Pro sau contra scoala de corectie.
Raspunsuri - Pagina 13
Cristina_C spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cristoiu
Cristina, care mame, eu vorbeam de o mama si alte persoane prezente. Nu alte mame. Asta e atitudinea aici, se ridica din umeri, nu ne bagam. In alta tara ar fi fost deja macar doua persoane cu telefonul formind la jugendamt. Aici nu ne bagam, ne uitam in directia cealalta. Ce Jugendamt, pai pe ei cine ii sesizeaza? |
Scuze pentru neatentie, atunci nu alte mame, ci alte persoane prezente (cu sau fara copii, nu este relevant). Eu raman la parerea mea ca si germanii se implica. Sigur, intr-o prima faza poate nu vrei sa te amesteci si preferi te faci ca nu vezi sau nu auzi dar, daca se intrece masura, sigur se gaseste cineva care sa sesizeze Jugendamtul. Sunt pline forumurile de asa ceva. Eu cred ca lumea ia totusi atitudine.
mariavi67 spune:
Inainte de a se inchide si subiectul asta iti mai pun o data postarea aia veche in care ne-ai explicat cum procedezi:
Trimis la: - 31/05/2012 : 18:20:23
Noi avem un recalcitrant in clasa, care in permanenta deranjeaza orele si bate copiii. Este si el batut de altii, dar el incepe primul.
Deja am discutat cu unele mamici, voi mai discuta si cu altele despre masurile pe care le vom lua pt ca acest copil sa fie indepartat. Locul lui este la o scoala speciala sau cel putin sa primeasca ajutorul constant al unui psiholog; si el si mama lui.
Intai, vom face reclamatie scrisa catre directie, apoi la Inspectorat si daca nu se va rezolva nimic, la politie.
Noi am mai avut un recalcitrant, de care am reusit sa scapam, tot prin reclamatii scrise la directia scolii si amenintare cu dat in judecata pt violentele fiului.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Uita-te putin in propria oglinda si reflecteaza daca e normala atitudinea ta. Altfel te vom vedea inca 5 ani la orice subiect care are sau nu are legatura cu problema ta de acum 10 ani.
Uita si las-o naibii sa treaca.
Aqai spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ana Stroe Victoria_mami, ce stii, in Canada exista scoli de corectie? http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759 |
nu m-ai intrebat pe mine, dar pot sa raspund ca am aflat tot citind despre Ashley Smith
exista juvenile facilities ori cum le mai zic, aceeasi marie cu alta palarie
cristoiu spune:
citat din mesajul lui Ana Stroe Victoria_mami, ce stii, in Canada exista scoli de corectie? http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759 |
Da exista, dar sigur nu se compara cu cele din Ro.
Uite http://www.csc-scc.gc.ca/text/pblct/forum/e071/e071h-eng.shtml
Alizee spune:
citat din mesajul lui mariavi67 Inainte de a se inchide si subiectul asta iti mai pun o data postarea aia veche in care ne-ai explicat cum procedezi: Trimis la: - 31/05/2012 : 18:20:23 Noi avem un recalcitrant in clasa, care in permanenta deranjeaza orele si bate copiii. Este si el batut de altii, dar el incepe primul. Deja am discutat cu unele mamici, voi mai discuta si cu altele despre masurile pe care le vom lua pt ca acest copil sa fie indepartat. Locul lui este la o scoala speciala sau cel putin sa primeasca ajutorul constant al unui psiholog; si el si mama lui. Intai, vom face reclamatie scrisa catre directie, apoi la Inspectorat si daca nu se va rezolva nimic, la politie. Noi am mai avut un recalcitrant, de care am reusit sa scapam, tot prin reclamatii scrise la directia scolii si amenintare cu dat in judecata pt violentele fiului. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. Uita-te putin in propria oglinda si reflecteaza daca e normala atitudinea ta. Altfel te vom vedea inca 5 ani la orice subiect care are sau nu are legatura cu problema ta de acum 10 ani. Uita si las-o naibii sa treaca. "The greatest discovery of my generation is that a human being can alter his life by altering his attitudes of mind." - William James |
mah, care-i problema ta ? ce vrei tu de fapt de la mine, scotocind prin subiecte vechi si expunandu-le aici ? io cred ca esti un user vechi cu nik nou si care ai un colt impotriva mea. muhaha !
si care ar fi problema ca eu am luptat pt siguranta copilului meu ? este cumva impotriva legilor ?
propriile tale cuvinte sunt valabile si pt tine : "Uita-te putin in propria oglinda si reflecteaza daca e normala atitudinea ta. Altfel te vom vedea inca 5 ani la orice subiect care are sau nu are legatura cu problema ta de acum 10 ani.
