departe nu mai stiu ce se va intampla.

Cum nu stii? Se va trece la mediere.

Ha-ha. Corect.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:

Pai unul dintre motive ar fi faptul ca bate tot ce prinde, fara a fi provocat. Sau ca ii vine cheful sa stranga de gat pe unul si pe altul cu o sfoara. Sau ca vrea sa taie gatul catorva copii cu un ciob de sticla. Sau ca izbeste copiii cu capul de banci si pereti, ca le sparge nasul etc etc etc
Suficiente motive ? Si cica e sanatos mintal ( zice maica-sa ), deci nu se incadreaza la cei care au nevoie de medicatie.

Allinta, pt asa ceva nu se ajunge la scoala de corectie. In fiecare clasa sunt copii mai 'smecheri', dar asta nu inseamna ca trebuie dusi toti la scoli de corectie. Trebuie sa faca cineva plangere la o sedinta cu parintii si la fiecare incident, s afie copilul evaluat psihologic si eventual daca persista, exmatriculat.
Nu pot sa imi inchipui cum un copil poate face asa ceva fara sa fie exmatriculat, si sa mai piarda scoala i 7 elevi din cauza lui, fara sa se ia masuri.

Vinovat de perpetuarea situatiei este directorul scolii respective, care este prea comod pt a-si asuma atributiile postului.
Copilul a fost evaluat si rasevaluat de psiholoaga scolii, care i-a recomandat mamei sa il duca la neuro psihiatru. Mama nu l-a dus, ca ( zice ea ), baiatul este sanatos.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

sper doar sa nu ne intoarcem iar la axioma: copil cu deficiente = copil agresiv, pentru ca o luam de la capat, pe panta asta. si n-au folosit la nimic discutiile, la absolut nimic

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Ana, a spus cineva asta?

Mergi la inceput

Nu, altceva voiam sa scot in evidenta. Copil problema - mama iresponsabila. Cum se protejeaza societatea de acesti copii ?
Eu si alti parinti ne-am pus la adapost, dar restul au ramas pe loc. :((

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Mirela, nu direct, dar povestea copilului astuia a fost plimbata peste tot si a dat nastere la toata teravura din decembrie incoace. si acum iarasi e pe tapet, cu aceleasi concluzii insinuate.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Ana, a spus cineva asta?

cu un post mai sus de cel al anei, acel "e sanatos (zice maica-sa)" oare ce inseamna? ca nu cred ca se referea la gripa de sezon.

Mergi la inceput