Pro sau contra scoala de corectie.
Raspunsuri - Pagina 4
ramiris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sunny71 Ca centrele de reeducare nu mai sunt agreate, dar nici alte solutii nu au fost prezentate. |
eu cred ca de aici provine confuzia. Centrele de reeducare exista din caate siu eu. De unde informatia ca "nu mai sunt agreeate"?
Adica urmeaza sa se renunte la ele treptat? Se inchid brusc sau cum?
Cred ca ar trebui sa ne explici intai de unde informatia ca se renunta la centrele de reeducare sau scoli de corectie cum le stim noi.
alyx spune:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14123091-ministerul-educatiei-nu-sustinem-infiintarea-scoli-corectie-nici-nu-avem-vedere-astfel-tema-agenda-lucru.htm
http://www.ziare.com/scoala/scoli/ministrul-educatiei-nu-vrea-infiintarea-de-scoli-de-corectie-1215934
Probabil de aici.
Sunny71 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ramiris
eu cred ca de aici provine confuzia. Centrele de reeducare exista din caate siu eu. De unde informatia ca "nu mai sunt agreeate"? Adica urmeaza sa se renunte la ele treptat? Se inchid brusc sau cum? Cred ca ar trebui sa ne explici intai de unde informatia ca se renunta la centrele de reeducare sau scoli de corectie cum le stim noi. In Ro exista 3 centre de reeducare, s-a pus problema infiintarii mai multor centre sau in extinderea celor existente pentru ca sunt insuficiente , nu am spus ca se renunta la ele, ci ca ministerul nu agreaza ajutarea sau infiintarea altora. |
sanziana27 spune:
Parintii unui elev de-al nostru au fost chemati la Brasov la audieri (l-au prins ca a spart niste conturi a unor institutii). Parintii abia au inteles acuzarea, elevul, habar nu avea de ceea ce facuse, el doar vroia sa pirateze jocuri de pe net)
Parintii au platit amenda si este sub observatie (are o denumire, dar imi scapa)
Mai avem o eleva care a instigat la violenta (a rugat niste baieti sa ameninte pe altcineva cu bataia)La fel, se afla sub acel ordin al politiei de supraveghere.
Daca ei recidiveaza pana in 18 ani, sunt dusi la casele de corectie.
coracora spune:
Mama Giuliei pomenea de preventie, de colaborarea timpurie si eficienta dintre institutii si parintii copiilor.
Sunt de acord, insa practica ne demonstreaza ca nu intotdeauna este posibila comunicarea intre aceste doua parti.
Un exemplu foarte recent si foarte dureros pentru multi oameni: un cartier alaturat celui in care locuiesc eu este terorizat de gasti formate din copii intre 12 si 18 ani. Teroarea consta in amenintari, geamuri sparte, oamenii se trezesc efectiv cu cate o bordura in mijlocul sufrageriei! Daca indraznesc sa reclame (asa cum e normal!!), sunt bruscati si scuipati pe strada, le sunt sparte cauciucurile de la masina, le sunt distruse gradinile. Proprietarul salii de sport de-acolo a decis sa inceteze activitatea dupa 22 de ani de functionare pentru ca a ajuns la capatul puterilor din cauza hartuirilor si distrugerilor facute de acesti... copii!!
Care copii locuiesc impreuna cu parintii, fix in cartierul pe care il terorizeaza sistematic.
Parintii nu au ridicat un singur deget!! Niciodata! Dupa nici un semnal tras de autoritati! Amenzile nu le platesc pentru ca zic ca nu au bani (dar de tigari si bautura au...)
Decizia primariei locale a fost ca acestor parinti li se reduca ajutoarele sociale (pentru ca mai toti traiesc din ajutor social) daca intr-un anumit interval de timp nu reusesc sa-si struneasca odraslele. Fair enough as zice!
In concluzie eu sunt de acord cu existenta scolilor de corectie. Unii copii nu stiu (din varii motive) sau nu pot (la fel, din diferite cauze) sa vietuiasca normal in societate. Cei care pot, sa mearga la scolile normale iar cei care au nevoie de ajutor in a invata cum sa traiasca printre alti oameni, sa mearga la cele care ii pot ajuta in acest sens.
elyda spune:
Daca vorbim despre teribilisme de copii scapati din mana si despre dorinta unor copii de a face pe smecherii ,poate ca psihologul ajuta dar numai daca este inclusa si familia si in cazuri relativ usoare.Daca vorbim de fapte ca cele prezentate in media cu copii sau adolescenti care sunt excesiv de violenti ajungand pana la cazuri de omor ,atunci sunt de acord cu scolile de corectie.Dupa cate stiu eu in scolile de corectie intra cei cu varste cuprinse intre 14-18 ani,contra celor sub 14 ani nu exista decat masuri de genul psiholog sau amenzi date parintilor. Ce nu inteleg eu este de ce nu sunt dusi si UNII parinti ai acestor copii pentru care a avea copii inseamna numai faptul ca au mostenitori ,fara sa se ocupe si de formarea acestor copii.
Am fosti colegi de facultate care sunt profesori la licee si mi-au spus ca uneori le e frica sa ia masurile necesare contra unor elevi de teama razbunarilor acestora.
nadaflorilor spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Letitia1
Pentru asa ceva intra la puscarie in uk, Youth/Juvenile detention center. |
mda sigur..poate doar daca exista precedent/ daca a recidivat, la prima abatere se alege doar program educativ si un tag
am caz concret pe strada mea si nici macar nu mai erau minori, ca aveau deja 21 de ani infractorii, doi baieti, fara ocupatie, unemployed de la 16 ani pana la 21, s-au gandit ei sa faca o afacere intrand noapte in doua case pe care le stiau "abandonate", au intrat in prima si nu am gasit nimic sa merite a fi furat, in a oua casa au gasit....proprietarul.... care venise acasa "sa ude florile"...
asta e agresiune deosebit de grava, chiar daca nu au omorat si nici ranit fizic proprietarul, individul i-a luat la suturi
au ajuns in fata judecatorlui si au zis ca nu isi amintesc nimic si ca da admit ca posibil sa fi intrat in cele doua case, dar se pare ca erau prea beti sau drogati sa-si aminteasca....jalnic nu?!...tocmai asta le-a oferit circumstante ....
li s-a oferit program de "detentie" la domiciliu cu tag de glezna piciorului, daca nu sunt in casa intre orele x - y (nu stiu limitele) beculeste nu stiu ce la sectia de politie
cand au voie sa iasa din casa si sa o lalaie pe strazi, li s-a impus program educativ, obligat fortat au fost inscrisi la niste cursuri la distante de ore de mers cu trenul
dar tot sunt liber pe strada niste zile, pe aceeasi strada unde au dat spargerile, gata sa dea nas in nas cu cu partile lezate...
NinaR spune:
Ieri m-am urcat in metrou si stateam in picioare in fata unui baietel de aproximativ 5 ani. Mama lui discuta cu vecina de scaun nu se uita la copil. Baiatul a inceput sa dea din picioare, m-a murdarit pe palton si poseta. L-am intrebat de ce face asta. Mi-a raspuns:" cand o sa ma fac mare o sa fiu mai rau decat doamna educatoare si o sa te bat rau".
Am fost socata, m-am uitat la mama lui, conversa fara sa vada ce face sau ce spune copilul ei. Apoi a scos din geanta mamei un tub cu pasta de dinti si m-a amenintat ca arunca pasta pe mine daca nu plec, m-a scuipat ... in fine am gasit un scaun si am plecat.
La statia urmatoare a coborat partenera de conversatie a mamei si s-a asezat pe scaun un barbat. Copilul a inceput sa strige la el sa plece de acolo ca "il bate". Mama l-a plesnit si apostrofat.
Am fost mai mult decat socata de incident. Initial ma umfla rasul dar mi-am dat seama ca situatia era foarte grava.
Ce va face acest copil la scoala? Ce comportament va avea fata de colegii lui? Il vad ca pe un potential pericol pentru copii si societate. Sunt convinsa ca are grave probleme de comportament/personalitate.
Ma intreb ce vina au copiii cuminti si educati dintr-un colectiv sa suporte astfel de specimene.
szivarvany spune:
:" cand o sa ma fac mare o sa fiu mai rau decat doamna educatoare si o sa te bat rau".
acest pasaj spune foarte multe despre "micul viitor monstru", nu credeti ?!
nu mai spun de atitudinea mamicii lui.
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati,
empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi
ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati,
nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi:
Copiii Monicai Alex Luca Lorena
U R G E N T: I n i m i o a r a l u i ALEX
Si micuta O L I V I A are nevoie de noi ... acum
nelia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui NinaR Ieri m-am urcat in metrou si stateam in picioare in fata unui baietel de aproximativ 5 ani. Mama lui discuta cu vecina de scaun nu se uita la copil. Baiatul a inceput sa dea din picioare, m-a murdarit pe palton si poseta. L-am intrebat de ce face asta. Mi-a raspuns:" cand o sa ma fac mare o sa fiu mai rau decat doamna educatoare si o sa te bat rau". Am fost socata, m-am uitat la mama lui, conversa fara sa vada ce face sau ce spune copilul ei. Apoi a scos din geanta mamei un tub cu pasta de dinti si m-a amenintat ca arunca pasta pe mine daca nu plec, m-a scuipat ... in fine am gasit un scaun si am plecat. La statia urmatoare a coborat partenera de conversatie a mamei si s-a asezat pe scaun un barbat. Copilul a inceput sa strige la el sa plece de acolo ca "il bate". Mama l-a plesnit si apostrofat. Am fost mai mult decat socata de incident. Initial ma umfla rasul dar mi-am dat seama ca situatia era foarte grava. Ce va face acest copil la scoala? Ce comportament va avea fata de colegii lui? Il vad ca pe un potential pericol pentru copii si societate. Sunt convinsa ca are grave probleme de comportament/personalitate. Ma intreb ce vina au copiii cuminti si educati dintr-un colectiv sa suporte astfel de specimene. "Natura ne aseamana, educatia ne deosebeste." |
Un copil atit de mic nu poate fi specimen, ma rog, nu in sensul acesta. Specimenele pe care le vad eu in relatare sint educatoarea pe care copilul vrea sa o intreaca in rautate si mama indiferenta, care corecteaza prin violenta verbala si fizica, atunci cind observa copilul. Cu ele ce facem, despre ele e vorba, nu despre copil.
Sigur ca daca un copil are aceasta nesansa, atunci va dezvolta probleme grave de comportament, care se vor agrava si mai mult cu timpul si vor degenera in infractiuni. Infractuni pentru care trebuie sa fie pedepsit conform legilor in vigoare.
Insa scoala de corectie este o alta metoda, mai oficiala, la ceea ce a facut mama cind a avut vreme sa observe comportamentul copilului. Iar daca la gradinita sint educatoare ca cea adusa in discutie de baietel sau ca Berendele deja cunoscute, atunci chiar nu vad cum l-ar putea ajuta pe copilul devenit infractor. Adultul se duce la inchisoare, nici acolo nu e roz situatia, dar e adult.
Copilul cu devieri grave de comportament si care devine, din nefericire, infractor, ar trebui lasat in scoala obisnuita daca e doar comportamentul problema si ajutat cit se poate, pe toate planurile, sa adopte un comportament adecvat. Sau daca deja a devenit infranctor, in centre speciale de reintegrare. Adica si intr-un caz si in altul, sa se repare greselile facute cu el pina a ajuns acolo. Sigur, cel mai bine este corectarea si reeducarea adultilor, adica tot la educatie se ajunge pe toate partile.