Uita si las-o naibii sa treaca."
allinta
Aqai spune:
am citit "societatea trebuie sa se protejeze de" ... elementele astea nenorocite
pai societatea este construita din indivizi. fiecare individ are un potential mai mult sau mai putin distrugator, iar mediul in care creste i-l cultiva sau i-l corecteaza
cand sunt copiii mici vorbim la AP despre cum "it takes a village to raise a child". da' e valabil si pt copiii "cuminti" si pt copiii "prapaditi"
nu merge numai cu ne ingrijim copiii cuminti pe ceilalti ii bagam la zdup. scoala, teoretic, ar trebui sa fie un mediu cu personal calificat pentru tot siul de situatii. de la educator, la logoped, la psiholog, la special ed teacher.
Eliminarea lui georgel cel violent nu elimina posibilitatea aparitiei lui Viorel cel violent.
Dar o actiune corectiva a scolii asupra lui Georgel la presiunea parintelui va antrena scoala sa stie ce face si in cazul lui Viorel. Mai mult, poate chiar si sa previna dezvoltarea lui Viorel in urmatorul Georgel.
capcaunul spune:
www.statcan.gc.ca/pub/85-002-x/2012001/article/11716-eng.htm" target="_blank">O statistica oficiala a situatiei tinerilor din centrele si programele canadiene de corectie pentru adolescenti.
mariavi67 spune:
Dar o actiune corectiva a scolii asupra lui Georgel la presiunea parintelui va antrena scoala sa stie ce face si in cazul lui Viorel. |
Eu nu cred ca actiunea coercitiva a scolii asupra lui Gigel trebuie sa se faca la presiunea parintelui colegului de banca a lui Gigel. Ba dimpotriva, cred ca o mare problema cu care se lupta inca societatea si scoala romaneasca este aceasta curiozitate morbida fata de "problemele" celorlalti, intratul cu boncancii in sufletele copiilor si parintilor care nu corespund standardelor si plierea conducerii scolilor pe cerintele celor cu gura mai mare din lipsa de profesionalism si coloana vertebrala.
Ai vazut tu in Canada sau stii vreun parinte care sa faca front comun cu inca vreo 10 ca sa dea afara un copil din clasa ca deranjeaza ora? Eu n-am auzit de asa ceva aici. Fiecare parinte isi vede de treaba lui si n-are ce cauta in treburile altui copil sau parinte. Copilul ala care creaza probleme le creeaza in clasa sau in pauza si invatatoarea le vede sau le aude de la parinti si le raporteaza mai departe. Nu este in fisa postului de parinte sa hotarasti ce face scoala cu fiecare copil care nu iti place tie.
Alizee spune:
Hello ! Titlul subiectului este "Pro sau contra scoala de corectie". De ce te certi si tragi la raspundere pe unu si pe altu ?
allinta
Aqai spune:
maria, am zis actiunea corectiva a scolii, nu a parintilor
prin presiunea parintelui ma refer la o presiune aplicata scolii de a-si indeplini rolul. Adicatelea sa n-o las pe mme teacher sa spuna "pai io n-am stiut" sau "eu nu stiu ce sa fac" si sa ma apuc sa-mi fac dreptatea proprie
ci merg in fiecare zi la scoala daca e nevoie si fac un plan comun cu educatorii pe care sa-l implementam consistent si la scoala si acasa. si eu, si scoala, si ne intalnim si masuram periodic roadele actiunii, gasim cai de imbunatatire, schimbam, adaptam.
cam la asa ceva ma referam, daca are sens mai mult acuma...
Edit: ca am inteles mai bine. mie mi se pare normal ca daca scoala nu ia masuri potrivite eu parinte sa trag scoala de maneca. doar n-o sa stau sa ma uit cum copilul meu trozneste sau e troznit. Dar interactiunea mea e cu scoala, nu cu copilul ALALALT.
Si da aici in Canada mi s-a intamplat sa merg la scoala pt copilul meu si o s-o fac cata vreme actiunea care imi agreaseaza copilul nu inceteaza.(BTW, am avut surpiza sa n-aiba habar de lucruri care se intampla in pauza la lunch sau afara cand ei nu sunt de fata. Lunch supervisorii sunt copii din clasele 5-6 si care fac si ei saracii ce pot iar afara sunt 2 teacheri la o curte imensa. no way sa vada tot ce se intampla) Nu fac front comun cu alti parinti, nu ma intereseaza nici macar sa vorbesc cu ei; nu le spunteacherilor ce sa faca, dar ii intreb ce vor sa faca si verific ca s-a intamplat. si daca rezultatul e cel dorit si daca nu dau feedback. mie mi se pare comunicarea ca cu scoala o parte esentiala in tot procesul asta educational.
Cand al meu a fost buba, am mers sa vorbesc cu ei sa stabilim impreuna ce facem si ca aveam o abordare comuna, de ce n-as face-o si cand copilu' e in necaz?
dar cred ca deja suntem offtopic