Pro sau contra scoala de corectie.

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui NinaR

Ieri m-am urcat in metrou si stateam in picioare in fata unui baietel de aproximativ 5 ani. Mama lui discuta cu vecina de scaun nu se uita la copil. Baiatul a inceput sa dea din picioare, m-a murdarit pe palton si poseta. L-am intrebat de ce face asta. Mi-a raspuns:" cand o sa ma fac mare o sa fiu mai rau decat doamna educatoare si o sa te bat rau".
Am fost socata, m-am uitat la mama lui, conversa fara sa vada ce face sau ce spune copilul ei. Apoi a scos din geanta mamei un tub cu pasta de dinti si m-a amenintat ca arunca pasta pe mine daca nu plec, m-a scuipat ... in fine am gasit un scaun si am plecat.
La statia urmatoare a coborat partenera de conversatie a mamei si s-a asezat pe scaun un barbat. Copilul a inceput sa strige la el sa plece de acolo ca "il bate". Mama l-a plesnit si apostrofat.
Am fost mai mult decat socata de incident. Initial ma umfla rasul dar mi-am dat seama ca situatia era foarte grava.
Ce va face acest copil la scoala? Ce comportament va avea fata de colegii lui? Il vad ca pe un potential pericol pentru copii si societate. Sunt convinsa ca are grave probleme de comportament/personalitate.
Ma intreb ce vina au copiii cuminti si educati dintr-un colectiv sa suporte astfel de specimene.

"Natura ne aseamana, educatia ne deosebeste."

Initial te-a umflat rasul?! Eu daca vedeam obrajorul unui copil de 5 ani plesnit aveam o reactie fiziologica, izbucneam in plans, sau ma p..sham pe mine sau mai stiu eu ce, doar gandul asta imi face rau, dar'mite sa si vad...
Pe tine copilul te-a speriat?! "Specimenul"?! Dar "specimenul" de educatoare care e "idealul de rautate" al copilului spre care tinde si el? Dar mama care intai nu-i acorda atentie apoi il pocneste si il balacareste? De unde crezi ca era impanat vocabularul acelui copilas doar cu "te bat"? Adultii care si-au batut joc de inocenta lui pana acum nu te-au speriat deloc?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

cand am citit titlul topicului nu m-am gandit la altceva decat la Ashley smith.

Nu, nu sunt de acord cu scolile de corecte. sunt puscarii si fac exact ceea ce fac puscariile - perfectioneaza niste comportamente deja nedorite, in cazul in care nu apar alte tragedii precum cea pe care am pomenit-o ai sus.

de banii cu care se platesc gardieni/ utilitati/ facilitati/ mancare as plati o armata de psihologi si as obliga familia la cursuri de reeducare. si parinti si copii. de timpuriu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Nadaflorilor, daca prima abatere e crima, ajunge fix in Juvenile centre, nu tu tag, nu tu alte alte libertati.
A fost un caz in 1990, 2 baieti de 10 ani au rapit si omorit in bataie un baietel de 2 ani. Sentinta a fost de inchisoare juvenila pina la majorat, cu program de reabilitare intensiva, iar dupa ce au implinit 18 ani sa fie eliberati pe cuvint, urmind sa fie tinuti sub obsrvatie tot restul vietii. Presa nu a avut voie sa publice nici o poza de-alor niciodata dupa ce s-a dat sentinta, iar cind au fost eliberati, au primit identitati noi. Nu se stie la ce centru de detentie au fost inchisi, tocmai ca sa li se piarda urma. Politia se temea ca daca lumea ii recunoaste vor fi linsati, asa ca acum sint intr-un program de protectie al martorilor, iar din 2001 numai sint supravegheati permanent, deoarece s-a considerat ca nu mai sint periculosi pntru societate. In 2010 unul din ei a facut o boroboata si a intrat iarasi la zdup. Nu stiu daca i-or fi dat drumul sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Oricat de mult nu ne-ar placea ideea de scoli de corectie, ele ar fi utile, la cat de violenti au devenit copiii in ultimii ani. Macar, ideea ca ar putea ajunge in asemenea centre restrictive, le-ar taia din avantul agresiv.
Scriam, la un moment dat, despre baiatul agresiv si tulburent din clasa fie-mii. El este in continuare acolo, lovindu-i pe copii, perturband orele, terorizandu-i pe copii si cadre didactice. Din clasa au plecat 7 copii, printre care si fetita mea. Multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat minte si mi-am transferat copilul intr-o noua scoala si o noua clasa. Copilul meu a inflorit. Ii place f mult invatatoarea, care nu tipa la elevi si ii ajuta acolo unde nu inteleg.
Eu sunt pro scoli de corectie.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Oricat de mult nu ne-ar placea ideea de scoli de corectie, ele ar fi utile, la cat de violenti au devenit copiii in ultimii ani. Macar, ideea ca ar putea ajunge in asemenea centre restrictive, le-ar taia din avantul agresiv.
Scriam, la un moment dat, despre baiatul agresiv si tulburent din clasa fie-mii. El este in continuare acolo, batjocorindu-i pe copii si pe cadrele didactive, iar din clasa au plecat 7 copii, printre care si fetita mea. Multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat minte si mi-am transferat copilul intr-o noua scoala si o noua clasa. Copilul meu a inflorit. Ii place f mult invatatoarea, care nu tipa la elevi si ii ajuta acolo unde nu intleg.
Eu sunt pt infiintarea scolilor de corectie.

