Pro sau contra scoala de corectie.
Raspunsuri - Pagina 17
viviana spune:
www.descopera.ro/dnews/4501874-gena-violentei" target="_blank">http://www.descopera.ro/dnews/4501874-gena-violentei
a_alinta spune:
s-a demonstrat probabil si gena homosexualitatii, de fapt cercetatorii demonstreaza ...multe, in general ce cere bugetul .
stiu ca par stupida, dar eu cred ca traim intr-o "plasa" ca daca zic matrix deja ma catalogati sau nu intr-un anumit fel. stiu.
dar voi stiti cum functioneaza celula aia primara sau primordiala sau cum vreti voi sa ii spuneti, aia care face din restul celorlalte, adica bagajul lui rufus, una din triliardele care fac parte din noi?
viviana spune:
a_alinta este doar un link.
Un simplu link de informare sau nu.
Fiecare alege ce doreste.
Ah, nu am scris eu articolul.
Si nici nu l-am comentat.
a_alinta spune:
am inteles un pic mai devreme. de cand cu dolto.
ma bucur ca v-am facut ziua mai buna!
Selene_Bunny spune:
Da, cred ca exista gelozie la copil. Gelozia pe fratele mai mic/sora mai mica, de exemplu.
Gelozia fatza de atentia oferita de mama/tata unei alte persoane. Pe asta o experimentam din plin acum.
Unde gelozie = sentiment de nemultumire.
Selene_Bunny spune:
a_alinta, eu cred ca gresesti.
Uite, al meu iubi avea 2 ani cand s-a nascut sora lui. Ce facea pentru a-si manifesta, la 2 ani, sentimentul de frustrare, cum bine spunea nada, fatza de atentia pe care o acorda mama lui fetitei nou-nascute? Pai o pocnea pe maica-sa cu picioarele in spate cand alapta si incerca sa-i scoata ochii bebelusei. La 2 ani, da?
viviana spune:
La 2 ani copilul nu face asta pentru ca este violent sau rau.
Ci pentru ca nu are bagajaul necesar, nu stie cum sa-si exprime nemultumirile. Experimenteaza emotii noi pe care nu stie cum sa le stapaneasca, cum sa le arate.
Aici intervine parintele. Si interventia lui face diferenta de mai tarziu.
nadaflorilor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui viviana La 2 ani copilul nu face asta pentru ca este violent sau rau. Ci pentru ca nu are bagajaul necesar, nu stie cum sa-si exprime nemultumirile. Experimenteaza emotii noi pe care nu stie cum sa le stapaneasca, cum sa le arate. Aici intervine parintele. Si interventia lui face diferenta de mai tarziu. |
asa cum spui, eu nu pun egal, cand spun violenta intre violenta adultului sau adolescentului care duca la capete sfaramate si reactiile agresive ale copilului mic...exact despre aceasta manifestare agresiva a frustrarilor spun si eu....eu nu am citit niciun autor de analize psiho si nu cunosc termeni, ma exprim mai din topor (cand bebelusul de 5 luni, pentru ca nu poate comunica altfel, te loveste repetat cu calcaiele de sa te invineteasca sa nu il mai impachetezi in haine, eu trag concluzia ca are undeva "informatia" ca astfel poate obtine ce isi doreste, daca nu ar avea-o s-ar multumi sa planga)
(am primit din partea copilului propriu lovituri cu picioarele, palme peste fata, tras de par pana la lacrimi si muscaturi...ale ei pe pielea mea - nu a avut unde sa vada, nu o bate nimeni etc; la tv nu ne uitam; neamuri, prieteni nu avem; lumea cu care ne intalnim si cu care a intrat copilul in contact este compusa din cunostinte de moment carora nu le da mana sa fie agresive sau violent;, copii cu care intra in contact stau la distanta, singurul care s-a apropiat de ea a fost un pusti de vreo doi ani care i-a dat tarcoale sa-i ia biscuitele din mana si ea nici nu a apucat sa bage de seama ce i se intampla ca a fost tati pe faza si i-a prins manuta cu biscuitele in mana lui...ea a crezut ca se joaca tati un joc nou cu ea)