Pro sau contra scoala de corectie.

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

in Romania scolile de corectie faceau parte din instrumentele comuniste de control al populatiei. existau in paralel cu securitatea si torturile aplicate de ea, cu lipsa drepturilor omului si toate instrumentele de opresiune asociate. mi se pare ca se intoarce societatea spre asta, si ca scoala de securitate, privarea minorului de libertate si drepturi e cam pe aceleasi principii. sunt curioasa la nivel international, in organismele internationale unde a semnat Romania acorduri, cum ar fi vazuta initiativa asta.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cristina_C

Nu sunt pro scoala de corectie asa cum a fost prezentata aici, nici macar nu stiu daca exista asa ceva in Germania si de la ce varsta. In Romania, in perioada in care era permisa bataia pana si in scolile obisnuite, nu este de mirare ca se se practica si in scolile de corectie. Fireste ca nu asta era si este solutia. In Germania stiu ca exista institutia numita Jugendamt, un fel de centru de protectie a copilului unde de obicei reclami parintii pentru ca isi neglijeaza copilul, pentru ca il abuzeaza fizic sau verbal sau pentru ca nu incearca sa ii corecteze un comportament inadecvat. Reclamatiile acolo sunt luate in serios si, in urma lor, respectivii se pot trezi ca li se ia copilul si apoi trebuie sa se lupte in instanta sa si-l recastige.
In scoli trebuie sa se actioneze imediat in caz de violenta (prin consiliere, masuri disciplinare) pentru ca un comportament agresiv al unui copil care depaseste o anumita limita pur si simplu nu poate fi cultivat si tolerat. Da, copiii au nevoie de protectie, altfel se ajunge la ce a patit Dorsilia sau chiar mai rau.

In cele mai multe din cazurile de violenta extrema in scoli masurile mentionate de tine nu au absolut nicio importanta.Crezi ca acel copil care si-a batut colegul pana l-a umplut de sange sau si-a pleznit peste fata profesoara pentru ca a indraznit sa ii puna nota mica se sperie de o nota scazuta la purtare?Tu ai impresia ca nu este constient ca ceea ce face nu este bine? Stie dar il doare-n cot iar despre consiliere nici nu poate fi vorba pentru ca ori nu se duce la acele sedinte de consiliere ,ori se duce doar ca sa-si arate lipsa de respect si sa ameninte .(caz real)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Nu stiu, dar intr-o Romanie in care inca se leaga copiii de paturi in spitale ma indoiesc ca tocmai scolile de corectie sa fie pe model European si sa functioneze cu duhul blindetii.

Cristina, in Germania nici Jugendamtul nici populatia nu sunt suficient de on their feet cind vine cazul de abuzuri. Uite, eu m-am luat o data de o mama care isi caftea copilul si fizic si verbal pentru nimic si asta in public si repetat. Adica o tot vazusem, nu era prima oara. Nimeni, dar nimeni dintre persoanele prezente nu a deschis gura si chiar una m-a tras de mina sa imi spuna ca e mama copilului si stie ea mai bine, si sa tac.

Ma scuzati daca sunt pe linga subiect, am intrat cam pe ultima pagina si nu am rabdare sa citesc din urma. Adica sper ca am inteles despre ce discutati si sa nu fiu chiar pe linga, dar daca sunt, iertare si dati-mi cu ignore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui elyda

Citat:

Nu sunt pro scoala de corectie asa cum a fost prezentata aici, nici macar nu stiu daca exista asa ceva in Germania si de la ce varsta. In Romania, in perioada in care era permisa bataia pana si in scolile obisnuite, nu este de mirare ca se se practica si in scolile de corectie. Fireste ca nu asta era si este solutia. In Germania stiu ca exista institutia numita Jugendamt, un fel de centru de protectie a copilului unde de obicei reclami parintii pentru ca isi neglijeaza copilul, pentru ca il abuzeaza fizic sau verbal sau pentru ca nu incearca sa ii corecteze un comportament inadecvat. Reclamatiile acolo sunt luate in serios si, in urma lor, respectivii se pot trezi ca li se ia copilul si apoi trebuie sa se lupte in instanta sa si-l recastige.
In scoli trebuie sa se actioneze imediat in caz de violenta (prin consiliere, masuri disciplinare) pentru ca un comportament agresiv al unui copil care depaseste o anumita limita pur si simplu nu poate fi cultivat si tolerat. Da, copiii au nevoie de protectie, altfel se ajunge la ce a patit Dorsilia sau chiar mai rau.

In cele mai multe din cazurile de violenta extrema in scoli masurile mentionate de tine nu au absolut nicio importanta.Crezi ca acel copil care si-a batut colegul pana l-a umplut de sange sau si-a pleznit peste fata profesoara pentru ca a indraznit sa ii puna nota mica se sperie de o nota scazuta la purtare?Tu ai impresia ca nu este constient ca ceea ce face nu este bine? Stie dar il doare-n cot iar despre consiliere nici nu poate fi vorba pentru ca ori nu se duce la acele sedinte de consiliere ,ori se duce doar ca sa-si arate lipsa de respect si sa ameninte .(caz real)

IOANA

Elyda, sunt de acord cu tine. De multe ori scoala este depasita de situatie. O masura disciplinara extrema ar putea fi exmatricularea care, din nou, nu rezolva mare lucru, acel copil tot trebuie sa ajunga undeva pentru ca scoala este obligatorie si acolo o va lua de la capat. Cu o nota prea mica la purtare, presupun ca repeta anul. Consilierea uneori nu are nici un efect, este adevarat. Si totusi lucrurile nu pot ramane asa, acel copil creste si daca acum isi umple colegul de sange, nu este greu de imaginat ce va face mai tarziu, cand va fi adult. Unele probleme sunt prea grave pentru a putea f i rezolvate la nivel de scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Cristoiu, mamele acelea au vrut sa te descurajeze, poate sa te si intimideze. Jugendamtul chiar isi face treaba, am exemple concrete dar nu vreau sa detaliez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:

Cristoiu, mamele acelea au vrut sa te descurajeze, poate sa te si intimideze. Jugendamtul chiar isi face treaba, am exemple concrete dar nu vreau sa detaliez.

