Pro sau contra scoala de corectie.

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sunny71 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Nu-i vorba de paie pe foc...
Dar si eu cred ca un copil nu vine pe lume doar flamand si dezbracat.
Are el un mic bagaj nevazut...asta e si de bine si de mai putin bine.

Rufus, Tora si iadele

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Normal ca vine cu un bagaj de trasaturi genetice.Daca nu ar fi asa atunci cum se explica atatea si atatea intamplari despre copii adoptati care au avut iesiri violente sau au ajuns chiar la crime (uneori aceste comportamente erau indreptate chiar impotriva parintilor care il adoptasera).Si in cele mai multe dintre aceste cazuri parintii au depus tot efortul sa ii ofere tot ce era omeneste posibil ca acest copil sa se simta iubit, ocrotit si sa aiba ceea ce este necesar pentru a duce o viata buna.Fiecare dintre noi venim cu un bagaj genetic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

i-am raspuns selenei ca nu exista copil nascut sa fie violent pentru ca violenta se invata, nu te nasti sa fi violent . asa cum invatam si ce inseamna gelozia sau ura. nimeni nu se naste cu aceste sentimente,
ne nastem goi si flamanzi de iubire, bagajul ni-l umple cei din jurul nostru. asta e doar parerea mea!

intrebarea referitor la cele 99 de oua ascunse in camara selenei era pur si simplu o curiozitate de a mea. voi stiti despre ce este vorba?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Sunny71

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Nu-i vorba de paie pe foc...
Dar si eu cred ca un copil nu vine pe lume doar flamand si dezbracat.
Are el un mic bagaj nevazut...asta e si de bine si de mai putin bine.

Rufus, Tora si iadele

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Normal ca vine cu un bagaj de trasaturi genetice.Daca nu ar fi asa atunci cum se explica atatea si atatea intamplari despre copii adoptati care au avut iesiri violente sau au ajuns chiar la crime (uneori aceste comportamente erau indreptate chiar impotriva parintilor care il adoptasera).Si in cele mai multe dintre aceste cazuri parintii au depus tot efortul sa ii ofere tot ce era omeneste posibil ca acest copil sa se simta iubit, ocrotit si sa aiba ceea ce este necesar pentru a duce o viata buna.Fiecare dintre noi venim cu un bagaj genetic.

si tu crezi ca genele alea au violenta in ele? sau crima e scrisa pe un genom anume?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sunny71

Ce spui tu este gresit....foarte gresit. Copiii aia cu probleme de comportament nu sunt asa din cauza ca au un bagaj genetic 'defect' ci din cauza ca au fost stricati de adulti. Sunt copii nascuti din mame care consuma alcool, droguri, care fumeaza, care au avut suferinta fetala la nastere, etc. Parintii aia adoptivi NU au facut tot ce este omeneste posibil pentru ca nu au tratat problemele copilului. Eu cunosc un caz, o fata adoptata acum vreo 12 ani. Parintii spun ca e grea de cap din cauze genetice, nu din cauza ca are deficit de atentie, e violenta din cauze genetice nu din cauza ca se frustreaza si nu a fost invatata sa lucreze cu frustrarea, etc. Copilul ala NU a primit ceea ce are nevoie, nu a primit educatia si suportul necesar. Parintii aia sunt incapabili sa inteleaga problemele copilului si in loc sa faca efort dau vina pe 'genetica'.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Nu, crima nu.
Dar violenta as zice ca da.
Este o opinie personala, dar nu am studii in domeniul asta.
Stiu sigur ca unii copiii au ceva anume si nu musai in sens rau. Nu sunt identici.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Citat:
citat din mesajul lui larasarit

Parca Francoise Dolto scria despre dorinta bebelusului cam intre 6-12 luni de a-si rani mama

Tot Françoise Dolto vorbea frumos de complicitatea fetitelor la incest

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alyx spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

i-am raspuns selenei ca nu exista copil nascut sa fie violent pentru ca violenta se invata, nu te nasti sa fi violent . asa cum invatam si ce inseamna gelozia sau ura. nimeni nu se naste cu aceste sentimente,
ne nastem goi si flamanzi de iubire, bagajul ni-l umple cei din jurul nostru. asta e doar parerea mea!

intrebarea referitor la cele 99 de oua ascunse in camara selenei era pur si simplu o curiozitate de a mea. voi stiti despre ce este vorba?

Da cum seinvata gelozia si ura?

Hai ca inteleg cu violenta ca se poate spune ca un copil invata prin imitatie actele de violenta. Dar cum invata sa fie gelos? Sau sa urasca?

Si daca se naste fara nici un fel de bagaj genetic, inseamna ca noi nu ii transmitem nimic din trasaturile noastre?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alyx

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

Da cum seinvata gelozia si ura?

Hai ca inteleg cu violenta ca se poate spune ca un copil invata prin imitatie actele de violenta. Dar cum invata sa fie gelos? Sau sa urasca?

Si daca se naste fara nici un fel de bagaj genetic, inseamna ca noi nu ii transmitem nimic din trasaturile noastre?

daca ne nastem inseamna ca avem gene, ca altfel nu ne mai nastem, zau asa voi ce ati inteles din expresia mea ca ne nastem goi? ca nu avem nimic in noi? avem in primul rand gene, sange, cartilagii, creier, sistem circulator, limfatic, venos, respirator, miliarde de celule care ne fac posibili sa existam. adica avem ochii verzi ca mama, sexul ca unul dintre ei , grad de inteligenta, tot ce genele transmit ca informatie genetica.

eu vorbeam de sentimente ca ne nastem goi nu ca ne nastem...din nimic.

asa cum violenta o vezi , ura si gelozia o simti si o auzi .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Parerea mea e ca exista o componenta genetica. Pe acest fond incepem sa cladim ca parinti, ca societate. Uneori caramizile se potrivesc, cimentul e bun, cladirea tine la cutrenurele vietii... alteori (din pacate) esafodajul se darama.
Daca am fi goi total cand ne nastem, de ce copii crescuti de aceeasi parinti, in acelasi mediu au comportament diferit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larasarit spune:

Dar s-a demonstrat ca exista o gena a criminalitatii

Mergi la inceput