Pro sau contra scoala de corectie.
Raspunsuri - Pagina 15
Selene_Bunny spune:
a_alinta, copiii mici se manifesta violent. Uita-te numai cate subiecte despre copii loviti in parcuri de altii copii sunt. Eu eram foarte atasata de un baietel de 2 ani, care avea un fix: nu suporta fustele lungi. Le ridica si te pisca de piele de tzipai.
Asta nu inseamna ca o fac intentionat sau ca nu e cazul ca adultii sa intervina.
Si a mea, acum in varsta de 4 ani, a incasat nisip si pietricele in ochi pe cand avea 2 ani si vreo 8 luni, dupa cum si ea a agresat niste copii la gradinita. Din gelozie (nu mai era in centrul atentiei), din cearta pe jucarii.
a_alinta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny a_alinta, copiii mici se manifesta violent. Uita-te numai cate subiecte despre copii loviti in parcuri de altii copii sunt. Eu eram foarte atasata de un baietel de 2 ani, care avea un fix: nu suporta fustele lungi. Le ridica si te pisca de piele de tzipai. Asta nu inseamna ca o fac intentionat sau ca nu e cazul ca adultii sa intervina. Si a mea, acum in varsta de 4 ani, a incasat nisip si pietricele in ochi pe cand avea 2 ani si vreo 8 luni, dupa cum si ea a agresat niste copii la gradinita. Din gelozie (nu mai era in centrul atentiei), din cearta pe jucarii. Din putin se face mult - ajutor umanitar! Lucrusoare de vanzare... In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere. |
tu glumesti acum , nu-i asa? ( pot sa te intreb ce e cu ouale alea care le ascunzi in camara si nu te intreba nimeni de ele, oare de ce le mai porti?)
tu crezi ca esti un parinte bun? eu nu cred asta despre mine si incerc in fiecare zi sa inteleg ce imi spun copiii mei si eu nu pot intelege. si inca nu pot intelege tot dupa atatia ani .
un copil nu are memoria atat de dezvoltata ca sa tina minte dar daca parintii isi aduc aminte isi vor aduce aminte si ei.
exista gelozie la copii?! apropo, tu esti geloasa pe ceva ?
a_alinta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Victoria_mami Sunt singura care nu intelege mesajele Selenei (ultimul) si ale Alinei? Victoria, Mami Nadia si Daddy au invins Leucemia! VICTORIA |
daca nu intelegi ce vreau sa spun poti sa ma intrebi pe mine in loc sa te intrebi singura sau pe altii.
Victoria_mami spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui a_alinta
daca nu intelegi ce vreau sa spun poti sa ma intrebi pe mine in loc sa te intrebi singura sau pe altii. alina |
Asa e, ai dreptate; te rog poti sa reformulezi ultimul mesaj? Am zis ca poate-s eu aiurita/obosita, etc... si nu inteleg, de aia vroiam sa stiu daca numai eu nu inteleg.
a_alinta spune:
eu te rog sa imi spui ce nu ai inteles din ultimul meu mesaj, nu sa il reformulez pe intelesul tau.
Rufus spune:
tu glumesti acum , nu-i asa? ( pot sa te intreb ce e cu ouale alea care le ascunzi in camara si nu te intreba nimeni de ele, oare de ce le mai porti?) tu crezi ca esti un parinte bun? eu nu cred asta despre mine si incerc in fiecare zi sa inteleg ce imi spun copiii mei si eu nu pot intelege. si inca nu pot intelege tot dupa atatia ani . un copil nu are memoria atat de dezvoltata ca sa tina minte dar daca parintii isi aduc aminte isi vor aduce aminte si ei. exista gelozie la copii?! apropo, tu esti geloasa pe ceva ? alina |
Uite, eu de pilda nu inteleg de ce ai citat-o pe selene ca sa spui ce ai spus. Nu fac legatura.
Rufus, Tora si iadele
larasarit spune:
Parca Francoise Dolto scria despre dorinta bebelusului cam intre 6-12 luni de a-si rani mama
nadaflorilor spune:
tu glumesti acum , nu-i asa? ( pot sa te intreb ce e cu ouale alea care le ascunzi in camara si nu te intreba nimeni de ele, oare de ce le mai porti?) tu crezi ca esti un parinte bun? eu nu cred asta despre mine si incerc in fiecare zi sa inteleg ce imi spun copiii mei si eu nu pot intelege. si inca nu pot intelege tot dupa atatia ani . un copil nu are memoria atat de dezvoltata ca sa tina minte dar daca parintii isi aduc aminte isi vor aduce aminte si ei. exista gelozie la copii?! apropo, tu esti geloasa pe ceva ? alina |
nici eu nu pricep
1. ce te face sa crezi ca Selene s-a ouat 99 de oua...si ce curiozitati ai tu fata de productia ei?...ca nah ouale din camara ei nu fac subiectul topicului
2. ce sens are sa pui la indoiala calitatile de parinte ale unei persoane pe care nu o cunosti? Eu sunt genul de persoana care daca nu are incredere in ea si nu se considera apta sa faca o treaba, atunci e clar ca nu va fi apta sa o faca... daca nu as considera ca sunt un parinte bun nu as putea sa imi "fac treaba de parinte". Faptul ca ma consider parinte bun nu inseamna ca desconsider individualitatea copilului si ca nu fac nici un efort sa il inteleg
3. faza cu copilul si memoria, parinti si memoria...si acei misteriosi ei care isi vor aduce aminte...nu are nici un sens
Apoi aorpos de memoria copiilor, eu am amintiri incepand de la varsta de 1 jumatate...eram sau nu eram copil la varsta aceea? Am verisoara care m-a vizitat cand avea doar un anisor, in acea perioasa aveam in casa un porumbel, peste un an cand a revenit in vizita a intrebat de porumbel...era verisoara copil la varsta de 1 an sau nu era?
4. eu o inteleg pe Selene, la ea cuvantul gelozie e echivalent frustrare...au copii frustrari sau nu au?...
5. si acum sa pun si paie pe focul pe care Alina incearca sa-l inteteasca, da si eu cred ca oamenii se nasc cu violenta sau agresivitatea in bagajul personal si o manifesta la orice frustrare, in timp se poate diminua sau amplifica in functie de ce si cum primesc in momentele de frustrare
Rufus spune:
Nu-i vorba de paie pe foc...
Dar si eu cred ca un copil nu vine pe lume doar flamand si dezbracat.
Are el un mic bagaj nevazut...asta e si de bine si de mai putin bine.
Rufus, Tora si iadele