Cristina, care mame, eu vorbeam de o mama si alte persoane prezente. Nu alte mame. Asta e atitudinea aici, se ridica din umeri, nu ne bagam. In alta tara ar fi fost deja macar doua persoane cu telefonul formind la jugendamt. Aici nu ne bagam, ne uitam in directia cealalta. Ce Jugendamt, pai pe ei cine ii sesizeaza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui elyda

Citat:

IOANA

In prima instanta, in aceste cazuri grave, ar trebui ca aceste sedinte sa fie impuse de un tribunal, iar nerespectarea sa fie pedepsita cu lipsirea de libertate a individului, fie el chiar si minor. Deci, eu zic DA scolilor de corectie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Victoria_mami, ce stii, in Canada exista scoli de corectie?

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariavi67 spune:

citat din mesajul lui allinta

Nelia, tare trista povestea ta, dar este un caz particular.
Intr-adevar, copiii turbulenti sunt cei nefericiti.
Totusi, societatea trebe sa se protejeze cumva de actiunile lor agresive, acolo unde nu dau rezultate alte metode.

Daca tot ai deschis din nou aceasta cutie a Pandorei, pe care trebuia sa o arunci dreaq la gunoi demult daca erai un adult rational, de ce nu rupi odata pisica in doua sa ne povestesti exact ce anume ai facut tu ca adult sa determini conducerea scolii sa ia masuri care sa protejeze copilul tau. Repet, ce ai facut ca sa determini conducerea scolii nu parintele copilului in cauza

Asta se pare ca e ceea ce nu intelegi tu. Cand iti trimiti copilul la scoala, scoala ca institutie,este cea care ia masuri nu tu ca individ. Daca copilul tau e batut pe strada atunci e alta poveste, atunci faci reclamatie la politie impotriva parintelui. Daca scola nu ia masuri iti iei copilul si pleci. In alte tari de ce crezi ca se tot muta lumea in zone cu scoli bune? iote de aia ca nu te apuci sa duci razboaie inutile cu omenirea ci sa protejezi intai interesele copilului tau.

Din postarile tale vechi reiese ca tie iti plac aceste razboie duse "cu parintii copiilor" care nu indeplinesc standardele tale, care or fii alea. Iti place actiunea asta de "epurare" , ai "solutii" bine definite si iti place atentia asta pe care o generezi constant de cateva luni incoace pe forum. Si, sa nu uit ai fost si esti incurajata constant sa promovezi toate aberatiile astea despre unde ar trebui trimisi copiii altora ca daca nu erai incurajata si mangaita pe crestet taceai de mult ca ai fii vorbit singura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariavi67

citat din mesajul lui allinta

Nelia, tare trista povestea ta, dar este un caz particular.
Intr-adevar, copiii turbulenti sunt cei nefericiti.
Totusi, societatea trebe sa se protejeze cumva de actiunile lor agresive, acolo unde nu dau rezultate alte metode.

Daca tot ai deschis din nou aceasta cutie a Pandorei, pe care trebuia sa o arunci dreaq la gunoi demult daca erai un adult rational, de ce nu rupi odata pisica in doua sa ne povestesti exact ce anume ai facut tu ca adult sa determini conducerea scolii sa ia masuri care sa protejeze copilul tau. Repet, ce ai facut ca sa determini conducerea scolii nu parintele copilului in cauza

Asta se pare ca e ceea ce nu intelegi tu. Cand iti trimiti copilul la scoala, scoala ca institutie,este cea care ia masuri nu tu ca individ. Daca copilul tau e batut pe strada atunci e alta poveste, atunci faci reclamatie la politie impotriva parintelui. Daca scola nu ia masuri iti iei copilul si pleci. In alte tari de ce crezi ca se tot muta lumea in zone cu scoli bune? iote de aia ca nu te apuci sa duci razboaie inutile cu omenirea ci sa protejezi intai interesele copilului tau.

Din postarile tale vechi reiese ca tie iti plac aceste razboie duse "cu parintii copiilor" care nu indeplinesc standardele tale, care or fii alea. Iti place actiunea asta de "epurare" , ai "solutii" bine definite si iti place atentia asta pe care o generezi constant de cateva luni incoace pe forum. Si, sa nu uit ai fost si esti incurajata constant sa promovezi toate aberatiile astea despre unde ar trebui trimisi copiii altora ca daca nu erai incurajata si mangaita pe crestet taceai de mult ca ai fii vorbit singura.

"The greatest discovery of my generation is that a human being can alter his life by altering his attitudes of mind." - William James

mey, daca citeai cu atentie ce am scris la subiectul asta, ai fi vazut negru pe alb ca am scris ca numai forurile competente pot lua masuri.
da', de !

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput