Pro sau contra scoala de corectie.

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Off-topic:

a_alinta, cauta pe youtube videoclipul cu "Nea Marin" - "Gheorghe si cele 99 de oua" sau ceva combinatie pe tema asta.

Sau... ma puteai intreba pe PM.

Si on-topic:

Sunt PENTRU scolile de corectie infiintate si manageriate cu cap si fara interese meschine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

www.descopera.ro/dnews/4501874-gena-violentei" target="_blank">http://www.descopera.ro/dnews/4501874-gena-violentei

In afara de fapul ca nu se precizeaza ce studiu este si in ce conditii a fost facut, articolul pare o interpretare dupa ureche a unor neprofesionisti a unei informatii de specialitate. Sorry, dar e genul de chestie pe care nu o poti trata cu seriozitate. Imi amintesc ca a fost publicat aici pe forum un articol, ceva cu pisica care iti da cancer la creier , ceva atat de aiuristic si atat de clar ca cine a scris articolul nu intelegea nimic .

Revenind la articolul din link, s-a demonstrat prin numeroase studii serioase ca in medii socio-economice dificile, unde nu exista mari sperante la o viata decenta, cei mai afectati sunt baietii adolescenti/ barbatii tineri. Acestia devin agresivi (ca reactie naturala la competitia acerba si mediul violent), se organizeaza in gasti si comit acte de violenta organizata. In medii socio-economice fara aceste probleme, violenta tinerilor baieti este mult mai scazuta iar gastile organizate sunt aproape inexistente.

A spune ca tinerii cu o deficienta intr-o anumita gena sunt mai susceptibili sa se alature unei gasti este, dupa parerea mea, o prostie. Avand in vedere ca articolul provine din america, nu ma mir ca se incearca cautarea scuzei pentru violenta tinerilor in genetica, in loc sa admita ce atatea studii arata, faptul ca statutul socio-economic este de vina. In tari civilizate cu interes pentru populatia ca intreg, tinerii baieti din medii socio-economice dificile sunt special targhetati de serviciile sociale si se fac eforturi mari pentru integrarea lor, pentru a le da un scop in viata, o educatie, un venit, etc. Pentru ca asta este singurul fel in care se minimalizeaza crima organizata si violenta din mediu respectiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Nu, crima nu.
Dar violenta as zice ca da.
Este o opinie personala, dar nu am studii in domeniul asta.
Stiu sigur ca unii copiii au ceva anume si nu musai in sens rau. Nu sunt identici.

Rufus, Tora si iadele

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Rufus, oricine poate savarsi acte de violenta in cursul vietii. Si asta nu pentru ca o gena anume ´´suna alarma´´ in ziua x la ora y, nu pentru ca se declanseaza ancestral, ci pentru ca exista un mediu in care traim , mediu plin de stimuli diferiti. Cu alte cuvinte, agresivitatea e legata de un stimul extern (Kenneth E.Moyer)

Ca exista factori bilogici presupusi in a declasan violenta? OK, dar biologic nu inseamna inevitabil.

´´desi sistemul neural specific unui anumit tip de agresiune poate fi activat, aceasta nu are loc decat daca este la dispozitie o tinta potrivita, dar si atunci poate fi inhibat´´( Kenneth Moyer)

Dintr-un articol foarte bine scris:

http://homeschooling.urbankid.ro/2010/04/09/sunt-oamenii-violenti-din-nastere-i-de-alfie-kohn/

Dolto vorbeste despre agresivitate conform teoriilor lui Freud, care sustinea ca noi toti avem in interior un rezervor de agresivitate care se cere uneori eliberat( prin sport de exemplu).
Deci nici macar luand in considerare ce scria freud nu putem sustine ca unii dintre copii se nasc cu ´´gena violentei´´ci ca noi toti ne nastem cu rezervor agresiv. Ei? ;)

Exista multe critici aduse determinismului biologic al agresivitatii, prin formulari logice. Citez cateva din link:
-´´chiar daca un comportament este universat, nu putem concluziona ca face parte din natura noastra biologica. Toate culturile cunoscute au olarit, dar asta nu inseamna ca exista o gena pentru aceasta activitate´´
-oamenii cei mai primitivi sunt cei mai putin razboinici iar caracterul razboinic creste in proportie directa cu civilizatia´´((Erich Fromm)

De retinut este faptul ca avem potentialul de a fi pasnici sau razboinici.

--------------------------------------------
´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.

Nici eu nu cred in teoria uniformitatii, cum ca toti am fi la fel de predispusi spre violenta. Cred ca depinde foarte mult si de temperamentul fiecaruia (ce este innascut) si nu numai de educatia primita sau modelele avute ca exemplu in viata.

Doi indivizi pot reactiona cu totul diferit, unul poate fi agresiv, altul poate sa caute impacarea, chiar ca au primit aceeasi educatie si au trait aceleasi evenimente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

2 oameni pot interpreta diferit realitatea pentru ca o vad diferit.
aici intervine deja "liberul arbitru" asa cum am auzit in ultima vreme, mie imi place sa -i spun nivelul constiintei.
ca si exemplu sunt eu care am un frate total diferit in a percepe realitatea inconjuratoare desi suntem nascuti din aceiasi parinti, am trait in aceasi casa si mai mult de atat impartim si aceeasi zodie.

off topic: selene , ,mesaj privat dau de obicei atunci cand consider ca ceea ce vreau sa spun sau sa intreb nu are legatura cu restul participantilor la discutie. semnatura ta este vizibila tuturor, nu numai mie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Semnatura mea nu are nicio legatura cu topicul de fatza, prin urmare, nu vad de ce ar fi nevoie de o dezbatere publica a acesteia.

Sau... s-au intrebat mai mult de doi useri ce-o fi cu ea, dar s-au codit sa ma intrebe?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Semnatura mea nu are nicio legatura cu topicul de fatza, prin urmare, nu vad de ce ar fi nevoie de o dezbatere publica a acesteia.

Sau... s-au intrebat mai mult de doi useri ce-o fi cu ea, dar s-au codit sa ma intrebe?

http://dinputinsefacemult.blogspot.com/Din putin se face mult - ajutor umanitar![/url

Lucrusoare de vanzare...

In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.

selene , am fost singura care m-am intrebat. mi-ai raspuns si iti multumesc de raspuns si sa stii ca nu exista nici o dezbatere publica referitor la cele 99 de oua.

Mergi la inceput

eu nu cred ca o scoala de corectie poate corecta un copil . dar cred ca ar trebui sa existe o scoala de corectie a parintilor, dar daca sunt majori se pare ca pot face ce vor ei .
pacat de copiii lor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Scoala de corectie ar trebui sa aiba ca scop principal corectia minorului, DAR si indepartarea lui din societate, ptr. siguranta celorlalti membri ai societatii. Se aplica la adulti, de ce nu s-ar aplica si la minori? Se aplica in orice societate. Uite, inclusiv pe forum. NU fac referiri la nimeni in special, dar s-au inchis conturi unor membri care au fost impotriva regulilor societatii DC. Atunci 'judecatorul' societatii DC, AKA admin, moderator, etc. a spus "Gata, te excludem din societatea noastra ptr. ca nu esti conform normelor.
De ce crezi ca un minor de 18 ani fara o zi este mai putin periculos decat un adult de 18 ani si o zi??? Ambii trebuiesc pedepsiti de si prin lege, ca fara un proces nu-i trimite nimeni la scoala de corectie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariavi67 spune:

Citat:
Scoala de corectie ar trebui sa aiba ca scop principal corectia minorului, DAR si indepartarea lui din societate, ptr. siguranta celorlalti membri ai societatii. Se aplica la adulti, de ce nu s-ar aplica si la minori? Se aplica in orice societate. Uite, inclusiv pe forum. NU fac referiri la nimeni in special, dar s-au inchis conturi unor membri care au fost impotriva regulilor societatii DC. Atunci 'judecatorul' societatii DC, AKA admin, moderator, etc. a spus "Gata, te excludem din societatea noastra ptr. ca nu esti conform normelor.

Si daca normele sunt interpretate stramb si sunt indepartati nu pentru siguranta ci pentru confortul celorlalti membri ai societatii?
Pe termen lung se pierde mult mai mult cu rationamentul asta dar nu toata lumea gandeste pe termen lung.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariavi67

Citat:

Si daca normele sunt interpretate stramb si sunt indepartati nu pentru siguranta ci pentru confortul celorlalti membri ai societatii?
Pe termen lung se pierde mult mai mult cu rationamentul asta dar nu toata lumea gandeste pe termen lung.

"The greatest discovery of my generation is that a human being can alter his life by altering his attitudes of mind." - William James

Omul este o fiinta sociala. De aceea exista norme sociale, legi, reguli acestea reflectand partea comun acceptata si acceptabila de majoritatea sociala. Desigur in genera normele, legile regulile nu au ca si scop satisfacerea tuturor dorintelor si/sau aspiratiilor oricarui membru din grup asa ceva nu o sa existe niciodata, ci de a stabili regulile de grup la care toti membrii sunt obligati sa adere pentru a exista in acel grup. Intotdeauna regulile, legile, normele vor presupune confortul grupului si disconfortul partial al individului care dealtfel reprezinta si compromisul pe care il face un individ fata de el insusi pentru a apartine grupului respectiv.
Asa este si in viata nu facem tot ce vrem si cum vrem ci facem ce ne permit regulile si cum ne permit regulile din grupul social unde apartinem.

Mergi la inceput