allinta

Scolile de corectzie exista,dar...asa cum am mai spus(nu numai eu,si altzi participantzi la subiect),acolo nu ajung copii cu comportamentul de care spui tu.

Mie mi se pare aiurea rau de tot sa-tzi doresti(nu ma refer aici la tine Allinta)ca cineva sa ajunga in scoala d ecorectzie,doar pentru ca ne-a suparat/deranjat vreodata cu ceva!

Bine macar ca cine hotaraste trimiterea in soclile de corectzie,nu este minat d esentimente personale!

Dana

Mergi la inceput

Andacos, nu e vorba de un comportament ocazional, ci de unul permanent, cauzator de stres si teroare pt cei din jur.

allinta

Mergi la inceput

Citat:

Andacos, nu e vorba de un comportament ocazional, ci de unul permanent, cauzator de stres si teroare pt cei din jur.

allinta

Inainte de a (mai)face asemenea afirmatzii,citeste te rog in ce conditzii se ajunge la scoala de corectzie!

Dana

Mergi la inceput

Pai unul dintre motive ar fi faptul ca bate tot ce prinde, fara a fi provocat. Sau ca ii vine cheful sa stranga de gat pe unul si pe altul cu o sfoara. Sau ca vrea sa taie gatul catorva copii cu un ciob de sticla. Sau ca izbeste copiii cu capul de banci si pereti, ca le sparge nasul etc etc etc
Suficiente motive ? Si cica e sanatos mintal ( zice maica-sa ), deci nu se incadreaza la cei care au nevoie de medicatie.

allinta

Mergi la inceput

Citat:

Pai unul dintre motive ar fi faptul ca bate tot ce prinde, fara a fi provocat. Sau ca ii vine cheful sa stranga de gat pe unul si pe altul cu o sfoara. Sau ca vrea sa taie gatul catorva copii cu un ciob de sticla. Sau ca izbeste copiii cu capul de banci si pereti, ca le sparge nasul etc etc etc
Suficiente motive ? Si cica e sanatos mintal ( zice maica-sa ), deci nu se incadreaza la cei care au nevoie de medicatie.

allinta

Allinta,pai ce n-ai propus tu()scoala de corectzie pentru copilul asta?

Tu stii in ce conditzii se ajunge acolo,sau inca nu-tzi potzi rumega frustrarile si neputintza?

Dana

Mergi la inceput

Andacos, nu parintii propun ce sa se intample cu un copil problema, ci scoala sesizeaza forurile adecvate.
Ce se intampla cu tine de imi pui emoticoanele : si, alaturate ?
Erai mai calma, pana mai deunazi.

allinta

Mergi la inceput